Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olvaso_sg

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dóra nem is olyan régen írt arról, milyen is Hollandiában egyetemistának lenni és mivel a kommentekben is elég sok kérdés felmerült, most írt egy posztot arról, hogyan is telnek a napjai és merre tovább. Mint a cím is mutatja, úgy érzi, körülbelül félúton jár, és az is…..
olvaso_sg 2016.01.25 20:42:46
@Dorie02:
szia, sztem nezz utana de tavaly elvileg volt egy torvenymodositas pont arra hogy a cegek ne tudjak kihasznalni az interneseket. a contractorokra is vonatkozik allitolag hogy ha a szerzodes lejarta utan nem ajanlanak rendes permes munkaszerzodest akkor ki kell fizetniuk 2 teljes havi bert
Vége a nyaralásoknak, lassan mindenki visszatér a normál kerékvágásba, de ilyenkor még egyszer végiggondoljuk, milyen élmények is értek minket a nyár folyamán. Így tett Bence is, aki Walesből látogatott haza és bár élményei inkább pozitívak voltak, a végkövetkeztetés mégis…..
olvaso_sg 2013.09.02 17:07:27
@Chang Yai: hat en is abban remenykedem hogy legalabb baganban nem fog esni egesz nap:)
oszinten szolva hogy hova koltozom az meg nincs tisztazva, illetve nem dontottem el. a helyzet az hogy a ceg megtart meg egy evre legalabb es tavmeloban tudom folytatni ahonnan akarom. a baratnom melojatol fugg nagyreszt.
olvaso_sg 2013.09.03 03:08:12
@Chang Yai: hat az igazsag az hogy nem ilyen egyszeru, mert a melomhoz megbizhato stabil es gyors net kell ami ugye kicsit leszukiti a lokaciot:) egyebkent fognak hianyozni dolgok innen, de nem sajnalom hogy lelepek. ha maradnek azsiaban akkor valoszinu hk. balira semmikepp, akkor inkabb lombok vagy palawan;)
Egy közelmúltban megjelent felmérés szerint a magyarok közel fele (egészen pontosan 48 százaléka) elhagyná hazáját egy jobb munkalehetőségért. A téma természetesen közelről érint minket is, ezért aztán megkerestem a felmérést végző Randstadot, hogy válaszoljon a bennem…..
olvaso_sg 2013.08.23 11:26:01
@Kovermadar: svedorszag jus sanguinis orszag, magyarul ha ott szuletik a gyerek akkor valamelyik szulonek sved allampolgarnak kell lenni.
olvaso_sg 2013.08.23 12:39:54
@Kovermadar: hahah mar elore rohogtem a valaszodon amikor meglattam hogy santit a mondat lol
Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás)…..
olvaso_sg 2013.08.14 17:28:05
@Barátusz: haha nekem is volt citis hitelkartyam. aztan amikor meg akartam szuntetni, a weboldalra kitett szingapuri szam egyszeruen nem mukodott. mivel prepaid telefonom van, nem akartam a magyar szamot hivni ugyhogy ra kellett csorognom skypeon az egyik citis ismerosomre hogy szerezze meg a mukodo szamot. ahogy meglett a szam fel is hivtam oket es semmi para nem volt szerencsere:)
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár…..
olvaso_sg 2013.07.24 14:00:30
@charlieharper: jaja amugy nem tudom hogy van errol statisztika de a terulethez kepest valoszinu itt van a legtobb bevasarlo kozpont. itt az utca elejen 3van kozvetlenul egymas mellett az orchard rd meg vegig az, ezen kivul minden mrt megallo egy shopping mall vagy epul
olvaso_sg 2013.07.24 14:52:24
@charlieharper: asszem tudom hol van, innen kb 10 perc gyalog.
sosem jartam az etteremben, pekingben viszont ettem olyan taiwani baot es nagyon bejott:)
Érdekes állatfajta az ember, valamiért nyáron az a király, aki minél messzebb utazik. Hogy ez mennyire így van, arra példa Pappito mai posztja, aki az új-zélandiak nyaralási szokásait térképezte fel és rögtön kiderül, hogy ott az a menő, aki Európában tölti az idejét.…..
olvaso_sg 2013.07.23 07:15:23
@charlieharper: melaka jo otlet, kb egy napos progi de erdemes megnezni. egyebkent ha van par szabad napotok akkor tiomanra mindenkepp menjetek el, nekem a kornyeken az jott be a legjobban.
jo baguette meg a wilkie es a selegie rd sarkan (ahol a starbucks van) egy mallban van, a pekseg nevet sosem tudom de szinte csak kulfoldieket lattam ott es jo a croissantjuk is, meg van zacher torta is :)
ja es ha western kajara vagysz akkor inkabb astons vagy mr been (selegie rd) elerheto aron, mert amugy az osszes western kaja irdatlan draga vagy a hawker centerben meg nagyon szar.
olvaso_sg 2013.07.24 07:10:12
@charlieharper: hat en sajnos sentosan csak ketszer voltam expatbulin de azon kivul nem lattam semmit. sot eleg sok latvanyossag van itt ahol nem voltam de attol meg erdemes megnezni mindent:)
a jurong birdparkban jartam es az nagyon bejott. a singapore zooban meg nem pedig az egyik legjobb allatkert a vilagon allitolag.
olvaso_sg 2013.07.24 08:05:14
@charlieharper: sajnos nem, de allitolag nagyon jo. ha van idotok akkor sztem nezzetek el oda.
