Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viktors

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Viktors 2012.11.08 12:35:35
Üdv Mindenkinek,
először is azzal kezdeném,h sok marhaságot olvastam a hozzászólások között :-(
Akik azt mondják,h itthon minden rendben ment/megy,azoknak tuti,h homokban van a fejük.
A poszt talán tényleg kicsit érzelgősre sikerült,de teljesen érthető.A Magyar embereket nagyon sokáig a család és a Haza iránti szeretete különböztette meg más nemzetektől.Ennek okán a pont az apukánál.
A világ viszont elvárja manapság a mobilitást.A kevesebb kötöttséget,akár a család felé is!Aki meg tudja ezt szokni,annak van jövője külföldön.
Személyes tapasztalatom,h kint (Németországban) sincs kolbászból a kerítés,de az embereknek nem az a (mindennapos) problémája,h a jövő héten vagy a jövő hónapban miből fognak megélni.Ezért nem is töltik felelősök keresésével az időt.Tehát sokkal kevesebbet politizálnak (és kevesebb a másikra mutogatás is).Ami a mai Magyar ember lelkét megmérgezi az a politika!Mert tényleg elkúrták "nagyjaink",de nem 8 vagy akár 20 évig.Ez bizony 1945 óta folyamatosan így van.
Persze gondolom ezért kapni fogok az arcomra mindkét (vagy akárhány) oldalról,de nem érdekel.Aki nekiáll engem fikázni,attól az kérem nézzen körbe!Nem mi voltunk az egyedüli "szocialista" ország.A többiek hol tartanak?Hol tartunk mi?Kiben van a hiba?Igen,bennünk!Mert hagytuk,h elbutuljon az ország nagy része,h leépítsenek mindent/mindenkit.Kis túlzással,örülhetünk,h még létezünk.

Mielőtt nekem esnének páran:azért vagyok (újra) itthon,mert rossz helyen próbálkoztam.Magyar vállalkozónak dolgoztam külföldön.Csak hát az újabban egyre többször tapasztalható átverésben találtam magam.2 hónapnyi munka után (fél havi fizetéssel a zsebemben!) most újra a boldogulásomat keresem.Azért külföldön,mert nem vagyok egyik párt tagja sem,nincs ismerősöm vagy rokonom olyan helyen,aki segítene és itthon az "egyszerű",normálisan dolgozó szakmunkásnak (Villanyszerelő) nincs jövője.Saját családom nincs,szüleim közül már csak Apám él....ennyi.

Kérek mindenkit,h aki bennem "kommunistát","fidesz bértollnokot" lát,az hanyagoljon!Köszönöm
Viktors 2012.11.08 12:52:37
@ugatok: sajnos szóról-szóra igaz!