Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fóti Marcell NetAcademia

50 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Junior-e a senior? Botrányosan fiatal Nagy Gergő kollégám tette fel ezt a kérdést, miután kiment egy céghez, hogy front-end fejlesztésről konzultáljon az ottani senior fejlesztőkkel. Lenyűgözve tért vissza: ezek nem értenek semmihez! Lefordítom: az adott cég senior fejlesztőinek halvány lila…..
Írta: Nagy Gergő (NetAcademia) (Bárcsak itt is működne a kukac karakter...) Volt egy beszélgetésem, amiben az alábbi kérdés merült fel:  “Nekem a főnix csak nagyon halvány emlékeket hoz elő, kifejted pls kicsit, hogy mit értesz főnixperiódus alatt?” Ez az iromány erre a kérdésre született…..
Hazánkban huszonkétezer betöltetlen álláshely van az informatikus szakmában. Elszaladtak a fizetések is, nem ritka, hogy egy tapasztalt informatikus, egymillió forintot vagy többet keres havonta. Kérdés, ennek ellenére miért nem vonzó a pálya. Elsőre azt mondanánk, a matekkal van a hiba. De nem a…..
Február 20-án ismét CISSP. (A félmillió Ft-os tanfolyam, ami előfizetéssel csak 300.000 Ft.)Itt az ideje, hogy őszintén elbeszélgessünk róla. Az első, és leglényegesebb kérdés, hogy vajon bele tudjuk-e a fejekbe tölteni öt nap alatt a CISSP irdatlan tudásmennyiségét? Mert Amerikában azt igérik, hogy…..
Előadói felkészítés a Microsoftban: mi is egy konfrencia, hogyan kell felkészülni egy sikeres előadásra? Mi az, ami működik egy ilyen előadói környezetben, és mi az, ami nem? Mi köze ennek Konfuciushoz? Mit tanulhatunk a TED-előadások színvonalából?..
Tiszta erőből nyárHidd el, sajnálom, hogy most is dolgozol. Most a kollégáid vannak a strandon, Te majd csak ezután mész. Vagy már voltál és akkor már a karácsonyi szabit várod. Feltűnt nekem, hogy az apukák a strandon sokszor viszik a gyereküket is a csapolt-sörös pulthoz. A…..
Az új csapatok csatlakoztak a Microsofthoz az alapítvány technikai irányító csoportjában is, ezzel biztosítva, hogy a jövendő fejlesztések mindenki számára megfelelőek legyenek. A Red Hat a Linux világ meghatározó alakja a vállati szegmensben a Red Hat Enterprise Linux kiadójaként. A Unity…..
Az új kiadás kereteit a MIT licensz szabályozza, gyakorlatilag korlátozás nélkül használható, .NET Foundation részeként.  http://www.mono-project.com/news/2016/03/31/mono-relicensed-mit/  ..
Előző fejezet: 1. A kódbázis Következő fejezet: 3. Beállítások, konfigurációkezelés Egy korábbi bejegyzésben elkezdtük feldolgozni a szoftverpusztulás elkerüléséhez tanácsolt lépéseket. Most lépjünk a következő pontra: 2. Függőségek kezelése A tanács: mindig explicit módon deklaráljuk és…..
Egy részletes elemzés a választási weboldal feltöréséről: When a nation is hacked: Understanding the ginormous Philippines data breach..
A korábbi Windows Phone Silverlight alkalmazásokat Windows 10-en futtatni? Tips for porting apps from Windows Phone Silverlight to UWP  ..
A Facebook fejlesztői konferenciáján jelentették be a hírt. A Microsoft az Universal Windows Platformon (ez tulajdonképpen minden Windows 10-et futtató eszközt jelent: mobil eszközök, PC-k, Xbox One, HoloLens) támogatja a React Native alkalmazások fejlesztését.  És hogy mi is…..