Kettős Mérce Invázió 2013.06.20 09:29:28
Amikor a politika menekült-invázióval riogat minket, érdemes megnézni a számokat – a világ menekültjeinek 80%-a az ún. fejlődő országokban él, a legtöbb embert befogadó államok tízes listáján egy európai ország van és az USA kiszorult onnan. Az Amnesty Magyarország cikke a…..
A mai poszt alighanem kavar majd némi vihart, de a történet érdekes, és a belőle következő morális kérdéseket majd alighanem alaposan kivesézitek. Noha Angliában és Norvégiában játszódik, szerintem ez a legkevésbé érdekes része. Jöjjön tehát Zoltán története! „Most…..
olvaso_sg 2013.06.14 08:25:00
@Kellemes Zérókomponista: nem igazan ertem hogy ez miert nekem szolt.
tenyleg nem osztogatjak a certeket olyan konnyen pont ezert van sulyuk, de azert nem mindhez kell munkahelyi tamogatas
olvaso_sg 2013.06.14 08:31:02
@charlieharper: pont errol beszelek. nekem sem kellett hazudnom sosem semmiben. lehet hogy szerencsem volt de erre mondtan hogy nekem az a tapasztalatom hogy ezen a teruleten nem a cegnek kell a diploma hanem az immigrationnek
Volt már poszt a világ minden tájáról, Kínától Új-Zélandon át a Fülöp-szigetekig, nem is beszélve Európa szinte összes országából, ám emlékeim szerint Ukrajna eddig kimaradt. Ez szomszéd ország lévén egyfelől furcsa, másfelől érthető is. Ezt a hiányt pótolja…..
Határátkelő Darth Vader tánca 2013.06.07 06:54:00
Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és…..
olvaso_sg 2013.06.07 13:29:04
@charlieharper: amugy pont egy honapja tokioban egy hostelben sorozgettem ket sraccal albertabol.
olajipari munkasok 23-25 evesek.
200ezret visznek haza evente es 3 honapos szabijuk van...
olvaso_sg 2013.06.07 13:48:37
@tanato: en a numbeo.com ot szoktam erre hasznalni. probaltam olyan varost keresni ahol az atlag fizubol rosszabbul lehet kijonni mint pesten de nem volt konnyu talalni...
Számomra mindig különösen érdekes, miként látja Magyarországot valaki, aki „félig kint van, félig bent", azaz aki magyarként, de máshol felnőve, szocializálódva szembesül a haza valóságával. Réka mai írása azonban nem csak azért érdekes, mert Svédországban nőtt fel,…..
Igazi egzotikus élményben lesz ma részünk, hiszen Malajziára mehetünk, ott is egy paradicsomi szigetre. Hogy miként kerül egy magyar család Penangra és milyen is ott az élet, valamint hogy miként kerül mókus a szárítógépbe – nos, mindez kiderül Sisi írásából. (A képekért…..
olvaso_sg 2013.05.31 14:09:50
@NIKI LAURA: eleg sok ilyen van, azert vezettek be ezt a vizumot. pl kinaiak meg indiaiak meg persze szingapuriak. malajziaban sokkal olcsobb az ingatlan mint itt es rengetegen akarnak ott befektetni ezert jo nekik a malaysia my second home visa.
Miközben Európában egyre több helyen egyre nehezebben tudják kezelni a bevándorlók eltérő kultúrája okozta feszültségeket (a legutóbbi, nem túl szívderítő példát a svédországi zavargások jelentik), eközben a világ túlsó felén, Új-Zélandon teljesen más a helyzet –…..
olvaso_sg 2013.05.27 09:41:53
@pappito: ja emlekszem hogy mikor kimentem wellybe az ismerosunk kolcsonadta a kocsijat par napra. a maori partynak dolgozik a parlamentben. a kocsiban hatul az ablakban hatalmas tabla hogy our whanau supports the maori party.
