Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krazso

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkeresett a Neo World TV stábja a jótékonysági céllal szervezett erdélyi túránk kapcsán. Lásd a rövid interjút az alábbi videóban:   A túra jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk aug. 26, hétfőig. Egy hét múlva már a Bihar-hegységben túrázunk azokkal,…..
5.nap -  2013.04.13 - Jukkasjärvi a cél (Svédország) A reggel a szabad ég alatt alvás élményeinek megosztásával kezdődött. Mindenki feldobódott tőle. Az utolsó túranapon további tavakat szeltünk át. Egy teljesen lapos, néha már unalmas szakaszon, a friss hó…..
4.nap -  2013.04.12 - Folytattuk utunkat a befagyott tavak birodalmán át (Svédország) A negyedik nap fénypontja a befagyott tavak között vezető erdei kanyargós utak voltak, ahol helyenként a jég alól, kibukkant egy-egy rövid szakaszon az alatta csörgedező patak vize is. A tavak…..
3.nap -  2013.04.11 - Rostujaure - Torneträsk tó vidéke (Svédország) A reggeli teendők, ételkészítés a kutyáknak és magunknak, sátorbontás, csomagolás után, gyönyörű napsütésben folytattuk utunkat a hóóceánon. Helyenként a szél finom “fonalakban” söpörte…..
Egyes ad-hoc jellegű (jórészt mobilon születő), érdekes posztok csak a Lélek-kaland facebook oldalamon jelennek meg. Ha ezekre is kíváncsi vagy lájkold :) A blogon megjelenő összes bejegyzés olvasható ott is. ..
2.nap -  2013.04.10 - Signaldalen (Norvégia) - Rostujaure (Svédország) Az első túranapon az ösvény hullámzóan hol fel, hol lefelé tartott, de a nap első felében kitartóan emelkedett. A meredekebb emelkedőknél alakult ki az első bensőségesebb kapcsolat a…..
A Fjällräven Polar élményei alapján, azt gondolom, hogy kutyaszánozni bárki meg tud tanulni akár rövid idő alatt, de nehéz terepen való helytálláshoz tapasztalat szükséges, mert könnyű beborulni a friss hóba. Másrészről a kutyák energiájával a kutyaszánosnak kell jól…..
Több bejegyzésben számolok be az élményeimről. Kezdjük a legelején. Előzmények A Fjällräven Polar kutyaszános expedíció véletlenül csöppent az életembe, de az első pillanattól tudtam, hogy ott van a helyem ebben a kalandban. Emlékezhettek rá, hogy 2012 végén volt a…..
  Visszatértem a Fjällräven Polarról vasárnap éjjel, de az átélt élmények mélyen dolgoznak még bennem. Megyek az utcán és elmosolyodok, amikor eszembe jut például, hogy hányszor billentem ki az egyensúlyhelyzetből és már majdnem felborultam szánostól, de valahogy mindig…..
Balog István ma rátalált a Lélek-Kaland oldalamra és kiderült, hogy az ő keze is benne van a Fjällraven Polar 2013 szervezésében.  Egy svéd kutyafarmon dolgozik, és ők 30 husky-t biztosítanak a mi túránkhoz. Megkértem, hogy írjon egy pár sort magáról. Most jött az üzenet…..
Holnap, hétfőn reggel 6-kor repülök Stockholmba, berlini átszállással. Délben már ott ebédelek, délután elkezdődik az elméleti oktatás. Kedden reggel felrepülünk Norvégia északi részére (lásd térképen), majd busszal az indulópontra. Onnantól a Fjällräven Polar szervezői…..
Jonna bevetette egyetlen kutyáját is a felkészülés során. Náluk még ekkora hó van :) ..
Mindenkitől lehet valamit tanulni. Ettől a mesefigurától főleg :) ..
Az április 8-án induló kutyaszános kalandom, egyik állomása a Råstajavri tó partján van 680méter magasan, Svédország északi csücskében, Norvégiával határos területen. Egy norvég időjárás portálon néztem meg, hogy milyen idő várható. Nem is annyira vészes. Jelenleg,…..
Két héttel a sarki kaland előtt, úgy éreztem képbe kellene egy kicsit kerülni a szükséges felszereléssel. Jó megérzés volt mert rájöttem, hogy még magyarul sem ismerem a megnevezéseket, és hogyan fogunk így angolul szót érteni a csapattagokkal? Persze, annyira nem izgulok mert…..
Itt már volt tavasz, újra tél, újabb tavasz és most hétvégén hófúvással nehezített, hóban rekedt autókat és belügyminiszteri segítőkész sms-eket hozó, talán utolsó rugása az idei télnek. Múlt hétvégén megejtettük az éves rituális hóvirág túránkat, és az ott…..
Szívemből szól Joós István ebben a cikkben. Attól félek, hogy semmi újat nem tudok majd mondani a blogomban, hiszen nagyszerűen megfogalmazta azt a világlátást, ami bennem is már több mint két éve elkezdett letisztulni. Nagyon inspiráló volt számomra ez a cikk.  Köszönöm…..
Sikeresen zárult a vetélkedő. Részt fogok venni a kutyaszános kalandon!Köszönöm mindenkinek a támogatását. Ne keressetek viszont a vetélkedő toplistáján. Ennek az oka az, hogy a versenykiírást elírták, ami miatt kényszerűen UK színeiben neveztem. Ezt időben jeleztem a…..
Az utazom.com magazin is támogat! Köszönöm :) A cikk jól összefoglalja a túra lényegét. Gyönyörű képeket is találtunk hozzá a tavalyi túráról ;) Itt olvasható a cikk ..
Köszönön nekik, hogy a Facebook oldalukon támogatják a szavazatgyűjtésem: http://www.facebook.com/explorerworld http://www.facebook.com/Mountex   ..
Már a MÁSODIK helyre sikerült feltornásznom magam, a 1143 szavazatommal. Köszönet ezért mindenkinek aki szavazott rám, vagy megosztotta a linket. A bejutáshoz az első helyet kell elérnem, pillanatnyilag még 250 szavazat hiányzik :) Nem adom fel, még van idő dec. 10-ig!   Itt…..
If you like it, please vote for me to win the dog sledding contest. The voting ends on 10th of Dec. Thanks! Vote & share with friends: http://tiny.cc/ho-ho Ha tetszett szavazz rám, hogy eljuthassak a sarkvidékre kutyaszánozni. A szavazás dec.10-én zárul. Köszönöm. Itt szavazz és…..
Miért "lelek-kaland" a blog neve?  Érezted már azt, hogy a hegyen, vagy csak a közeli erdőben, mezőn sétálva megérint a virágok szépsége? Volt olyan érzésed, hogy ez nem is lehet igaz, szinte mesebeli? Ilyenkor a látvány a lelked mélyéig hat, ezért érezhetsz egy belső…..