Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Badeni_lakos

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnyű lenne elintézni a címben feltett kérdést azzal, hogy keveset, mert egyfelől felmerül a kérdés, hogy mihez (és kihez) képest, másfelől az adott kereset vásárlóértéke sem mindegy. A mai poszt témája tehát a pénztárcánk lesz, némileg kapcsolódva egy pár nappal ezelőtti bejegyzéshez...
Badeni_lakos 2017.05.18 00:25:44
@kék madár: +1
ott a pont. A közügyekhez való hozzáállást, és konstruktiv párbeszéd színvonalát "kívánatos lenne emelni" bizony "az gyönyörűen restaurált Parlamentben.
A reakció természetes. Mindenki szereti megerősíteni a döntései helyes voltát.
Csakhogy BP-n döbbenetes alig vannak parkok, utcán alig vannak fák, padok.. nagyon szmogos, poros. Sötét, poros régi lakóházak belvárosban. Közutak minősége is fantasztikus. Ezt az IT Knight 600k nettóját olvasva szkeptikus vagyok. Ez fizetés otthon vagy: voll Stress vezetői, vagy egyéni szaktanácsadó pozíció.
Minden ilyen jó hírnek örülünk, ha igaz, természetesen. A 4-es Metro tényleg full király.
Természetesen az, ha valaki profin tárgyal pluszban német/francia nyelven, hozzáfér egy elég jelentős virágzó fogyasztói piachoz. Az angol nyelvtudás már alap. Meg Vállalkozni nem jó. USA protekcionista, Anglia meg már kifulladt (a konjunktúra ciklus), már nem virágzik, inkább már elvirágzott, hiába könnyű az angol, önmagában nem jelent semmit.
Németül meg úgyse fognak direktben jól C2+ Verhandlungsführer / V.sicher megtanulni,
Mert teljesen át kell állni agyilag más szintre gondolkodni.
Mert hosszú évek 10-15-20 év folyamatos ki/ önképzés, folyamatos bevetés külf., pofonok/ sikerek, kezelni kell, hatalmas kitartás és önfegyelem kell hozzá. (szaknyelv, ügyfelek dialektusa, stb.)
Mert nagy pszichológiai nyomás, és hatalmas emocionális áldozatot kell kibírnia a jelöltnek, így 1000 *C hőmérsékleten nagy nyomás alatt érlelődik meg, és jön létre a
Versenyképes, 100 milliós német piacon is helyt állni képes vállalkozó / szakember, és sanszos hogy feltalálja magát vállalkozó kedvében :)) mert komolyan mondom Egy tűt nem lehet elejteni szombat délelőtt, úgy hemzsegnek az emberek Stuttgart König Straße n, venni-venni-venni akarnak, de írhatnám nyugodtan München Kaufingerstraße t vagy Bécs Mariahilfer Str.t.

Ez a korporativ jóléti szociális piacgazdasági modell
gazdasági-társadalompolitikai koncepciója. (Mindenki jól jár vele. Mindenki elégedett.)
Badeni_lakos 2017.05.18 10:26:43
@midnight coder: nincsen lék az oldalán. Épp ellenkezőleg: erősebb lesz a magországok között az integráció. (EU 2.Ø)

Fontosak az erős közintézmények is (független szakszervezetek) a gazdasági teljesítmény és magas hozzáadott érték mellett (innováció és product development).
A 3 oldalú egyeztető "kerekasztal" tárgyalások a legfontosabb ak ekkor a:
Munkaadók, Munkavallalok, és a Kormány képviseleti szervei között.
Szakmai továbbKépzésről is megállapodnak nemcsak a béremelés ről.
Az ember a legfőbb érték a DACH ban. (Az emberi agy. A kreatív termelő potenciál a dolgok megjavítása, és fejlesztése érdekében)
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 10 százalékkal kevesebb magyar döntött a határátkelés mellett, mint egy évvel korábban, ami viszont nem változott, hogy főleg a legjobb korban lévő, 40 év alatti munkavállalók mennek el az országból. Hogyan alakult ki az ismerősi köröd…..
Sokszor viták középpontjában van az a kérdés, hogy mennyire függ össze az egészségügyi kiadások mértéke a várható élettartammal. A Világbank és az Egészségügyi Mérések és Értékelések Intézete (Institute for Health Metrics and Evaluation) közös kutatása pontosan erre…..
Sikerült kideríteni, hogy ki volt az a szerencsés jóbarát/ismerős és egyben üzlettárs, aki nagyot kaszált a „Morning Show” elnevezésen és emiatt a műsor már nem a régi nevén, hanem Reggeli Show néven folytatódott  Andy Vajna rádiójában. Még van remény a név visszaszerzésére?  Kép: INTERNET..
Badeni_lakos 2017.03.23 15:20:41
@lobster thermidor: tehát szerinted, ha

Magyarország a 2014-es Ukrán állapotok felé tart, az teljesen helyénvaló, és rendben van az kleptokrácia.

