Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigpeterson

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kézi galvanizáló bemutatása után ingoványosabb talajra tévedünk, a kis műanyag kádba mártogatunk különféle fémtárgyakat. Arany, valamint vörös- és sárgaréz elektrolit állt rendelkezésemre, mikor kipróbáltam a "galvanizáló készlet" nevű galvanizáló készletet. A…..
Bigpeterson 2013.12.02 13:41:41
@Morgan kapitány: Elvileg gallononként egy teáskanálnyi, tehát kb 3.5 literhez kell annyi. Én egy 5l-es üvegbe telített oldatot csináltam, úgy is tökéletes lett. Délután kipróbálom kevesebbel.
Bigpeterson 2013.12.03 20:17:19
@Morgan kapitány: Kipróbáltam, működik kevesebb szódával is, de mintha lassabb lenne így a folyamat. Szóval maradok a telített oldatnál.
Bigpeterson 2013.12.04 11:44:19
@Morgan kapitány: Nekem két 8-as rúd a pozitív pólus, már azzal is működik. Esetleg próbálj meg több szódát beletenni, hogy jobban vezessen az elektrolit.
Az asztali számítógépek ugyan dobozba zárt szerkezetek, ám ennek ellenére porosodnak, ami fokozatosan rontja az elektronikus egységek hűtését. A por ugyanis elég jó hőszigetelő, a különféle hűtőbordákra rakódva gátolják a hőre érzékeny alkatrészek hatékony működését.…..
Bigpeterson 2013.10.23 21:22:42
Nagyon jól összefoglalja a lényeget. Elsőre nekem ez a videó ugrott be:

www.youtube.com/watch?v=gVA89ItAYLY

Amit hozzáfűznék, hogy a porszívóval csak óvatosan, lehetőleg ne érjen hozzá az áramköri elemekhez, ugyanis elektrosztatikusan fel tud töltődni, és extrém esetben akár képes hazavágni az alaplapot/ramot/vga-t. Szóval lehetőleg az ecsettel seperjük az útjába a port. Erre kompresszoros kifúvatásnál is érdemes figyelni, bár ott kicsi a feltöltődés esélye.
BO Filmrovat Oscar 2013 2013.01.10 19:41:25
Üdvözletem! Ma délután (végre) kihirdették az idei Oscar-jelölteket. A jelöltek listája a következő: Legjobb film: Az Argo-akció (Ben Affleck)Django elszabadul (Quentin Tarantino)Lincoln (Steven Spielberg)A messzi dél vadjai (Benh Zeitlin)Napos oldal (David O. Russell)A…..
Szép napot mindenkinek! Kritikát erről a 2011-es, spanyol-amerikai koprodukcióban készült filmről magyarok nem írtak. Nem tudom, miért. Tegnap végre sikerült megnéznem. Élményeimet, gondolataimat megosztanám veletek. Rodrigo Torres író Spanyolországba utazik, hogy a…..
Mert ilyenek vagytok... 2012.09.19 2012.09.19 07:28:33
Nem hiszem hogy egy bemutató alapján kéne véleményt hoznod erröl a filmről... Az elmés komment a Resident Evil: Retaliation c. film bemutatójához érkezett, amiben illusztrációként (torrentbácsi kikerülése okán) a film hivatalos bemutatóját használtam fel. Derék kommentelőnk…..
Otthon elfogyott a fertőtlenítő alkoholunk, úgyhogy útközben elmentem a patikába venni egy új flaskát. Kérdésem felétek, szerintetek mennyibe került egy 100 grammos flaska? Nem egy nagy darab, összehasonlításképp kiraktam egy fülpálcikát. Megfejtés majd pár tipp után a…..
Bár többen egyetértettek Gab legutóbbi felháborodásával, kapott azért hideget-meleget is. Ugyanakkor én sem tudom elfogadni azt a "jó szokást", hogy útépítéseknél az egyébként akkor még indokolt sebességkorlátozást a tevékenység befejeztével "kint felejtik". Azzal…..
Bigpeterson 2012.08.20 20:17:41
@schdl: Azt remélem tudod, hogy amit írtál az egy amolyan fél igazság. 65 alatt is ugyanúgy megbüntethet a rendőr. Viszont 65 alatt mérlegelhet, és ő szabja ki a helyszíni bírságot, vagy figyelmeztet. 65-től pedig már a közigazgatási bírság van, ami fix. De attól még 54Km/h felett is megbüntethet. (más kérdés, fogy tényleg megfog-e). Ez az 50-es táblánál a helyzet, a többinél is így van, attól hogy a fix 30.000 alatt van még büntethetnek.
Nos, valahogy nem bírok elszakadni ettől a német fickótól, mert ez már a harmadik bejegyzésem vele kapcsolatban. Az elsőben még többé kevésbé elmondom véleményemet róla, hogy szerintem minden idők legrosszabb filmesének nevezni röhejes, de ugyanakkor túlzás volna azt is…..
Bigpeterson 2012.05.03 18:28:26
@freddyD: A h&k mp7 és a ruger mp9 (ha jól láttam az van nála) is legálisan tartható a legtöbb államban, ha félautomata. Teljesen automata csak FBI engedéllyel lehet, marha drágán. De ugye vannak orvgazdák, szerintem abszolút megoldható.

