Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikos Galis

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz nappal ezelőtt Varga Mihály gazdasági miniszter interjút adott a Financial Times című tekintélyes brit napilapnak a magyar gazdasági növekedés látványos lassulásának okairól. Varga Mihály "átmenetinek" nevezte a gazdaság első negyedévi visszaesését és ennek okaként az Európai Unióból érkező…..
Nikos Galis 2016.06.21 09:26:53
@KissGecihuszár: Jó elemzés, tetszik!
Pánikot kelt Kárpátalján és dezinformálja a magyarokat a Jobbik a Fidesz-kormány hallgatólagos beleegyezésével. Azt már ugye tudjuk, hogy a magyar kormányfő, többek között, a putyini Oroszországot tekinti mintának a liberális nyugati közösség helyett. Hasonló elveket vall a…..
Nikos Galis 2014.08.11 14:41:46
Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus koalíció az EP választási kampányban azzal kívánta Európa iránti ekötelezettségét bizonyítani, hogy nyíltan az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett kampányolt. A volt miniszterelnök kijelentette, hogy csupán két politikai…..
Nikos Galis 2014.06.22 09:07:22
@Tamás Csacsicska: Pontos, precíz diagnózis. Már az AN-ben vettem észre, jókat szoktál írogatni.
Orbán kis ember, nagy egó, nem véletlenül kotorászik mindig a saját zsebében :))
A pénzt onnan kell elvenni, ahol van, Orbán gazdaságpolitikája ebből áll. Egy ideig lehet ezt csinálni, lassan kimerülnek a lehetőségek.
Visszatérve az AN-re, kár hogy be lett szüntetve a kommentelés lehetősége.
(Benny Goodman)
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
Felröppen a hírt, miszerint 1 euróért (300 forintért) venné meg a Széchenyi Bank a magyar Raiffeisent. Hogy az ár reális vagy sem, azt nem tudhatjuk. Közel 30% a nem fizető hitelek aránya, amit nagyon magas. A bank egy ideje már veszteséges. Ezt majd megítélik a…..
Minden diktatúrának kell ellenségkép, amely mozgósítja a híveket, ugyanakkor eltereli a figyelmet arról, hogy a hatalmon lévők minden közjogi pozíciót elfoglalva, gyakorlatilag belső és külső kontroll nélkül kormányoznak. Nem mellékesen (hanem elsősorban) közben meg…..
Nikos Galis 2013.12.08 06:55:01
@_most_: Csatlakozom ehhez az állításhoz.
Jut eszembe ...
Kövér (Tulok) László szerint egy kommunistából nem lesz demokratikus szalonna.
Szerintem egy fiatal demokratából sem.
Valahogy, egy tőröl fakadnak ...
Tehát, marad a diktatúra, a nagyérdemű aszisztálása mellett.
Még hogy fiatal demokraták ...
Moszkvában, Edward Snowden-nél talált menedéket az adóbotrányt kirobbantó Horváth András. A volt NAV-os a Sólyom Airways járatával érkezett az orosz fővárosba, inkognitóban. A szaúdi hercegnek öltözött Horváthot kalocsai mintás burnusza, és rayban napszemüvege miatt nem…..
Nikos Galis 2013.12.02 10:59:27
@Nyilas Mise: Dehogy smitteskedek. Ez most a véletlen műve, hogy így összejöttünk. Már Ócsa alapkövének lerakásakor használtam ezt a szöveget, megnézhető az AN-en, valamint a Blogális világban.
A másik az, hogy én a diplomámat külföldön szereztem, ott meg ki volt zárva a smittelés.
Jut eszembe ...
A Blogálisban már egy hozzászóló írt NAV-os dolgokról (kb. 3 és fél éve). Ugyanazt írta le, mint most ez a NAV-os. Én pl. egészen hihetőnek vettem a dolgot, már akkor.
A Orbán hitbéli főtanácsadója, Balog Zoltán református lelkész szükségesnek tartotta egy kicsit alázni nem keresztény-hívő polgártársait. „A keresztények nem próbálják meg lejjebb venni az erkölcsi ’lécet’ még akkor sem, ha nem tudják átugrani, szemben a nem…..
Nem egészen két hete, a Kínaiak megesznek bennünket című bejegyzésben arra célozgattam, hogy a kínaiak már nem feltétlenül bíznak a nyugat-európai, és az amerikai fizetési ígérvényekben. Legalábbis erre utal, hogy az állami alapkezelők egyre nyilvánvalóbban diverzifikálják…..
Nikos Galis 2013.10.14 05:43:42
Nem is olyan régen Orbán Viktor még úgy sejtette, hogy a MOL-INA ügy pusztán üzleti kérdés, amelyet nem szabad politikai szintre emelni.  Ezt azonban nehéz elkerülni abban az esetben, ha a magyar kormány jelentős tulajdonrészt birtokol az olajtársaságban. A MOL magyar, az INA…..
Nikos Galis 2013.10.07 10:23:15
@visszakettopadlogaz: A bűn az bűn, legyen bármely oldali. Szentesíted a bűnt? A mi bűnünk nem bűn, csak a másé az? Fura logika.