Bizarr látvány volt Viktor Janukovics hátrahagyott arany WC csészéje.

...később kiderült, hogy szegény nem is nagyon használta. Kényelmetlen volt.

Tragédia ez Kérem, Tragédia.
Kétségkívül a távkapcsolat a határátkelés egyik legnehezebb része, még akkor is, ha csak átmeneti, és tisztában van vele az ember, hogy maximum pár külön töltött hétről vagy hónapról van szó, hiszen ezzel együtt is nehéz a másik nélkül. Nehéz, de nem lehetetlen, ugyanis…..
Határátkelő Néplélek 2017.03.09 06:29:00
Írek, lengyelek, románok, magyarok (és persze angolok, meg sok más náció tagjai) élnek egymás mellett Nagy-Britanniában, és mindegyik másképp éli meg a határátkelő létet, másképp gondolkodik életről, hazáról. De hogyan? Ezt próbálja meg körüljárni (és még sok minden mást is) Digger mai posztja...
Badeni_lakos 2017.03.09 22:38:36
Az írekről ezt nem is tudtam. Érdekes.
Nagy játékosok, Taktikáznak. ( nem helyes. Mert nincs integritás a Garry elvárása: "unokájának legyen ír neve" és Garry élete között.: "30 éve kint él" hiszen hogy is várhatná el az ír nevet. Dehát akkor miért mire fel oly nagy patrióta ha nem is tesz semmit ó magasztos tökéletes Írországért és az Ír névadásért. Ez átlátszó. Ez a külföldön élő ír patrióta attitűd egy bullshit. Valószínűleg csak egy átlátszó Pszichológiai önvédelem. )

Ugyanaz a problémakör, ami örökkön örökké visszatér : magutt mögött hagyják a problémahalmazt, és azt várják hogy mégis élvezzék másutt azt mintha rendbe tették volna, csak hogy az már 1 másik ország és környezet.

Ír, lengyel, román, stb. és külf élő magyar honfitársainál is egyaránt jellemző ez.
Már én is beleuntam egyébként a kellemetlen index.hu s cikkekbe, már nem is akarom látni se, mert csömöröm van már tőle.

Ja, még valami: az élet célja nem az, hogy "jól érezzük magunkat" ezt a célt te adtad itt meg. Vagy Mindenki maga ad célt életének, vagy valaki / valami más ad neki célt. Emberi, transzcendens Impulzus, élmény bármi hatására. Lehet persze manipuláció is. A lényeg, hogy bármit is leszögezni Az Élet Céljáról elég merész dolog lenne. :)
Amúgy jó a cikk, az Albánok meg nagy póker arcok lehetnek, megint csak egy felszíni játszma részükről az egész, ami nem biztos hogy jó. Mert nem egyenes őszinte és tisztességes. Hosszú távon nem vezet jóra sem egyénileg sem a közösség részére sem ez az albán szerepjáték.
Miközben volt már itt Gyere haza, fiatal program, meg olvashatjuk a hírekben, hogy mennyire fontos lenne a munkaerőhiány miatt a külföldön élők hazacsábítása (bár a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az első félévben ugye az el- és visszavándorlás egyenlege majdnem…..
Badeni_lakos 2016.10.07 13:46:35
@fhdgy: irtam pm t még tegnapelőtt. Nem tudom átment, megkaptad?
Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül...
Badeni_lakos 2016.10.05 17:37:40
@fhdgy: igen, tudom mire gondolsz! Jól szervezettség :) én Stuttgartban tapasztaltam meg, egy (ismert) autógyártó cégnél dolgoztam, hogy mi is az a "jól szervezettség", mint struktuierte Arbeitsweise, Innovative Fähigkeiten, stb. mennyire fontos az effiziente Lösungen, a kontroll, a biztonság...

A német cégeknek szerintem sokkal tudatosabb, szigorúbb a hozzáállásuk:
- Komolyan venni a biztonságot -> tervezni előre, szervezni.
- Fókuszálni a megoldásokra. Probléma lebontás, Komplex Feladatot Strukturálni, előre gondolkodni, stb.