Sokkal érdekesebb, hogy senki nem tudott a teherautónyi robbanóanyagról. Azt azért beszerezni tényleg nem könnyű

A kritika egyébként tetszett, meg fogom nézni, ha be tudom szerezni (azért nagyon nem töröm magam :) )nagyon nem.
Gyerekként olyan jókat kacarászott az ember a nagyszülein, hogy nem tudja mi az az internet, hogyan működik a számítógép... A szülein meg azért, hogy akármilyen kütyüt megvettek ők előbb bújták a használati leírást, ahelyett hogy automatikusan beüzemelik és 3…..
Bigpeterson 2010.10.06 18:07:11
@Deathwing: Nem is tudtam hogy egy hatalmas begyepesedett kommunista vagyok. Érdekes, hogy én 18 éves létemre nem ismerem ki magam a mai zenék közt. Persze van amit meghallgatok, de nem sok. Ha kikapcsolódni akarok, akkor szívesen hallgatok Ray Charles-t, de Queen számokat és The Who-t is szoktam hallgatni. Hogy ellentmondjak magamnak, igaz hogy minden mai számot is meghallgatok, de nagy részüket csak egyszer. Ezek közé tartozik a Skillet, ami megint vegyes fogadtatású :)

Ájfon:

Csatlós tökéletesen fogalmazta meg a helyzetet. Láttam már Iphone-t, abszolút nem vitatom, tényleg jó, csak nem nekem. Mit érek a sok nagyon faja funkcióval, ha úgyse használom ki. Még a wifi-t se, és ha nincs rá szükségem, minek fizessek érte? Viszont kellett nekem a tapi kijelző, meg hogy ne legyen túl kicsi, SP-t tudjak rajta nézni. Erre megfelelt egy Samsung 5230 is. Akinek viszont kell multi-touch, a wifi, az nem vesz s5230-at, mert csalódni fog, neki igenis kell egy okostelefon.

Kicsit hosszú lett, remélem nem ment át nagyon off-ba
Van egy játék,amelyre azt mondaná 100 emberből 98, hogy ilyen nincs. De bizony van, még ha elég ismeretlen is és ami ennél fontosabb, marha ritka a teljes verzió. De egy felajánlásnak köszönhetően megvan nekem, azonban megsérült a lemez és nem tudom elindítani. Azaz valameddig…..
Aki nem tudná, miről van szó, a HEAT: Episode 1 videóimban neveztem el narancssárga emendemnek azokat a kis vakarcs lényeket, akik inkább szánalmasak, mint félelmetesek. Sikerük azóta töretlen, Ádám (alias Cyrax) készített újra egy videót róluk. Nem akarom lelőni a poént,…..
Bigpeterson 2009.06.28 22:14:18
Az elveszett poén illetve a kézikönyves bejegyzések után emberek ezrei, mit beszélek, milliói nem tudtak esténként aludni, mert látni akarták a játékot. Állítólag én is többször szétizzadva, hangos "AFRIKAAA" kiáltással riadtam fel éjszakánként. De itt a válasz…..
Elérkezett a blogom új nagy állomása.Nagy megtiszteltetés, hogy a PC Guru megkeresett azzal, hogy mit szólnék ahhoz, ha készítenék egy videót a havi DVD mellékletükre!Ez még a nyár végén volt, és 2 hónapnyi csúszás után (kifutottam az időből illetve technikai okok miatt)…..