Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcias

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux oscar-jelöltek 2013 2014.01.16 14:10:00
És itt van a jelöltek névsora. A 12 Years a Slave jóval gyengébben szerepelt a vártnál, a Dallas Buyers Club, és főleg az American Hustle viszont sokkal jobban. Ez utóbbi SOKKAL jobban. További olvasnivaló: A kritikusok díjazottjai, Golden Globe, szakmai jelölések LEGJOBB…..
marcias 2014.01.16 15:36:53
@Németh Barna: Mint tudjuk, általában az Akadémia nem kizárólag az adott szerepben nyújtott teljesítményt értékeli, hanem általában a színészt magát is.
marcias 2014.01.16 17:16:16
@Németh Barna: Egyetértek abban, hogy a Wall Streettel Oscart akartak nyerni (méghozzá diCaprionak), de tették ezt úgy - ahogy korábban írod is - hogy közben nem pucsítottak be az elvárásoknak. Kockáztattak benne. És ezzel jórészt fel mentették magukat a pejoratív "oscarra gyártott" vád alól. Nálam.
Sajnos a másik két filmet még nem láttam.
marcias 2014.01.16 17:33:19
@Németh Barna: Egyébként nem lehet az, hogy a díjazóknak rövid a memóriája? :D Úgy értem, megnéztem a listát, és első blikkre nincs köztük olyan film, ami ősz előtt készült volna. Márpedig a Rush, a Superman vagy a Pacific Rim is nyári vagy tavaszi filmek.
Szemüveges. Okos. Vicces. Koraérett. Érzelmes. Nosztalgikus. Különc. Cuki. Nagyon, nagyon cuki. Ha minden olajozottan megy, jövőre Wes Anderson újabb filmmel örvendezteti meg a bennünk élő ábrándos kiskamaszt. Beérkezett az első poszter, amiről első látásra nemcsak azt a…..
marcias 2013.10.15 11:50:49
@Kovács Erzsébet: Igen, nekem is ez volt az első gondolatom, hogy _akkorát_ nem is lőttem mellé, mert Andersent is szeretem. :)
A leplezetlenül nagy várakozással megelőzött Gravitáció kilövése a véltnél messze jobban alakult az amerikai kasszáknál: havi, időszakos és karrier-legjobb nyitányokat produkálva alapozta meg 200 millió dollár fölé szóló röppályáját. Ezalatt Ben Affleck elég rossz…..
- SPOILERMENTES - Egy megsemmisített műhold darabjai csapódnak be az Explorer névre hallgató űrrepülőbe, miközben a legénység egy része a hajón kívül tartózkodik. A becsapódás következtében két asztronauta, az űrhajózásban még kezdő dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) és az…..
marcias 2013.10.06 16:29:07
@Wintermoots: Nem is értem, miért nem indítasz egy filkritikai blogot. "Vélemények filmekről, amiket nem láttam" címmel. Biztos népszerű volna. ;)
- SPOILERMENTES - A világ legdrágább videojátéka marketinggel együtt 260 millió dollárt emésztett fel, és eme sorok írója is csak és kizárólag a marketing gépezet munkájának köszönhetően állt másfél órát sorba szeptember 16-án éjfélkor egy konzolokra specializált…..
marcias 2013.09.22 23:33:34
@Zalaba_Ferenc: Nos, hadd tiltakozzak vadul. Ez az "óriási költség" dolog egy hatalmas bullshit. Mint korábban más is említette, a 4-et is nyereséges volt PC-re portolni úgy, hogy az a port egy rakás sz@r volt, maga a játék is gyengébb, mint az 5. rész, az online rész béna volt (tehát amiatt nem érte meg megvenni), és az azóta eltelt évek alatt sokat bővült a PC-s játékpiac (bármilyen hihetetlen), elsősorban a fejlett digitális disztribúció miatt (pl. steam). Nemrég pl. a Total War: Rome2 UK-ban az összesített 2. helyre került, és PC exkluzív címről beszélünk. Ergo, a warez téma mocskosul fel van fújva, és jó kis kibúvó azoknak a kiadóknak, akik nem csináltak *elég* jó játékot ahhoz, hogy az emberek kinyissák a pénztárcájukat (mert ugye a virágbolti "demó" során hamar kiderül, ha nem jó).
