Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkrxhgz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(kép forrás) Rövid leszek.  Először az volt bennem, hogy el sem megyek szavazni. Mert felháborít, hogy csomó fontos dolog van Magyarországon és ezzel a szarsággal kell foglalkozni. Miközben tanodák lehetetlenülnek el, gyerekek éheznek, kisvasutak és stadionok épülnek, diákok utálnak iskolába…..
Amikor a választás éjszakáján olyan 20%-os feldolgozottság körül megláttam a HVG.hu első ilyen térképét, akkor ugyanúgy összeszorult a gyomrom, mint 2012-ben az első Békemenet alkalmával, amikor az elhaladt a maga tömegével az orrom előtt az Oktogonnál. Ilyen mértékű…..
mkrxhgz 2014.04.13 10:49:12
Kedves Hozzászólók!

Egy általános megjegyzés: szerintem attól nem leszünk elörébb (de hátrébb igen), hogy indulatszavakat használunk tények helyett, vagy hogy elküldjük egymást jó messzire. Mielött valaki engem is elküldene, jelzem: én már (szerencsére) elég messze vagyok Magyarországtól, és a höbörgö uraktól-hölgyektöl, akik a saját nyomorúságukat oldaltól függetlenül azzal kívánják orvosolni, hogy rituálisan mások vérét veszik. Szomorú, hogy ennyire feszültek vagytok, még a "világraszóló" (muhaha) gyözelem után is. Ez még csak hagyján, de milyen feszültek lesztek majd akkor, amikor kiderül, hogy a Fidesz mindenkit átvert, a saját szavazóit is beleértve.

@Mészáros Nándor hozzászólásából szeretnék néhány dologra reflektálni, hogy megértsétek, mire gondolok.

1. "akinek unortodox gazdaságpolitikáját lassan az EU is kénytelen elismerni" - Örülnék, ha ezt az állítást konkrét gazdaságpolitikai tényekkel támasztanád alá. Netán Németország is tervezi alkotmányba foglalni, hogy az SZJA egykulcsos? Vagy Franciaország fontolgatja az ÁFA 27%-ra emelését? Esetleg az Egyesült Királyság kívánja a valós folyamatoktól elszakadóan alacsony szintre szorítani a jegybanki alapkamatot? Melyek azok a konkrét intézkedések, amelyek szerinted arra utalnak, hogy a matolcsyzmus Magyarországon kívül másutt is követökre talált?

2. "A magánnyugdíjpénztárakat nem "ellopták", hanem visszavették az azokat lenyúlni akaró bankkartelltől" - Nagyon szomorú, hogy 24 évvel a rendszerváltás után még mindig (és egyre inkább!) ott tart az ország közgondolkodása, hogy a bankok, a tözsde, a piac alapvetöen rossz dolog, söt, kimondottan a nép ellenségei. Azt a gazdasági rendszert, ahol nincsenek pénzügyi közvetítö intézmények, cserekereskedelemnek hívják, és amely néhány afrikai ill. óceániai államot leszámítva az egész világon évszázadok óta nem létezik. Valóban ez lenne a célunk? Ami Mészáros Nándor állítását illeti: sajnos ismét egy alátámaszthatatlan, alapvetöen paranoid mondattal van dolgunk. Az ugyanis bebizonyíthatatlan, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat bárki is "le akarta volna nyúlni", persze az effajta állítások feszültségkeltésre kiválóan alkalmasak. (Felfoghatatlan, hogy az egész ország még mindig zabálja ezt a beteges "az egész világ összefogott ellenünk" dumát. Gyerekek, ha ez tényleg így lenne, akkor Magyarország már rég nem létezne, gondolkodjatok már el azon, hogy mekkora országról beszélünk:D) Tény ezzel szemben az, hogy a kormány az államadósság csökkentésére kívánta fordítani ezt a pénzt (amely egyébként mindannyiunk jövöbeni nyugdíjának fedezetére lett félretéve!), ugyanakkor az államadósság az elmúlt két évben folyamatosan dönti meg a történelmi rekordokat. Hova lett hát a pénz? A konkrét befizetésünk helyett kaptunk egy-két ígéretet, az egyik (miszerint egyéni nyugdíjfolyószámlák kerülnek kialakításra) a mai napig nem valósult meg, nem is fog, ezért majd 20-30 év múlva könyöröghetünk egy kis nyugdíjért, 40 végigdolgozott év után.

