Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foglalkoztatas

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: Dr. Szolnoki-Dávid Csilla, IKE2020 jogi ügyekért felelős vezető Háztartási alkalmazottaknak nevezzük azokat a személyeket, akik más magánszemélyek otthonában látnak el takarítási, kertészeti, házvezetői és egyéb szolgáltatásokat. Ebben az ágazatban jellemzően – mind hazai, mind nemzetközi…..
Sokan vagyunk, akik szeretnék magukat külföldön kipróbálni, még többen, akik megnéznék a világot, és utána a szülőföldjünkön Magyarországon boldogulnánk. A Tehetség és Képesség Miniakadémia arról szól, hogy hogyan sikerülhet magyar fiataloknak idehaza fényes pályát befutni akár vállalkozóként, akár…..
Tisztelt Érdeklődők! Az alábbiakban olvashatják a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat névjegyzékébe kerülésének felhívását és a Szolgálat Eljárási és Magatartási Kódexét. A felhívásra történő jelentkezés elektronikus úton történik a palyazat@jogpontok.hu címen. A pályázathoz csatolni…..
Hazai innovatív vállalkozások jelentkezését várja a 4. BE SMART Startup versenyre a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, Magyarország Tel-Aviv-i Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház.  A kétfordulós verseny győztesei ezúttal két, szeptemberben Tel Avivban megrendezésre kerülő…..
A Nemzetközi Nőnapot március 8-án annak emlékére tartják, hogy New Yorkban 1857-ben ezen a napon mintegy negyvenezer munkásnő sztrájkolt az egyenlő bérezésért és a munkaidő-csökkentésért. Az ENSZ-közgyűlése a nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé (múlt-kor cikk). A…..
Európai uniós forrásból támogatják fiatal budapesti álláskeresőket. Az Ifjúsági Garancia program célja, hogy azon 15-25 év közötti fiatalok számára, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak 6 hónapon (illetve később, 2018-ig fokozatosan csökkentve már 4 hónapon) belül…..
Ide kattintva elérhető: KSH gyorstájékoztató, foglalkoztatottság, 2015. október–december 2015. október–decemberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 259 ezer fő volt, 118 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,8%-ra emelkedett, a férfiak…..
A sikereid és kudarcaid csak rajtad állnak, de számos kezdeményezés indul azért, hogy támogasson, amikor üzleti ötletedet és vállalkozóként önmagadat próbára teszed. A "Vállalkozz fiatalon" sorozat célja, hogy bemutassa az aktuális inkubációs programokat, startup versenyeket,…..
 ----------------------------------A sikereid és kudarcaid csak rajtad állnak, de számos kezdeményezés indul azért, hogy támogasson, amikor üzleti ötletedet és vállalkozóként önmagadat próbára teszed. A "Vállalkozz fiatalon" sorozat célja, hogy bemutassa az aktuális inkubációs…..
2015. június–augusztusban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 251 ezer fő volt, 134 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5%-ra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatói nagyobb mértékben javultak. 2015. június–augusztus…..
A legfontosabb tudnivalók diákmunkát vállaló fiataloknak és szakmai gyakorlati helyüket kereső hallgatóknak - dr. Dávid Csilla előadása az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének 2015.07.04-i szentendrei tájékoztató napján.       Nyáron különösen aktuálissá…..
A diákmunka Magyarországon évente mintegy 200 000 fiatal számára nyújt alkalmi munkalehetőséget. A diákmunkáért járó pénzkereset mellett a munkahelyi szocializáció is kiemelt jelentőséggel bír, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a fiatalok milyen sikereket és kudarcokat…..
Vállalkozóvá válásuk elősegítésére legfeljebb 2 millió Ft összegig vissza nem térítendő formában álláskeresőknek, illetve rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyeknek írt ki pályázatot Budapest Főváros Kormányhivatala…..
A következő blogposztban arra teszek kísérletet, hogy két aspektusból megvizsgáljam munkánk értékét a visegrádi országokban - Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban. A ledolgozott munkaóráink értékehez kapcsolódó két statisztikát mutatok be, a…..
A társadalmi egyeztetésre való megjelenés várható határidejekor már sok minden kiderül, érdemes ezért naptárunkba bejegyezni a következőeket: Április Mikro-, kis és középvállalatok termelési kapacitásának bővítése. 80 Mrd Ft. Mikro-, kis és középvállalatok…..
Pest megyének mindig is ambivalens érzései voltak Budapesttel kapcsolatban. Fővárosunk közelsége legalább annyira áldásos, amennyire átok is - különösen bizonyos helyi gazdasági ágazatokra gyakorolt hatását tekintve. KSH alapján; *zárójelben a megyék és Budapest országos…..
A kollektív szerződések szerepe a megújult munkajogi szabályozásban   A magyar munkajogi szabályozás az utóbbi években jelentősen átalakult. A terület vitathatatlanul a polgári joghoz közelít, ami nem minden ellentmondástól mentes az elmúlt évtizedekben kialakult gyakorlat…..
A vállalkozók és az üzleti ötletek gazdái számára a folyamatos tervezés vállalkozásuk megalapításához és fejlesztéséhez egyaránt elengedhetetlen. Az induló és kezdő vállalkozók körében – azon keveseket leszámítva, akik releváns tanulmányokat folytattak – komoly…..
Hazánkban is egyre több és több innovatív vállalkozás van születőben amellett, hogy a hagyományosnak mondott vállalkozásokat is kreativitással igyekeznek megtölteni cégvezetők, menedzserek. A hírnév és profit kulcsa egyre több ágazatban már nem a versenytársakhoz képest…..
dr. Dávid Csilla - Szolnoki Szabolcs   Állástalanság esetén a lakóhelyén működő munkaügyi kirendeltség segítheti a munkanélkülivé vált személyt. A kirendeltség a bejelentkezés (regisztráció) után ajánlhat munkalehetőséget, javasolhat munkaerő-piaci programban…..
A kormány 2010-ben programjában kimondta, hogy a rugalmas és családbarát munkaerőpiacot az európai uniós rugalmas biztonság, az úgynevezett „flexicurity” jó gyakorlatához illeszkedve kell megteremteni. Kérdés, hogy az új hazai foglalkoztatáspolitikai kurzus, amely munkavállalói…..
| A blog szerkesztőjeként a kampányban meggyőződésemtől, politikai preferenciáimtól függetlenül ezen a felületen nem kívánok részt venni - egyetlen aktuális témában viszont véleménynek hangot kell adnom | A sajtó és a média jóvoltából talán már mindenki számára…..
Szentendre és környéke nem küzd a munkanélküliség olyannyira magas fokával, mint az ország számos más kistérsége. A munkanélküliség viszonylag alacsony voltának oka Budapest közelsége. A régió nem használja ki a lehető legnagyobb mértékben a benne rejlő gazdasági és…..
 A sajtó és a média az elmúlt hetekben végigkövette a gyed extra megszületését és elfogadását. Az intézkedéscsomag egyik legjelentősebb eleme a gyed melletti munkavégzés tilalmának az eltörlése. Jelen bejegyzésben a tájékoztatás jegyében célom azokat a gyed extrán…..
Ifjúsági munkanélküliség és a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítása, oktatásügyi összefüggéssel Szabó Imre elnök, Munkástanácsok Országos Szövetsége Ifjúsági Tagozat Magyarország az európai uniós átlagtól lényegesen nem elütő munkanélküliséghez képest a…..