Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ambrosios

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOG Ki érti ezt? Én nem! 2017.02.05 18:28:52
Lassan már a harmincadik napja vitatkozunk egy kisebb körben arról, hogy mennyire megbízhatóak a szervezet éves statisztikájában megjelenő adatok. Ez a bejegyzés (vagyis ami abban le van írva) képezi a vita alapját. Abban nincs vita, hogy a keresztelkedők száma, a gyülekezetek száma és pár más adat,…..
JT BLOG 102 éve 2016.10.02 03:16:00
Az évnek két olyan napja van, amelyik számomra kiemelkedik a többi közül. Ezek a szüleim születésének a napjai, július 28. és október 2. Talán meglepő lehet, hogy a tőlük kapott tanús nevelés ellenére fontos számomra a születésnapjuk, de van ennek is egy hosszú története. A nyári dátumról sok…..
ambrosios 2016.10.10 11:34:08
Ennek a kimondása nem olyan egyszerű, ugyanis tanítások sorát rántja magával, minden olyanét, ami a sürgősségre épít.

Azok számára aki valamiféle dátumhoz ragaszkodnak, hogy addig biztos eljön nem igazán lenne nagy csalódás. Az elmúlt közel 20 évben ugyanis már nem szólt másról ennek az időszaknak a vizsgálata, mint hogy hogyan lehet még nyújtani a rétest, többek között a nemzedékek átlapolódása által. Ma már igen kevesen vannak, akik őszintén hisznek egy biztos pontban, vagy egy dátumban. Igaz, ettől még bármikor eljöhet, de a dátum már nem annyira fix, egyre kevesebb az olyan megnyilvánulás, mint mondjuk 20 éve, amikor mindenkinek szent meggyőződése volt, hogy nincs már 20 éve.

Viszont ha borul ez az alap tanítás, az magával ránt mindent. Ma ugyanis arról szól a mantra, hogy tegyél meg mindent, mert rövid az idő, használd ki jól, ne tanulj tovább, mert csak pazarlod az időd. Igen ám, de ha a ma választás előtt álló tizenévesnek egy egész életre be kell rendezkedni, akkor egészen más a leányzó fekvése. Ugyanis tény, hogy pl. Magyarországon(de rengeteg más helyen is) egy életre kivetítve biztosan megéri valamilyen felsőfokú végzettséget szerezni. Lehet, hogy most időt visz el, de később valakinek a keresztény tevékenysége biztosan zavartalanabb tud lenni egy normális állás mellett. A kongresszusokon bemutatott főnöknek történő könyörgések egyetlen nap szabadság miatt egy normális állás mellett pl. nem is léteznek. 3 műszakos szalagos munka mellett annál inkább.

Ilyen módon az összes egyéb dolognál rezeg a léc. Egyedülállóság, gyermektelenség, egyszerűsítés, mind-mind olyan lehetnek ami átgondolandó, ha mégis le kell húzni az életet ebben a világban. Igen, lehet azt mondani, hogy ezek egy örök élet mellett mit számítanak, akkor is teljes erőbedobással erre kell koncentrálni. Az emberek azonban tökéletlenek, amit nagyon szeret a társulat hangsúlyozni. Ez a tökéletlen ember meg azt a néhány évtizedet inkább máshogy töltené, örökkévalóság ide vagy oda.

