Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JGD

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A létra olyan természetességgel tartozik mindennapjainkhoz, hogy bizton állíthatjuk, nincs felnőtt ember a világon, akinek ne lenne határozott fogalma róla.A létrát legegyszerűbben úgy definiálhatjuk, hogy: „távolság (jellemzően magasság) áthidalására szolgáló eszköz”. A…..
Nemrég megígértem, hogy folytatjuk a „Rögzítsünk lyukba” posztot, amely eddig a vékony gipszkarton mögötti üres tér (lyuk) problematikájával foglalkozott és kínált fényképekkel illusztrált megoldást a megfelelő rögzítésre. Most azt követjük nyomon, hogyan rögzítsünk…..
JGD 2012.12.04 13:29:54
@kbagyula: valóban acélcsavarok, csak réz színűre edzettek :-) köszönöm a
figyelmes helyesbítést!
JGD 2012.12.04 13:30:34
@cso zsi: köszi a kommentet, így legalább figyelmeztethetek mindenkit, hogy
nyíló-bukó ablakra (láthatod az ablakzsanéron és a kilincsen is, hogy az) NE
szerelj SOHA árnyékolástechnikát, mert egyrészt nem lehet többet az ablakot
teljesen kinyitni, a bukóra állításnál meg tök hülyén fog kinézni a ferdén
álló ablakról a gravitáció miatt merőlegesen lelógó roló. A jó pap holtig
tanul, sajnos a tapasztalat szól belőlem :-(
Aki sikamlós témát sejtve kattint a posztra, az jobb, ha most rögtön odébbáll. Arról a kérdésről fogunk most értekezni, amelyet a „Szereljünk fel karnist!” posztban csak futólag említettünk: hogyan rögzíthetünk lyukba? Lyuk pedig sokszor több van a masszív anyagnak vélt fal…..
JGD 2012.11.27 17:35:34
@Kőmíves Kelemen: Megér egy külön posztot a gipszkarton, mint belsőépítészeti építőelem, mert számos tévhit és ennek okán rossz alkalmazási megoldás van a köztudatban. Az egyik ilyen a dupla gipszkarton = jobb hanggátlás! Aki épített már hangfalat, az tudja, hogy nem a vastagság, ami LÉNYEGESEN javít a hangtovábbításon, hanem amit két anyag közé tesznek, vagy nem tesznek (pl.: légrész). Ígérem nemsokára posztolok erről is, addig Kőmíves Kelementől is türelmet kérek!
JGD 2012.11.27 17:40:40
@clt: Hazánkban elterjedt a (előzetesen gombátlanítóval kezelt) faléces rögzítéses megoldás.
A fal mögötti fémkereső használata elengedhetetlen, ha nem akarunk pórul járni Kopogtatással már egy komoly orvos sem állapít meg tüdőbetegséget, inkább használja a modern képalkotó diagnosztikát.
Minden lakásban – még a legkisebben is – van olyan falrész, ami elé nyugodtan lehet akár kis mélységű szekrényt építeni. Nem kell okvetlenül olyan drága könnyűszerkezetes gipsz karton technológiát alkalmaznunk, mint a mellékelt, gondolatébresztő videón, mert a…..
A nullás liszt esete a Furdancs Blog csapatával az, amiről most szó lesz, miután karnist feltenni – kellő előkészület hiányában – inkább erőfeszítés, mint öröm. Miért?  - Mit? -  Hol? -  Mire? -  Mivel? -  Kivel? -  Hogyan?Amint ezeken a…..