Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Al Csibone

64 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Al Csibone Tavasz 2013.05.31 13:30:56
Ezennel visszatértem. Aggodalomra semmi ok, mindenki jól van, csak rajtam uralkodott el a tavaszi fáradtságnak nevezett kórság, ami valójában tavaszi lustaság. Fizikai tünetei nincsenek, mert állandóan pörgök, mint egy búgócsiga, de az írásra már nem igazán tudtam rávenni…..
Igen, nagyon szeretem Stahl Judit receptjeit és ez is nagy kedvencünk lett. A Végre otthon c. könyvében jelent meg. Hozzávalók: 30 dkg szikkadt kalács3 dl tejszín4 dl tej2 tojás2 tojássárgája10 dkg cukor1 citrom (ez akár el is hagyható)10 dkg tejcsokoládé3 ek. lekvár (barack-,…..
Al Csibone Újratervezés 2013.04.05 16:33:11
Én tervezek, a fiúk és az élet pedig szépen keresztülhúzza a számításaimat. :)Januári elképzelésem szerint, most arról kellene beszámolnom, hogy szépen lassan haladunk az előszoba átalakításával és gondolatban már a hálószobát tervezgethetném.Helyette a hálószobát már…..
Fogalmam sincs arról, hogy hol találtam és az eredeti recept szerint nem is kellett összeragsztani lekvárral, de ez már így vonult be a kedvencek közé. Hozzávalók: 375 g puha vaj, vagy margarin250 g cukor2 tasak vaníliás cukor1 csipet só500 g búzaliszt125 g őrölt mandulaA…..
lelőhely                   ..
lelőhely Egyszerűen szép...   Végy egy kartonlapot, rajzolj rá valami mintát, azt szúrkáld körbe (egymástól azonos távolságra) egy rajzszöggel. Mikor végeztél, tekerd egy üveg mécsestartó köré és ragaszd össze.   ..
lelőhely     Nem, nem buggyantam meg! Tényleg golyórágót ragasztottak egy koszorúalapra és az egészet lefújták kékre.                 ..
Al Csibone Légfrissítő házilag 2013.03.07 17:55:03
Tavaly novemberben kifogyott otthon a légfrissítőnk. Kihelyeztem a tartalék készletet és az üres flakonnal elindultam a szemetes felé. Miközben gondolatban felírtam a bevásárlólistára az utánpótlás beszerzését, magamban morogtam, hogy megint elköltök erre a vacakra egy…..
lelőhely       Kell ennél egyszerűbb? Végy egy szál drótot, meg egy csomag celofánt.     ..
Al Csibone Kókuszgolyó meggyel 2013.02.26 17:06:48
Igen, mi meggyel szeretjük (még Higgins is) és eleve dupla adagot szoktam csinálni, mert rögtön rávetik magukat. Hozzávalók:50 dkg darált háztartási keksz10 dkg vaj2-3 ek. kakaó (holland)20 dkg porcukor (a kristálycukor is jó)1 üveg rumaroma1 cs. kókuszreszelék1 üveg meggybefőtt…..
Al Csibone NekedTerem heti doboz 2013.02.15 12:46:14
Nem azért írok róla, mert bárki is fizetett érte, csak megláttam, érdekelt és most megosztom veletek is a tapasztalataimat.Pontosan egy hete botlottam bele teljesen véletlenül a NekedTerem dobozba és a róla szóló cikkekbe. Olvastam róla mindenfélét, picit drágának is találtam, de…..
Számomra, a feszültség levezetés egyik legjobb módja, a takarítás. Az időjárásnak és a mocsok behordására alkalmas lábak viszonylag magas számának köszönhetően szinte mindig van mit takarítani nálunk (2 négylábú és két kétlábú, néha kiegészülve Gyermekkorú két…..
Al Csibone Vívódás 2013.02.11 16:15:55
Totális káosz vagyok. Olyan történt velünk hétvégén, amiben még nem volt részünk ezért, félelmet és mély magambafordulást eredményezett.Szemelőtt tartva Gyermekkorú jogait, nem részletezem a történetet, legyen elég annyi, hogy egy 1,5 órás dühkitörésnek voltunk részesei.…..
