Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WordNerd

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy szerint az állami bagómonopólium munkahelyek tömegét hozza majd létre. Kevesebb füst és több munka, nem is hangzik rosszul. Előreláthatólag 6-7 ezer dohánybolt nyílik Magyarországon, ennek következtében, ha mindenhol csak két személy dolgozik, akkor is 12-14 ezer új…..
Érdekes adatokat közölt novemberben (PDF) a Nemzeti Drog Fókuszpont, ahol 2004 óta gyűjtik a drogos adatokat. A Híradó.hu ebből készített csodálatos Elsők vagyunk marihuána használatban is című pánikkeltő feldolgozásából kiderült, hogy: A szerhasználat miatt kezelésbe…..
Amióta kitettem a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon című posztot, amelyikben Papp Zsombor elmesélte, hogyan okozott majdnem tömegkatasztrófát a rossz szervezés az Eb-selejtezőn, és hogyan vertek meg teljesen indokolatlanul egy szurkolót a biztonságiak, izzanak a kommentek és…..
Ezerkétszáz tanárral lesz kevesebb - olvasható az Indexen.Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben, derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából, amiből a mai Magyar Nemzet közöl részleteket.Nincs egy éve még, hogy Pokorni Zoltán…..
WordNerd 2010.08.28 09:19:47
@venszivar: Az a baj öregem, hogy nem veszed észre a 8 általánosban besokallt agyaddal, hogy az oktatásban van a jövő. Közhelyesen hangzik, de ez így van. Nem egy, 40-50 éve szarlerakatnak számító ország van most a világ gazdasági élvonalában azért, mert korszerű és hatékony oktatás kiépítésével kezdték a fejlődést.
Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy működőképes lehet egy pusztán segédmunkásokból álló társadalom, ugye? Az alap és szakmai képzésre szükség van, hogy ne a hozzád hasonló retardáltak dolgozzanak a boltban, vagy éppen a törvényhozásban. Mert akkor nagyon hamar Afganisztán szintjén találjuk magunkat.
Mivel magyar bemutatóról egyelőre semmi hír, lelkiismeret-furdalás nélkül "spoilerezzük" el a film egyik (számunkra különösen) vicces gegét. APDÉT! A Figyelőnek adott Sly-interjúból kiderül, hogy a poén természetesen nem a véletlen műve:A múlt hónapban volt 30…..
A Forbes magazin idén is listát készített a tíz legjobban kereső rapperről, a 2009 júniusa és 2010 júniusa között beérkező különböző jövedelmeik (ruhamárka, turné, reklámszereplések, produceri munka, albumeladás stb.) alapján.A lista:1. Jay-Z 63 millió dollár2. Diddy (Puff…..
A japán vasútközlekedés messze földön híres megbízhatóságáról és pontosságáról. Azonban a csúcsidő maga a pokol, bár ez így van a legtöbb nagyvárosban, de azt hiszem, mondhatjuk, hogy ez Japánban extrém méreteket ölt. Aki még nem tapasztalta meg, nem tudja mit jelent a…..
Tisztelt Szerkesztő Úr! Vajon miért engedik, hogy ilyen címek jelenjenek meg lapjukban: „Túlmelegszik az iPad, perelnek a júzerek?” Milyen nyelvből való az a szó, hogy júzer? Az amerikai eredetit ismerem, persze. Miért nem azt írják helyette, hogy használók? Nem vagyok…..
Maci közel fél éve várja, hogy sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáról bizonyítványt kapjon, de ez egy olyannyira bonyolult feladat, hogy a Rigó utcának a vizsgázó segítségét kellett kérnie, hogy lefordítsa feladatsora egyik oldalát: Szeretném megosztani a történetemet,…..
WordNerd 2010.07.16 15:40:17
@Kandras:
A helyzet az, hogy tényleg nem érdekli a munkaadókat, van-e papír, ha tudsz beszélni. Persze a papír arra jó szerintem, hogy segít eljuttatni odáig, hogy bebizonyítsd, hogy tudsz beszélni, mert visszahívnak interjúra. Az már tökmind1, hogy milyen nyelvvizsgád van, mivel nem hiszem, hogy a HR-esek tisztában vannak a nyelvvizsgák sajátosságaival. Bár ezek csak tippek részemről, nem tudom valóban így van-e.
@magyar bucó:
Ne haragudj, de nagyon kezdem nem érteni mi a faszról beszélsz. Leírtam, hogy milyen szabály van érvényben a magnóhallgatással kapcsolatban a nyelvvizsgák akkreditációjánál. Nem mondtam, hogy jó, csak leírtam, hogy EZ VAN. Erre te beosztasz, hogy hülye vagyok... De mé'?
A fogalmakat meg végképp nem kevertem, szóval utóbbi reakciódat sem érzem helytállónak.
WordNerd 2010.07.16 15:44:55
@Kandras:
A szóbeli vizsga is rengeteg dolog függvénye ám. Nekem nemzetközin spanyolból 80%-ot adtak, pedig a nyökögés enyhe kifejezés arra, amit műveltem hosszú szünetekkel.
Rigóban meg úgy éreztem életem legjobb formáját nyújtom, mindent vágtam, nem voltak megállások, semmi nyökögés, erre 60%...
WordNerd 2010.07.16 16:11:32
@magyar bucó:
Most komolyan? El kezdtél azon lovagolni, hogy "magnó"?
Ne haragudj, erre nem gondoltam:D
Akkor csak maradjunk a "felvett szöveg-értés" kifejezésnél. A "hi-fi hallgatás" hülyén hangzik.
