Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fishi

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága hallgatóink, Nagy nap a mai, kis podcastünk, a Checkpoint elérte a kerek egymillió lejátszást. Délelőtt még 999,800 körül állt a számláló, aztán ebédeltem egyet, elmentem megnézni az új Tarantino-filmet, és mire visszaértem, Emilio Estevez beköszönt: Vagyis indulásunk óta több mint…..
Fishi 2019.08.25 00:12:44
Hétfőn lezajlott Checkpoint nevű szeretett podcastunk 100. adásának felvétele. (50 vendéges adás, 47 Mini, 2 szilveszteri - így jön ki a 99 adás, ami a századikat megelőzte).  2015 tavaszán kezdtük el ezt a podcastes mókát, és azóta nagyon megszerettük, az adások ezres nagyságrendű hallgatottságai…..
Ezt kérdezte egy amerikai producer, amikor meglátta a készülő Imperium Galactica élőszereplős jeleneteit. Aztán nem is maradt így az amerikai verzió. Mindezt a Vakondok 4 (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég…..
A mikroservice-k se semmik, de Mark Russinovich véleménye, aki, mint tudjuk, egy regényíró :-), igazán fontos: https://azure.microsoft.com/en-us/blog/microservices-an-application-revolution-powered-by-the-cloud/ Martin Fowler hosszabb írása a…..
Jóój, ahogyan mérgező csápot hány a zsákmányra a kis szájával AWWWWWWW! Nem, nem te vagy a videón maszti közben, nyugi. Ez a kis cucc ilyen speckó szervet köp ki a gyanútlan ebédjére, rád, ilyesmi. A nyálában ráadásul idegbénító méreg is van, szal elég boss lényecske,…..
Fishi 2015.05.05 14:11:54
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb tévhiteket, amiket nap mint nap próbálok írtani az emberek fejéből. Sajnos amíg inkompetens újságíró lányok két rúzs teszt között az edzésről is írhatnak, addig elég nehéz dolgom lesz. Próbálok szembemenni a Cosmo vonallal, bízom…..
Fishi 2014.10.11 00:38:59
"Ha fogyni akarunk, zsírt akarunk veszteni, nem testsúlyt, tehát a testzsír százalékunk csökkenése a lényeg, nem a testsúlyunké!"

Ez miért nem kerül sose szóba ilyen megmondós blogposztokban, kedves Perszonáltréner?

"Hogyan veszíthetünk mégis zsírt? Elõször is, olyan táplálékokat fogyasszunk amelyeket testünk fel tud használni és nem alakít zsírrá. A közhiedelemmel ellentétben „hízlaló” ételek nincsenek sõt olyan étel sincs, amitõl fogyni lehet. Olyan étel van, amit testünk hasznosan fel tud használni, ezért nem raktároz zsírba. Ez nem az étel színétõl, alakjától, csomagolásától vagy ízétõl függ, hanem az alapanyagától. Ha az étel nem feldolgozott hanem természetes, természetben elõforduló alapanyagokból van, magas a tápértéke, komplex szénhidrát, fehérje és telítetlen zsír tartalma akkor testünk fel fogja használni. Ha testünk telítve van megfelelõ tápanyagokkal, nem lesz szüksége arra, hogy vészraktárt tartson fent és nem fog zsírt tárolni, ha felesleget nem viszünk be."

www.testmester.net/print/forum/taplalkozas/a_fogyas_illszalkasitas_elmelete

Miért olyan nehéz felfogni, hogy a 4-es pont egy orbitális csúsztatás, hiszen:
"Az intenzitástól függően változik, hogy mekkora arányban használunk zsírt vagy szénhidrátokat az ATP előállításához - a maximum intenzitás kb 65%-ánál a zsírraktárak 40-60% közötti arányban járulnak hozzá az energiaigényhez. Az intenzitás növekedésével ez az arány csökken."

