Regisztráció Blogot indítok
Adatok
braue

0 bejegyzést írt és 1068 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány poszttal korábban elegem volt a rendőrség embereket feleslegesen megalázó gyakorlatából. Akkor egyes kommentelőktől kaptam rendesen, nem sikerült megértetnem velük, hogy a rendőrnek nem dolga ítélkezni, és előre hozott büntetést alkalmazni. A mostani hírrel kapcsolatban…..
braue 2014.10.04 09:10:15
@citrix: Az Orbán előtt bezzeg csak egyetemet végzett két nyelvvizsgás, kutatómérnököket alkalmazott a yard, akik ráadásul írásba adták, hogy az akkor regnáló kormányt szeretnék megdönteni, a szabályokat, törvényeket, jogot meg leszarják.
braue 2014.10.04 09:13:22
@Nancsibacsi: Engem egyszer nem bűntettek meg (mondjuk a negyven év vezetés alatt összesen egyszer tették az, mert nem láttam egy táblát.) gyorshajtásárt szembe kamerázással, mert igazat adtam nekik. Azt mondja az egyik: Fáradt? Mondom nagyon, hajnal óta melózok. (Este hét körül volt.) Azt mondja, máskor jobban figyeljen. És kész.
braue 2014.10.04 09:24:58
@eßemfaßom meg áll: Aki így gondolkodik mit akinek írtad, az gondolod meghatódik attól, ha valami tilos? Neki jogai vannak. Meg az a pár perc. Meg a gyereket az iskola kapujába kell vinni, nem lehet gyalogolni pár métert. Meg egyébként is a kurva anyját annak aki szólni mer, hogy tahón viselkedik, mikor neki mindet szabad, mert vett nagy spórolások árán egy Opel Astrát és az azért mégse semmi. Az már megkülönbözteti azoktól, akiknek be kel tartani a szabályokat
Az ember úgy van ezzel a mostani választással, mint amikor a haverjai egy hirtelen ötlettől vezérelve berángatják a moziba. Csak kapkodja a fejét a drámai fordulatokon, a Leslie Nielsen-i poénokon, tömi a fejébe a pattogatott kukoricát, és csak annyit bír kinyögni: még, még,…..
“Aztán végül csak elkezdtem megint szedni azt a kurva gyógyszert, hogy anyám végre leszálljon rólam. Ment a turbó hiszti, hogy ha nem veszem be, megint bajt csinálok, és hogy ugye nem akarok kikötni a pszichiátrián, és hogy ha így viselkedem, ő leveszi rólam a kezét, és mehetek majd gondnokság alá,…..
Korábbi blogunkban összeszedtük, milyen témákkal szembesíthetik az európai képviselők Navracsicsot bizottsági meghallgatásán. Mint írtuk, szerepe a magyar alkotmányreformban, a hallgatók röghöz kötésében, vagy az egyetemek önállóságának felszámolásában…..
A közszolgálati zsákmányrendszer kiépülésével az elmúlt két évtizedben kialakult az a gyakorlat, hogy a mindenkori kormányok a legfontosabb kormányzati szakmai vezetői beosztásokban is jelentős személycseréket hajtanak végre. 2010-et követően azonban új szintre lépett ez a…..
Négy évtizedes ismeretségünk okán írom ezt a levelet. Annak idején együtt jártunk egyetemre és bár külön utakon járunk, néha összehozott bennünket a sors. A „demokratikus” pártok főpolgármester-jelölési szappanoperájának sajátos fordulata után most Téged ajánlanak a…..
braue 2014.10.02 10:13:08
@IGAZI_kovi1970: Magadat te szerencsétlen?
braue 2014.10.02 10:14:26
@inebhedj - szerintem: Ne hülyéskedj már! A másik nicke kinyilatkozta, hogy ős magasan felettünk áll. :))
braue 2014.10.02 11:48:11
@eßemfaßom meg áll: Mondjuk lemondani sehol nem divat a zsíros állásról, ahol valós munka nélkül gazdagodsz. Ezt nem lehet csak a ballerek számlájára írni.