Nehéz a helyzet tehát, hiszen egy tanítási sarokpontot kell kidobni.
Az állásukat vesztett különleges úttörők durva bánásmódban részesülnek az Őrtoronytól Ez a weboldal nemrég közölt egy cikket arról, hogy a Bétel-szolgák egyre elégedetlenebbek az állandó leépítés miatt, melyet a Vezető Testület végez annak érdekében, hogy kellő…..
ambrosios 2015.10.19 13:51:36
Az eset következményei hasonlóak, mint a ne tanulj tovább mantrának.
Az csak az egyik probléma, hogy egy ilyen levet nem lehet ráhúzni az egész világra, tetszik vagy nem tetszik az országok között óriási különbségek vannak, ezt pont ennek a szervezetnek kellene legjobban tudni.
A másik probléma az, hogy ezért a döntésért pont úgy nem fogja senki sem vállalni a felelősséget, minden egyik olyanért sem, amely valahogyan hibás cselekvésre ösztönözte a tanúkat. Sajnos könnyű elhallgatni olyan tényeket, hogy a magasabb képzettségűek között például töredéke a munkanélküliség, mint mondjuk a felsőfokú végzettségűek között. Azt sem veszi senki sem figyelembe, hogy egy jó tapasztalattal rendelkező felsőfokú végzettségű személy jó eséllyel a felmondási ideje alatt talál másik munkát, ha mondjuk hirtelen nem tud járni a jelenlegi munkája miatt az összejövetelekre. Hogy pályakezdő tucatszakma munkanélküliként egyes gályamunkákra is sor áll, ha valaki el is jut az első állásinterjúra ahol azzal nyit, neki márpedig nincs túlóra, meg neki kötött programjai vannak, akkor ott búcsúznak el tőle.
Akkor pedig még valami, ami nagyon fontos. Vizsgáljuk már meg, hogy végzettségi szint szerint mekkora az adócsalók aránya? Sokan tévedésben vannak, mert amikor bevállalják, hogy be vannak jelentve néhány óraára meg minimálbérre a többi meg borítékban jön, az bizony adócsalás. Ki adja meg könnyebben a császárnak ami a császáré? Egyáltalán ki adja meg? Hallottam olyat, hogy amikor körzetfelvigyázótól kérdezték ezt az volt a válasz, hogy tisztában kell lenni a magyar jellegzetességekkel, majdnem a kegyes hazugság kategóriába tolva az adócsalást. Hangsúlyozom, most nem a gazdasági problémáról beszélek, hanem arról, hogy a itt az emelvényen folyik a víz, miközben alatta mindenki bort iszik.
Szerintem az értelmes embereknek ott vannak a fejükben ezek az érvek, mégis mindenki ott lapít a gyülekezetekben, és csöndben lázad. Nem tud mást tenni, mert tudja, hogy senki nem fog neki segíteni. Átmenetileg talán. Lehet, hogy ha már egy kiló kenyér is segít rajta, akkor kap. De alapvetően a saját felelőssége, miközben a hozzá adott tanácsok gödörbe dobják az esélyeit.
Vajon mi az, amit nem tudunk még a nemzedékről, hogy ismét visszatérünk rá? David H. Splane elmondja a 2015. szeptemberi műsor első 13 perces blokkjában. Nem állítja, hogy új világosság van a témában, vagy kiigazítás, de azért mégis csak felfedezhetünk benne ezt, azt. A video linkje..
ambrosios 2015.09.14 15:43:10
@sønn: Szerintem David Koresh hozzád járt tanulni, de csak a lelkes amatőr szintre jutott el hozzád képest :) Ha nem érted mi a stílusoddal a baj az külön probléma.

Igazad van, annak aki szívből szereti Istent teljesen mindegy mikor jön el a vég, hiszen belátja már jelenlegi életét is jobbá teszi az ismeret, amit kapott. Ezenkívül számos olyan kérdésre van már válasza, amire ezek nélkül nem lenne.
Az 1914 és a nemzedék kérdése azonban azok számára, akik Jehova Tanúinak vallják magukat egy sarokpont volt mindig is. Voltak, akik ezért nem tettek meg lépéseket, nem tanultak tovább, nem újították fel a házukat vagy nem vettek új cipőt. Minek ezt a rövid időt ilyesmire pazarolni. De hosszú távon ez a gondolkodásmód mantra tönkreteszi egy hívő ember életét. Folytonos csalódásokat él át, amikor megint megtoldják 10-20 évvel az istenbizonyakkoreljön időpontot és mivel ő egyenlőségjelet tesz Isten és WT között, ezért Istenben fog csalódni. Hogy nem kellene? Akkor is fog.
Valljuk be nem is praktikus az állandó végvárás, ha az ember hosszútávon akar futni. Akkor jobb, ha tanul, hogy legyen egy normális munkája, ami mellett több időt tud az isteni gondolatoknak szentelni vagy JT esetében a szolgálatra. Jobb ha elfogadja, hogy őt is várja a halál, mint ellenség, tehát neki nincs más dolga mint odáig kitartani a jó dolgokban.

Ebben a kérdésben a minimum elvárható szint lenne, hogy kijelentik: eddig nem értettük és valami jövőbeli esemény kell ahhoz, hogy megértsük. Vagy az sem lesz elég, mert egyszer csak jön. A próféciák biztosan teljesednek, de azt is tudjuk, hogy sokezer évnyi létünk itt a földön még csak cseppnek sem nevezhető a tengerben.
Lehetségesnek tartjátok, hogy a VT hitehagyottá vált? Annyira, hogy mindezt 52 mill. pld-ban ki is hirdeti. Persze a maga burkolt fogalmazásában. A felvetésem alapja a 15.03. tanulmányozási wh. Lényegében minden cikke, de különösen az 1. és utolsó. Tudom, hogy kifejtették már többen is a blogon az…..
ambrosios 2015.06.15 15:20:22
@shipmate: "Tehát ugyanaz a szöveg teljesen más értelmet nyer egy ázsiai szegény embernél, egy arab milliomosnál, vagy egy nyugat európai középosztálybelinél, de egy kelet európai középosztálybelinek is"