A háború gyötörte Budapest első békés hónapjaiban járunk. A rádió már naponta játsza Karády Katalin eredeti oroszból rakétasebességgel magyarított új dalát, a Katyusát; a Vilmos császár útján pedig sorra cserélik az utcatáblákat az egykori krakéler huszártiszt, majd…..
Nikos Galis 2013.06.02 12:37:11
@Szemethy: Egy méretes koton. Mi más lenne?
Gerendai Károly pár nappal ezelőtti bejelentése után most a Jobbik elnöke állt elő váratlan emigrálási szándékával. A poilitikus Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy bár hazánk ígéretes tempóban fasizálódik, de nem eléggé, és ez elkeseríti. "Nem ezért dolgoztam,…..
A történteket már ismerjük: egy német nyelvterületen sugárzott Gyerekcsatornán a Mini-híradóban elmagyarázták a német és svájci nebulóknak, miért is antidemokratikus ország Magyarország, "piros lapot" mutatva fel Orbán Viktornak. A szokatlan csak az esetet…..
Jól látható, hogy az idei év politikai csodafegyvere a REZSICSÖKKENTÉS, sőt, lehetséges hogy háborút eldöntő eszköz válik belőle, ha jól alkalmazzák. A közvéleménykutatási és időközi választási adatok olyan választói mozgásokat mutatnak hónapok alatt, amelyekhez…..
Zoon Politikon Unortodox logika 2013.01.03 23:17:19
  Egységes, 10%-os rezsicsökkentést jelentett be a kormány, de miért? Magyarországon a háztartások az összes kiadásaik nagyon nagy részét költik rezsire, ami nem jó. Nem jó, mert a rezsi összege rendszerint nagy cégekhez megy, akik az esetleges profitot nem biztos, hogy…..
Nikos Galis 2013.03.13 14:43:08
@Pan Modry: A fene egyen meg !
A számból vetted ki a szót :))
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Nikos Galis 2013.03.11 21:53:53
@nandras01: Még jobb a luxusprofit kifejezés. Vezérünk tulajdonképpen ezt a kifejezést használta. Ezek unortodox közgaz kifejezések.
Én más országban fejeztem be egyetemet, mindent újra kell tanulnom itt Magyarországon.
Unortodox ökörködés, ez van.
Ma a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket vizsgáló hágai nemzetközi törvényszék jogerősen felmentette Momčilo Perišićet, az egykori Jugoszláv Hadsereg volt vezérkari főnökét. A tábornokot a szerb harcolók által elkövetett bűncselekményekben való…..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
Nikos Galis 2013.02.09 19:21:42
@Mercel: Egyet értünk.
Szegregáció, lelkivizsgálat, üresen álló önkormányzati lakások, óvodahiány – sokan sokféle problémát felvetettek már az ingatlanukat elvesztett devizahiteleseknek épített ócsai Patyomkin-falu kapcsán. Jöjjenek most a be nem tartott építési követelmények, a…..
„Sötét volt, mint egy fasírtban.”  (Hajnóczy Péter: A parancs)   Nincs értelme mellébeszélni: szemfényvesztés folyik. Maszkabált tartanak a szocialisták. Ellenzéki kerekasztalosdit játszanak, programokat írnak, alkotmányt barkácsolnak, azt mutatják, mintha ők…..
Tegnap a szerb határőrök Batrovci határátlépőnél egy macedón teherautóban közel egy tonna marihuanát találtak. A pontosan 908 kilogramm és 368 gramm vadkender-származék 208 csomagból került elő, amelyeket kifejezetten ilyen felhasználásra formatervezett 17 nagyobb és négy…..
Nikos Galis 2013.01.12 14:25:01
A Sas József féle brigád szilveszteri szórakoztató műsor címén előadott prosztóságáról azt hihetnénk, minden legalja, a kutyába lemenés csimborasszója, az ultimate trash tv, amit csak a Budapest TV feltámasztása (VV Boglyasfejű Éva műsorvezetésével) űberelhet, bár ha jobban…..
Allegória miatt kell magyarázkodnia a nemzetgazdasági miniszternek. Matolcsy egy konferencián azt nyilatkozta: A gazdaságunk olyan, mint a pénisz, a kormány már felállította, de az öröm fejben dől el. Matolcsy szerint a magyar olyan, mint a nemi szerv, minél inkább verik, annál…..
Nikos Galis 2012.12.31 17:50:27
@Bakacsin: Ezer medvebocs, neked van igazad.
Főleg ha a simicska-talicskára gondoltál.
Akkor BUÉK !
Míg a szerbek a mai hágai ítéletet a horvát Ante Gotovina és tábornoktársai két héttel ezelőtti felmentését követően egy újabb, igazságtalan pofonként élik meg. A koszovói főváros ráadásul a piros-fekete, albán zászlók tengerében fürdik, hiszen tegnap ünnepelték a…..
Nikos Galis 2012.11.30 15:07:18
@Styxx: Hasonlóan látjuk a világot:
Szlovénia ...
Embernek maradni ...
Részvétel a háborúban ...
Érdekelne mi a véleményed azzal kapcsolatosan, hogy sok vajdasági magyar Magyarországra menekült a háború elől.
Üdvözletem!