A Bokros demokratasága épp azon az alapon kérdőjelezhető meg, amilyen alapon a bolsik a mások demokrataságát megkérdőjelezik. Ha az egyik jogos, a másik is.
Az egyik legjobb dolog a nyaralásban, utazgatásban, amikor egy pazar koktélbárban pazar koktélokat fogyasztva feledkezünk el a sivár hétköznapokról. Az alábbiakban néhány igazán felejthetettlen helyet gyűjtöttünk össze, 9 koktélbár a világ körül, amit egyszer mindenkinek meg…..
braue 2014.10.02 07:55:33
@nu pagagyí: Szerinted a hotelekben sem lehet majd szeszt kapni? Na ugye!
A Fidesz vélhetően valami drasztikus, a népnek kevésbé tetsző dobásra készül a nyugdíjakkal kapcsolatban. Legalábbis a komplett ellenzék erre következtet azokból az információkból, amik rendelkezésre állnak. Valamiért nem akarja a Fidesz a költségvetési tervezetet a…..
braue 2014.10.01 14:43:33
@oszt jónapot: És miért ne szabadna, kellene, lehetne egy minisztériumi osztályvezetővel vitatkozni. Én még ki is fizettem őket előadásaik után néhány éve. ember, mint te. Akkor leszel nála kevesebb, ha azt hiszed úgy is van.
braue 2014.10.01 14:53:22
@Le Orme 2: Azért a nyugdíjalap számítás drasztikus volt néhány éve. Kb,. 30%-kal csökkent a nyugdíja annak aki akárcsak egy nappal később mehetett el, mint a szerencsésebb haverja. Régen a bruttót vették alapul, most meg a nettót. Igaz a százalékok változtak, de nekem van ismerősöm, aki kiszámolta, hogy ennyit veszített két hónap miatt. Én is utánaszámoltam a nyugdíjkalkulátorral és igaza volt.
Jobbegyenes A hülyeség jogán 2014.09.30 13:20:29
Hát, akkor mégse lesz fajvédő konferencia Budapesten. Ez három csoportnak rossz hír. Egyrészt a fajvédőknek, másrészt azoknak, akik huszonöt éve kurva jól élnek abból, hogy rettegnek tőlük – meg, amúgy mindenkinek, aki kicsit is elkötelezett a jogállamiság iránt. Amit…..
braue 2014.10.01 09:40:15
@bölcsbagoly: Ahhoz bizony némi műveltség is kéne. Meg néhány ( és legalább egy érettségivel végződő)iskola esetleg.
braue 2014.10.01 09:40:46
@braue: Már, hogy bárki úriembernek tartsa.......
braue 2014.10.01 11:50:54
@laci0011: .....
Hétfőn pár óra alatt óriási fordulat következett be a baloldalon, amikor Falus Ferenc, a hivatalosan az Együtt-PM jelölésében induló, összbaloldali közös főpolgármester-jelölt visszalépett. Bár a lépés a nyilvánvalóan az elhibázott kampány okán bölcsnek mondható,…..
braue 2014.10.01 10:18:13
@Nancsibacsi: Igen, baj. Nem lehet az, hogy bárki azt tegye ami csak eszébe jut. Az előbb-utóbb valóban hajlamos lesz diktátorosodni. Márpedig, ha nincs erőse ellenzék, akkor az Orbán azt tesz amit csak éppen kigondol. Akkor mennyivel lesz jobb a helyzet, mint a bolsik alatt? Csak annyival, hogy elhúzhatsz innen, de az idősebbeknek az sem opció. Már most is a stadionépítések, a profi csapatok egy részének állami pénzen fenntartása és fejlesztése, miközben van tulajdonosuk, eléggé necces. És akkor még alig karcolgattam a felszínt.