Tudod mi ezzel a baj? Hogy mégis mindenkinek ugyanazt írják. Márpedig példának okáért a felsőoktatás helyzete, súlya és fontossága egészen más ezekben az országokban, mégis ugyanúgy démonizálva van.
Azt meg nem mondhatod, hogy nem, mert mindenki úgy érti ahogy akarja. Ugyanis a felszín alatt ott vannak a "titkos" dolgok, miszerint ha valaki nem nyílt ellenzője a felsőoktatásnak vagy nyíltan hangoztatja, hogy mondjuk a gyereke ezt választja, annak a gyülekezeti karrierjének lőttek.

Ugyanígy lehetsz te akármilyen szorgalmas a gyülekezetben, olyan aki készséges a feladatokban és még rakhatsz is le gyülekezeti átlag feletti óraszámot, ha néhány esetben a saját értelmezésed szerint felelsz meg az elvárásoknak, az életben nem lesz még kisegítőszolga sem.
"Egyes papok világias magatartásáról, mint például némely tv-lelkész erkölcstelen és fényűző életmódjáról az utóbbi időben a hírközlő eszközök is közöltek tudósításokat. Egy mai dalszöveg-író olyan dalt szerzett, amelynek a címe: „Vajon Jézus hordott volna [10 000 dolláros] Rolex karórát televíziós…..
ambrosios 2015.02.25 11:50:09
@Egy_nick: Tévedsz, nem lehet ilyen órája. Ilyen órája lehetne, ha a szervezet elismerten egy gazdasági szervezet lenne, ahol az elnök munkájáért és teljesítményéért dukál egy ilyen darab. Gondolom a hivatalos magyarázat, hogy ezt adományként kapta. Ha ez így van, akkor elég rossz szellemisége lehet az adakozónak, és ezt nyomatékosítani kellett volna benne azzal, hogy újan átadják az órát egy kereskedőnek, az árát meg beadják adományként. Szerinted egy szegény afrikai országban mennyi ember kuporgatott adományából jön össze 20.000 USD? Ez még a mi országukban is sok éves minimálbér, amiért itt nagyon sokan dolgoznak.
Bizony az ilyennel villogni nagyon csúnya dolog és irritáló.
Ugyan semmi bajom azzal, ha valaki gazdag, tőlem tűzpiros Ferrarival is járhat valaki a mindennapjaiban. De igen visszás dolog volna mondjuk egy kongresszusra ezzel érkezni valakinek, majd arról előadást tartani, hogy szerénység meg milyen nehéz a nélkülözés és hasonlók. Igenis meg kellene érteni embereknek, hogy attól, hogy joga van valamihez még nem biztos, hogy jó vele élni.

Nem mellékesen nálunk pont azon megy a politikai csörte, hogy X.Y. miniszternek honnét a francból futja 5-6.000 USD-s órára. Lefotózzák és a szégyenpadra kerül miatta. Így a te érvelésed nem állja meg a helyét, hogy ez valakinek jár. Jár, ha van egy dollármilliókat vagy milliárdokat termelő cége, és számára pont olyan filléres tétel, mint bárkinek a kínai piacon venni egy gagyit. De egy szegénységi fogadalmat tevő embernek nem jár.
ambrosios 2015.02.26 11:33:30
@Egy_nick: "És ez a rolex óra bizony csak egy szálka"

Nem. Ez a Rolex óra mások sárba tiprása. Olyanfajta hivalkodás, amit nem lehetne megtenni. Arra ösztönözni tömegeket, hogy helyezzék első helyre a királyságot, közben meg a szemüket szurkálni egy 20.000 USD értékű szálkával mindenképpen tisztességtelen. Aki ezt nem érti meg, abból hiányzik a keresztény szellemiség. Nehogy már olyanok legyenek a referencia, mint az évszázadok során mindig is kizsákmányoló pápai hivatal.
JT BLOG A felkentek számáról 2015.01.25 01:41:00
Jehova Tanúi szervezete szerint, 1935-től kezdve a "felkentség" elmúlóban van. Ehhez képest a felkentek számának a növekedésének vagyunk a szemtanúi. Ez nem újdonság. Most azonban olyan magyarázatot hallottam, ami nagyon más, mint ami eddig eljutott hozzám. Ha esetleg valahol le…..
ambrosios 2015.01.26 14:43:56
A hivatalos változat körülbelül három csoportra bontható a társulat kiadványait elemezve:

- Vannak, akik nem tartottak ki mindvégig, helyettük új felkenteket kell választani
- Mivel a felkenteknek végig itt kell lennie, azért Isten terve szerint eleve kell legyen végig felkent a földön. Ugyan az általános kiválasztás 1935-ben befejeződött, de ebből a tartalék számból mai is van kiválasztás
- Az Őrtorony utalt rá, hogy vannak, akik felfokozott érzelmi állapotuk miatt tévesen érzik magukat felkentnek, ők jó volna, ha átgondolnák.

Ez utóbbi miatt lett is egy kis boszorkányüldözés a gyülekezetekben, ahol valaki elkezdett fogyasztani az emlékjegyekből egyszer csak. Az ilyenekkel a vének elbeszélgettek, és voltak olyanok is, akik 1-2-3 év múlva már nem fogyasztottak. Ez az eljárás azonban teljesen ellentmondana a Bibliának, még ha ez az egész így is lenne, hiszen ez mindenkinek a személyes ügye istennel. Így míg valaki kirívóan nem istentelenül cselekszik nehéz volna jogosan kétségbe vonni az elhívását. A tudás sem számít, hiszen elvileg '35 előtt mindenki ide tartozott.

Amivel most nem tud mit kezdeni a társulat az a növekvő szám. Elvileg a vég idején ennek a számnak csökkenni kellene. Ez is egy lapát föld az 1914-es dátumhoz kötődő összes számításra, mivel elmúlt a nemzedék, lejárt a 100 év és a többi.
Nézzük a társulat és a hű tagok szempontjából: Amit én sosem értettem, hogy miért ez az eszeveszett világvége jóslás, amiben majdnem csak bukni lehet. "Aki mindvégig kitart". Ebben nincs helye semmilyen dátumnak. Ha meg lehetett volna jósolni az Ószövetség írásaiból meg abból, amit Jézus tudott és elmondott, akkor Jézus nem mondhatta volna, hogy azt a napot nem ismeri senki. Tökéletes ember fejében az összes írás betűről betűre, ki tudja hány ezer évnyi ismeret, és nem tudja kiszámolni? Akkor mi hogyan tudnánk?
Hogy nem múlik el az a nemzedék, ami azokkal a jellemvonásokkal bír, mint az 1914-es? Mert ez a következő magyarázat. Hol van már az 1914-es nemzedék jellemvonása? Beszélgetett már valaki egy mai fiatallal, hogy hogyan gondolkodik a világról. Szétnézett-e már valaki, hogy mennyire más a világ, mint 1914-ben?
Véleményem az, hogy egy végtelenül bölcs isten pontosan tudná, hogy hogyan kell egy ilyen változást elhozni. Ebbe pedig nem fér bele a jövőre világvégét váró ember.
Az Őrtorony bejelentett egy új weboldalt, amely videókat fog bemutatni a Vezető Testület havonkénti beszédeiről A Jersey City-beli kongresszusi teremben, vagy más néven a Stanley Színházban, ma megtartották az Őrtorony Társulat 130. Éves Közgyűlését. Volt idő, amikor ezek a…..
Kedves hittársaim! Azt mondják a budapesti rossz nyelvek, hogy a pesti Béthel napjai meg vannak számlálva. Mivel a bécsit 2 éve bezárták /szegény sógorok/, így egy olcsóbb megoldás végett, a Közép- Európai felvigyázást, Pozsonyból /Bratislava/ végzik. Úgy hírlik, hogy…..
Úgy gondolom életünk eseményei számunkra sosem befejezett történetek; sokkal inkább a fejünkben formálódnak egy elbeszélésé, ahogyan az ember a saját szűrőjén keresztül beenged részleteket a teljes történetből majd a képzelete segítségével teremti meg a saját sztoriját:…..
ambrosios 2014.02.18 10:06:54
A legnagyobb bajom veled freemake, hogy mindig totálisan szétvágod az eredeti témát, és pillanatok alatt fél-offtopic irányba viszed el a hozzászólásokat. Tipikus tanú mentalitás, amikor is tök mindegy mit fog a házigazda válaszolni az ajtóban, kapja az előre betanult szöveget és érvelést. Értelmes beszélgetések helyett így a bibliaidézetekhez kapcsolt néha nehezen érthető érvelési vonaladat kell itt olvasgatni.