Ezért is írtam, hogy System Architekt nek nagyon komoly, feleősségteljes munkája van. Persze, Lehet szerénykedni :) de én tudom, (nehéz vizsgánk volt belőle) milyen nehéz egy kiszolgálói rendszert lemodellezni, sztochasztikus modellek, sorbanállási elmélet, Erlang eloszlások, stb. Komoly matem. alapjai vannak a Rendszer modellez. és analízisnek. Ide jön amit írtam:

A Biztonsági kérdések. Ami még nagyobb felelősség a sw. fejlsztésnél szerintem.. sw. fejlsztés, tesztelés után ne maradjon benne backdoor, a techn.stack versenyképes legyen, olcsó de gyors, a server oldalon minden pörögjön az appl. server, webserver, jó database kiszolgálóval gyorsan szolgáljon ki, rugalmas, ellenálló legyen, gyors legyen minden klienssel..
ÉS ne legyenek biztonsági rések... szerintem ez
Nagyon nagy kihívás... Nagyon Pengének kell benne lenni! :) Az egészet mélységében át kell látni. Tiszta full-stack dev. ;)
Szóval lehet szerénykedni persze-persze :) csak hogy 100 prog.terv. végzősből szerintem egy se tudna előállni még csak egy koncepcióval se! :) nem hogy egy német cég elvárásai előtt, még simán Magyaro.on sem! Szóval le a kalappal!

Ez am. engem tökre érdekel ez, hogy milyen elvárásai vannak egy észak-német business appl. sw. fejlesztő cégnek egy programozó felé,
és hogyan ellenőrzik a kódot minőségbizt. szempontból, és mennyire számít az algoritmus gyorsasága, hatékonységa vagy csak tákolnak, outsourcing olnak indiába,
és
és pl. mi a különbség egy magyar és egy német ügyfél között pl. elvárásokban, árérzékenységben, biztonsági kritériumok felállításában, stb. :)
jó sokat kérdeztem, tudom, dehát ez érdekel. :)
Badeni_lakos 2016.10.05 20:41:13
@fhdgy: Okés, máris írok! :) próbálom már most telóról, csk le ne merüljön. Nekem is boltba kellett, csak T-mobilba, hosszú sorok, hűség időből szabadulni nem egyszerű.. Kivan találva a rendszer :)
Badeni_lakos 2016.10.05 21:03:15
@fhdgy: OK ok, van idő! :) majd pénteken, ráér. Jó pihit! :)

((most írok már itthonról laptopról. telóról nem lehetett mobilos nézetben, nameg le is merült.))
Mára komoly iparág épült a külföldön élő magyarokra, a munkaközvetítéstől a gasztronómián át a kultúráig sokan próbálkoznak azzal, hogy kiszolgálják a határátkelők alkotta piacot. A központ természetesen a legtöbb magyart felszívó London, de a világ minden pontján…..
Valamiért mindig az volt az érzésem, hogy London megosztja az embereket: valaki vagy imádja, vagy nem bírja elviselni, kevesen vannak azok, akik semleges érzésekkel viseltetnek a brit főváros iránt. Andi az első csoportba tartozik, ráadásul azok egyike, akinek jutott egy jó magyar…..
Határátkelő Ki-bevándorló 2016.09.12 06:45:00
Öt év egyfelől gyorsan eltelik, másfelől viszont ennyi idő alatt óhatatlanul sok minden meg is változik egy ember életében. Dani éppen öt éve ült fel egy repülőre és vágott neki Londonnak, most pedig összegzésre szánta el magát, összefoglalva, mit tanult ezen idő alatt, miben…..
Zsófi egy kéttannyelvű gimnáziumban tanult, két nyelvet is felsőfokon beszél, ugyanakkor az is gyorsan egyértelművé vált számára, hogy államilag támogatott helyen nem nagyon tud továbbtanulni. Pénzgyűjtésre Ausztriát és a pincérnőséget választotta. Ennek fél éve. Lássuk, miként látja a helyzetét és…..
Badeni_lakos 2016.06.21 07:46:26
Badeni_lakos 2016.06.22 14:01:52
@Virago_1000: Igazad van! (bocsi, csak most olvastam végig..) kicsit öntelt ez a 20 éves leányka. :) azt mondja fél év alatt már folyékonyan beszél németül. Na Ez valószínű! :D