Az egy másik kérdés, hogy a felsoroltakkal lehet erős a baloldal, vagy sem. Szerintem nem. Annyira lejáratták magukat, hogy nem. De attól még erős ellenzék kellene!
A kormánypárti képviselők már többször jelezték, hogy korántsem tekintik marginálisnak az önkormányzati választásokat, sőt mindent megtesznek azért, hogy helyben is narancsba forduljon az ország. Pedig - bár furcsának tűnhet - hatalomtechnikai szempontból egyes városok…..
braue 2014.09.30 12:18:53
braue 2014.09.30 12:19:51
@William Shockley: Már most szét van esve.
braue 2014.09.30 12:20:55
@öreg_répatorta: Mivel zsarolnak és hogyan ellenőrzik, hogy rájuk szavaztál?
Látszólag jelentéktelen kis manipulációt követett el az ATV, ebben azonban minden benne volt, az is, hogy mit képzelnek magukról, a szakmájukról, sőt, a nézőkről.Történt, hogy hétfő este, a Bokros Lajos "témáját feldolgozó" Egyenes beszéd ideje alatt még mindig tárgyaltak a…..
braue 2014.09.30 10:20:48
@grigorij: Poldi munkásságát nézd meg (ha már nem ismered), mert különben ilyen butaságokat fogsz írni! Hol Fideszes ő?
braue 2014.09.30 10:50:13
@gizmo266: Mondtam, hogy nem?
braue 2014.09.30 12:16:10
@belekotty: És hányan nézik be a kamu dumát, amit FM lök.
A KARD Szoci-skizo 2014.09.29 20:50:27
Ahogy Fabius kolléga írta a Varánuszon, akart egy lehúzós cikket írni Falusról, de a röhögéstől nem bírt. Most lassan én jutok el ide. Hallgassák csak: a szocialista párt országos vezetői nem, míg a budapesti párttanács meg támogatja Bokrost, akinek javára Falus…..
braue 2014.09.30 05:42:25
@braue: Beteljesedett..........
Nívó Budapest máris nyert! 2014.09.29 20:29:32
Abban a kellemes helyzetben vannak a Budapestiek nem egészen két héttel az önkormányzati választások előtt, hogy két jó jelölt közül választhatnak maguknak főpolgármestert. Elmondható, hogy akármelyikük nyeri is a választást, jó, hozzáértő és tapasztalt szakember fogja…..
A holland KLM légitársaság egyetlen zseniális húzással lovagolta meg az internetes cukiság trendet és hódította meg az utasok szívét. A titkos fegyver egy beagle volt, akit az amszertdami Schiphol reptéren állítottak szolgálatba, mint a talált tárgyak osztályának legújabb,…..
Mi a fene történt a kalappal? Hová lett a klasszikus kalap, a fedora, amit Indiana Jones is visel? Hová tűntek a Stetsonok? Ki száműzte a szalmakalapot, selejtezte le a gyapjúsapkát? A Deerstalkert miért a vietnami háborúról szóló filmnek ismerik, és a Panama miért csak egy…..
A 3-as metróról nem beszélni kell, nem trükkök százaival megoldani, hogy végül az oroszok újíthassák azt fel. Hanem azonnal megkezdeni a „minimálfelújítást” és az új szerelvények beszerzését, valamint nyílt és korrekt szakmai vitát kezdeményezni a vonal hosszabb távú…..
braue 2014.09.27 04:08:50
@ügyfélszolgálatos: És négy év alatt kellett volna mindent megcsinálni, amit húsz év alatt a bolsik és az un. liberálisok nem csináltak meg? Miből, ha húsz évig nem volt rá pénz? Se buszcserére, se a kettes új járműveire, se a négyes befejezésére, se semmire.