"Név és arc nélkül csinálom, saját elhatározásomból, Isten türelmével játszva!
Vagyis nulla dicsőség emberektől."
Tudod a pszichopata gyilkosok is hitelesítik magukban a tettüket, miközben tudják, hogy igazából nincs is kinek elmondani és megmutatni hatalmas művüket, mondjuk egy szétdarabolt testet.
Valami mégis vezérli őket, valami olyan hiba vagy trauma az agyukba, ami egyszer mélyen belevésődött oda, vagy szegények már eleve így születtek.
Ilyen vagy te is. Közben nem veszed észre, hogy egyik oldalra sem állsz, hanem a magányos pszichopata vagy. Itt ellenkezel az ide írogatókkal, kritizálsz mindenkit, teljesen mindegy mit érvel neked van igazad. A másik oldalon van a szervezet, akit te állítólag védesz, meg Jehova, akit te állítólag védesz, és ez a kettő a te hitnézeteid szerint olyan tanácsokat adott neked, hogy az ilyen oldalakat még csak el se olvasd, meg se nyisd. Ennek meg teszed pont az ellenkezőjét.

Te magad írod:
"Isten elrendezésének elfogadása = Isten szuverenitásának elfogadása.
Nem az a lényeg, hogy van értelme, vagy ésszerűnek tűnik, hanem az, hogy elfogadod-e vagy sem."

Akkor most dönts szépen el, hogy mit fogadsz el és mit nem. Ha elfogadod isten általad jónak tartott elrendezését, amelyben az ilyen blogok látogatása tilos, akkor fogod magad a mai napon, és többet olvasni sem jössz ide.
Ha nem fogadod el, mert a te kétségeid azt diktálják, akkor meg fogadd el, hogy másoknak is lehetnek kétségei, és azok ugyanúgy lehetnek jogosak, mint a tieid.

Mindenesetre szakadj ki ebből a skizo önigazolásból, és keresd meg mélyen magadban az okokat tetteidre, sokat fog segíteni.
Nem jön ide épkézláb ember!!! Ezt mondta az egyik vén a társának, az egyik miskolci gyűlés után. Egy ottani informátorom szerint Borsodban, a tanúk egykori fellegvárában is erősen fogy a hadra fogható sáskák száma. Alámerítkező, egy-két néni kivételével, szinte csak tanú…..
ambrosios 2014.02.05 11:06:35
@freemake: Tipikus tanú hozzáállásod van. Tök mindegy mi a téma, te arról kezdesz el beszélni, amiről akarsz, ami adott esetben egyáltalán nem odavágó téma.
Jelen esetben a téma, hogy miért csak tanú családban felnőtt gyerekek és műveletlenebb rétegek keresztelkednek csak meg, de te megragadtál a Királysággal kapcsolatos kérdéseken, aminek a fő témához most kevesebb köze van.

A témához: a dolog nyilván nem ennyire sarkított, mert bár én magam tényleg csak a fenti körből tudok új tagokat elég sok gyülekezetre rálátva, nem állíthatom biztosan, hogy más gyülekezetekben nincsenek új értelmes tanúk. Már csak azért sem, mert tudok művelt, képzelt igen értelmes tanúkról, igaz ők igen régen tagjai a szervezetnek.
Az okok mélyére kellene látni és itt nem mindig lehet a sablonnal előhozakodni, miszerint a modern és fejlett társadalom rákfenéje, hogy az emberek elfordulnak Istentől. Ugyanis nagyon sok eset van, amikor a szervezettől való elfordulás nem jelent Istentől és a Bibliától való elfordulást.

Az egyik probléma pont azt, amit freemake felmutat. Az életben fontosabb tanítások helyett egyes sarokpontok végtelen mantrája. Szeretné én is sarkított lenni. Kit érdekel, hogy mikor jött el a királyság, mikor jön el Armageddon, mennyi ideig tart még ez a világ? Hiszel-e abban, hogy amit a Biblia ír az jó neked már a jelen életeben is? Hiszel-e abban, hogy az Istennel való jó kapcsolat a saját érdeked? Hiszel-e abban, hogy ha mindvégig kitartasz legyen ez a halálod akár, akkor Isten ezt nem fogja figyelmen kívül hagyni?
Akkor meg minek a hitet időponthoz kötni? Egy rakás tanúban a csalódás legfőbb oka, hogy folyamatosan elhitették vele 100 éve, hogy neki már bizony nem kell megöregednie és meghalnia. Erre tervezi az életét, miközben már nemzedékek haltak meg sorban a tanítás ideje alatt, és lehet, hogy nemzedékek fognak még meghalni.
Mit veszítesz vele és mit nyersz vele, ha végre elfogadod, hogy Isten saját hatáskörébe rendelte az időket?
Ha már valaki az új világban hisz, akkor miért lenne neki érdekes, hogy mikor jön el. Nincs veszítenivaló. Éled az életet úgy, ahogy a Bibliából megtanultad, teszed a mindennapi dolgod, és ha holnap összedől a világ semmit nem veszítettél.

