Regisztráció Blogot indítok
Adatok
( x )

48 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rádió története nem is olyan hosszú, mint gondolnánk, pedig ma már elképzelhetetlen az életünk nélküle!..
Szeptemberi Knauf Insulation hírlevelünkben a budapesti IX. kerületi kézilabda multifunkcionális csarnokot mutatjuk be. A csarnok a 2022-es Kézilabda Európa Bajnokságra épül, és mivel a multifunkciós csarnok az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal, méretekkel, kialakításokkal…..
E havi Knauf Isulation szigetelős posztunk kicsit általánosabb javaslatokat tesz, de mindenképp érdemes megfontolni ezeket. Az elmúlt hónapokban minden felújító illetve építkező a saját bőrén tapasztalhatott meg egy újabb kihívást, az építőanyagok drasztikus áremelkedését, és még az emellett is…..
A Knauf Insulation régóta rendszeres szereplő itt a Furdancs blogon. Bár a legtöbb olvasónak alighanem a 'hőszigetelés' kifejezés jut eszébe a cég termékeivel kapcsolatban, de azért lehetünk néhányan, akik tudják, hogy a hangszigetelés terén is igen jó megoldásokat találhatunk a Knauf Insulation…..
Az egyik legnépszerűbb beltéri árnyékoló a Roletta – vagy másnéven textilroló. Népszerűségét több funkciós képességének köszönheti. Ugyanis nem csak árnyékolni képesek, hanem leeresztett állapotban képes megvédeni otthona privát szféráját a kíváncsi szemek elől. Hővédelem szempontjából is igen…..
A városi levegő hőmérséklet – a városi hőszigethatás – csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a zöldtető. Nyáron a hőmérséklet a városokban az épületek és utak hőelnyelése miatt 5-7 ºC-kal melegebb, mint vidéken, és a hőmérséklet egy hagyományos tetőn (amely ráadásul sötét színű borítást vagy…..
Sosem késő észbe kapni, ha jobbítani szeretnénk valamin. Aztán győzzük kivárni. Fogadjátok szeretettel partnerünk, a Knauf Insulation aktuális információit.   ..
Furdancs Blog Zümmög a gépház 2020.09.28 10:17:15
A megfelelő hatékonyságú hűtés és fűtés bizony nagy zajjal járhat. Ebben az esetben a zajcsökkentéshez sajnos nem elég a WD40 vagy a Duct Tape. Komolyabb megoldás szükséges. Nézzük mint mond a témában fő támogatónk aktuális hírlevele. ..
A minap Szombathelyen jártunk egy kiállításon és vásáron, ahol a Bosch mutatta be a legújabb elektromos kéziszerszámait. Fellebbentették a fátylat a legújabb BiTurbo termékekről, amely egy olyan új gépcsalád, amely már a vezetékes gépekkel mindenben egyenértékű teljesítményre képes...
Mai posztunkban partnerünk, a Knauf Insulation lát el bennünket információkkal arra az esetre, ha véletlenül légcsatornát, vagy csővezetéket szigetelnénk.   ..
Partnerünk, a Knauf Insulation friss tájékoztatójából kiderül, hogy eddig mennyi mindent nem tudtunk a kosárlabdacsarnokokról. Például, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy ekkora valaminek milyen az akusztikája. Ez nem csupán egy esetleges, a csarnokban megtartott koncert esetén lehet fontos,…..
Hét év nagy idő, immár az építőiparban is. Szabványok és technológiák változnak, azonban vannak kérdések, melyek újból és újból felmerülnek a hőszigetelést tervezgetőkben. Egy 2013-as posztunkat ismételjük meg, mely kérdés-felelet módszerrel igyekszik tévhieteket eloszlatni, illetve számos,…..