eleg viccesen nezhettunk ki kivulrol mint 3 pakeha robog a varoson keresztbe kasul hatul a tablaval:)
olvaso_sg 2013.05.27 14:58:26
@pappito: en most voltam a hosszuhetvegen bruneiben, ugyanez a sztori a penzzel. elfogadjak az sgdt de brunei dollarban adnak vissza. csak annyi a szopo hogy ott az egydollaros papir itt meg erme ugyhogy hiaba hoztam vissza a kutyanak se kell:/
A thai társadalom egyik véglete az a család, amelyből az apa pár év után lelép, az éjszakai életre kényszerítve ezzel az anyát, de a legtöbb családban imádják a gyerekeket és nagyon összetartóak. Folytatódik a múlt héten a bulgáriai poszttal megkezdett sorozatunk, melyben…..
olvaso_sg 2013.05.21 11:12:13
@Chang Yai: szia, ne haragudj hogy ilyen hulyeseggel zaklatlak de nem tudod veletlenul hogy mi a helyzet most a visa on arrival teren myanmarban? egyszeruen nem talalok hiteles infot sehol, az evisa site meg meg mindig csak beta:( az itteni kovetsegen meg nevetseges sorbanallas van..
elore is koszi!
olvaso_sg 2013.05.22 07:02:14
@Chang Yai: koszi az infot!
azota kicsit jobban korbejartam a dolgot es itt is vannak chinatownban ugynoksegek akik sorban allnak helyettem de sajnos a vizummal egyutt lenne kb 100 sgd a repjegy meg 300. szoval egy hosszu hetvegere nem erdemes sajnos kimenni foleg ha vonatozni akarok mandalaybe meg hasonlok.
majd ha lejar a szerzodesem es munkanelkuli leszek akkor bevallalom az utat meg a sorban allast a kovetsegen:)
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
Tegye föl a kezét akinek meglepetést okozott, hogy oligarcháink nem csak ÉdesViktort látják el munícióval, hanem saját jól felfogott érdekükben több vasat tartanak a tűzben, és azt is finanszírozzák egy kicsit akit reális kormányváltó esélyesnek tartanak. A közélet…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
olvaso_sg 2013.02.25 07:02:00
@pappito: egyetertek abszolut. sosem szoktam kommentelni de ez a hot-spot irdatlanul kiverte a biztositekot.
Még véletlenül sem Magyarországról szól a mai poszt (...), hanem Thaiföldről, ahol a rendőrök esőben nem szívesen mozdulnak ki az őrsről, ellenben jogosítványt szerezni finoman szólva sem túl bonyolult, de legalább vicces. Erről és sok más érdekességről is szól Cooper mai…..
olvaso_sg 2012.11.18 16:42:02
@hagyma: nem is az hogy baj, csak szemlelet.
en pl nem szoktam feltenni olyan kerdest senkinek hogy "atyaeg te meg miagennyet csinalsz ott abban hidegben/melegben/szelben/esoben/stb".
egyszeruen megertem ha valaki valahol akar elni mert tetszik neki es pont. az a stilus jo be neki. pl eszembe sem jutna valakinek olyat mondani hogy "na biztos te is azert elsz thaifoldon/panamaban/akarhol mert koroznek" (tudom hogy nem te irtad)
de amugy nekem pont ez a legnagyobb bajom hogy en minden kornyezetben jol erzem magam es ezert nehezen talalom a helyem :/
olvaso_sg 2012.11.18 16:48:05
@tinu: ja nehogy felreerts en nem vitatkozom egyaltalan :)
de pl az is igaz hogy ha csaladot akarnek alapitani meg ilyenek akkor azert en sem ezt a kornyeket valasztanam, hanem inkabb europa vagy vissza ujzelandra, viszont az teny hogy a nyugdijambol inkabb itt elnek a kornyeken valahol valamelyik szigeten.
olvaso_sg 2012.11.18 17:00:37
@tinu: haha, hat ez egy nagyon jo kerdes, ezen meg nem gondolkoztam :) de nyilvan azert mert fogalmam sincs hogy hogyan fogom erezni magam majd olyan 30-40 ev mulva.
a nyugatiakkal kapcsolatban meg annyi hogy nekem az a tapasztalatom (nem teny, hanem tapasztalat) hogy sokkal kevesbe igenylik a kotodest a csaladhoz mint pl a del-europaiak vagy a kelet-europaiak. ezert is mozognak sokkal lazabban szerintem.
magyarul tobb teret hagynak a felnott gyerekeiknek a sajat eletre es jobban keresik a sajat utjukat az eletben.
de most ebbe tenyleg nem akarok belemenni mert ez masik tema, meg se nem vagyok "szakerto", nem ismerek statisztikakat csak puszta tapasztalat akar az ismeroseim altal vagy ha atmegyek malajziaba vagy thaifoldre esetleg indoneziaba akkor az ott elo feher nyugdijasok azert altalaban eszak vagy nyugat europaiak vagy eszak amerikaiak esetleg ausztralok vagy kiwik.