Igazad van. Szánalom az egész, főleg az után, hogy hangfelvétellel bizonyították, hogy aki az Ughy ügyet kirobbantotta, maga is elismerte (persze nem a nagy nyilvánosság előtt), hogy hazudott és elég érdekesen tartja megvezethető baromnak a szavazókat. Nyilván te az ilyen arcokat szereted, akik téged ostoba, megvezethető baromnak tartanak. Szavazz rájuk! Én maradok az LMP-nél.
Ez itt a kérdés. Egy titánvázas csudajárgánynál még oké, ott köt rá biztosítást a gazdája, de egy Átlag Béla valószínűleg max a családi fotókkal tudja bizonyítani, hogy övé az a Hauser. Az vajon elég? Sziasztok! Egy nagyon rövid történet: autós fellök egy…..
braue 2014.09.26 08:16:54
@kasza003: Az alkatrészekről is van számla. Nem?
braue 2014.09.26 08:45:03
@Lebowski: Értékesebb cuccokra nevet, címet is szoktak írni. Én nemrég vettem új tv-t meg hűtőt, mindkettőre számlát kaptam, nem blokkot.
Lassan nyilvánosságra kellene kerülnie a jövő évi költségvetésnek, azonban Lázár módosító indítványának köszönhetően erre nagy valószínűséggel csak október végén kerül sor, amikor már bőven lezajlott az önkormányzati választás. Nem véletlen a nagy titkolózás:…..
braue 2014.09.26 07:31:05
@$pi$: Ugyanaz a buta duma, amit a rezsicsökivel kapcsolatban löktek. Ha látom a számlán, hogy jelentősen kevesebbet fizetek és még az adómat sem emelték meg, akkor mi a faszé kezdenék hápogni, hogy megvezettek? Ha a nyolc évet kihúzzuk csökkentett rezsivel, már jól jártunk. Előtte valóban annyit kértek amennyit nem szégyelltek. És semmit nem szégyelltek.

Elég nehéz az embereket az ellenkezőjéről meggyőzni, mikor látják, hogy konkrétan mi a helyzet. Rájuk vonatkoztatva. Nem is értem, minek erőlködnek ilyenekkel. Egészen más ügyeket kellene erőltetni, azzal talán lenne valami eredmény.
braue 2014.09.26 07:32:14
@gázóra ellenőr: Szép, hogy elismered!
Reágáló Mindennapi fasizmus 2014.09.24 02:39:04
Elég fölszállni a közösségi közlekedés bármelyik járművére, hogy megértsük, mi formálja, mi hozza létre, és mi fogja fönntartani a kialakuló totalitárius rendszert. A mindennapi fasizmus kultúrája. Nyilván könnyed legyintéssel lehetne napirendre térni az egymást…..
braue 2014.09.25 09:21:36
@csepke: Rosszul gondolod. Nem kell kétméteresnek lenni.
braue 2014.09.25 13:29:39
@Így hívnak: Szánalmas ez a nagy falusi öntudat. És azzal mi van, hogy elesett embereket dolgoztatok éhbérét, a végletekig kizsigerelve őket, és hogy a segélyeket is a szegények elől marjátok fel a földre évente sok száz milliárd értékben? Abból, amit a parasztok azért kapnak mert földjük van (a városi miért nem kap, ha termelőeszköze van?), abból miden szegényt emberi szintre lehetne felhozni.
braue 2014.09.25 13:31:05
@diszkriminans: Nem egyedül vagy aki olyan helyen él. Kár hazudni!
Nem mondom, hogy teljesen értettem, mit is akar Gábor mondani, mert hol ironikusnak, hol komolynak tűnt a levele, ráadásul ez mondatonként váltakozott.  De a belül kirágott egészpizza meggyőzött, hogy az extrahosszú reggeli poszt után remek levezetés lesz belőle…..
braue 2014.09.25 05:19:03
@ptspts: Hívjon meg a máltai szeretetszolgálat, de szerinted mennyi pizzériában van fatüzeléses kemence? Mert akkor lehet különbség. Talán. Én ha nagy néha szem egy pizzát napközben valahol, semmi különbséget nem érzek a saját és a nagykonyhai pizza közt. Sőt, én sokkal dúsabb feltéttel szoktam készíteni, mert úgy szeretem.
braue 2014.09.25 09:07:53
@Joe911: Vegyél rendes mikrót! Ne a legolcsóbbat! Talán, ha pár pizzát nem rendelsz, hanem melegítesz, lesz rá pénzed.:)))
braue 2014.09.25 09:09:03
@Joe911: :)))
Ma már odajutottam, hogy a közszolgálati Boldogság Híradó napi hazudozásait nem nézem, ám valamelyik családtag véletlenül kapcsolgatás közben odatévedt. És mivel a csacsi ahelyett, hogy gyorsan elkapcsolta volna, kénytelen voltam meghallgatni az "…elemzők szerint…" kezdetű…..
braue 2014.09.24 14:58:51
@Acmee: Van. Sokaknak az egyetlen komoly vagyona, nem akarják elkótyavetyélni. Inkább nézegetik évekig.:))
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
braue 2014.09.24 12:28:30
@Szárnyasvakond: Ahogy mondod.
A fél Facebook azon háborgott a minap − miután egy feminista csoport kiposztolta a hatodikos tankönyv egyik oldalát −, hogy „az új állami biológia tankönyv szerint „a fiúk és a lányok bizonyos szellemi képességekben különbözőek”. Gondolom, szerintük a fideszes…..
braue 2014.09.24 09:30:18
@egysmás: Te jó isten! Hol tanultál te érvelni? Nem a fociról volt szó, hanem a nő és férfi közti különbségről. Hoztam egy példát. Mit nem értsz még? Ennyire minimális az analógiás gondolkodási képességed? Nem baj, csak akkor ne reklamírozd!

