Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mosomacilany

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
„Mi a különbség a kettőnk fájdalma között? Ön, és énköztem?” Fájdalom, bűntudat, harag, és gyűlölet - ezek azok az érzelmek, amik Bernard arcán cikáznak, amikor felfogja, hogy mit is tett valójában. Megölte azt a nőt, akit szeretett, méghozzá a barátja, Dr. Ford…..
Remélem, hogy van itt olyan, aki velem együtt szintén azokra a bizonyos lélegzetvisszafojtós pillanatokra várt hetek óta, mert most meghallgattattak imáink. Na de nem ugrunk ennyire előre, lássuk, mit vágtak hozzánk. Egy kórházban vagyunk, Bernard éppen egy őrült kalapos fickóról…..
mosomacilany 2016.11.16 10:31:05
@BotloB: Szerintem a templomos falucska valami ősrégi, talán a legelső narratíva lehetett. és szerintem anno ott történhetet ez a fatális hiba így a területet lezárták, lerombolták. (lehet, hogy abban a 17-es szektorban van amiben Ford robot családjának kunyhója).

Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy miért változtattak Maeve narratíváján.

A következő rész címe alapján gondolom kapunk a flashbackekre némi magyarázatot. Ha másra nem Dolores flashbackjeire.
mosomacilany 2016.11.16 10:48:56
images.hellogiggles.com/uploads/2016/11/15050143/hilt.gif

Ez talán igazolja a MiB=William teóriát.

Kicsit egyébként ijesztő William arckifejezése... nagyon rákapott a prakra.
mosomacilany 2016.11.16 16:05:16
@szociál: ja én is olvastam, de ott mundjuk eleve a posztíró is fanyalgó. Nem is értem miért bízzák olyanra akinek nem tetszik a sorozat :) Nekem tetszik gondolkodós, nagyon jó színészeket választottak a szerepekre. Nekem William karaktere most kezd kibontakozni és kiváncsi lennék, hogy három rész alatt milyen mélyre megyünk le vele kapcsolatban.

Egy másik korábbi hozzászólásra: tudtommal Jonathan Nolan és Lisa Joy azt nyilatkozta, hogy merítettek ugyan az eredeti filmből, de alapvetően nem azt a vonalat követik, hanem független a story, úgyhogy lehet, hogy a két másik világ ebben a sorozatban nem létezik.
Hatodik epizódjához érkezett a Westworld az HBO-n. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
mosomacilany 2016.11.09 11:45:06
@Altero: haha, nekem rögtön feltűnt az eredeti MiB. Mondtam is hogy hoppá hoppá :)

@rudo: nekem az a feltételezésem támadt mikor Ford családjának mesterséges változatát láttuk, hogy Ford és Arnold testvérek. Én nem emlékszem hogy mondták volna Arnold vezetéknevét. Amikor Arnoldról beszél a szőke fiú fejét simogatja. Szerintem sz Arnold. Szerintem az apjuk csak simán alkoholista volt és esetleg bántotta őket.
mosomacilany 2016.11.09 12:32:20
@rudo: Lehet, hogy igazad van, elsiklottam a kép felett, majd újranézem azt a jelenetet :) .
Van egy jó sztorid, cimbi? – kérdi Bill, a vén alkesz android Mr. Fordot. Persze, hogy van, barátom. Tudod, gyerekkorunkban kaptunk apánktól egy öreg agárt, aki egyszer mindenki szeme láttára széttépett egy macskát, majd bambán bámult maga elé. Egész életében arra várt, hogy…..
mosomacilany 2016.11.02 12:36:39
@zsitta: Igazából Logant egyetlen dolog miatt tartom esélytelennek arra, hogy a fekete ruhás legyen. Barna a szeme. A feketeruhás fószernek meg kék. Igazából a többi személyiségjele stimmel meg mondjuk mondhatjuk, hogy kontaklencse, vagy hogy egyébként egy scifi-ben vagyunk. Én még mindig hajlok a William vonalra, talán az ő szálának az a lényege, hogy megmutassa, hogy hogyan váltott a fehér kalapról feketére :)

Az a helyzet, hogy én nem vagyok biztos Dolores őszinte érzelmeiben William iránt. Mert igazából miért mondja, hogy szüksége van rá? Egy belső hang miatt. Ez kb. olyan minthogy Teddybe azért volt szerelmes mert a programja szerint annak kellett lennie. Ez némileg meg is magyarázná miért bánt vele a feketeruhás olyan durván vele az első részben.

