Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaiprovio (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
Kaiprovio (törölt) 2012.11.17 20:02:57
@Jess G: @duvadüpp: Az, hogy az USA-ban valakinek van adóbevallása, az semmit nem árul el róla, még illegálisoknak is van, hiszen ott nem kapcsolódnak össze a nagy rendszerek tudtommal
Évtizedekig élhetsz úgy illegálisan, hogy közben adózol, illetve adóznak utánad a munkáltatóid.
Legalábbis én ismerek ilyet. Egy valós adóbevallás az semmire nem bizonyíték.
Az, hogy egyszer valaki felszállt a repülőre és nem tért vissza sose, mert ő illegálisan akart élni az USA-ban, az nem azt jelenti, hogy ő bárminek is a szakértője lenne. Pláne nem a kvalifikált munkaerő kivándorlási esélyeinek. Arról a sok tízezer közép-európai, közel-keleti, dél-amerikai fiatalról nem is beszélve, akik minden nyáron 4 hónapot ott töltenek, nyári munkán. Meg a sok tízezer ott tanuló és mellette/utána ott dolgozó külföldi fiatalról.
Hagyma egy nagyon szűk körben mozog egy meglehetősen alulfizetett munkakörben,a honnan se fel, se le, élete delén már túl van régen, egyetemre ott már nem fog járni, fogalma sincs, hogy milyen ösztöndíjak vannak, amik akár Magyarországról is elérhetőek, de felkent szakértőként próbálja eladni magát minden területen.