3. "Demokratikus, független intézmények kisajátítása" - tehát az, hogy egy párttagot neveznek ki az Állami Számvevöszék élére (a korábbi nemzetközi hírü egyetemi tanárok helyett), az, hogy központosított igazságszolgáltatási rendszert hoznak létre, amelyet egy pártalapító felesége elnököl, az, hogy a korábban valóban független Költségvetési Tanács müködését ellehetetlenítik, az, hogy az Alkotmánybíróság jogkörét felére-harmadára csökkentik, az, hogy mindenható Médiahatóságot hoznak létre, amely kénye-kedve szerint értelmezi a jogszabályokat, az, hogy a "gránitszilárdságú" alaptörvényt 3 év alatt ötször módosítják, nos mindez egyáltalán nem kisajátítás szerinted. Remélhetöleg azt sem fogod majd kisajátításnak érezni, amikor arra hoznak egy külön törvényt, hogy Deutsch Tamás mindenkit megdughasson az országban, beleértve téged is. (Egyébként te fiú vagy vagy lány? Csak mert fiúk ritkán hordanak bugyit:D)

4. "az oktatásban valójában nagyon kevés érdemi dolog változott" - igen, hát az valóban nem érdemi változás, hogy drasztikusan zuhan az ország értelmi színvonala...

5. "Bazinagy tandíjak az egyetemeken. Nem tudok semmiféle tandíjakról. Tudsz valami bővebbet mondani erről?" - Tandíj az valóban nincs. Röghözkötés van. Amennyiben nem diplomázol le, vagy diplomázás után nem a szerzett szakmádban helyezkedsz el, úgy az egyéni számlán vezetett tartozásodat kiterhelik rád, köztartozás módjára behajthatóan. Nem csoda, hogy épeszü ember nem akar a magyar felsöoktatásba bekerülni, ahol mellesleg tanszékvezetö-helyettes szintig le lettek cserélve a szakértök pártkáderekre. Magyarul színvonal nulla, mindezt elkepesztö drágán. Öszintén: ki akar egy noname Debreceni Egyetemen tanulni, ha ugyanabból a pénzböl akár Bécsben is lehet? :)

6. "Az egészségügy továbbra is romokban" "Talán nemsokára rendbehozzák. :D" - Abban biztos lehetsz, most olvasom, hogy gyakorlatilag újra lesz vizitdíj, hurrá! Ja, pár éve ezt még lenépszavaztátok, bruhahahaha! :D

Még lenne mondanivalóm, de elfogyott a hely :D
B(alu)LOG KECSEG-E 2013.09.28 00:16:29
Hátborzongató felismerés: a múltban élek.  Igen, sokkal inkább, mint a jelenben. Talán mert ehhez a jelenhez nincs közöm. Nem szeretem. Pedig olyan jó lenne szeretni! Próbáltam: tovább léptem, felemeltem a tekintetem és előre néztem, leráztam minden kicsinyes nyűgöt, néha…..
Publius Unortodox adósság 2012.11.18 12:51:41
A kormány első számú célként határozta meg az adósság elleni küzdelmet, amiben ha nem is jelentősen, de sikereket tudott elérni. Ugyanakkor a társadalomra rakódó jövőbeni terhek közül néhány nem mutatható ki az államadósságban. Ezek tipikusan a közszolgáltatást nyújtó…..
„A kulturális pozíciók prímátusa 1945-48 óta - most csúnyát mondok -  balliberális felségterület, baloldali-balliberális felségterület, beleértve a médiát” – nyilatkozta Kerényi Imre. Az idézett műsor egy későbbi részében szerencsére Vári György…..
mkrxhgz 2013.02.01 07:06:18
@Sir Galahad: Magyarországon nem létezik a szó európai értelmében vett bal- és jobboldal. A magát jobboldalinak nevező társaság valójában baloldalibb a magát baloldalinak nevezőnél. (Lásd pl. az elmúlt csaknem 3 év esztelen államosításait, de hasonló, csak kisebb léptékű példákat említhetünk az 1998-2002 közötti kormányzásuk idejéből is: a "dereguláció" és a "szubszidiaritás" európai uniós normái már akkor is távol álltak az ún. jobboldaltól.) Ilyen értelemben elég különös elvárni a mai magyar liberálisoktól, hogy ezzel az ún. jobboldallal kívánjanak összefogni.

A "baloldal" (mondjuk, hogy az MSZP) diktatórikus múltjához pedig csak annyit: ők ezen már túlléptek, sokba került nekik is, nekünk is. Ha viszont megnézzük a pártok _jelenét_, akkor bizony azt találjuk, hogy a "jobboldal" (hát mondjuk, hogy a Fidesz, de ide vehetjük az amúgy nem is létező KDNP-t meg a Jobbikot is) jelenleg sajnos diktatórikusabb, mint a "baloldal", kezdve a pártvezetéstől egészen a hatalomba vagy annak közelébe kerülésekor megtett lépésekig. (Milyen érdekes pl., hogy a Fidesznek évek óta egyetlen elnökjelöltje van, akit - honnan is ismerős ez? - elsöprő többséggel mindig megválasztanak elnöknek, majd utána vastapssal köszöntik...)

Aki liberális, azaz szabadelvű, az valóban a szabadságot (és a vele járó felelősségvállalást, azaz felnőtt állampolgári magatartást) tartja a legfontosabb értéknek. Per definitionem mindenfajta diktatórikus törekvéstől irtózik. Ilyen értelemben pedig soha, semmilyen körülmények között nem mosható össze azzal a baloldalival, aki az állampolgárok egyenlő esélyei érdekében hajlandó e szabadság korlátozására.