De a társulat ahelyett, hogy kimondaná: "ebben tévedtünk, ezek után így gondoljuk" mindenféle ködös új világosságba burkolja a tanítás változását, majd egyszer csak tagadja, hogy az ellenkezőjét tanította volna.
Kíváncsi vagyok, hogy a felkentek számának drasztikus emelkedésére adott "sokan tévednek hovatartozásukat illetően" magyarázat majd hogyan változik az idők alatt. Mert most ez nagyon kényelmetlen a társulatnak, hiszen ellentmond az addigi mantrának.
Hát a hullámot, ha jön, meg kell lovagolni. Most pedig igen nagy hullám van, Az elmúlt három napban közel kétszer annyi az oldalletöltéseim száma, mint szokott. A személyem körüli nyomozás híre egyre szélesebb kőrben terjed, és a környéken élő tanúk kíváncsian jönnek a…..
ambrosios 2014.01.16 14:22:46
Sajnos a társulat alaptanításaiba beépítette a hitehagyott=hazudik tanítást. Ettől kezdve sokaknál az az akadály, hogy nem is hajlandóak megvizsgálni valamit, ami ilyen forrásból származik, pedig lehet, hogy néhány mondat után tisztább lenne a kép. Eszükbe sem jutnak a bereai keresztények, akik naponta kutatták az írásokat, hogy megbizonyosodjanak a tanítások íráson alapuló voltáról.
Érdekes az előző postban felvetett arányszámod, miszerint hány százalék hitehagyott van a gyülekezetekben. Az benne az érdekes, hogy nem tartom irreálisnak a magas számot. Én magam még koordinátort is ismerek olyat, akiről meg vagyok győződve, hogy tisztában van mindennel, de kényelmesen be van így rendezkedve és kész. Ettől kezdve egy mezei hírnöktől hogyan is várhatnánk el, hogy őszintén beszéljen a kétségeiről, főleg a lehetséges következmények számbavételével.
Ezért is van, hogy először a családban bukik ki a dolog. Mert egyszer csak elszakad az embernél a cérna, amikor valami számára is meredek dolgot hall a gyülekezetben sokadjára, és megpróbálja a családtagokból kihúzni, hogy ugyan mit gondolnak. De ez természetes folyamat, nem tudom, hogy legalább a családtagok miért nem az érvelés útjára lépnek ilyenkor.

Ami külön tetszik a hozzáállásodban, hogy nem az azonnali elkülönülést látod egyedüli megoldásnak. A legtöbb személy esetében ez nem is lenne jó, hiszen mély lelki megterhelést jelent és talán az Istennel történő teljes szakítást, ahogy sok rossz példában lehet látni. Annál meg talán az is jobb, ha kétségek között maradva, de közelebb próbál maradni Istenhez.
Kíváncsi vagyok a véleményedre: ez a bizonyos mondjuk 30% elég-e ahhoz, hogy valami nagyot robbanjon vagy marad minden az eddigi menetben, mert ennek a csoportnak a 99%-a valamiért marad ebben az állapotban?
A közelmúltban olyan hírek keltek szárnyra mifelénk, hogy egy kedves "3Királyok" barátomat - amennyiben olvastad "Jehova tanúi és a kasztrendszer" írásomat, tudod kikről beszélek -, megfosztották nemes rangjától. Mindez hirtelen történt, mint derült égből villámcsapás. Nos…..
ambrosios 2013.12.10 11:25:28
@ORION: Egy olyan helyen, ahol a kongresszuson példaként állítják ki azt, aki 1-2 éve segélyen él, és úgy úttörő? JT körökben tisztességes munka, tisztességes megélhetés az egyik legnagyobb bűn, amit elkövethetsz. Ezért van az állandó felsőoktatás mantra is.
Sajnos abba nem gondolt bele senki, hogy kedves alanyunknak sem a legjobb megoldás, hogy a feleségét nem látja 2 héten keresztül, csak nem tud mást tenni. Biztos vagyok benne, hogy ő sem halálig tartó megoldásnak szánta ezt.
De mivel jobb egy olyan vén, akinek mondjuk elárverezi a házát a bank, kikötik nála az áramot, gázt vagy a testvérei szeretetét és az államot kihasználva élősködik? Sokan félreértik, hogy mit jelent az, hogy az igaz nem lesz kenyérkéregető. Ugyanis abban a pillanatban, hogy mindenféle okkal kerüljük a munkát és magyarázatokat gyártunk hozzá már nem vagyunk igazak.

