Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KF

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink! Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok,…..
A brit Telegraph borkritikusa, Victoria Moore frontális támadást intézett a Manchester United borvirágos ábrázatú menedzsere ellen, miután az egy olasz lapnak nyilatkozva elárulta, hogy milyen borokat kedvel. Sir Alex Ferguson bor iránti rajongása először 2005-ben lett bulvárhír,…..
Azt láthatjuk, ahogy Darth Vader a saját oldalára akarja csábítani fiát. Közben Luke elkészíti első fénykardját, így óriási lépést tesz afelé, hogy Jedivé váljon. A jelenetet a Star Wars Celebration V (ünnepeljük a filmsorozatot, öt) nevű eseményen mutatták be, itt…..
Művelt alkoholista hosszabb útra dugóhúzó nélkül nem indul el, sőt kedvenc poharai nélkül sem, de azért fölkaptam a fejem, amikor a www.drvino.comon megláttam, hogy cipővel nyitják a palackot. Lehetséges? Dr. Vinónak nem sikerült, de a videók tanúsága (és a hozzászólók…..
Erre a kérdésre nem lehet most olyan világost választ adni, mint 2006-ban. Amikor is a nép piedesztálra emelte ismét a kormányon újrázó szocialistákat. Persze elmondhatnám azt, hogy sikeresen kezeltek egy nem könnyű kihívást, a világgazdaság összeroppantó hatását. Azzal is…..
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
KF 2010.03.23 10:15:57
@Juventusy: Ausztria azért tisztult meg, mert a valódi bűnösök, és nem bűnbakok kerültek rács mögé. RÁCS MÖGÉ!!! nem eltiltás, húszezer forint, meg ejnyebejnye. bocs a kiabálásért...
KF 2010.03.23 11:32:35
@lackó: igen, a glykol mérgező, de a glicerin is tilos...

Kicsit olyan, mint:
De bottal támadt a rendőrre!
Az csak egy kis vékony vessző volt...

Nem iszom tengerentúli borokat, és Vinczét bűnbaknak tartom, annak ellenére is, hogy törvényt szegett.
Amióta belevágtunk a Művelt Alkoholistába, én mindig terveztem, hogy eljuttassak egy magyar "borelit" csomagot az általam is olvasott és meghatározónak gondolt külföldi borírókhoz. A megvalósításnak soha a közelébe sem jutottam, részben mert a koncepció folyton…..
KF 2010.03.12 13:52:50
@demisec: Sopron-Pozsony Ruszt ki ne maradjon!!! Itt az aszúk főleg furmintból készültek, a filoxéravész után telepítették helyette a német fajtákat.
Az első humbug-installációmban közzétett felhívásra alig érkezett válasz, ezért megismétlem: kérem a Burgundia-rajongókat, hogy nevezzék meg azokat a burgundi borokat, amelyeknek a rendszeres beszerzésével és kóstolásával ébren tartják magukban a tüzet! Saját…..
Piroslap Fletó száll a dallal 2010.03.02 17:19:00
A napokban került fel ez a videó Youtube-ra. Ferenc legszebb pillanatait örökíti meg. Szerintem tíz pontos a videó alatt a zene! Több karaktert nem érdemel, tehát kocsmában a tv felhangosít hátér zaj lezár ÉS:    ..
KF 2010.03.03 09:02:29
@böhömúr: Te mit szívtál??? Én is akarok belőle!!!!!
A Művelt Alkoholista Versenybor 2010.01.26 06:00:00
A borászok sem mind szentek. A borversenyek szabályai kijátszhatóak. A bizonytalan fogyasztó bölcs tanácsadóra vágyik. És máris kész a baj. A fair play szelleme azt kívánná, hogy borversenyen csak kereskedelmi forgalomból beszerzett borokat bíráljanak. De többnyire nem így…..
KF 2010.01.26 13:00:46
@Bor B.: Apám, ez nagggggyyyyon komoly! Először idegbe vertem magam, de már csak röhögni tudok...
BtheBest Borkultúra 2010.01.13 11:30:00
Úgy érzem nagyon fontos beszélnünk a borokról, mert a kultúráltságnak a része, hogy az ember fogyasszon bort. Persze nagyon nem mindegy, hogy milyet és hogyan! Például kólával, vízzel meg ilyenekkel tilos fogyasztani a borokat, mert úgy csak a proliknál szokás! Meg kell kérdezni…..
Tegnap is nosztalgikus hangulatú felvezetés volt, ma is olyasmi jön. Még az első Borbarátok egyikében volt egy Sopron-teszt – ha jól emlékszem, mert ha nem, akkor cabernet-ket kóstoltak –, amelyen remekül szerepelt Gangl János 1993-as cabernet sauvignonja. Venni nem tudtam…..
A Művelt Alkoholista Elalmásodás 2009.12.29 09:55:00
A magyar borsajtót olvasva nem egyszer támadt olyan érzésem, hogy a száraz furmint útjában már csak egyetlen trónbitorló áll, a burgundi fehér. Ez a bizonyos burgundi fehér viszont a leglegebb a fehérek között, és az egész világot elbűvölő és meghódító chardonnay-ból…..
KF 2009.12.29 21:59:35
@BZoltan: "Amígy nem hiszem el, hogy egy 30 éves bor szebb mint egy 20 éves."

