Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vicca Verza (törölt)

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új életet a budapesti üzletekbe! - ez a Fővárosi Rögtön Jövök és a KÉK Lakatlan projektjének célja! Kihasználatlan, üres üzlethelyiségek, lepukkant kirakatok, szedett-vedett utcai látkép - Budapestnek ez a nyavalyája nem csak vizuálisan ront a városon, de gazdaságilag is…..
Vicca Verza (törölt) 2013.11.22 11:52:21
@telkoe:

Ìgy bizony, hna most milyen tevékenység képes ìgy profitot termelni, egyik sem. Apropo profit, nemes gondolat a cikkben, hogy ez ne legyen szempont, de könyörgöm, aki ezt le merte írni az tisztában van egy üzlet rezsijével? Százezrekről beszélünk alsó hangon, és akkor még szó nem volt róla, hogy ezek lepukkant boltok, amiket fel is kellene újítani, átépíteni, megint komoly pénzekért. Ezek az ötletek időröl időre felrebbennek, mert ugye a városkép lassan egy háborús díszletre kezd hasonlítani, majd, mivel életképtelen a kezdeményezés szépen elhalnak maguktól. Aki egész életében egy hivatali székből nézte a világot, az nem tudja reálisan felmérni mire lenne szüksége a vállalkozásoknak, csak ilyen utópiákban tud gondolkodni, ami jól mutat a papíron, de az életben működésképtelen.
Vicca Verza (törölt) 2013.11.22 13:29:06
@telkoe:

Én elég pesszimista vagyok, ha nincsen bérleti díj, akkor jönnek a kalandorok, próbálkozók és vetésforgóban fogják lepusztítani a bérleményeket a nullára. Az amortizációnak valahol be kellene jönnie, mert ezek az épületek avulnak, a közművek, szerelvények javításra szorulnak, de nem a szándékot kérdőjelezem meg, hanem csak gazdaságilag nem látom benne a rációt. Ki az aki ezt üzemeltetni tudja, még akkor is ha a hely "ingyen" van? A fiatal vállalkozóknak ha van egy jó ötletük nem ettől működik majd a történet, hogy lesz bolt vagy sem, de rendszerint nincsen új a nap alatt, vagy ha mégis, akkor megcsinálják külföldön ahol más a gazdasági környezet. Szomorú, de ezt látom.
Vicca Verza (törölt) 2013.11.25 09:55:57
@varosépítési főosztály:

Ha adhatok pár tippet:

1, internetes felület az ingatlanokról, adatokkal feltöltve ( kerület,négyzetméter, fűtési mód, állapot, épület jellege(műemlék ilyesmi).

2, egy konkrét személy akihez fordulni lehet, megnevezve, hogy legyen kóválygás a hivatalnokok között, mert erre allergiás minden vállalkozó.

3, egyszerűsített használatbavétel, ne kelljen végig járni az atyaúristent is pecsétes papírokkal.

4, Könnyített parkolási lehetőség (legalább egy ingyenes kártya a bérlőnek)

5, Reális célok megjelölése az üzlet kialakításával kapcsolatban,pl ne sok milliós beruházással lehessen csak kialakítani a kirakatot valami extrém előírás miatt.

Így hirtelen, a reggeli kávé mellől ennyi, és ha ez megvan akkor szóljatok, és kiveszek én is egyet. :) Legyen szép Budapest. Ámen.
Képzetlen munkaerőből hatalmas a felesleg, míg képzett dolgozóból hiány van. Ezt a rést csakis úgy lehet szűkíteni, ha az államok megszervezik a munkáltatói igényekhez igazodó oktatást.A munkanélküliség aggasztóan magas, az ember azt gondolná, hogy azok a cégek, akik…..
Vicca Verza (törölt) 2013.11.23 12:38:50
@netnepper:

Ezeket az állásokat többnyire csak a cèges policy miatt hírdetik meg nyilvánosan. Pályázik rá vagy 100 szerencsétlen, interjuk, kérdőívek, fordulók, oszt a végén megkapja Béla a szomszéd szobából, akinek ki lett írva a pozicio az elsö perctől. Vicces is lehetne, csak éppen embereket szivatnak meg, a saját balfasz pályáztatási rendszerük miatt.
Na persze nem ma, az überkirály drogmentes Magyarországot ígérő Nemzeti Drogellenes Stratégia elfogadása után, hanem még 2009-ben lájkolták be a konzervatívok határozottan a fű legalizációjának ötletét, amikor is a „nagy tekintélyű angol Beckley Alapítvány e témában…..
Vicca Verza (törölt) 2013.11.22 23:37:26
@mizant21:

Hja, csak most még adnak egy 6-ost a korai kertészeknek. :-) Hamarabb szabadulnak még az anyagyilkosok is, mint egy diler aki füvet árusít.
Vicca Verza (törölt) 2013.11.23 07:43:57
@st37:

Persze, hogy kihátráltak, miután 1000 milliárd dollárt költöttek a harcra, és börtönbe csukták párszázezer állampolgárukat a szimpla füvezés miatt. Ez egy megnyerhetetlen és bigott háború volt, most beismerték. Ahogy én gondolom mi leszünk az utolsó ország a földön ahol ezt legalizálják, pálinkától bóduljon a nemzeti magyar, ne feelingeljen valami kapitalista csökevénnyel. Itt is az lesz ami az amiknál, a mostani fiatalok jelentős tábora füvezget, és egyszer ezek lesznek a vezető politikusok, már csak 30 évet kell kivárni.
Reckl Amál blogja Őstehetségek 2013.11.21 08:42:50
Még a Nagy Összefogás az Együtt 2014 - PM-mel sem biztos teljesen, de egy fix pont már van: Horváth Csaba lesz jövőre az MSZP főpolgármester-jelöltje. A szekfűs bukta újabb kiváló receptje ez. Ki szavazna Horváth Csabára? Miért is tenne bárki ilyet önszántából? Vagy, ha…..
Vicca Verza (törölt) 2013.11.22 10:53:05
@DFK:

Igazad van, engem is mélységesen felháborítana, hogy azonosítók nélkül vernek meg a rendőrök miközben éppen felgyújtani akarom a belvárost, molotov koktélokkal! Mit gondolnak ezek magukról?

A -6% félig jogos, mert szimlán világválság van, és bizony már több pénzt kapnak a nyugdijasok mint aki 3 műszakban nyomja. Igen, őket minden kormánynak meg kell venni kilóra, hol pénzzel, hol ideologiával.
Kevesebb, mint fél évvel a választások előtt a Fidesz kényelmesen hátra dőlhet a fotelben, nincs semmi, ami veszélyeztetné a jövő évi választások megnyerését. Sajnos kevés az esély arra, hogy megismétlődhet az, ami 2002-ben. Persze magas lóról lehet a legnagyobbat bukni. De…..
Nem szeretem a rezsicsökkentést. Egyáltalán nem politikai, hanem egyszerűen környezettudatos megfontolásból. Az energiaárak csökkentése - tekintet nélkül a méltányosságra - nem éppen a takarékosságra ösztönöz, energiát pazarolni meg csúnya dolog. Ehhez képest a BKK…..
A Jobbik legutóbbi kampányfilmjére és imázsváltására akkora döbbenettel néztek a párt radikális szimpatizánsai, mint egyszeri Bencsik Vitéz a lepattant fejű hungarocell Orbánra. Mi lesz a következő? Cukiságbomba gombolyagos kiscicával hempergő, Benetton színekben pompázó…..
Vicca Verza (törölt) 2013.11.02 10:33:11
@LAVÓRVAGÁNY:

Sajnos a kocka, műszakis egyetemisták kajálják ezt a szart, egyszerű freudi oka van, keveset csajoznak, és ettől frusztráltak . Innen pedig egyenes az út a jobbikhoz. :-)
Már a legelején leszögezem, hogy nem tisztem vitatni Détári Lajos érdemeit, sikereit. Megjelent a könyve „Az utolsó magyar világsztár” címmel, ez pedig jéghideg zuhanyként vágott arcon és ébresztett fel Csipkerózsika-álmomból, ami a magyar focit érinti. Elolvasva azt a…..
1913. október 22-én, ma 100 éve született Friedmann Endre Ernő, akit Robert Capaként ismert meg a világ. Blogunkon már több világhírű sorozatát láthattátok: D-Day, Tour de France, Vadászat Hemingwayjel, mai bejegyzésünkben pedig a Mai Manó Házban jelenleg látható egyik…..
Ma ismét egy receptet osztok meg, ami a húsos verzióban tudtommal igen kedvelt ételt. Azonban, mint minden húsos ételnek, a vadasnak is van vegán verziója, ami után az ember mind a tíz ujját megnyalja. A vadas mártás receptjét úgy írom le, ahogy édesanyám készíti. (Más vadast…..
Vicca Verza (törölt) 2013.10.25 22:39:33
Minden nap ugyanúgy zajlott. Reggel korán keltem, órákig utazgattam. Időben össze kellett szedni magunkat, és viszonylag csinosan, kipihenve várni a vendégeket. Szexi rövid ruhában, magas sarkúban, kisminkelve. A nők egymás között nem gondolnám, hogy túlzottan toleránsak…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Hogy kategóriákba soroljunk bizonyos személyeket talán elhamarkodott döntésnek bizonyul, viszont a vészjelek sokszor olyan személyiségre utalnak, amely összeférhetetlen azon férfiak nézőpontjával, akik tartós kapcsolatra vágynak. Fotó: Photl.com Az alábbiakban…..
Valószínűleg sok olvasónak furcsának és értelmetlennek tűnik a kérdés, hiszen a mazochistákon és a mániákus önvagdosókon kívül senki se okoz magának szándékosan fájdalmat. Azonban én most nem elsősorban a külső sérülésekre gondoltam, hanem a belső, szervezetben okozott…..
Bizarr egy téma jött velem szembe tumbleren tegnap: az egymillió forintos guminők weboldala. Bizony, a guminő már rég nem a sörszagú, izzadt és fingós poénokkal teli, amcsi jellegű legénybúcsúk vicces kelléke, hanem komoly iparág. Ennek a piacnak a csúcsán ül a Real Doll nevű…..
Ewa megmondja Pasizási tanácsok 2013.10.18 15:33:40
1;Rész Gondolkoztál már azon, miért van néhány, egyáltalán nem nagy szám nőnek olyan nagyszerű pasija? Akivel annyira megértik egymást, és aki fülig szerelmes beléjük? Mi a fenéért vannak azok a jó pasik ilyen átlagos nőkkel? És az nem hihetetlen számodra, hogy…..
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
Én jó eredménynek tartom a magyar válogatott 3. helyét a selejtező csoportjában. Bár eredetileg is a harmadik kalapból sorsoltak minket, így papíron se előre, se hátra nem csúsztunk; valójában ez a kiemelési hely csak az elmúlt EB-selejtezők két, a mérkőzés végi…..
Az valami egészen szürreális ahogy az elmúlt hét és a tegnap eseményei után a focialista forradalmárok egymásnak estek. Jó, a tegnapi meccs után, a tüdőbeteg szúnyog vehemenciájával harcoló magyar csapatból Koman Vladimir az egyetlen tisztességesen letüdőzött levegővételt is…..
Kérem, felejtsük el, hogy milyen politikai viharok közepette tengetjük napjainkat. Ne gondoljunk arra, hogy közeleg a választás, amit egy kettészakított ország vár. Nézzük meg józan fejjel, pusztán logikánkra, értelmünkre hagyatkozva ezt a hírt az ország egyetlen…..
„Az ez ellen felszólaló, és egyúttal a holokausztnak áldozatul esett honfitársaink emlékét megsértő képviselő szélsőséges megnyilvánulásait határozottan visszautasítjuk” "A Fidesz határozottan fellép az antiszemita kijelentések ellen", valamikor készült egy…..
Vicca Verza (törölt) 2013.10.16 20:38:23
@kvadrillio:

Sőt, a zsidók miatt kaptunk ki 8-1 re is. Barom.
Hónapok óta nem találsz magadnak munkát? Elmúltál 40? Kezded feladni? Vannak ezzel így mások is. A leggyakrabban az a baj, hogy akik 40 fölött veszítik el a munkájukat, vagy csak éppen ebben a korban kénytelenek új munkahelyet keresni, vagy új karriert építeni elfelejtik, hogy…..