A kinevezési rendszer pedig kezdettől fogva és talán egyre erősebben kasztrendszer alapú. Az eltérő gondolkodásmódú testvér nem illik bele a képbe, nem hiányzik a vének testületébe egy olyan, aki megkérdőjelez írásellenes dolgokat. Általános, hogy az ilyen férfi akárhogy teper, van ott az összes fizikai teendőnél évekig, nem fog eljutni a KSZ fokozatig sem. Indokolni nem kell, nem lesz ott a neve az ajánlások között. Ha pedig már kinevezték, hamar meglesz az indok, hogy miért vegyék el tőle. Ahogyan elhangzott rá lehet borítani olyan feladatokat, amiket lehetetlen hiba nélkül végezni, és máris jön a nem megbízható státusz.

Amit pedig egy kívülálló nem érthet meg az, hogy miért kell gyógyszereken élni ezután. De gondoljunk csak bele. Évtizedekig húzóerő voltál, hittél abban, ami csinálsz. És egyszer csak megkérdőjeleződik benned több évtized értelmes volta, mindez úgy, hogy tehetetlen vergődőként az első alkalommal beléd rúgtak azok, akiket eddig a barátaidnak hittél.
Én már 1-2 éve tudok erről, de egyrészt én sem akartam elhinni, hogy van ilyen, a faterom sem és azok az aktív vének sem, akiket megkérdeztem erről. Sok-sok mozaikdarabkából azonban összeállt a kép... a valóság mindig sokkal durvább, mint a képzeletünk. Köszönjük a…..
ambrosios 2013.11.06 11:55:43
Nem kell túlgondolni a történetet, még csak nem is kell semmilyen Hálózat ahhoz, hogy jól profitálj a szervezetből.
Elég, ha minden verseny nélkül te vagy a teokratikus létesítmények építéséhez, karbantartásához szükséges létesítmények beszállítója. Vagy tiéd a garantált megrendelés az egyes fiókhivatalok mindennapi működéséhez szükséges anyagok beszállítója. Ezek már önmagukban családokat képesek eltartani.
Ehhez jön még a természetes összefonódás, amikor is a cég ahol dolgozol értelemszerűen egy másik cégtől vásárol mindent, mert tudja mi az ár, amivel nyer, ha versenyezni kell. De lehet nem is kell versenyezni. Mindez akár az állami szektorba benyúló cégekkel már szép kis pénzt forgat meg.
Nem volna ezzel semmi baj, ez így működik a világban. A csúnya benne, hogy a legtöbb esetben ezeket alapértelmezett esetben átjárja a korrupció, amit a tagok nem tesznek. Vagy mégis?
A szomorú az egészben, hogy olyan dolgok történnek ezek miatt, aminek napi szinten az ellenkezője hangzik el az emelvényről. Olyanok csinálják, akik este elmennek az ellenkezőjéről előadást tartani.

Igen, ehhez még jön az az idegesítő tény, hogy a bennfentesek a legtöbb esetben sok jóban dúskálnak, amik mezei hírnöknek nem adatik meg. Például mennyi lehet az átlagos ára azoknak az autóknak, amikkel a tanúk futkorásznak. Ehhez képest mennyi az ára azoknak az autóknak, amivel a KÖF rohangál? Egy KÖF egyedül vagy a felségével nem tudott volna fel olyan árú új autóval rohangálni?
15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában: „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a…..
Sziasztok!Hallottátok a bejelentést? NEMZETKÖZI KONGRESSZUSOK 2014-BEN! Hol? Atlantában és Athénben! Igazi öröm tölthet el bennünket a Szervezet szellemi gondoskodása miatt! Részvételi feltételek: Vén, kisegítőszolga, úttörő, vagy hosszabb ideje (10 éve) példamutató tanú…..
Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide? A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében…..
ambrosios 2013.06.04 10:18:06
@Rufinus: Tudod van egy személy, maga a Teremtő, aki annyira fontosnak tartja mások véleményét, hogy kész bármit megvizsgálni és meghallgatni.
A fanatikus WT hívőkkel ellentétben nem olyan fórumokat és blogokat kreál, ahol nem lehet ellenkezni, sőt mi több hozzászólni sem. Sorra jelennek meg a blogok, ahol a nagy WT hívők a társulat határozott utasításával ellentétben megmutatják, hogy igenis olvassák a hitehagyott oldalakat, azonban a hozzászólást letiltják, mert valójában csak a saját igazukat akarják hajtani, nem formálni a gondolkodásmódjukat.