A másik, ettől teljesen független tényező, hogy készül a next-gen portja is a játéknak PS4-re mindenképpen, de nagyon meg lennék lepődve, ha Xbox One-ra nem készülne. Tudva levő, hogy a next-gen és a PC között elég sok közös vonás adódik, emiatt a portolhatóság is drasztikusan javult. Ergo, én könnyen el tudom képzelni, hogy majd a next-gen verzióból készül a PC port, és cseppet sem "óriási összegből".
A harmadik, és egyben utolsó dolog, hogy a közönség *elvárja* a PC verziót, ráadásul ezúttal egy JÓ port formájában, és hatalmas arcvesztés lenne a Rockstarnak, ha ez nem történne meg. Hiába érkezik mindig utoljára PC-re az aktuális GTA, valahogy végül mindig azon is marad legtovább.
Összefoglalva tehát, ami most történik, az mindössze a következő: A Take 2 (és nem a Rockstar) végiggondolta, hogyan lehetne a *legtöbb* pénzt kaszálni a játékkal. Először kiadják a jelenlegi konzolokra, mert úgyis majdnem mindenki meg fogja venni rá, és a wareztől sem kell aggódniuk. Aztán pár hónappal később kihozzák a next-genre, némiképp feljavított grafikával, és nagyon sokan megveszik arra (is). Végül, valamikor május környékén, ki fogják hozni PC-re is, szintén szépséges grafikával, esetleg tovább pofozott online móddal stb., és lehúzzák a 3. bőrt is az emberekről. Az, hogy még jelenleg nem jelentették be, szintén ezt a célt szolgálja: az emberek nem várják meg a PC verziót, hanem most költenek rá.
marcias 2013.09.23 12:00:30
@Zalaba_Ferenc: "... meg sem közelítik a régi számokat és messze elmaradnak a konzolos értékesítésektől." Forrás? Ja igen, esetleg, ha a dobozos számokat vesszük. A Steam és társai sosem publikáltak eladási számokat. De nézz körül a sajtóban, ami ezzel a témával foglalkozik, és egyre inkább azt fogod tapasztalni, hogy már rég nem igaz, hogy PC-re nem éri meg kiadni a (jó) játékokat. Pl. a Mortal Kombat PC-portja kapcsán is nyilatkozott a kiadó, hogy nagyon pozitívan csalódtak az eladásokban. Vagy ott van a Company of Heroes, ami a SEGA egyik legjobban tejelő címe lett. Azzal egyébként nem vitatkozok, hogy a konzolokra jobbak az eladások, de messze nem kéne úgy lesajnálni a PC-s eladásokat, mint ahogy teszed. :)
marcias 2013.09.23 12:10:39
@Zalaba_Ferenc: De említhetném a most futó Humble Bundle Indie 9 pack-et is, amiben semmi blockbuster cím nincs, és még csak nem is új játékok, de laza 658 ezer fogyott belőle. www.humblebundle.com/
Nem hiszem, hogy valaha is magamhoz fogok térni abból a szomorú tényből, hogy Isaac Asimov zseniális Alapítványára Roland Emmerich tette rá a kezét, főleg, hogy az adaptálás kapcsán a germán katasztrófafilmes ilyen hülyeségekkel sokkolt, no de úgy tűnik, kezd lejönni a földre…..
marcias 2013.09.18 09:30:41
@Zalaba_Ferenc: Szerintem kiváló példa az Elit alakulat, ami bár nem sci-fi, de egy egyszerre megírt, csak részekre bontott "film" volt, ami kihasználta a sorozat előnyeit (lehetőség a karakterek részletesebb bemutatására, több helyszín sem zavaró az epizódok miatt, stb.), mixelve a film előnyeivel, tehát a történet magas íve, vagy a nagy költségvetés. Valami ilyesmi kéne az alapítványnak is, 10-12x1 órában meg lehetne csinálni.
