Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrol pet

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit tanácstalan vagyok amikor a mai játékokat mutatom be Nektek, mivel fogalmam sincs hogy mikor készültek és hogy ki is a gyártó.Mivel a nagy szovjet csomagban érkezett, így akár még szovjet játékokról is lehet szó, de azt hiszem akár a Kinder tojásban is lehetett volna ilyesmi egykoron.Na…..
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
petrol pet 2020.12.30 18:19:51
30 éve robbant az arzamaszi "atombomba"   1988 júniusában egyik késő délelőtt, egy Moszkvától 400 kilométerre keletre fekvő szovjet város lakói irtózatos méretű detonációt hallottak. A hang irányába nézve egy félelmetes gombafelhő emelkedett fel ijesztően közel. A város lakói tudták hogy tőlük nem…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
A vasárnapi választások után elképesztően dühös lettem, ugyanis szerettem volna, ha más csapat viszi tovább az ország vezetését, máshogyan, mint eddig. Nem így lett, úgyhogy sok minden átfutott az agyamon.  1: Te magad vagy a változás kulcsa! Azt gondolom, és szerencsére ezzel nem vagyok…..
Bress Andrástól kaptam egy komolyabb csomag régi trafikos játékot, amelyeket a tervek szerint a héten megtudok majd mutatni nektek.Kezdésként a legkisebb autókat választottam ki a bemutatásra és sajnos ezekről lehet a legkevesebbet tudni.Az szinte 100%-os biztonsággal kijelenthető, hogy magyar…..
petrol pet 2018.03.22 12:35:05
@ToyaHSW: Természetesen, a "gyakorlati" értékét felülírja ma már a nosztalgia. :) Egy kor apró jellemzői, ezekből is meg kell maradnia itt-ott hírmondónak.
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
T1 projekt 32 2016.10.17 22:41:08
A hétvégén motorral terveztem elmenni a börzére. A keréknyomás ellenőrzésekor ezt tapasztaltam: Egyszóval ezzel nem mentem sehova. A küllőtörés progresszív dolog. Nem használjuk tovább a kereket, míg az ok ki nem derül. A börzére kocsival mentem. Nagy nehezen találtam árust, aki darabra adott…..
petrol pet 2018.03.13 12:26:41
@Peter Szakszon: Ez itt egy hobbi blog, erre nem biztos, hogy nagyon komolyan lehetne hivatkozni, még akkor sem, ha a szerző műszaki végzettségű.
A feltett kérdésre engem is érdekelne a válasz, biztos van rá valamilyen dinamikus vizsgálati módszer, nem értek hozzá. A lényeg, hogy én is a régi bontatlan kereket másolnám le.
Az első világháborút követően ismét létrejött Lengyelországnak számos gazdasági és ezzel együtt fejlesztési kihívásnak kellett megfelelnie. Ezek közül az egyik legfontosabb az volt, hogy a korábban különböző országok gazdasági övezeteibe tartozó iparvidékeit olyan módon integrálja, hogy az mind a…..
T1 projekt 63 2018.03.04 17:17:30
A tavasz, ugye, meg a hormonok. Rengeteg a szabad időm este 10 után, meg a csi is áramlik, kellene kezdeni valamit a félbehagyott projekttel. Egyelőre a motor még a tárolóhelyen, de böngészem a hogyan továbbot. Első lehetőség az egyszer már mindhárom tengelyen perselyezett blokk újra perselyezése,…..
Le kell reagálnom egy helyesírásnáci hozzászólásait, hogy ki tudjam fejteni a mondandómat. Először is, nem azért foglalkozom most ezzel, mert sértve érzem magam, hanem azért, mert elindultak a gondolataim tőle, így megszabadulásképpen kiírom őket magamból. Még azért megjegyezném, hogy ha az ember…..
A Brexit miatt zuhanó fonttal és a növekvő alapanyagárakkal magyarázzák a gyártók, hogy észrevehetően csökkent a népszerű csokoládészeletek súlya és mérete. De a változásra hatnak az új szabályozások is...
T1 projekt 62 2017.06.09 14:22:40
Szimmering kiszedve. Jól mögénéztem, és nem kellett volna. Az a helyzet, hogy megkottyant a perselyezés. Azaz kicserélhetem a szimmeringet a gyújtás mögött, akár jó is lehet. Ugyanakkor a kihajtás oldali szimmering kompletten a perselyben lakik, így mozgó perselynél egyszerűen körüljárja a nyomás,…..
Nem igazán történt sok dolog mostanában az autóval a legutóbbi jelenése óta. A ventilátorok még mindig a helyükön vannak, nem estek le, hiába vártam, hogy megtörténjen. Egy dolog akadt, ami foglalkozást igényelt, mégpedig a sebességmérő. Hazafelé Szentkirályszabadjáról ugyanis egyszer csak fogta…..
Autóépítés Annyira durva 2017.08.17 19:21:26
Sokan azt mondták, hogy "túltoltuk Béláim". Egy ilyen lelkileg cizellált, drága és szép autót ennyire durva módon miszlikbe vágni nem szabad! Hát, akkor barátaim, csak azért, hogy az ideg szétvessen benneteket:..