Ha valaki egészségügyi okokból nem végezhet magas intenzitású edzést, az az írásod hatására lemondana a testmozgásról, mondván minek, Perszonáltréner megírta, hogy nincs zsírégetés. És ez persze baromi nagy hiba lenne, épp ezért nem kéne ezt a baromságot erőltetned.

Az teljesen más kérdéskör, hogy hogyan lehet _leghatékonyabban_ zsírt égetni, ettől még valótlant állítasz a 4-es pontban.
Néha még nekünk is nehéz eligazodni a zűrzavaros kategóriák között, egy laikus végleg elveszik. És persze kretén autónevek Opel-módra. Az Égéstért 138. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Gondolom, nem kis meglepetést jelentett az amerikaiaknak, amikor megtudták (pár évtizedes késéssel), hogy a németek az orruk előtt, az amerikai kontinensen építettek bázist a háború kellős közepén. (Még ha csak egy meteorológiai állomásról van is szó.) Labrador északi csücske…..
A Jóbarátokat mindenki a tévében kezdte el nézni: először az HBO adta, aztán több csatornán ismételték folyamatosan. A DVD-megjelenések után már volt lehetőségünk felirattal és eredeti nyelven is rácsodálkozni, hogy mi is volt egy-egy olyan jelenetben, amiben egyáltalán nem…..
Bárcsak bennem lenne annyi, hogy ilyen elegánsan kezeljem a trollokat, de hát ezért (is) ül ő ott ahol. Zseniális a pali. (Múlt vasárnap az HBO nem adott új epizódokat sorozataiból, Oliver jövő héten lesz megint látható.)  ..
Elkapni őket nehéz, a rendszám sem old meg mindent. A jó hír viszont, hogy ismét elveszítette valaki Subaru-szüzességét! Egy rendes Subaruval. Az Égéstér 133. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
1980 második felétől már senki sem merte azt állítani, hogy a Csillagok háborúja sikere csupán a véletlen műve volt: a saga második felvonása, A Birodalom visszavág lehengerlő bevételei és kritikai fogadtatása még a legszkeptikusabb előrejelzések szerint is megnyitott egy új…..
Nem kényeztetik el a forgalmazók a magyar közönséget: a csúcsszezon legközepén csupán egy feliratos horror rajtolt a multiplexekben, és ez a totális kietlenség úgy-ahogy javára vált legalább a Távozz tőlem, Sátán!-nak – a tízezer nézőt ellenben még így sem sikerült…..
Tavalyi tradíciónkat folytatva idén ismét jelentkezünk az év közepén is egy ilyen listával, annak okán, hogy hiába írtunk januárban 35 filmet szerepeltetve összeállítást, az elmúlt fél év során szokás szerint rengeteg újabb ígéretes produkció került a látókörünkbe.…..
Úgy mutatkozik be, hogy Űrlord, és ha hülyén néznek rá, akkor csak megvonja a vállát, hisz ő is sejti, hogy ez a név nem az igazi... De mire a Galaxis Őrzői összeállnak, és teljesítik világmegváltó küldetésüket, ez a vélekedés minden bizonnyal megváltozik. Figyeljétek csak…..
Bill Cage (Tom Cruise) nap mint nap meghal. Nem valami videojáték főhőseként, nem is egyfajta fantasy-perverzióból, hanem történt az, hogy az idegenek lerohanták a Földet - surprise, surprise, ezúttal Európával kezdték -, és egy miután letarolták az öreg kontinenst, egy mindent…..
Fishi 2014.06.08 10:22:30
@Zalaba_Ferenc: Pontosan hová vezetett az inkriminált interjú? Ha jól olvastam, itt jelentette be, hogy összejött (vagy házasodik?) Holmessal, de ennél többet nem sikerült kiderítenem. Köszi!
Az interntetet a napokban elözönlötték a VII. rész forgatásán készült lesifotók (az osztásból természetesen mi sem maradtunk ki), melyre JJ Abrams a következő, minden kétséget kizáróan zseniális módon reagált: "Jó lenne, ha az emberek nem szivárogtatnának ki több képet…..