A medencézés egy nagyszerű formája a családi kikapcsolódásnak! Nehéz elképzelni kellemesebb módszert az ejtőzésre, mint egy fárasztó és forró nyári napon elterülni a hívogató víz partján, és élvezni a pihenés örömét. Az pedig már álmaink netovábbja, ha mindezt a saját…..
Egy nagyobb beruházáskor - mint házunk hőszigetelése - döntéseket kell hoznunk. A bevásárlást megelőzően  szakemberek megkérdezésével, utánaolvasással és már elkészült kivitelezési példák felkutatásával teszteljük ötletünket. Találunk videókat, fórumokat a témában…..
Még általános iskolából tudjuk, hogy a hő felfele terjed. Nincs ez másként a házunkban sem, a meleg egy egyenletesen szigetelt házból legszívesebben a tető irányában távozna. Ezért fontos, hogy a padlás, tető jobban legyen szigetelve, mint a fal. A homlokzat látható,…..
A laikus építtetők és - nyugodtan kimondhatjuk - az építőiparos szakemberek körében is elterjedt álláspont, hogy a szálas szigetelőanyagok közül többségében inkább a kőzetgyapotot (bazaltgyapot) tartják hosszú távon megbízható szigetelési alternatívaként. Ez a hit évtizedes előzményeken alapul. A…..
Furdancs Blog Zöld(garázs)tető 2017.10.10 05:00:00
Franciaországban minden új kereskedelmi vagy ipari zónában épült ház tetejét részben napelemekkel vagy növényekkel kell borítani. Magyarországon is be tudunk számolni egy-két nagyobb projektről, de sok kis zöld tetőt hoznak létre, jellemzően garázsok tetején. A zöldtető…..
Az épületek hőtechnikai követelményei állandó változásban vannak. Mindenki szereti az alacsony rezsit, de a folyamatosan változó szabályozást már kevésbé. Különösen akkor, ha ennek komoly következményei lehetnek a lakhatási engedély megszerzésekor...
Kelet-Európa legnagyobb passzív társasházának építéséről, azon belül is hőszigeteléséről szól a Knauf Insulation havi hírlevele. Tervek szerint töredék rezsiért cserébe sem lesznek magasabbak a lakások árai...
A Knauf Insulation világszerte, így hazánkban is elkezdte legújabb termékfejlesztésének, a NatuRoll üveggyapot termékcsaládnak bevezetését. Ezzel egy időben kivezeti a piacról eddig megismert és közkedvelt üveggyapot termékcsaládját, a Classic sorozatot...
2016. augusztus 15-től indul az Otthon Melege program  családi házak energetikai korszerűsítésére vonatkozó pályázata. Pár mondatban szeretnénk tanácsokat adni azoknak, akik hőszigetelésre/vagy annak korszerűsítésére is szeretnének pályázni...
Mindenki nosztalgikusan emlegeti a vályogházak télen meleg, nyáron hideg komfortérzetét, amit egy jól kivitelezett hőszigetelő rendszer ma már időt álló minőségben képes nyújtani. Bemutatunk egy konkrét példát az "átszellőztetett homlokzat" technológiával készült lakóház előnyeit bemutatva.…..
A Knauf összehasonlító tesztjéről már írtunk többször is. A közel négy hónapja zajló és az interneten folyamatosan figyelemmel kísérhető mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a nyár végén hőszigetelt házban élő család az eddig eltelt idő alatt mintegy fele…..
Amikor régen épült ingatlan szigetelését kellene feljavítani a mai kor elvárásainak megfelelően, számos kérdés merül fel. Tekintettel kell lennünk az épület födémszerkezetére. Továbbá ki kell találnunk, hogy milyen jellegű legyen a szigetelés, ha a…..
Mint már régebben is írtuk, legtöbbünk fejében a kémény nem más, mint egy füstölgő cső. Tekintettel arra, hogy az évnek ebben az időszakában az égéstermék elveztésén kívül bizonyos figurák közlekedésre is használatosak kéményeink, arra gondoltunk, hogy kísérletet…..