Regisztráció Blogot indítok
Adatok
injuhasz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb terméktesztjén 41 felnőtt kutyáknak szánt teljes értékű száraz kutyaeledelt ellenőrzött és rangsorolt. Az eredmények szerint több olcsóbb eledel is lekörözte a hazai állatorvosok által hype-olt Eukanubát és Royal…..
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
injuhasz 2016.08.31 16:46:58
@Veszélyes vagy, Vasquez!: Persze, persze! Mindenki tartsa be a sebességhatárokat... mondjuk az is tény, hogy a VÉDA pont a nagyon veszélyes relatív gyorshajtással nem tud mit kezdeni, viszont az egyébként szinte veszélytelen de a pénzbeszedés hatékonyságának maximalizálására mindenképpen alkalmas általános sebességtúllépést meg figyeli!
Egy gyönyörű, vadiúj Skoda Octavia III-as érkezett a műhelybe valamelyik nap. A büszke tulaj egy szett téli gumit kért az autójára, és egy szett acélfelnit. Végül téligumival a gyári alufelniken* távozott. Bizony, én beszéltem le arról, hogy külön acélfelnit vegyen. És azt hiszem, azóta is hálás…..
A suttogás határán egyensúlyozó lágy, alázatos hangon beszél hozzánk a tolmács, miközben Weiss Manfréd egykori birodalmába, a Csepel Művekbe hatolunk be. A régi vágású ipartelepen nagy vasdarabok között keresi útját a busz, rozsdás hullámlemezből épült csarnokok mellett…..
Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát…..
injuhasz 2012.11.30 11:00:20
Időközben nem is kétszeres hanem háromszoros Königswerk tulajdonos lettem! :-)
A fentebb említett Lucinius GUN és Argos Diamanten mellé egy arany színű Plutos Diamnten is hozzám került.
Pár szóban leírnám az első tapasztalataimat. Mindenek előtt az eladó. Fogarasi úr egy korrekt eladó, kaptam garancia jegyet az órákhoz, és teljesen rugalmasan tudtuk lebonyolítani az adásvételt.
Az órákról általában: Mindhárom órára jellemző, hogy kissé elnagyolt kivitelezésűek. Mindhárom óra szerkezete kissé el van csúszva a korona irányába és nem középen van a házban, szintén mindre jellemző, hogy a mutatók pontatlanul állnak és nem a jelzésekre ugranak, pláne segédszámlapok jellemző ez. A fém szíjak viszonylag nehezen szerelhetőek, pláne az Argos és a Plutos esetében és a csatok is darabosan, akadósan járnak. A szerkezet mindhárom óra esetében pontos, az elmúlt 3 hét alatt nem tapasztaltam 1 másodpercet meghaladó eltérést. (kisebbet meg nincs módomban mérni...)

A Lucinius GUN: ez egy meglehetősen robusztusan kinéző óra, hasonló robusztusságot sugall a súlya is. Főleg farmer+póló ruházathoz illik, de állandó viselésre nem alkalmas. Főleg a koronát fedő csavaros kupak igencsak zavaró! Nagyon kényelmetlenül tudja nyomni a kézfejet. Az óra kicsit fura koncepcióval készült... sem az óralapon, sem a mutatókon, kivéve a másodperc mutató hegyét, nincs fluoreszkáló bevonat. Tehát sötétben csak egy ugráló pöttyöt lehet látni és ennek semmilyen informatív jellege nincs! A fekete számlapon egyébként minden jelölés és segédszámlap fehér, felül a hét napjai, alul a dátum, balra egy 24 órás információt mutatnak a piros, szögletes mutatók. A segédszámlapokat sötéten csillogó vékony keret szegélyezi, és a korona irányában egy Königswerk logó van. Az óra mutatói egyébként szintén szögletesek és fehérek, kivéve a másodperc mutatót, ami vékony, piros, dárda formájú. A számlapot körben a házhoz tartozóan, fehér Tachymeter skála szegélyezi, ami a házba körbe is bele van vésve. Egyébként ilyen jellegű funkciót nem tud a szerkezet. A szíj lehetne kissé szélesebb, de összességében egyben van az óra. A hátlapja nem csavaros, hanem pattintva van, ez némileg kétségeket ébreszt a vízállóságot illetően, de majd kiderül. (érdekes, de a vízállóságot illetően semmilyen jelölés nincs az órán...)