Egyébként a Ford-Dolores vonal szerintem is érdekes. Ott szerintem valami volt a Ford-Arnold-Dolores hármassal. Elképzelhető, hogy Arnold nem is csavarodott be csak szabad akaratot akart adni Doloresnek, és Ford tudta, hogy akkor viszont Arnoldot választaná. Oké, kezdek nagyon szappanoperás lenni :D

Örülnék ha így az évad közepe felé némi választ is elkezdenének csöpögtetni. Bár ha tényleg 5 évadra terveznek félek csak még több kérdésünk és mlg kevesebb válaszunk lesz az évad végére :D
mosomacilany 2016.11.03 13:44:08
@W.Jack.: Mondták, hogy minél távolabb mész Sweetwatertől annál intenzívebb az élmény (annál magasabbra megy az adrenalin szinted gondolom). Sweetwater olyan mint valami tutorial pálya, ahol megismered hogy működik ez az egész. és ahogy mész kifelé egyre nehezebb és durvább dolgok vannak. Ebbe mondjuk belefér hogy megvernek, vagy fojtogatnak. Gondolom az irányatóközpontban csak figyelik minden vendég biológiai jeleit és leállítják a dolgokat mielőtt nem késő.
mosomacilany 2016.11.03 13:56:40
@filmtrailerhu: Ebben elég jól elemzik összefoglalják a többes idősík elméletet.

www.thisisinsider.com/westworld-man-in-black-timeline-theory-2016-10

Szerintem Williamen már látszanak a jelek. Mondjuk mikor lelövi a fószert aki fojtogatja Logant. Tegnap újranéztem az epizódok és most feltűnt milyen kifejezéstelen az arca közben (lehet hogy én képzelek bele többet). Szerintem egyszerűen tényleg rájön, hogy itt nem kell megjátszania magát és nincsenek korlátok. Ugye mikor Armistice-ékkel van a feketeruhás az előző részben odamegy hozzá két vendég és mondják mekkora nagy csodálói meg minden. Szóval a való életben valószínű másképp viselkedik, mert a társadalom ezt várja el.
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
mosomacilany 2015.06.18 20:30:11
@Hüpna: Valamiért úgy emlékeztem, hogy menekülés közben a tengeren született :) Újra kéne olvasnom, már kezdek felejteni :)
mosomacilany 2015.06.18 21:54:16
@mokamini: Leginkább, mint egy töri könyv. Az egész úgy van megcsinálva, mintha a Fellegvár ajándéka lenne Tommen-nek.
mosomacilany 2015.06.20 21:59:33
@exterminador: Most néztem meg Jon Szellemet hívja az utolsó erejével a könyvben, de szerintem is a Melisandres felélesztés lesz a sanszosabb :)
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
mosomacilany 2015.06.09 11:06:09
@lilcsi manó: Ő ölte meg a vívástanárát az első évadban
A Red Nose Day elnevezésű gyereksegélyező rendezvény egyik legnagyobb dobása volt a Coldplay Trónok harca-musicalje, amiből eddig csak párperces videók szivárogtak ki, de most 12 percen át röhöghetünk azon, hogyan énekelnek az HBO legnépszerűbb szériájának legnépszerűbb…..
Spoileresen beszélünk arról, ami a hétvégén történt Sansa Starkkal. Csak naprakészek kattintsanak! Elképesztő felháborodás fogadta a Trónok harca legutóbbi, hatodik részét a zárójelenet miatt: több amerikai online magazin és még egy szenátor is kijelentette, hogy ezek után…..
mosomacilany 2015.05.28 09:09:38
@Sarolta Robotka: Ez egy ilyen sorozat. Itt minden részben kinyírnak valakit (válogatott módon, vagy megdugnak valakit (jó esetben az illető beleegyezésével.). Ha nem tetszik nem kell nézni, és nem kell elolvasni a róla szóló cikkeket.