Vagy reklamírozd! Mit érdekel engem?
braue 2014.09.24 09:37:58
@IGAZI_kovi1970:

Mindenki fideszes, aki nem azt mantrázza mint kegyed? Ez is magas intelligenciára vall. az a gyűjtőhelyetek?

Egyébként szerinted egy Fideszes írna ilyesmit?:"braue 2014.09.16 04:38:28
A bankok megregulázása időszerű volt. Máshol igen ritkán fordul elő amit itt műveltek, a rengeteg címen lenyúlás. Nyugaton soha.

Viszont amit most művelnek Orbánék annak még meg lesz a böjtje. A polgárokra is személy szerint és nem csak azokra akik kölcsönt igényelnének és a gazdaságra is."

Vagy ilyet?:""braue 2014.09.12 13:33:08
A másik veszély, hogy éhen halnak emberek milliói mert az okosok tiltanák a génmódosítást, ami sok évszázados tevékenység, de persze nem úgy mint pár száz éve, hanem fejlettebb módszerekkel.

Te egyél nem génmódosítottat, aki meg nagy tömegben termeltet képes csak megfizetni, az had egyen már az éhhalál helyett génmódosítottat!"

esetleg iylet?:
"braue 2014.09.11 13:02:38
@Helyes Írás: A TAO az utánpótlásra lenne kizárólag. De messe nem arra használják. Biztos lehetsz benne, hogy csak olyan elszámolást látsz ami megengedett. A valóság (sokan tudjuk) egészen más.

Még egyszer mondom, az állam, az állami cégeken kívül az önkormányzatok és az államtól megbízást remélők adják a pénz elsöprő részét. A másikat olyasmiből adják, hogy az állam átenged gázüzletet mondjuk a Videoton tulajdonosának (nem csak neki) és az abból származó pár milliárdból megtarthat valamit a többit a csapatra kell fordítani. (Ez persze nem számít közpénznek, pedig nagyon is az. Miért kell átengedni üzleteket az állam kárára?) Vagy el tudod hinni, hogy egy építési vállalkozó (nem is a nagyok közül való) a Videoton éve költségvetéséből képes egymilliárdokat betenni? Mekkora haszonkulccsal kéne dolgoznia? De lehetne említeni a Felcsúti tulajt is. Mire hirdet pártízmillerét a Duna Aszfalt a kétszáz néző előtt játszó, mindenki által utált (mert a legnagyobb kivételezés az övék), csapatnál? Ugye nem hiszed, hogy azért mert jó üzlet nekik, a reklámérték miatt? Az állami megbízások miatt jó üzlet. Vagyis ez is állami pénz. De lehetne sokáig sorolni."
braue 2014.09.24 09:38:35
@egysmás: Csak nyugodj meg!