- fennakad a TVPhone on a parkolóban.. és általánosítja egész Magyaro.ra. Milyen aranyos! :))
- fennakad a Gucci s cicanadrágon... talán azért mert Ő is ilyen?? :D

De a slusszpoén: "Magyarország nem érdemli meg, hogy ott költsem el a kicsi kis pénzecskémet..." nevetséges :D

de imádom az ilyen írásokat... 20 é zöldfülű 2 papírral, fogalma sincs úgy általában semmiről, de ír egy cikket! :D
Egy év. Ennyi ideig élt a Gyere haza fiatal! program (amiről azóta sem derült ki, miért nem lehetett helyesen leírni, de ez mellékszál), amitől a kormány azt várta, hogy… hát nem is tudom, mit várt. Bármit várt is, az nem teljesült, mert most félidőben lefújták a projektet, olyannyira, hogy alig pár…..
Badeni_lakos 2016.06.14 14:53:37
@Herr Géza: aha. érdekes.
azért kérdezem, mert azt hallottam, pl. hogy a németek, osztrákok, és minden állampolgár a DACH ból könnyebben kap zöld kártyát az USA-ba, mint mi, a Kelet-Európában lakó magyarok, románok, bolgárok, horvátok stb.

És, hogy a legkönnyebben az Írek kapnak Zöld kártyát az USA ba. és utána azt sejtettem, hogy az angol állampolgárok.
de a Svájci állampolgár is megkülönböztetett szerepben van, ha pl. Californiában szeretne dolgozni és éldegélni.
Badeni_lakos 2016.06.14 15:01:35
@tanato: USA "haderőbe" be, pl. tengerészgyalogosnak, és 5 év múlva USA állampolgár lesz a migránsból? Ez nagyon érdekes... már ilyet is lehetne? ...milyen "haderő" az olyan (?)
Badeni_lakos 2016.06.15 09:44:24
@Ödenburger [Hu/At]: Élvezd ki az egész munkanapot Bécsben! >D Jóó öreg "sógor cimborákkal lehet most viccelődni! :D
Álé Álé... :))

@M. Péter: Értem már, tiszta sor. Köszi az infókat! :)

Mindenki másnak is köszönöm a tájékoztatást! :)
Adott egy évek óta Magyarországon, Budapesten élő, magyar származású, de már Norvégiában született szerző, aki most úgy döntött, elköltözik Magyarországról. Az indokait hét pontban foglalta össze, én pedig úgy éreztem, érdekes vitaindító lehetne belőle, így összefoglalva most elétek…..
Határátkelő Magyarország 2.0 2016.06.02 06:40:00
Magyarország mostanában döbben rá, hogy valami hiba van a kréta körül, hiszen egyre több területen van szakemberhiány, a gazdaság területén is érkeztek már jobb hírek, a határátkelés pedig a leginkább visszafogott felmérések szerint is minimum beállt egy állandó szintre.…..
Badeni_lakos 2016.06.02 09:18:20
@fhdgy: most olvastam csak a kommentedet.
ilyenek az én fejemben is megfordulnak, de nem szabad rá fókuszálni. (a "bolondok házára") hanem a jóra kell fókuszálni.

