Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fugaradio

87 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Király utca 15. háromemeletes romantikus ház Belső Erzsébetvárosban. Pollack Ágost 1852-ben tervezte Szelényi József részére. A ház udvarán vörösmárvány kút van, valamint a itt tekinthető meg a régi gettó fal egy része.A rossz állapotú műemlék épület földszintjének,…..
A francia r2k Architects építésziroda új lakóépületét organikus formájú erkélyek díszítik, melyek leginkább taplógombára emlékeztetnek.  Bár lakással kapcsolatban nem szívesen halljuk a gomba szót, jelen esetben mégis úgy tűnik, jó helyen keresték a…..
Leginkább egy vonat hálófülkéjére emlékeztetnek az alvókabinok, melyeket a Kreml közelében található moszkvai hotelbe építettek be. Az arch group Sleepbox moduljai bárhol használhatók egy épületben - nem kell hozzájuk más, csak áramforrás. A moszkvai Sleepbox…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Rózsa Péterrel Benne: A tér változatai – a tér síkábrázolása, Magyar Vízfestők Társasága csoportos kiállítás Vendégek: Szily Géza és Kovács Albert   12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink…..
- offline blograndevúk minden hónap utolsó hétfőjén a Corvin Áruház III. emeletén -MOST SZÓLJ HOZZÁ!## 2013. március 25. ##URBANISTAhttp://urbanista.blog.hu/"Vagy kétszáz blogot, magazint miegymást követek rss-en, az újdonságok legtöbbször onnan vannak. Szerencsére egyre többen…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Ámon Bettivel és Kelecsényi Kristóffal. Benne: 10 órától:Építészeti érdekességek, kulturális programajánlók. XVIII. Drámaíró verseny, Babits-est a Nemzeti Táncszínházban. Vendégek: Siposhegyi Zoltán, a…..
A Csoma Szobája Alapítvány az Archi-kon építészirodával közösen, Kőrösi Csoma Sándor halálának 170. évfordulója alkalmából egy fenntartható, környezetbarát szolár iskolát tervezett, aminek megépítésére országos kampányt hirdetett. Országosan 400 középiskolába jutott…..
10:00 - 11:00 Sétatér - Blogbarátnők Lásd Budapestet: Gázgyári lakótelep - "A mézeskalács házak földjén II."     Kép-tér Blog: A Kilencház/Malomházak Angyalföldön       11:00 - 12:00 Művház - Olvasójegy Vendég: Horgas Judit író…..
A Makoko Úszó Iskola egy jelenleg építés alatt álló nagyszabású projekt a nigériai Lagos Makoko nevű közösségében. Az iskola egy olyan összefogás keretében készül az NLÉ ügynökség irányításával, melynek célja, hogy a fejlődő városokban egy építészeti változás…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Rózsa Péterrel. Benne:  10:00: Kövér György - A pesti city öröksége Kövér György legújabb kötetének múlt héten volt a bemutatója a Budapest Főváros Levéltárában. Vendég: Kövér György,…..
A Dihzahyners csoport művészekből áll, akik azt szeretnék, ha Bejrút városa szebbé, színesebbé válna köztéri alkotásaik révén. A Paint Up! projekt keretében művészcsapatok állnak össze, akik kidekorálják a várost - lépésről-lépésre. Úgyhogy mi mással kezdenék, mint a…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Ámon Bettivel és Kelecsényi Kristóffal. Benne: Kévés György építésszel beszélgetünk a "CSAK MŰVÉSZET 60 év a magyar képzőművészetben" című kiállításról a Kévés Stúdió Galériában. Találkozzunk a…..
fugaradio.blog.hu A ház a sziklán 2013.03.11 08:10:00
Ez a kis házikó 45 éve áll Szerbiában a Drina folyó közepén egy sziklán - ellenáll szélnek, víznek, az időjárás összes viszontagságának.  Fotó: Becker Irén Az ötlet 1968-ban jött, amikor fiatal úszók egy csoportja egy helyet keresett, ahol megpihenhetnek. Eleinte…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Ámon Bettivel és Kelecsényi Kristóffal.   12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink ismétlésével, benne: 12:00 - 13:00 Aula: Budapesti Körút - Frankl Aliona kiállítása a FUGÁ-ban A…..
Az amszterdami "De Baarsjes" városrész igazán multikulturális, 129 különböző országból származnak lakosai. Az önkormányzat szerette volna, ha fejlődik a közösségi élet ebben a városrészben, ezért egy sportközpont építését határozták el. Egy olyan központot…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Ámon Bettivel.  Benne: Nemzetközi Építészkongresszus - Katona Vilmos, Csanády Pál, Albert Dubler UIA-elnök   12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink ismétlésével, benne:  12:00 -…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Rózsa Péterrel.  Benne: lapszemle, Év Háza kiállítás Esztergomban   12:00 - 15:00 Déli pausz a legjobb műsoraink ismétlésével, benne:    12:00 - 13:00  Műterem: Lakatos Róbert…..
Hétfőn, március 4-én a FUGA webrádió TÁJföld című műsorának vendége volt Dr. Csemez Attila tájépítész professzor, a Magyar Tudományos Akadémia Tájépítészeti Albizottságának elnöke, és Dr. Rácz Tamás, az MTA Tájépítészeti Albizottságának egyik tagja. A közel egy…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Rózsa Péterrel.  Benne: 10 órától: Flux - hajtogatható bútorok 10:30-tól: Kárpáthegyi István festőművész 11 órától: Hiányzó gerinc - Önképcsarnok - Rajk László kiállítása   12:00 -…..
10:00 - 12:00 Tervasztal - délelőtti zenés információs műsor Ámon Bettivel és Kelecsényi Kristóffal. Benne:10 órától: Struckt.Zine - március 4-én mutatkozott be az új, ezentúl háromhetente megjelenő város- és építészetelméleti fanzine első száma. Vendég: Csiszár…..
Zaha Hadid neve valószínűleg már sokaknak ismerősen cseng, tudják, hogy építész és hogy szerte a világon találkozni jellegzetes épületeivel. Itt a blogon is esett már szó róla, egyrészt annak kapcsán, hogy Kínában hamarabb készülhet el épületének másolata, mint az eredeti,…..
Talán ismerős a jelenség: az egykor virágzó bevásárlóközpontban egyre több üzlet zár be, ahol egykor tömegek hömpölyögtek, most visszhangot ver a léptünk. Nálunk ugyan még tartják magukat a kevésbé frekventált plazák is, de azért tudnánk olyat említeni, amelyikre…..
A MÜSZi – Művelődési Szint és a FUGA webrádió számára fontos ügy a város, annak tereivel és lakóival együtt. Az emberek, akik építik és használják, szeretik vagy átkozzák állandóan változó helyeit. Vannak köztük olyanok, akik folyamatosan követik alakulását,…..
Interaktivitás-ösztönzés a BKF-en Közvetlen hangulat és tudás-átadás, friss ismeretek, egymástól tanulás – a hazánkban is egyre népszerűbb portfólió szemlék négy alappillére. A közelmúltban a BKF Művészeti Kar is felsorakozott a fiatal pályakezdők és tapasztalt…..
Nálunk nem túl elterjedt az önkiszolgáló mosoda (bár néhányat azért már Budapesten is találni), de ha máshonnan nem, filmekből valószínűleg mindenki tudja, miről van szó: egy helyiség tele mosógéppel, ahova többnyire fiatalok viszik le a szennyesüket, hogy némi aprópénz…..