Ezzel szemben a Teremtő milyen példát mutatott? Kész volt Sátánnal szóba állni, mint Jób esetében például és hagyta, hogy Sátán próbálja a maga igazát bizonyítani. Nem penderítette ki rögtön akkor a mennyből, nem mondta, hogy ő most itt nem szólhat hozzá, mert köztudottan hitehagyott. Sőt, a még hű angyalok előtt ismertethette vádjait, adhatta elő gondolatait.
Érdemes lenne ezen gondolkodni.
Én hiteles forrásból (sok JT-t ismerek) kijelenthetem, hogy a Tanúk már nagyon utálják ezt az örökös "prédikálásra" való "buzdítást". A "buzdítás" szót azért tettem idézőjelbe, mert a vezetőség még buzdítani sem tud rendesen. Mindenféle pszichológiai ismeret,…..
Az Őrtorony 2013.06/15-ei számában, a 28. oldalon, a 17. bekezdésben olvashatunk egy tapasztalatot: „Róbert közel 16 éven át volt kiközösítve. A szülei és a testvérei mindvégig szilárdan ragaszkodtak az Isten Szavában lévő útmutatáshoz, nem ápoltak vele kapcsolatot, sőt…..
ambrosios 2013.03.18 11:25:09
@mortiangie: Nem lelkiismereti kérdés. Első körben minden kiváltság megvonásával majd később kiközösítéssel is járhat, ha valaki kapcsolatot ápol kiközösítettel, legyen az rokona vagy sem.
A társulati álláspont szerint a kiközösítettel, amennyiben családtag, akkor is csak a nagyon szükséges mértékben lehet kapcsolatot ápolni. Ilyen lehet közös családi ügy, mint pl. egy hagyatéki tárgyalás vagy hasonló.
Ráadásul a hitehagyás minősített eset, amelynek a "szellemi veszélyei" miatt fokozottan vigyázni kell.

Ennek ellenére a legtöbb tanú ezt nem így kezeli, nem véletlen az állandó hangsúlyozása, hogy nem szabad.
„…tanuljátok meg a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik írva vannak”, … Mert ki tesz téged mástól különbözővé?... „ - 1 Korintusz 4:6,7 Ha valaki úgy gondolja /én igen/, hogy őszintén meg szeretné vizsgálni, nem csak azt „amiben hiszünk, hanem azt is, hogy az a…..
ambrosios 2013.02.26 09:29:30
@Catilina.: Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. A paráznaság bármire ráhúzható, lásd W20121215:

"Ha a megtermékenyítés során egy házasságon kívüli személy petesejtjeit vagy spermiumait (vagy mindkettőt) használják fel, akkor ez egyenértékű azzal, amire a Biblia por·nei′a kifejezéssel utal, vagyis szexuális erkölcstelenségnek számít. Ezek az eljárások a nemi szervekkel való durva visszaélésnek minősülnek "

Eközben ugyanezen cikk semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy a megmaradt felolvasztott embriókat kidobják, hiszen hasonló ez a lélegeztetőgéphez, ami nélkül a paciens úgysem élne, ahogyan az embrió sem, ha kiveszik a hűtőből...
Gombok a ládában!!! Ez történt egy hajdúsági gyülekezetben: Miután felolvasták a csepeli pénzkönyörgő levelet, a gyülekezetből valakik nagy mennyiségű kabátgombokat dobtak az adományládákba, és mellékeltek egy levelet is hozzá, a következő szöveggel: Ti pesti barmok, ez…..
ambrosios 2013.01.30 11:53:54
@leslie07: Tudok "megbecsült" vénről, aki a saját vállalkozásában keletkező hasznot vásárolt számlákkal tünteti el, méghozzá úgy, hogy a vásárolt számlákért jutalékot fizet azoknak, akik ezt beszállítják. A jutalék azért kell, mert ezek nem számlagyárokból, hanem valódi vállalkozásokból jönnek. És ez még a finomabb svindlik közé tartozik nála. Nincs ebben semmi meglepő. mint ahogy abban sem, hogy ebben sokszor testvérek adják az asszisztálást, illetve hogy a többi vén is tud róla.