Személy szerint erre egy példám lenne: a 30 éves portói azonos kereskedőházból általában jobb a 20 évesnél, és drágább is.
Persze lehet, hogy ez a kivételt erősíti...
KF 2010.01.03 21:37:51
@Dél-Balaton: Oh ja, oh toll!!!
Francis Ford Coppola cége beperelte a Vinocor USA csomagolástechnikai vállalatot. A vád az, hogy a Vinocor által szállított különleges palackok és csavarzárak hibái miatt 660 ezer palack bor ment tönkre. A Napa County bíróságra benyújtott vádirat szerint gyakorlatilag a teljes…..
A magyar pezsgőkultúra a borhoz képest mégcsak gyerekcipőben jár, ahogy ezt a sajtóban mondani szokás, de már jár, elindult, bizonytalan léptekkel valami felé, amit bizonyít az is, hogy az elmúlt években jelentős borászok tucatjai vágtak bele kézművespezsgő-projektekbe,…..
Talán nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk: közkívánatra. Lőrincz György a mi kis házi szavazásunkat is zsinórban háromszor nyerte meg, és már két-három éve is számos borissza követelte fennhangon, hogy az Év Bortermelője konteszten is elismerjék munkásságát.…..
Amit az első eresztéshez írt előhangban írtunk, érvényes most is: "Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan…..
Jamie Oliver sommelierje beismerte, hogy olyan borokat is ajánlott legutóbbi könyvében, melyeket sosem kóstolt. A Mitchell Beazley által kiadott The Juice 2010 című könyvben (a képen ennek előző évi kiadása) Skinner olyan újvilági borokat jelölt meg, melyek hónapokkal a könyv…..
Kis kerek dobozban tartja az alkoholos dohányterméket, a snüst, viszi ralizni és a Forma-1-es futamokra is.  Nyilvánosan csak a nyári Finn Ralin fényképezték le vele, de F1-es fotókon is jól kivehető a nadrágzsebében. Magyarországon a dohányzás – már ha lehet annak…..
A Művelt Alkoholista Borgyilkosok 2009.09.22 07:05:00
Normális ember étkezéshez iszik, így érthető, hogy az étel-bor kombinatorika az évszázadok során alkalmazott tudománnyá érett. A terjedelmi korlátok ellenére Hugh Johnson zsebkönyve 262 különböző ételhez ajánl bort: töltött káposztához pl. magyar cabernet franc-t vagy…..
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
Giancarlo Fisichella szerződtetésével már hét igazolt pilótája van az olasz istállónak, közülük öt világklasszis.Kimi Raikkönen egy vb-t, 18 futamot, Michael Schumacher hét vb-t, 91 futamot, a jövőre biztosan érkező Fernando Alonso két vb-t, 21 futamot, a lábadozó Felipe Massa…..
Az ideológiai tévék azért is jók, mert ott nincs ez a gusztustalanul hosszú nyári szünet. De azért a politikai újságíró is szabadságra megy néha, így Kálmán Olga is.Az utóbbi időben rákaptam az Egyenes beszédre, ezért ezen a héten is nézem. De sajnos most Bánó András…..
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..
KF 2009.08.06 08:48:29
@Tóta W. Árpád: nem is volt egyszerű NDK sört kapni itthon. A Wernesgrüner legalább ekkora szám volt, vagy a Berliner.
Rebloggolni nem tudom úgy, hogy az eredeti poén megmaradjon, és az ötletet és a munkát ne lopjam el, ezért az eredeti kérdésre - aminek megválaszolására amúgyis csekély esélyünk lehet - a választ vegyük adottnak: a kép a Romanée Conti birtok Vosne Romanée-ban fekvő területén…..
KF 2009.08.06 08:45:48
@alföldi merlot:
Ez nem Romanée Conti, ez Echezéaux :) Az is Grand Cru, de a legnagyobb, úgy max. 50 ha körül lehet.