Azért mert: Jó tenni valamit. Jó dolog jó megoldásokat, jól működő dolgokat leutánozni. Apró lépésekkel megjavítani. Step-by-step. működhet az ötlet!
Költözni mindig sajátos kihívásokat jelent, és az idegeskedésen és a pakolászáson túl érhetik váratlan és nem túl kellemes meglepetések is az embert. Ez történt a mai blogajánló egyik szerzőjével is. Emellett kicsit ügyintézünk, végül megismerhetitek a kínai számmisztika…..
Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan…..
Badeni_lakos 2016.05.25 19:41:34
@gabors: Tökjó hogy ezt a kommentet beírtad! Mert
1.: megmondom őszintén, nem olvastam utána, egy ingatlanos haverom mesélte. De most utánaolvasok!
2.: Rájöttem vmire! Ez pusztán nézőpont kérdése! (Tök mind1 hogy "4* becsődölt úgy, hogy eljátszotta mások pénzét" , vagy h a saját pénzét is azzal együtt elbukta...) Ő maga csak visszatért, mint a "Tough Guy, akit nem lehet kiejteni.
Valahol ez, hogy visszatért a nulláról, ez ad neki egy olyan domináns képet, amivel Hillary nem tudja felvenni a versenyt. Sikeres, nagydumás üzletember. Magabiztos, Pofátlan, Gátlástalan is. Bomba szlovén nője van... micsoda Hype van körülötte!! egész Amerika ő rá fókuszál! ez a Nyerő kombináció!!
Vagy ő, vagy érvénytelen szavazás.
És szeritem ő is éppúgy "erőből" fog politizálni... és tárgyalni is. Hiszen a vérében van!
Badeni_lakos 2016.05.26 20:23:58
@Gery87: Neked meg még ennyi ötleted sincs, Öregem. Mit szapulod le a felvetésemet? Ha csak pesszimistán tudsz szólni, illetve nincs megoldásod a lopikálás visszaszorítására akkor ink. ne kommentáld más eredeti felvetéseit szerintem. Írtam hogy csak egy hipotézis! És tudom, hogy nem reális, De akkor is... ha sokan elég kitartóan küldenek vmiért, akkor minden lehetséges! Köszi szépen.
A külföldre költözés kihívásai mellett talán kevesebb szó esik azokról a nehézségekről, amit a folyamat fordítottja, azaz a hazaköltözés jelent. Pedig nem is olyan egyszerű ez a kérdés, hiszen esetleg több, külföldön töltött év után érhetik az embert meglepetések.…..
Krisztina lassan két és fél évtizede indult először útnak, saját szavai szerint becsavarogta a fél világot. Közben a 2000-es évek közepén megpróbálta még egyszer Magyarországot is, de nem működött neki a dolog, így immár 9 éve Angiában él, és az utóbbi években mintha a…..
Badeni_lakos 2015.08.04 14:29:54
@Csokáv: igen, teljesen jól látod, jól érzed a valószínű forgatókönyveket. még annyit a haverom sztorijához, hogy előtte volt már fejlesztői tapasztalata kisebb cégnél, de u.a. szférában, C# ban 2-3 év asszem. Előtte meg multinál pénzügyi 2 év. de C++ ban nem tákolt, ezért "junior" úgymond.
Nagyon sokat próbálkozott, valami 7-8 hónapig, fejvadászok, cégek, kirepülések, minden herce-hurca, addig nem is dolgozott itthon. Megszenvedett ezért a melóért.
Nagyon nagy a verseny a Londoni City-s pozikra. állítólag.

@cuneguund: jójó, igaz. minden ki kéne h próbáljon az ember, és nem csak más tapasztalatából ("sokat szitál az eső" , "moslék az angol kaja" , "tiszta malacpofi minden angol csaj" és a legjobb: ez az állandó Műudvariasság! "How are you, how are you" amikor meg nem is gondolja komolyan a kérdést :D van aki ezt nem tudja megszokni... és idegesíti (haveromat is, aki ki fog oda menni, mert szerinte idegesítő felszínes, és időpazarlás. :D
Jó, hát más meg örül neki, h mindenki kedves. Illedelmes, udvarias, minden happy. :D
Németeknél ha megkérdezed: "Hogy vagy?" Ő annak veszi, h téged tényleg érdekel, nem véletlenül kérdezted meg.
Tehát egyenesen válaszolni fog neked, hogy ő éppen hogyan van.
So ... "How are you??" :))
Jó lesz már havernak kint, mi? :DD
Az Életbe nem fogja megszokni, h ez nem egy direkt kérdés őhozzá, hanem csak egy udvarias gesztus. De már ettől befeszül! :D nagy kaland lesz neki a londoni nagy polite culture. :D
nade mindegy is, léptem. have a nice day :) nade ezt őszintén mondtam! :D
Badeni_lakos 2015.08.04 14:34:54
@pappito: teljesen igaz. de az anyanyelved talán valamit segít(het) pluszban itthon. ennyi.
Badeni_lakos 2015.08.04 15:27:17
@adg: tényleg. ez is igaz! ... a magyar nyelv érdekessége ez "kívánok" a köszönésben. még eddig így direktbe nem is elemeztem így a köszönésünket.
A rendőrnek én "Minden jót" mondtam 1* elköszönéskor, ami egy udvarias: "a viszont nem látásra" -t jelent.
Átadom neki, köszi a tippet! :)
Határátkelő A haza az emlékeink 2015.07.29 06:48:00
Lassan a végéhez közeledik a Magyarország és én pályázatra érkezett írások sora, ám ma még egy érdekes kérdéseket és szempontokat felvető poszt következik. Szerzője, Digger törzskommentelő, azt írja, hiába élhetőbb és adott nagyobb teret Anglia, haza nem lesz. Neki nem.…..