Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ego Alter

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja életét, bár nyilván sejti, de tudni a legritkább esetben tudja, lelkileg is mennyire nehéz időszak következik az életében. A helyzetet súlyosbítja, ha gyerek(ek) is érintett(ek). A mai poszt szerzője, Anna, ezzel a kérdéssel…..
Ego Alter 2013.10.09 10:18:08
@Mr. Long [wannabe Briton]: Engem érdekel ez a digitális doboz, mi is ez pontosan?

A cikkből ez a megállapítás tetszett a legjobban: "Senki sem szól le a másságod miatt, de azt ne várd, hogy igazi érdeklődést mutasson a te kultúrád értékei iránt."
A multinál végzett munkával kapcsolatban az egyik leggyakoribb kritika, hogy „pofára megy” az ember megítélése és nem a valós teljesítmény számít. Valóban hasznos-e egy „Dráma és Színjátszás” gyorstalpaló elvégzése és sikeres lenne-e Antigoné csoportvezetőként? Mai…..
Ego Alter 2013.01.12 14:52:33
@toroloco: @rugoman: Szerintem meg jó kis cikk ez, jól összefoglalja, hogy milyen hozzáállásokkal találkozunk. Ezek nem jók, vagy rosszak, de attól még vannak és jó tudni, hogy mi motiválja őket. Az megy, hogy egy multinál nem a profit a cél az kifejezetten röhejes hozzászólás...
A cím alapján több országról is szólhatna a mai poszt, de ezúttal Hollandiába megyünk. Miután Nyulz of the world tegnap hiányolta az országokat bemutató posztokat, ma egy olyan írás érkezik Ego Altertől, amelyből kiderül, miként segíti az adórendszer a külföldi diplomások…..
Ego Alter 2012.11.09 11:41:33
@doggfather: @cukorhal: Természetesen eszembe sem jutott, hogy na majd én egy posztban bemutatom Hollandiát. :) A pár sor amit írtam, körülbelül 1%-a annak, amit itt tapasztaltunk, s ahogy a bekezdésben is írtam, néhány elsőre nem annyira észrevehető részletet akartam bemutatni. Korántsem egy tökéletes ország, itt is van sok pro és kontra.

@Nyulz of the World: A cégnek a kérvényezés során azt is igazolni kell, hogy azért "importáltak" valakit, mert nem találtak a holland piacon, ugyanakkor a multik főleg ennek segítségével vadásznak le embereket. A csökkentett adóelvonás igazából ez egy technikai megoldás arra, hogy ne kelljen költségelszámolást végezni, szerintem ez egyfajta pozitív diszkrimináció. Különben ennek a pici országnak nincs olaja, vagy értékes termőföldje, leginkább abból él, hogy nemzetközi cégek, emberek választják székhelyül, szóval már nem nagy különlegesség az expatok jelenléte, talán emiatt már megszokták és a súrlódás is kevesebb.

Ez a szabályozás az autópályán közlekedő távolsági buszokra érvényes, oda előre kell foglalni a jegyeket, kb úgy, mint a repülőnél. Szerintem nincs "mentesítő járat", ettől függetlenül el lehet jutni másképp is az adott helyre, csak ez a leggyorsabb. Ja és a vonatokon nincs helyjegy.
Ego Alter 2012.11.09 14:30:31
@teotwawki: Ez a határ 35.000 EUR jelenleg. Amúgy igazad van, ezt kevesen kapják meg és valóban kell, hogy legyen valami speciális tudásod. Mondjuk sokszor a nyelvi követelmények miatt tudnak csak külföldről "behozni" valakit.

@micsoda?: Hááát ez nem nagy élmény. Gasztronómia gyakorlatilag nincs, szendvicset esznek állandóan és azzal kínálnak meg vendégségben is. Egyik ismerősöm volt egy lagziban, ahol konkrétan némi snack került felszolgálásra... Azért ez elég lehangoló. A holland kolegákon is látom, hogy NAGYON spórolósak. Ruházkodásban, étkezésben, de még az autók terén sincsenek nagy igényeik, évente egyszer elutaznak valami príma kis nyaralásra és annyi...

Maximálisan úgy látom, ahogy Te, hogy a "habzsolni az életet" stílus nem nagyon a jellemzőjük, persze általánosítani nem lehet itt sem. Valahogy az egész életüket egyfajta ésszerűség hatná át, ami egyetértek egy idő után nagyon unalmas lehet! De meggyőződésem, hogy nekik ez az életstílus, ezek az ételek "jönnek be", ez a kultúrájuk és ebbe születtek bele. Nem jobb, rosszabb, csak más.

Mindenesetre számunkra lehetetlen ezt megszokni, szóval amellett, hogy mi is sokat biciklizünk, meg tanuljuk a nyelvüket, szokásaikat, nem fogok minden nap szendvicset enni. Meg lehet találni az egyensúlyt mindenhol és nem is kérdés, hogy Hollandiában könnyű dolgunk is van az alkalmazkodásban! :D
Ego Alter 2012.11.09 15:04:29
@Nyulz of the World: így van, nem a fizetés a legnehezebben teljesíthető követelmény, hanem hogy egy cég külföldről hozzon be Téged. Ha már Hollandiában élsz és találsz egy állást, akkor ez a lehetőség nem él.

@01234567: Köszi, ha gondoljátok szívesen írok még majd hollandiai létünk egy szeletéről. Persze a szerkesztőtől függ, hogy mikor teszi be. Ezt is elküldtem már egy ideje és örülök, hogy végülis megjelent.