Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yuden

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyár egyik legkedveltebb bora az Irsai Olivér, ami egyszer reméljük hungarikum is lesz. Az elvárás az Irsaitól, hogy kirobbanóan bodzás, citrusos vagy parfümös illatú legyen, az íze pedig friss és gazdagon gyümölcsös. Lássuk, hogy a kóstolt 14 Irsai Olivér közül melyik végzett nálunk az élen!..
yuden 2021.07.07 15:50:13
Nyilván ízlés kérdés, többé-kevésbé egyetértek a listával. (A lenti véleményem a boltban kapható "kommersz" Irsaikra vonatkozik, nyilván kistermelőnél olykor ezeknél finomabbat is kapni..)

- A Frittmannm, a Koch és a Gere nagy csalódás, tényleg nem jó az ízük (viszont sokkal illatosabbak, mint a lista győztesebb fele)..úgy néz ki nem minden a márkanév.
- A Varga borok kocsmába való szemetek, nem csodálom, hogy utolsó lett.
- A Nyakas Etyek-Budai Irsai viszont messze jobb a 9. helynél, nálam top3-ban szerepel! (Érdemes kipróbálni a Don Irsai (Chardonnay + Irsai) házasításukat, az is nagyon finom, kicsit testesebb, fűszeresebb, de mégis illatos, finom na..)
- A Bujdusó katasztrófa, nem értem hogyan kerül a Nyakas elé. Jó illat, 0 íz, pezsgős, mint ha romlott lenne.
- A Feind és a Hilltop Irsai borok minden évben jól sikerülnek, nagyon ajánlom!
- És amit hiányolok a listáról pedig nálam ez a győztes, a Kamocsay Ákos Prémium Irsai Olivér, akit érdekel kóstolja meg! (Ugyanez márka Chardonnay boruk is kiváló.)
- Amit szintén "hiányolok" a listáról (értsd gyakran látni/kapni), az a Dubicz, Lovassy: szintén nagyon jó illatuk van, ízük viszont nem jó (nem gyümölcsös, nem finom, max fröccsnek jó, de ahhoz meg drága). Ami még eszembe jutott és kóstoltam a Garamváry Irsai: jó közepes bora volt, már-már jónak tartottam, már amennyire emlékszem..
- Amit még dicsérnek, de sosem volt alkalmam megkóstolni: Mátra-Bacchus Irsai. Valaki ivott már ilyet?

Így visszaolvasva, lehet mehetek én is az elvonóra? :D
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Feltehetnénk találóskérdésnek, hogy mi ez a fenti képen, de inkább eláruljuk, hogy a guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) szenzora, és egyáltalán nem így kéne kinéznie. A pöcök tönkretételével vádolt cég tagadja, hogy náluk deformálódott volna el, ami persze simán lehet  igaz, de azért az eléggé…..
A legtöbb szülő igyekszik egészségesen táplálni csemetéjét, de hála december 6.-ának lényegében a gyerkőc egy teljes hónapra csoki és édesség diétába kezd.  Mit is kap a gyerek a hagyományos mikulás csomagba? Cukorbetegséget, elhízást, hiperaktivitást, lyukas fogakat, rossz szokásokat és kezdődő…..
Ami vacak egyből szemét is? És ha igen, azt hol kell kidobni? A menthetetlennek ítélt darabot a bolt nyilvanos kukájába hajítani például ér? Kedves Homár! Szeretném megosztani veletek a MarketWorldnél történt kalandomat és kikérni a véleményeteket. Előre szeretném leszögezni, hogy egy alig több…..
Olvasónk azt feltételezi, hogy ami vele történt, az nem egyedi eset. Mi passzolunk ebben a kérdésben, de ha a Spar-, Interspar-vásárálók böknek egyet a minikérdőíven, akkor esetleg lesz némi képünk arról, hogy  levélírónk sokattapasztalt vagy csak szimplán rosszindulatú. Kedves Hilda! Veszprémi…..
A címbeli huszáros megoldással próbáltak segíteni olvasónk problémáján a Telekomnál. Ha tényleg ez a hozzáfűznivalójuk az adatforgalmat előevő Spotify-ra, esetleg beírhatnák a Music XS csomag tarifaismertetőjébe is. Csak hogy ne kelljen annyiszor elmondani a panaszkodó előfizetőknek.  Kedves…..
Még sosem volt Doogee telefonom, egész érdekes élmény ez az Y200. Doogee Y200. Hát nem örömteli, hogy olyan nevet kapott egy tökéletesen általános, alsó-középkategóriás kínai telefon, ami nem hajaz korunk egyik csúcskészülékének nevére sem? Teljesen olyan neve van, mint bármilyen Európában is…..
Elég erős állítás szerepel ebben a levélben, ami nagyon gáz, ha tényleg előfordult, mert ahogy egy programozókolléga szépen megfogalmazta: "az OEM licensz azt jelenti, h a géphez tartozik az a windows 7 másolat, nem adhatod el őket külön. Amikor az X gyár legyártotta a laptopot, kifizette a jogdíjat…..
Alább egy befuccsolt szülinapi meglepetés története, amihez a levélíró szemében a fogyasztóvédelmi hatóság befuccsolása is társult - némileg igazságtalanul. De nem ő az első, akinek nem világos, milyen esetekben érdemes a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulni,…..
Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is. Kedves Homár! Gondolom találkoztatok már hasonlóval. Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan…..
Kolbász leveléből kiderült, hogy a K&H-nál nagyon vigyáznak pénzre, még a gazdájának is nehéz néha megszerezni. Plusz, hogy a élet külföldön sem fenékig tejfel.  Kedves Homár! Szeretném elmesélni hogyan üldözött el magától a K&H Bank. A történet…..
Oké, Sir John Maynard nem mai gyerek, mobilnet-csiholás közben átélt kalandjai kicsit komikusnak tűnhetnek, de levele ritka hasznos visszajelzés a Telekomnál a használati útmutatókat fogalmazó kollégáknak. Én a helyükben Sir John Maynardon tesztelném a javított…..
yuden 2015.08.27 17:29:13
@penzor: attól hülye, hogy bár nem ért valamihez, de
1. NEM olvas leírást ("az csak a hülyéknek van, mit nekem.."
2. rögtön az ügyfélszolgálatot hívja
3. még ki is kürtöli a világba, hogy vele mennyire kitolt az a csúnya szolgáltató.