Ez egy fiktív történet, és a jelenet elég kulcsfontosságú volt a három karakter jövőbeni fejlődéséhez. Aki ezen nem tud túllendülni, azt csak sajnálni tudom... ja és a könyvhöz képest meglehetősen lightos volt a jelenet...
A falon Hideg van, és kurva hideg, de hát ugye #winteriscoming, használnák a hashtaget a varjak, már ha nem lennének elfoglalva a birodalom védelmével, és egymás (virtuális) baszogatásával. Havas komolyan gondolta az északi expedíciót, és Tormundot is viszi magával, amivel…..
mosomacilany 2015.05.26 12:57:00
@Bunny Munro: Szerintem nem tudta, hogy Targeryen. Még a Fekete Várban is elég kevesen tudták róla, ha jól emlékszem.
Braavos Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát…..
mosomacilany 2015.05.19 13:52:14
George RR Martin, a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala-ciklus írója tegnap robbantott egy kisebbfajta atombombát, amikor elárulta: a sorozat alkotói olyannyira szabad kezet kaptak tőle az alapanyag feldolgozását illetően, hogy az ötödik évadban (ami…..
Úgy hangzik, mintha egy közepesen rossz horrorfilm címe lenne, és bár erről szó sincs, olyan nagyot mégsem tévedünk, hiszen a vidékről Pekingbe érkező kínai belső migránsok élete még a helyi fogalmak szerint is durva, Európából nézve pedig egészen elképesztően kemény. A…..
Movie Tank Jégvarázs (2013) 2014.10.13 07:00:00
Generációk nőttek fel Walt Disney meséin. Évtizedeken át érkeztek a meghatározóbbnál meghatározóbb rajzfilmek, amiket hosszú listába szedve lehetne sorolni. Az oroszlánkirály volt az utolsó igazán nagy dobás, még 1994-ben, majd érkezett még néhány emlékezetes darab, úgy…..
Mára már jól bevett hagyománnyá vált Christopher Nolanre egyfajta messiásként tekinteni, aki a mozikba özönlő, számtalan tucatszemét generálta sötétségben képes fényt gyújtani. A direktor filmjei rendszerint példátlan eredetiséggel, kiváló látványvilággal, és mély…..
- SPOILERMENTES - Bolygónk és vele együtt az emberiség is haldoklik. A földalatti szervezetté töpörödött NASA azonban nem hajlandó elfogadni a véget, és egy olyan programon dolgozik, amellyel talán megmenthetők leszünk. Cooper (Matthew McConaughey), a tapasztalt pilótával az élen…..
Kérem szépen, ha valakinek van egy nagyszerű Hodor-mémje, vagy előre megfestette, milyen lesz Cersei csupasz szeméremdombja, akkor mostantól nemcsak a közösségi oldalakon terjesztheti művészetét, hanem benyújthatja a Game of Thrones: The Compendium nevű weboldalra, ahol az HBO a…..
mosomacilany 2014.12.15 16:06:18
@sixx: Csak azért fura, mert G.R.R. Martin honlapján is ez van feltüntetve hivatalosként.

www.georgerrmartin.com/grrm_book/worldoficeandfire/

De nem akarok kötözködni :)
Előző szerdai ülés itt. Szerda van, Misi azonban nem bírja kivárni a délutánt, már délben ott kopácsol Dargay ajtaján. Egyedül, zaklatottan. A fiú ugyanis szinte futva jutott el idáig, megszökött a suliból. A meglepett pszichológus beengedi, mindjárt rátér, csak előbb…..
Előző péntek itt Péntek van, Ágnesnél vagyunk, de nem András ül vele szemben, hanem Annamari. Nem arról volt szó, hogy neki le kellett váltania a terapeutáját, hogy Dargay maradhasson? És ez még csak az első meglepi. Amikor Ágnes azzal indít, hogy egy 30 éves kapcsolat…..