marcias 2013.09.18 09:39:50
@Zalaba_Ferenc: Én az Alapítvány pereme, Alapítvány és Föld könyveket is szívesen látnám ilyen formában. Lehet, hogy a készítők is gondoltak már erre, de az első részek visszhangjáig biztos nem kezdtek vele érdemben foglalkozni. :)
Viszont ellenzem a kiegészítő könyvek feldolgozását, én elkezdtem olvasni a Szukits féle "B" könyvet, és a felénél tovább nem jutottam, annyira gyenge volt...
A Marvel Moziverzum második fázisának második fejezetén sok múlhat, hisz nézetességéből kiderül, hogy a Bosszúállók hány további embert rántott be a Marvel világába, mennyivel többen lesznek kíváncsiak Thor további kalandjaira, kinek első bevetésére 180 millió dollárt…..
marcias 2013.09.06 17:45:02
@Wintermoots: Hogy esetleg anyuka elengedje-e a gyerekét a moziba. Vagy vegyen-e rá jegyet, amikor áll a pénztárban, és nem tudja, mit nézzenek. De amúgy sem tudom, hogy jó tudod-e.
Belsőség Kungur, már Mazdával 2013.08.28 19:19:23
Indulás után nagyon gyorsan kiderült, hogy itt nincs autópálya, és az út elég rossz. Konkrétan amolyan román-magyar átmenet, kilométere válogatja. Nekem furcsa volt, hogy épp itt, ahol az orosz földgáz 90%-a, ami sok lóvé, és marha sok kőolaj van, ami az útépítés alapanyaga,…..
Jövő héten Neill Blomkamp a sci-fi újabb körzetébe kalauzolja el a magyar nézőket, s ehhez a nyelvi korlátok áthidalása is megtörtént. A következőkben fel lehet készülni az eredményre. Matt Damon – Stohl András. 'nuff said.Jodie Foster – Kubik Anna. Nem mondhatni, hogy…..
...legalábbis ahogy azt Spike Lee látja. A híres és permanensen morcos New York-i rendező mostanában a közelgő Oldboy-remake utómunkálataival volt elfoglalva, valamint már javában gyűjti az adományokat következő (vámpír)filmje költségvetéséhez, de azért a tanítást sem hagyta…..
marcias 2013.07.27 12:30:30
marcias 2013.07.27 12:37:06
@Kovács Erzsébet: Igen, pont azért mondom. :D
Mike Wazowski hátulkarmolós kora óta arról álmodozik, hogy egyszer majd a Szörny Rt. réme lehet, igen ám, de a kis egyszemű csöppet sem ijesztő, így aztán ebbéli hiányát szorgalmas tanulással próbálja ellensúlyozni, s mint a legtöbb strébert, így őt is kiközösítik az…..
Mivel Christopher Nolan házi operatőre, Wally Pfister épp rendezői bemutatkozásán, a szintén sci-fi témájú Transcendence-en dolgozik, Nolan kénytelen volt új operatőr után nézni, és választása a holland Hoyte van Hoytemára esett, aki olyan filmekkel, mint az Engedj be!, A…..
Matt Damon hátulról = siker? ..
marcias 2013.04.08 22:02:53
Annak ellenére, hogy majdnem úgy alakult, hogy a nagy erőkkel várt, és igen csak fickósra sikeredett Dredd elkerüli a hazai mozikat, hogy aztán a Parlux dobjon neki mentőövet valamikor januárban, úgy tűnik, a filmet itthon forgalmazó Pro Video nem részesíti mostoha elbánásban…..