  Adott egy helyzet, biztosan mindenki átélte már.  Délután van, holnap közeledik egy fontos vizsga, az agyunk tudja jól, hogy már rég foglalkozni kellene vele. De mi történik mégis? Hirtelen nagyon vonzóvá válik az amúgy utálatos mosogatás gondolata. Aztán már megint tele a kuka, le kellene dobni…..
petrol pet 2017.08.05 11:52:39
@Afterdark: Nem bántásnak szántam, sajnos tapasztalat. A gyári merített horgany vagy egyéb lemezek eredeti vagy javított fénnyel sokáig bírják, ha nem áll a küszöbökben a sós saras hólé, vagy korhadt avar, mert az ellen semmi nem véd sokáig (kivéve jópár ótvar kgst vagy olasz autót, ahol maga az alapanyag is ócska kénes szar volt, és száraz helyen tárolva is szétkorhadt a szekér). De a lakatolás után már nem lesz sajnos ugyanaz. Egy régi haverom költötte a nehezen megkeresett pénzét a Trabi(jai)ra, mert hogy neki az volt a kattanása majd 1,5 évtizeden át. Szerelemnek hívta. Mondta büszkén, hogy kiszámolta, hogy már vehetett volna egy 2-3 éves jó autót bőven a rájuk költött pénzből. Gondolom, azt hitte, hogy ez valahogy tiszteletet vált ki, de inkább csak megrökönyödést... Most meg kellene neki egy rendes, amivel el is lehet menni rendszeresen munkába, anélkül, hogy mindig szerelni kelljen. Mondjuk ezzel legalább majd lehet jókat autózni, ha összeáll. Kívánom, hogy gyorsan kész legyen és használhasd.
Irodalmi harsona A KGST-piac 2017.06.16 04:53:35
Bizony mondám néktek, kedves feleim, hajdanában, danában, abban a korban, melyet olykor mindközönségesen az „Átkosnak” neveznek, létezett olyan intézmény, avagy szerződés a néhai szocialista országok között, melyet KGST-nek, Kölcsönös Gazdasági Szerződés Tanácsának neveztek. Na, ez volt az, ami…..
Ebben a cikkben egyszerre kettő darab Ikarus buszt fogunk megmutatni, amiből az egyik nem is igazán roncs...
Nem is olyan rég, ha jól emlékszem még, sírtam egy Karmann-on. Tavaly érkezett és nagyon lehangoló látványt nyújtott, itt írtam róla. Állítólag - ami azt jelenti, hogy nem biztos, vagy hazudok, de ezt ti nem tudjátok, hacsak el nem mondom - többen öngyilkosok lettek akikhez elvitték javítani. Na, de…..
198 millió forintból bontották le a Közlekedési Múzeum régi épületét a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából – adta hírül a magyarepitok.hu oldal. A 2016. júniusában megkezdett bontási munkák része volt az azbesztmentesítés is, a Liget-projekt keretében 2018-ra ígérnek új épületet a…..
Blaha, aluljáró. Egy deszkás srác álldogál a jegypénztár közelében, mikor odamegy hozzá egy teljesen átlagos megjelenésű fiatal pár. - Hellóka, testvérem! Nincs fölösbe véletlenül két szálad? - kérdezi a pár fiú tagja. A srác kiveszi a fülhallgatót, majd kissé…..
petrol pet 2016.11.17 11:09:43
T1 projekt 40 2016.11.13 23:15:11
Pénteken kész lett a kipufogó könyök. Elmentem, megnéztem. Hiába adtam rajzot, nem olyan lett. El is vágattam, miszlikbe. Még egy órába került, míg a helyére próbálgatással olyanná alakult, amilyennek gondoltam. Az előzőhöz képest 190 mm-rel rövidebb. Ronda lett, na, de krómozott dobot nem akarom…..
Igazából, ha jobban belegondolok nem is ez az első autó, amit felújítok. Tavaly már sikerült befejeznem egyet. A történet réges-régen kezdődött egy ma már messzi-messzinek tűnő galaxisban...Persze azoknak, akik megélték az átkosnak mondott rendszert is (nekem csupán 18 évem…..
T1 projekt 35 2016.10.24 21:24:58
Méricskéltem kompresszió végnyomásokat. Ezt annak okán, hogy feltettem a vasból túrt P10 hengerfejet. Aztán próbáltam rugdosni a motort, és néha-néha fenn maradtam a berúgókaron. A széria hengerfejjel 5,5 bar szokott lenni a mért végnyomás érték. Ennél a hengerfejnél 7 bar volt. Számolgattam, de…..
T1 projekt 31 2016.10.09 21:48:41
Tarisznyaszájú Buga Jóska olyan, amilyen ez a könyök: nem szép, de gavallér: Nem csillog, nem lóg ki, nem éri a földet. Viszont szemre jó hosszú, talán hosszabb az előzőnél. A múltkori sikeres próbaút után tettem még egy kört, hadd járódjon a masina. Úgy tűnik, nem kell járatni, mert elég…..