Az Argos: Ez egy mutatós darab! ...mármint esztétikailag is mutatós...
Ez nem a hirdetésben szereplő óra lett, ott egy napszak jelző segédszámlapos modell volt, de végül egy 24 órás segédszámlapos változat lett. Ennek én még örülök is... :-)
A számlapon lévő gyémántok tényleg nagyon picikék, szerintem nem is többek, mint értéktelen gyémántszilánkok műgyantába foglalva és így formára csiszolva. Ránézésre ez az óra egy elegáns, minőségi darab benyomását kelti. Főleg a csillogóan fényes bevonata miatt és a sötéten csillogó szín a fehér számlappal nagyon elegáns. Félig meddig alakalmi öltözethez, de egy egyszerű farmeros viselethez is hordható, állandó viseletre is alkalmas. A mérete és a súlya sem kényelmetlen, de határozott jelenlétét érezni lehet minden pillanatban. A számlapján, -a Luciniushoz hasonlóan- felül a hét napjait mutató, alul a dátumot mutató, balra egy 24 órás segédszámlap található a ház és a szíj színéhez illeszkedő, csillogó vékony kerettel, a koronánál egy Königswerk logó található. A mutatók, egy vékony szegélyt kivéve, fluoreszkáló bevonat borítja, ami hosszan képes fényt kibocsájtani egy normális megvilágítás után is. Viszont a számlapon nincs Fluoreszkáló jelzés, ezért sötétben csak tippelni lehet az időt, de ez szerintem jól is van így. A segédszámlapok nehezen leolvashatóak és időnként a mutatók is takarják azokat. Azért, ha nagyon akarjuk akkor le lehet olvasni. A házhoz tartozóan és a számlapon is az elforgatható lünettákra jellemző logarléc minta van, de a lünetta nem elforgatható! A hátlap itt menetes, de ezen sincs jelzés a vízállóságot illetően. A szíj szélességének aránya jól illeszkedik a ház méretéhez és ránézve minőségi benyomást kelt, kevésbé lötyögős mint a Lucinius megoldása, de idővel kiderül, hogy mit bír majd.

A Plutos: Ez az óra szinte pontosan megegyezik az Argossal, annyi kivétellel, hogy a ház és a szíj csillogó arany színben pompázik, a számlap pasztell, a házhoz tartozó szegély kissé élénkebb, de nem rikító sárga színű. Nagyon elegáns összképet mutat. A számlap felépítésében is némileg másabb mint az Argoszé, itt a koronánál a 24 órás, itt is lent a dátum és balra a hét napjait mutató de nem kerek, hanem legyező alakú segédszámlap található, vékony aranyszínű mutatókkal és kerettel. Fent, középen van a Königsverk logó ami szintén arany színben pompázik. Egyéb dolgokban pontosan megegyezik az Argos felépítésével és méreteivel. Kifejezetten öltönyös óra, csak alkalmi ruhával nem disszonáns, de egy szép inghez, zakóhoz kifejezetten jól illik. Nagyon exkluzív ahogy ki-ki villan az ing, vagy a zakó alól.

Összességében: Ezek az órák egyértelműen divat órák, sem többek, sem kevesebbek! Jól tudnak kinézni, és arra is valók, hogy kiegészítőnek viseljük. Az árat illetően (nekem a 3 óra 23500Ft-ba került!) egészen jó ár-érték arányban van, de botorság többet várni tőlük mint amit nyújtani tudnak. Én a Lucinius GUN-t most már nem venném meg, mert nagyon zavar a kézfejemet nyomó korona kupak. Lehet, hogy meg is próbálom eladni majd a vaterán, de ezt még nem döntöttem el, vagy elajándékozom... majd kiderül, de az Argos és Plutos kifejezetten tetszik és nincs kizárva, hogy nem gyarapodik a kollekció egy ezüst színű, esetleg színes számlapos darabbal, de biztosan nem a Luciniushoz hasonló bumpszli kivitelben... :-)
injuhasz 2013.02.26 10:06:15
@órabolond:
Én eddig a Lucinius GUN órámat próbáltam és csak sima üldögélős gyógymedencében, jelentem azt simán bírja! (a LORUS órám meg ott simán beázott...)
Egy jó ideje az ARGOS-t használom napi használatra és a bevonat, a csillogó feketés bevonat az óra ház kiálló részeiről elkezdett lekopni, de ez inkább patinás kinézetet kölcsönöz... mindenesetre nem reklamálok, az Lucinius korona-kupak tartó menetes rész levált az óra házáról, most ezt próbálom reklamálni.
injuhasz 2013.02.28 19:03:52
@Ngaben1:
Keresd a Vaterán a Konigszeit nevű felhasználót, Ő a márka hazai forgalmazója.
 Ha jól tudom, ez az óra aszkund barátunk kedvence. Nem vagyok benne bizonyos, hogy azonos a modell, mert aszkund korábban azt írta, hogy piros a másodpercmutató. A tapasztalatait remélem, hogy megírja nekünk.Köszönöm a kiegészítést. Kicseréltem a képet. Ez már remélem az a…..