A Loved egészen biztosan csak néhány embernek fog tetszeni, nekik viszont nagyon. A rövid, gyorsan végigjátszható ugrálós játék önmagában nem lenne nagy szám, letaglózóan jóvá a párbeszédek, utasítások teszik. És azok a gondolatok, amik bennünk születnek. Érdemes kétszer…..
WordNerd 2010.06.20 11:12:19
Aki lemaradt az adásról, itt pótolhatja: Kispad, 2007-11-20 (162MB, mp3) (Amúgy a Kispad podcastja itt érhető el.)..
WordNerd 2007.11.22 12:53:27
Na most lehet, hogy valamit félreértek, de szerinted tényleg azért nem mennek az emberek moziba, meg koncertre, mert inkább kiadnak warezon 500 forintot a kérdéses filmért meg a zenéért? Nem kenyerem a warez, de annyit tudok róla, hogy nem filmért, meg zenéért, vagy programért kell fizetni, hanem a hozzáférési időért. Tehát azon az 500 ft-on mondjuk 2 napig tölthetnek róla. 1Mbittel másfél-két óra egy 700 MB-os film. Ha gyorsabb a neted, értelemszerűen még kevesebb. És mivel ftp-ről jön, a szolgáltató nem korlátozza, úgy, mint pl a chello a p2p-t, vagyis kurvára ki lehet használni, ráadásul nem függ másik felhasználótól, úgyhogy akár még jobban meg is érheti a letöltőnek, mint a torrent. Nem beszélve arról, hogy ha esetleg lófasz a feltöltési sebessége, akkor megint csak bukta a torrentnek a gyorsabb fajtáját, a privátot, mert nem tudja visszatölteni a kellő adatmennyiséget ahhoz, hogy benn maradjon az oldalon.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a warez azért kényelmesebb sok embernek, mert nem kell vele annyit bibelődni, mint a torrenttel és nem függ másoktól sem. Ezért cserébe pedig nem kérnek el olyan nagy összegeket, persze ezt warez-üzemeltetőként változhat. Másik dolog, hogy ott sincs más, mint torrenten, a kamerás kalózmocskoktól a jó minőségű rippeken át a fullos DVD-kig tök ugyanaz a tartalom. Szóval szerintem aki egy ezresért telerakja a vinyóját egy hét alatt, és utána azért nem megy el moziba, mert nem akar kétszer fizetni, az akkor sem menne,ha ingyen szerezné be az egészet.
A koncertes gondolataidról meg annyit, hogy lehet akármilyen minőségű a letöltött cucc, akkor sem fogja visszaadni a koncertélményt. Ezt nekem nem fogod bemagyarázni, hogy azért nem mennek koncertre, mert letöltötték ftp-n 500-ért. A nagy együttesek azért nem buknak rajt annyit, mert a nagy fanok úgyis megveszik eredetiben, a kezdő művészek anyagai meg mikor legutóbb néztem, még nem voltak benn a Top 10 letöltésekben...Nekem különben se nyavajogjon egyik hatalmas nagy "sztár" sem, hogy mennyit buknak az illegális fájlcseréken, vagy warezokon, amíg az a legnagyobb problémájuk, hogy ezüstből vagy aranyból legyen a wc-deszkájuk.
WordNerd 2007.11.22 13:23:56
Ami még eszembe jutott a témáról, az az egyetemistákkal kapcsolatos. Sok helyen hallani, hogy az egyetemisták miatt ennyi meg ennyi millió a kiesés a film- és zeneiparban. Akkor hadd meséljek valamit. Egyetemista vagyok. Ha nem tölteném le a filmeket és a zenéket, akkor sem mennék el a moziba és akkor sem venném meg őket. Az oka nagyon egyszerű. Mivel egyetemista vagyok, nem tehetem meg.
Nem tehetem meg, hogy hetente kiadjak 2000 forintokat egy mozizásért.
Azt sem tehetem meg, hogy megveszek egy külföldi albumot 7-8 ezer forintért mert tetszik róla pár szám. Magyar szemét pedig akkor sem kellene, ha utánam dobnák.
Azt megint csak nem tehetem meg, hogy megvegyem a legújabb dvd-ket 6-7-8 ezerért, mint ahogy azt sem, hogy 10-20 ezreket adjak ki új játékokért. Másrészről, nem tudom a kedves ASVA-sok meg akárki, aki ráken mindent az egyetemistákra, járt-e már mostanában egyetemi albérletben, vagy kollégiumban? Ha járna, talán feltűnne, hogy nincs éppen felszerelve HD cuccokkal, plazmával, vagy dolby-val. Azért adjak ki egy filmre 7-8 ropit, hogy utána megnézzem szgépen a 17-es monitoromon? Naneee! (Megjegyzem, ez egyéni vélemény, nem feltétlenül igazi mindenkire.)
De meg lehet nyugodni, filmrajongó vagyok. Ha majd melózok és lesz lém arra, hogy megvegyem a filmeket eredetiben meg elmenjek rájuk moziba, akkor meg is fogom tenni. De zenei CD-t nem ígérem,h fogok venni, mert amíg az a trendi, hogy csinálnak egy albumon 3 jó számot, azokat kinyomják klipben, a többi meg hallgathatlan szemét, addig nem érzem úgy,h nekem az megéri.
De addig is maradok a torrentnél. És nyugodt vagyok, mert tudom, hogy úgy sem lesz ebből az egészből semmi. A riogatóknál nincs meg a technikai háttér, és amúgy is satuk hozzá, nekünk meg vannak jó jogi képviselőink.
Peace