Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dárius

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Buborék-e az arany rally? Megismétlődnek-e a '80-as évek? Hogyan védekezzünk az infláció ellen? Kell-e az arany további meneteléséhez a jegybankok további esztelen pénznyomtatása? Hiába tartják sokan valamilyen szétbombázhatatlan mentsvárnak az aranyat, sajnos ugyanazt a…..
Néhány aggodalmat rögtön el kell oszlassak, nem lesz Amerikából Európa, nem fogják hagyni pusztán a népszerűségért elszállni az amerikai államadósságot. Ennek a hogyanját pedig laza másfél hónap alatt kell megtalálják, úgyhogy ezzel el is érkeztünk az év (korszak?) a…..
Dárius 2012.11.12 22:44:57
@mennyibe fáj: "hamar kell megegyezni" - mivel alig van idő, a végső határidő is relatíve hamar lesz :)

Viszont az garantált, hogy a republikánusoknak bukó lenne egy-két nap múltán megadni magukat, és az eddigi jelek sem erre utalnak. Nagy csapkodás jön, tuti, hogy nem egyeznek meg az utolsó pillanatig
A tegnapi méretes esést követően ma ismét lejtmenetbe kapcsoltak a vezető amerikai részvényindexek, ami mögött most a Görögországgal kapcsolatos aggasztó hírek állhatnak, miszerint késhet a következő hitelrészlet kiutalásáról való döntés. - Nincs megállás: tovább…..
Ki kell ábrándítani azokat a  tőzsdei befektetőket, akik Messiásként tekintenek a Fed harmadik (Q3) mennyiségi lazító programjára, az egységnyi pénzmennyiség-növekedés ugyanis egyre kisebb részvényárfolyam-emelkedést okoz. Ez jól tükröződik a félezer amerikai részvény…..
Már csak néhány nap van hátra a görög (mindent eldöntő?) választásokig, mellyel kapcsolatban borzasztóbbnál borzasztóbb forgatókönyvek forognak a médiában. Blogunk természetesen egymaga túl kevés ahhoz, hogy a címben szereplő kérdésre egyértelmű és "megnyugtató" választ…..
Mivel lassan visszafordíthatatlannak látszik a hazai nyugdíjrendszer átalakulása, joggal tesszük fel a címben szereplő kérdést. Nem vagyok híve a sötétben való tapogatózásnak, de ennek ellenére érdemesnek tartom, hogy foglalkozzak azzal, vajon milyen modellre / megoldásra fog…..
Már csak szűk két hét van hátra a határidőig, hogy eldöntsük, nyugdíjpénztár tagok maradunk vagy sem. Megkísérlem összeszedni a rendelkezésre álló támpontokat, és azokat számszerűsítem is. Első körben nézzük, hogy mit fizetünk. Az egyszerűség kedvéért kerek számmal,…..
Bizonyára sok olvasónkban felmerült a kérdés - látva 220-as szinteket ostromló svájci frank árfolyamot - hogy érdemes lehet a 280 körüli árfolyamot kerülgető euróra átváltani a frankban felvett hiteleket. A kérdés jogos, hiszen forintunk az euróhoz képest bőven a 300-as…..
Ahogy ígértem, ebben a posztban megnézzük a második lehetőséget is, miszerint hogyan lehet közvetlenül - vagy legalábbis majdnem közvetlenül - aranyba fektetni a pénzünket (az előző alkalommal arról volt szó, hogy a bányász cégeken keresztül miért érdemes közvetve fektetni…..
Biztos felmerült már a kérdés sok olvasóban, hogy miként lehet a szó gyakorlati értelmében aranyba fektetni, annyit elárulok, hogy alapvetően nem arról van szó, hogy az embernek az otthonában kéne aranyrudakat tartania. Több értékpapírosított formája létezik az aranyba való…..
Először néhány szót írnék arról, hogy miért is aktuális most foglalkoznunk az arannyal. Bizonyára sokaknak ehhez hasonló első asszociációik vannak az arannyal kapcsolatban, mint hogy értékes, pénznek is használták ill. használják, sőt mit több, a nemzeti bankok is…..
Ott hagytuk abba, hogy a következő megválaszolandó kérdésünk az, hogy melyik megoldás tehet értünk a legtöbbet. Nyilván legalább kettő cél vezérli az embert. Az egyik az, hogy legalább olyan jól járjon a befektetésével, mint amennyire a megszokott megoldásokkal járna - legyen…..
Először is tisztázzuk azt, hogy mi is egy befektetési alap. A legegyszerűbb, ha összehasonlítjuk egy bankbetéttel. A bankbetétnek viszonylag egyszerű lélektana van, betesszük a pénzt, megmondják előre, hogy mennyi kamatot kapunk rá, hogy mit csinál a pénzzel a bank, az meg az ő…..
Kedves Olvasó! Terveim szerint ezen az oldalon számos, első ránézésre talán a mindennapoktól távolinak tűnő, ám a dolgok mögé nézve nyilvánvaló módon azokat igenis befolyásoló témát szeretnék körüljárni. Fontos számomra, hogy ezt mindenki számára érthetően tegyem.…..