Elmondom ÉN hogyan cselekedtem egy témában, amihez NEM értek (=hülye vagyok). Vettem egy kenyérsütőt. Persze előtte elég sokat olvastam a témáról, ~eléggé képben lettem. Ennek ellenére problémám akadt (sz* lett a kenyér). NEM a gyártót hívtam fel, és NEM is a boltot. Kicsit utánaolvastam a témának (lettek ötleteim), de kértem segítséget olyanoktól, akik már használnak ilyet. Azóta a kenyérsütés működik. Ja, és nem írtam cikket sem a homárra. :)

-

Ügyfélszolgálatot ha felhívunk, akkor (sajnos) tisztában kell azzal lennünk, hogy
1. Még 123 ügyfél várakozik előttünk, nem lesz rövid a hívás.
2. Első körben a dugja be/húzza ki/ indítsa újra kombót kell végigbírnunk, mire kapcsolnak egy valóban szakértőhöz. Itt a poszter szerencséje, az ő problémája is "első körös".

De lehet akármeddig ragozni a dolgot ,ha hülye hozzá (megesik, nem lenézendő), akkor hívjon át egy IT-s emberkét (vagy aki látott már ilyet), és fél óra alatt készen lesz (és közben el is magyarázta mit miért csinált).
Én sem hívom fel az autószerelőm, hogy ugyan navigáljon már hogyan kell olajat cserélni, hanem kérek segítséget (elviszem hozzá). Pedig ez egy ugyanolyan pitiáner semmi feladat (neki), mint nekem mobilnetet csiholni..

Ezt nem szeretem az emberekben, mindenki óriási egóval ért MINDENHEZ, aztán ha mégsem, akkor MINDENKI hülye, csak ő maga nem.
Viktor a budakalászi Auchanban fotózta nekünk a Nagy Auchan Fahéj Ügy mellé illusztrációnak, de szerinte nemcsak itt, hanem "mindenhol ki van írva, hogy kamerával nézik - lopásnak minősül, ne fogd meg kézzel, stb. mindenhol ezek a piktogramok, "tiltások", kamerás…..
A műbőr a pénztárcánk, a valódi bőr meg a lábunk barátja, de az ember azzal barátkozik, akivel tud. A kérdés az, hogy elég-e egy fröccsöntött cipőre ráírni, hogy műbőr, és máris csak a disznóetetés 5 percét vagy a pocsolyában ugrálás pillanatait kell tudni kibírni…..
Naiv ügyfél 280 ezer forintos Lenovo Y510p notebookjának pont akkor hibásodott meg a kijelzője, amikor már Lengyelország helyett Budaörsre vitték javítani. A cseregép így 2 hónap alatt érkezik, mert a Computer Imperiumot nem sikerült rávenni, hogy adják vissza a pénzt, vagy adjanak…..
Zoltán valószínűleg túlreagálta a dolgot, amikor a felesége táskájába néztek az Aldiban, viszont cserébe kiderült, hogy már ott is rutineljárásnak számít, hogy a pénztárosok munkáját ellenőrizzék: Budapesten az Budapest, XIX, kerület, Üllői út 208. sz. alatt pár…..
yuden 2014.03.13 20:57:23
@micsoda?:
"Tescóban használom a megőrző szekrényt." Örök hiba. Pont itt a Homáron volt egy cikk, akinek lenyúlták a notiját egy ilyen megőrzőből. (Igaz, ott a postoló se volt 100-as, de én egy százas szöget sem raknék be abba a szekrénybe MEGŐRZÉSRE..)

Engem a Penny-ben cseszegetett a mindig új pénztárosnő (ja az volt már, hogy a Penny-ben MINDEN próbaidős dolgozót kivágnak a próbaidő előtt, aztán vesznek fel másokat?)...szóval mindig felkértek táskanyitogató műsorra. Mindig odamorogtam, hogy ehhez nincs joguk ("Tudjuk..."), megmutattam az üres vászontatyóm (aminek nem volt se tampon se semmi) és minden ment tovább. Így is lehet.