NetAcademia LINQ to Twitter 2016.04.17 08:00:00
Egy érdekes könyvtár a GitHubról, aminek a segítségével linq kifejezéssel tudjuk lekérdezéseinket megírni: LINQ Provider for the Twitter API (Twitter Library)..
Következő fejezet: 2. Függőségek kezelése Korábban már volt szó róla, de annyira érdekes tárháza az információknak a 12 tényezős alkalmazás fejlesztése, hogy érdemes végigmenni a tényezőkön. A módszertant olyan közreműködők hozzák össze, akiknek nagy tapasztalatuk van összesen többszáz alkalmazás…..
A Kestrel az ASP.NET Core beépített http szervere. Ennek segítségével nincs többé szükség IIS szerverre, ha ASP.NET Core alkalmazást szeretnénk futtatni. Az alkalmazásunk képes lesz különböző webkiszolgálókra (IIS-re is) települni , de saját magát is képes szolgáltatni a Kestrel segítségével. Ez egy…..
Ez a teljesítmény 23x (tehát: huszonháromszor) jobb, mint a jelenlegi produkciós (ASP.NET 4.6) teljesítménye. Performance competition is a good thing Ez a cikkben szereplő hivatkozás, de azért kiemelem, mert érdemes belenézni: ASP.NET Core – 2300% More Requests Served Per Second  ..
Az ASP.NET Core a korábbi változatokhoz képest rengeteg változást hoz magával. Ebben a cikkben a sok változás közül az egyikről, a konfigurációk megváltozott kezeléséről lehet olvasni. A korábbi változatokban a konfiguráció központja és kiindulópontja a Web.config…..
A .NET Core és az ASP.Net Core egy jelentősen megváltozott fejlesztői paradigmát kelt életre. A meglévő módszerek helyett új módszereket kell alkalmaznunk, és fontos kérdés, hogy a már meglévő alkalmazásainkkal hogyan tudjuk a sok előnyt és a jövőt ígérő fejlesztési irányt…..
Az Intel nyílt forráskódú ACAT (Assistive Context-Aware Toolkit) platformja az Intel Laboratóriumban C# nyelven készült .NET 4.5 és Visual Studio 2012 használatával. Célja, hogy fogyatékkal élő embereknek segítsen könnyen kommunikálni, még akkor is, ha olyan korlátokkal élnek,…..
A Chakra legfontosabb elemei ChakraCore néven a githubon elérhetők: Today, outside of the Microsoft Edge browser, Chakra powers Universal Windows applications across all form factors where Windows 10 is supported—whether it’s on an Xbox, a phone, or a traditional PC. It powers services such Azure…..
Egyszer régen, réges-régen, amikor még az Internet Explorer is majdnem pénzbe került, megszületett egy iciri-piciri kis jelecske. Itt egy cikk 1998-ból, a favicon.ico történetéről, hogy született és kinek köszönhetjük: Inventing Favicon.ico Az Instagram is jól megküzdött vele,…..
Érdekes könyvtár, amivel a bonyolult RegExp-eket lehet megszelidíteni: C# Verbal Expression..
Nem virtuális gépen futtathatjuk a Linuxot a Windows 10-ben, hanem valódi, a natív Linux binary-t tudjuk futtatni a Windows 10-en. Developers can run Bash Shell and user-mode Ubuntu Linux binaries on Windows 10..
Ahogy az ebből a bejelentésből az is kiderül, hogyha kijön a 2016, akkor az is ingyenes lesz. Az MSSQL 2014 Developer Edition mindazt tudja, amit az Enterprise Edition, de a licensze csak fejlesztésre és tesztelésre engedi a használatát. Microsoft SQL Server Developer Edition is now…..
Ha webalkalmazást fejlesztünk, érdemes eldönteni, min fog futni. De mi lenne, ha többé nem nekünk (fejlesztőknek) kellene ezt előre megmondani? A Docker környezet segítségével az alkalmazást az összes függőségével együtt be lehet csomagolni egy szabványosított csomagba, majd…..