Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osztrák piktor

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykori belügyminiszter ma többször is elszundikált az ellene újraindított per közben. A kommunista politikus ennél jobban már nem is fejezhette volna ki a fennálló rendszer iránti gyűlöletét és tökéletes érdektelenségét. Ezért – is – kellene élete végéig börtönbe…..
A TETT Facebook-oldalán jelent meg a következő történet. Buzizás, amit a rendőrség először leszar. Aztán már a támadókat támogatja. 2013. augusztus 14-én hajnali három óra körül egy buliról sétáltunk hazafelé. Egyikünk betért a baross utcai / harminckettesek…..
A Balatont körbebiciklizni remek móka, hogy mennyire, arról rövidesen cikk is lesz itt az I love Balatonon, de a negyven fokos nyári kánikulában legalább ennyire jólesik ráakadni egy hűvös kiszögellésre. Egy olyan helyre, ahol kicsit hátradőlhetsz, kimasszírozhatod a görcsöket az…..
osztrák piktor 2013.08.01 15:24:52
@Lajos ghr: Szigorúan építészeti stílusként a Szocreál nem igazán jellemző a Balaton környékére. A valódi Szocialista realista építészet nem gyakori stílus mo.-on. Dunaújváros központja biztosan az. Sztálin barokknak is szokták nevezni (tévesen, mert inkább klasszicista stílusjegyeket őriz) Az ötvenes években élte virágkorát, nem vagyok benne egészen biztos, de a Szovjetunióban már a II.vh. előtt is jelen volt. Jellemzői közül a épületeket díszítő reliefek, domborművek emelhetők ki. Kedveli az emberábrázolást. Természetesen a festészetéből ismerős, súlyos, erőteljes, izmos alakokkal. a végtagok (főleg a lábak) hangsúlyosak, talán a materialista gondolkodás és a föld mint ősi anyag szimbólumaiként, ezt nem tudom, csak gondolom. Szóval érdemes utána olvasni, mert szerintem nem végletesen csúnya és a közhiedelemmel szemben, semmi köze a 70-80 as évek házgyári és panel épületeihez. Inkább a neoklasszicizmusra és a bauhausra hasonlít. (Ez csak privát vélemény, lehet egy építész a falnak menne ha olvasná.)
Dicséretes dolog, hogy a Fidesz nem hagyja földönfutóvá válni különféle pozíciókból kihullott elvtársait, hogy minden körülmények között honorálni igyekszik a feltétlen lojalitást, de nyújtsa fel a kezét az, akinek ma Magyarországon havi bruttó 600 rongy üti a markát…..
osztrák piktor 2013.07.30 10:15:38
@monddazigazatmar: Felsőfokú végzettséggel (2 diploma 2 nyelvvizsga), 10 év munkaviszonnyal, egy muzeológus- (akinek sok egyéb mellett még kvázi Tellér nertárséhoz hasonló feladatai is vannak)- bruttó 150.000 jó magyar forintot keres. Valahol kisiklott az érvelésed...szerintem
Piroslap Babázás van műsoron 2013.07.23 22:59:21
(Elöljáróban egyik kedvenc viccem: - Mi kell a babázáshoz? - Bab meg víz.) Már napok óta más sem folyik a csapokból, mint a Royal Baby, vagyis Windsor-házi Wales-i Vilmos és Katalin közös gyermekének megszületése és bemutatása. A brit lakosság ünnepel és sört vedel (még az…..
A kormányzati siker sztori megtorpanni látszik ha az ember azokat a számokat figyeli amelyek a nagyvilágból érkeznek hozzánk, de csak adni kell egy kis időt a kormánypárti médiakutyáknak, hamisítanak azok ebből is olyan gazdasági szabadságharcos, nemzeti önállóság ára…..
osztrák piktor 2013.07.12 11:14:10
@$$$=$$$: Nézd át alaposan a Századvéges adatokat, mert az érme másik oldalán 35% akar kormányváltást, 14% pedig nem válaszolt. Ebből akár arra is lehet következtetni, hogy mára 1-2% maradt a FIDESZ előnyéből. Persze, ha kevesen mennek el szavazni és szoros lesz az eredmény, az új választójogi törvény a kormánypárt felé billenti a mérleget.
Nem igazán értem, a baloldal eltakarítására vonatkozó vágyadat sem. Tényleg ekkora benned a gyűlölet? Miért zárkózol el a sokféleségtől?
Közzétette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. a trafikpályázatok emlékeztetőit, de csalódni fog, aki emiatt kattint a cég honlapjára, hiszen nem hogy a pályázatok és az üzleti tervek részletés értékelése, de még a pontszámok sem szerepelnek a dokumentumokban. Az…..
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
osztrák piktor 2013.06.25 16:51:23
@balage_81 reloaded: Köszi!!! Végre!!! Már azt hittem csak én kapok agyf@szt a Szárszót kutyázó posztáradattól.

Nem hiszem el, hogy tényleg ott pöncörgetik mostanság a legnagyobb közéleti fikagolyót.
Jó duma a sajtószabadság számonkérése. Mint a játszótéri hajtépésben, bömbölés előtt előrántott végső érv: Te se vagy jobb!!
Mi köze van a sajtószabadsághoz az ízléstelen, fröccsöntött műanyag gonzó utánzatnak. Egyértelmű volt a házigazda Farkasházy Cyrano üzenete: Magamat (nejemmel együtt) kigúnyolom ha kell... Miért olyan nehéz ezt elfogadni?
