Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibtün

185 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekszoba Iskola? Gyerekjáték! 2016.09.01 10:04:00
Az iskolakezdés nagy változás a gyerek és a család életében. A szülők általában jobban félnek tőle, aggódnak, vajon, hogyan fogja megállni a helyét a csemetéjük, aki eddig bogarak megfigyelésével és homokvár építésével foglalatoskodott az óvoda udvarán. A Kuvikkal az…..
Ma már semmi sem lehetetlen, hogy rögtön egy közhellyel indítsak, de ha egyszer tényleg így van. A funky3Dfaces csapata LEGO figurákhoz illeszkedő egyedi LEGO fejek nyomtatására szakosodott. Ehhez csak fel kell tölteni két darab, szigorú feltételeknek megfeleltetett fényképet a megadott honlapra, és…..
Gyerekszoba Ébresztő! 2016.07.08 09:17:00
Nálunk nagy változás lesz ősszel, a gyerek iskolába megy. Ahová bizony időben be kell érni, a korai kelés és készülődés egész biztos nagy kihívás lesz mindenki számára. A helyzet komolyságát és fontosságát aláhúzandó érdemes lenne beszerezni egy ébresztőórát.…..
A Baby Bites cápa- vagy bálnaformájú hálózsák ideális kiegészítő alváshoz, levegőztetéshez és hosszú babakocsis sétákhoz is. Később, ha már kinőtte a baba, használhatjuk játéktárolónak is, de csak úgy önmagában földön hasalós tevékenységek szuper kelléke lehet...
Egy időben a nagyobbik gyerekem megkövetelte magának, hogy fejből mondjak neki mesét esténként. Ehhez segítségül hívtam az ágynemű huzatán fellelhető állatfigurákat, és minden este egy új történetet találtunk ki közösen, és közben remekül szórakoztunk. Mi takarómesének…..
Van Szabadszálláson egy óvoda, amelyet a helyiek csak tökház ovinak hívnak. Az óvoda narancssárga, gömbölyű és íves, pont mint egy tök, a tervezőt, aki maga is háromgyermekes apuka Bálint Ágnes Mazsola című meséje inspirálta...
Elefánt szék és asztal Marc Venot-tól, egyszerű és letisztult vonalvezetés, naná hogy a skandinávoknak tervezve. A természetes faanyag használatával és az elefánt formával a tervező játszva beemeli a természetet a gyerekszobába...
Gyerekszoba A budai Kötő 2016.06.15 09:56:00
Muray-Klementisz Rékával egy újságíró suliban találkoztam évekkel ezelőtt, és most újra szembejött, mint a Kötő Klub ötletgazdája és egyik alapítója. Célja egy laza, nyitott és befogadó közeg létrehozása volt, az egykori fonók városi környezetbe átültetett modern…..
Nagyon klassz mesekönyvbe akadtam bele az interneten, annyira megtetszett, hogy nem győztem guglizni. Eljutottam egészen az alkotókig: három apukához és egy nagybácsihoz, akik a technikát és a tradicionális történetmondást ötvözve hoztak létre egy online felületen…..
Az olasz Kartell neve nekem egyet jelent a Phillippe Starck tervezte ikonikus, plasztik Louis Ghost fotellel, persze emellett még sok más designer bútordarab is fellelhető a kínálatban. A Kartell gondolt egy nagyot és úgy tervezi, hogy a designra érzékeny szülőkön keresztül megnyeri magának a…..
Gyerekszoba Van hozzá gyomrod? 2016.06.03 10:35:00
Elsőre furának tűnhet belső szerveinket plüssjátékként viszont látni, de Wendynek igaza van, szuper dolgot talált ki.  Wendy Bryan, egy kaliforniai anatómia rajongó fordította le szerveinket puha plüssfigurává. A vigyorgó szervek azontúl, hogy viccesek, sokat segíthetnek…..
Gyerekszoba Mesél az erdő... 2016.06.02 09:35:00
Az Eperfa palántája Nagy Anna Nóra fejében és szívében csírázott ki kislánya születésével együtt. Az egykori MOME-s diákot a budai Hegyvidék és a Balaton inspirálja, rájött, hogy ezekről szeretne mesélni fajátékok formájában. A csapatot a textilkiegészítőkért felelős…..