Al Csibone Folyékony szappan 2013.02.05 14:28:30
A tesztelési fázis lezárult, ezért most megosztom veletek a folyékony szappan receptjét és a tapasztalataimat.A receptet itt találtam:http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2012/10/folyekony-szappan-hazilag.html A teszteléshez a DM-ben kapható legegyszerűbb és azt hiszem, legolcsóbb…..
Régen, otthon volt a falon egy kép, amit nagyon szerettem. Később megtudtam, hogy azt az Apukám csinálta még a katonaságnál.Sajnos, valahol elveszett a kép, de magát az elkészítés technikáját (Fonalgrafika) és az Apukám türelmét azóta is csodálom.Nem kell hozzá más, csak…..
lelőhely   Nem szeretem a Valentin-napot, de ez az előszoba nagyon tetszik! Így ahogy van, átemelném szívesen a saját otthonunkba és a végén még az is elképzelhető, hogy szerezek egy szivecskés mintalyukasztót és megcsinálom a képet…..
lelőhely   Lassan, de biztosan haladok az előszoba megálmodásával.Terveim szerint hétvégén egy ilyen polc (képtartó) kerül a zongora fölé, ha Higgins hajlandó segíteni.           ..
lelőhely   Gyermekkorú sajnos már kezd kinőni a LEGO korszakból, de azért lehet, hogy sikerül rávennem, hogy csináljunk egy ilyen lámpát a szobájába. Szokás szerint megjelent a klimpírozásra és most faggat, hogy milyen lámpáról írkálok itt... Nem túl lelkes. Sebaj,…..
Al Csibone Asztalilámpa üvegből 2013.01.23 19:47:51
lelőhely     Valami hasonlót álmodtam meg a hálószobába. Megyek és megkérdezem Higginst, hogy mit szólna egy újabb feladathoz. Már csak valami szép üveget kell keresnem. Mi lenne, ha befesteném? Hmmm                      …..
lelőhely Arra kerestem megoldást, hogy miként tudnék lámpát készíteni a hálószobánkba, régi üvegek felhasználásával és erre bukkantam.Hogy mi jutott róla az eszembe? Nyári este... Telek...       All you need is:     ..
Igen, jól látjátok! Megláttam a DM-ben a mosószódát és beugrott, hogy valahol olvastam arról, hogy egy csomó dologra lehet használni a háztartásban, ezért vettem egy csomaggal próbaként (legközelebb nagyobb kiszerelést keresek). Pont jókor jött, mert a kerámialap tisztítót…..
Al Csibone Költségcsökkentés 2013.01.22 21:17:04
Tavaly ősszel született meg az elhatározás, hogy megpróbálok spórolni. Elsőként a vízfogyasztási szokásainkon készültem változtatni, de nem jártam sok sikerrel, mert a két kacsa (Gyermekkorú és Higgins) keményen ellenállt. Hiába magyaráztam, hogy mennyivel több víz kell a…..
Már a Karácsonyi vásárban kiszúrtam magamnak az alábbi ötletet és el is mentettem a megvalósításra várók közé. Nem saját kép, mert egy hirtelen ötlettől vezérelve indultunk el: http://alexandragorog.blogspot.hu/2012_11_01_archive.html Végül a megvalósítás…..
Al Csibone Egy újabb ajtókoszorú 2013.01.21 15:43:42
lelőhely   ..
Először is: marhára nem hittem tavaly, hogy én valaha halászlét fogok gyártani, de apukám (Gyermekkorúnak a Papa) annyira szereti, hogy a kedvéért - meg persze én is szeretem - tavaly megpróbáltam - persze segítséggel - és akkora sikere volt, hogy idén már teljesen…..
Al Csibone 2013.01.21 14:12:44
@ziggy stardust: Nem volt vele időm túl sokat tökölni a karácsonyi rohanásban (meg igazság szerint ennyi hal kevés is volt, nem lett elég sűrű az alaplé – legközelebb többet veszek). Nem vagyok profi halászlékészítésben, ezt bevallom, a lényeg az volt, hogy finom legyen. Egyszer, amikor van rá normálisan időm (meg kedvem), meg fogom próbálni úgy is, hogy nem lesz benne más, csak természetes alapanyag, mert engem is érdekel a történet vége. :)(Higgins válasza)