Robert Rodriguez szép kis csapatot trombitált maga köré a Machete Kills kedvéért, melyet a Sin City-folytatás forgatásának halogatása miatt felszabadult néhány hónapban dobott össze. Ugyan a lenti kép alapján úgy gondolom, ezt a szöveget már senki se olvassa, de azért íme…..
marcias 2013.03.07 19:26:49
@batboy: Nem az? :)
Jézusom! Ez az új Tarantino-film bizony derült égből jött! Alig pár napja említettük, hogy QT szeretné befejezni a történelmi trilógiáját, de nem gondoltuk volna, hogy már forgatja is. Az előzetesben mintha lennének ismerős jelenetek, de mégis hót originál az egész. ..
marcias 2013.02.17 15:17:33
Ahogy hétről hétre újabb feltörekvő, kultikus vagy legendás színész szerződik le a Sin City előzményfilmjéhez, úgy alakul át a hozzáállásom "meh"-ből "wow"-vá, habár fenntartásaim még továbbra is vannak, hisz az első film olyannyira egyedi moziélményt kínált, melynek…..
aeon flux trailer: trance (2013) 2013.02.14 11:27:25
Az év eddigi legmenőbb posztere után Danny Boyle festményrablós mindfuck-thrillere most egy korhatáros előzetessel emeli még tovább a tétet – szex, kínzás és Vincent Cassel úgy, ahogy még soha nem láttuk... ..
marcias 2013.02.14 22:09:23
Tarantino bullshitelésben soha nem volt utolsó: mostanság az dívik nála, hogy páratlan napokon arról beszél, hogy abbahagyja a filmezést, mert a digitális forradalom bekaphatja/mert addig kell abbahagyni, amíg a csúcson vagy/és így tovább, páros napokon pedig bedob egy-egy új…..
aeon flux minden galaxisok atyja 2013.01.26 09:32:00
Miközben hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint J. J. Abrams fogja rendezni a Star Wars hetedik epizódját, a trekkerek természetesen aggodalmukat fejezték ki a fejlemények iránt. Őket, és minden épeszű filmszerető embert némileg talán megnyugtatja a hír, hogy Abrams…..
marcias 2013.01.26 13:42:03
Az előzményekkel alaposan foglalkoztunk (például itt és itt), most beérett a gyümölcse. Az Amerikai Filmakadémia tisztes tagsága meghozta döntését, amit Seth MacFarlane és Emma Stone jelentett be az egybegyűlteknek. Természetesen már sok minden körvonalazódott az elmúlt…..
A Brit Televíziós- és Filmakadémia is nyilvánosságra hozta jelöltjeinek névsorát. A kérdés az volt, hogy melyik angol filmeket fogják különösen kiemelni - és hogy az amerikaiak közül melyek szorulnak háttérbe az angoloknál. Most már tudjuk, hogy nagy a Skyfall és A nyomorultak…..
A legutóbbi fejlemény Baz Luhrmann 3D-s Gatsby-adaptációjával kapcsolatban az a nem túl örömteli hír volt, hogy idén karácsonyról jövő májusra tolták (habár a mozikban és a díjszezonban jelenleg uralkodó tumultust elnézve valószínűleg tényleg jobb így mindenkinek...), most…..
Van néhány olyan film itthon a forgalomban, melynek én vagyok a keresztapja, ezért vettem a bátorságot, hogy a filmmániás körökben rengeteg fejfájást okozó magyar filmcímadó kálváriát körbejáró origós cikkre reagáljak néhány pontban (szigorúan egyéni meglátás, nem…..
Sarah Polley új filmje egy boldog házasságban élő nőről (Michelle Williams) szól, aki nem csupán úgy öltözik, mintha újra feléledt volna a 90-es évek acid-mániája, de beleszeret egy, az utca túloldalán lakó fiúba. Vajh elhagyja-e férjét (Seth Rogen)? Szóval ez egy újabb Blue…..
marcias 2012.11.16 14:52:53
@_BaBe_: Úristen, azért a hiperérzékenységnek is van határa...