Miért olyan, nagyon fontos a fideszmelléki hírgyárosoknak, hogy ott legyenek? A látatlanban megfogalmazott véleményük úgyis sokkal eladhatóbb az őket fogyasztóknak.
Mondjuk az én fantáziámat az se mozgatja, amikor O.V. IFAféknyomos boxerben és pörköltszaftos atlétatrikóban .a Felcsúti hobbitelken csuklóztatja a kormánytagokat. (Ez pl. most biztos sérti a CÖF-ös lelkeket)
A földtörvény zárószavazásán, a név szerinti szavazás elvetésekor, Rogán teli pofával bemutatott gúnykacajától viszont, rendesen ökölbe szorult az orcám!
Ezért tuti kapom majd az ívet, mintha Kádárt políroznám, de belőlem a szárszói társaság nem vált ki ellenérzéseket - és most kapaszkodjon a sok 2006-os, félszemű, veterán, hadirokkant, trafikos- Fletóról hamarabb tudom elképzelni, hogy álmatlan éjszakái voltak, vannak, mint az egykori kollégista srácok bármelyikéről.
Úgy tűnik, a pénteki ítélettel még nem ért véget a tesztbotrány, ugyanis a Mercedesre kiszabott, sokak által enyhének ítélt szankció miatt a hírek szerint a Red Bull Racing csapata bojkottálni akarja a fiatal pilóták tesztjét, helyette pedig természetesen egy privát tesztet akar…..
Pusztaottlaka polgármestere helyben szinte az egyetlen munkaadó, továbbá országgyűlési képviselő és a dinnyeszövetség elnöke, aki elég erős ember ahhoz, hogy viccet csináljon a Gazdasági Versenyhivatalból meg az uniós versenyszabályozásból. Fotó: innen. Rövid…..
 Az éjszaka kellős közepén váratlanul ránk rontó betörő esetén nincs túl sok időnk mérlegelni, hogy vajon a bűnöző az életünkre tör-e, vagy csupán megtakarított pénzünket és értékeinket kívánja eltulajdonítani. Még mindig él a közvélekedés világszerte - így…..
osztrák piktor 2013.06.17 12:44:36
@xtlight: Hozzám is törtek már be és tudom, nagyon rossz érzés, lehet túlzás ilyet mondani, de valami ilyesmi érzés lehet az is, ha megerőszakolnak. Én ráadásul tudtam ki tette, mert előző éjjel nálam pecózott, volt ideje kifigyelni a zárakat. El is mentünk az illető otthonába egy nagyon kedves és elég ijesztő cimbivel. A vége az lett, hogy nem volt otthon, csak a felesége és a közel 2 éves kisfia. Először dühösen benyomultam, hogy majd megvárjuk és ti addig majd túszok lesztek és egyéb műmájer dumák. Fél óra nem kellett a halálra rémült lány és a bömbölő gyerek mellett, hogy nagyon elszégyelljem magam. Mondanom se kell, az egészből nem lett semmi.
Lehet, hogy sokak szerint én vagyok balek, de azóta is úgy érzem így jöttem ki a legjobban a dologból. (Persze a rendőrségi feljelentés megtörtént, konkrét személy ellen, de így se történt semmi.)
osztrák piktor 2013.06.17 13:31:15
@Országúti Ninja: Ha vannak, akkor az király. Nem feltétlenül fegyveres támadásról beszéltem, ha valaki ököllel támad rá akkor is inkább elfutna. Persze vannak árnyalatok, a kyukoshin kifejezetten tatamira való. Inkább felkészült, tisztességesen játszó ellenfélre vannak kiképezve (pl:fejre csak rúgni szabad). Mondjuk az aikido, vagy a kravmaga lehet alkalmas utcai küzdelemre ezt nem tudom.
Mivel már régen írtunk hantablogot és Varga Mihály keményen megdolgozott érte a Fidesz "Magyarország jobban teljesít" című rendezvénysorozatán tartott előadásán, még a nyári szünet előtt kiosztunk egy Pinokkió-díjat a nemzetgazdasági miniszternek.  Varga Mihály…..
A XI. kerületi jegyző olyan cinikus, hogy noreply@-os e-mail címről küd leveleket. Azt állítja, ők nem hajlandók válaszolni a Jarokelo.hu-n keresztül elküldött lakossági bejelentésekre, mert azok nem elektronikus úton lettek előterjesztve.  A XI. kerületből a…..
osztrák piktor 2013.05.22 16:39:27
@pyf: Kellett nekünk az új, körtefejű polgármester és csapata...
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
A minap egymás után több olyan hír jött, hogy Orbán Viktor közbelép, beavatkozik valamibe (trafikügy, EU-bírálatok, tüntetések, balettintézet-épület stb.), mert a folyamatot megengedhetetlennek tartja. Rögtön azt hirdettem, hogy ez a választási kampány egyik szabott vonulata…..
Elkészült Magyarország új konvergencia programja, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) már el is küldött az Európai Bizottságnak. Az új programból kiderül, hogy annak ellenére, hogy már az NGM is a 0,7 százalékos, enyhébb gazdasági teljesítménnyel számol, ami…..
A Lego-gyár fejlesztése nem csak nemzetgazdasági szempontból lehet jelentős. Ábrándjaink szerint hatására talán fellendülnek a hazai építőipari beruházások, településfejlesztések, és végre valóra válik ezzel sokunk álom-városképe. Mi bízunk benne, hogy Magyarország szó…..