Gyerekszoba Letölthető babaszoba 2016.05.30 09:35:00
A baba- és gyerekszoba kialakítása a gyorsan változó igényeknek köszönhetően sok fejtörést okozhat a szülőknek. Milyen egyszerű dolgunk lenne, ha beírnánk néhány paramétert a gyerekbútor portálokra, és az letölthető formában kidobná nekünk a komplett a szobát. Jelentem…..
Gyerekszoba Mesés vacsora 2014.12.16 09:21:00
A kölköknek jobb az étvágyuk, ha egy egy kis játékkal, mókával vagy éppen mesével fűszerezzük meg az étkezéseket. Mi is rengeteg ötletet felvonultattunk már a Gyerekszoba hasábjain. Most fából készült tányéralátéteket hoztam, amelyeket ismert mesefigurák díszítenek. A…..
Az első Pompomdesign cuccom egy nemezből készült sárgarépa kitűző volt sok-sok évvel ezelőtt, ami azóta is a télikabátom dísze. Bori azóta a csodás kiegészítők - nyakláncok, fülbevalók, karkötők stb. - mellett szupercuki állatfigurákat is horgol. Mindegyikük egy külön…..
Advent beköszöntével nincs megállás, a csapból is az ünnepi készülődés folyik. Elég bekapcsolni a TV-t, internetezni vagy bemenni egy bevásárló központba: a Karácsony szembejön. Ez a kicsiket örömmel tölti el, de szüleiket a munka és a mindennapi teendők mellett inkább a…..
Az nem kérdéses, hogy egy fanatikus LEGO rajongónak mit tegyünk a fa alá, természetesen legót, minden mennyiségben! És ha igazán el akarjuk kápráztatni  LEGO-őrült családtagunkat, aggassuk tele a fát is a kis, színes építőkockákból készült karácsonyfadíszekkel! Például…..
Vasárnap este meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, és ezzel visszavonhatatlanul megkezdjük az ünnepi szezonra való hangolódást. Ebben az időszakban a Mikulás és a Jézuska várásán kívül, nagy kedvenc a csemeték körében az adventi naptár, minden nap izgalommal…..
Ha a gyerek már ráunt a sima fa építőkockákra, akkor ideje feldobni valamivel a játékot. Hívjuk segítségül a jó öreg táblafestéket (kreatív hobby boltokban beszerezhető), és kenjük le vele a kockákat! Száradás után, adjuk a gyerek kezébe néhány színes krétával együtt!…..
Egy gyerekszoba színvilágának tervezésekor hajlamosak vagyunk világos, üde színeket választani. Valószínűnek tartom, hogy a fekete az a szín, amire legutoljára gondolunk, már ha egyáltalán eszünkbe jut. Pedig néhány sötét színű kiegészítővel vagy táblafestékkel feketére…..
Gyerekszoba Mini apokalipszis 2014.11.05 10:14:00
Maico Akiba, japán művész kissé apokaliptikus miniatűr világokat álmod meg, és hoz létre apró plasztik játékok hátán. A teknősbékák és gorillák hordozzák a hátukon a civilizáció nyomait. Az emberek, boltok, villanypóznák gyakran a buja növényzet foglyaiként jelennek meg,…..
A japán Torafu Architects munkatársai nemcsak az építészetben jeleskednek, hanem csodás gyerekjátékokat is készítenek. Hangsúly az alkotáson van: a sok kis egységből - képzelőerő segítségével - valami új és nagyszerű dolog létrehozása. Ezek a faszegekkel összeilleszthető…..
Igaz nálunk nem honosodott meg a "halloweenezés" hagyománya, de az üzletek kínálata így is bővelkedik az ünnepi kiegészítőkben, a gyerekek meg naná, hogy bírják a töklámpás alakú gumicukrokat és a denevéres szalvétákat. Halloween-re készülve a töklámpás faragása…..
Gyerekszoba Dekoratív minimalizmus 2014.10.18 09:43:00
Maráczy Manuela, gyermekruha tervező a MOME-n végzett, a későbbiekben élt Milánóban és Helsinkiben is. Saját bevallása szerint rengeteget inspirálódott a skandináv minimalizmusból, stílusát is egyszerűen csak dekoratív minimalizmusként definiálja. És tényleg: Manuela…..
A Dot and Cross csodaszép és praktikus gyerekbútor kollekciójából a babaágyat választottam ki bemutatásra. A kiságy amellett, hogy rácsos ágy, egyáltalán nem hasonlít hagyományos társaira, a két félköríves elem finoman öleli körül a benne békésen alvó csecsemőt. A szabad…..