Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szmizorsz

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Van egy ötletem hova menjünk innét! Ki ne mond, kussolj! Ausztrália... Ausztráliában angolul beszélnek, úgyhogy nem kell nyelveket tanulnunk..."   Mivel Patagónia két hetes, gyorsított tempójú kipipálásával az út végére nyertünk néhány plusz napot, úgy döntöttünk,…..
El Calafate után a chilei Puerto Natales felé vettük az irányt, ami kiindulópontja minden a Torres del Paine Nemzeti Parkba induló túrának. A városka maga elég jellegtelegten, egymást érik a túrafelszerelést áruló, illetve bérbeadó boltok.Eredeti terveink és a busz menetrendje…..
"Pár bankot kirabolunk, attól biztos jobb kedve lesz..." Miután az autós terveink elfüstöltek, az egyszerűsítő tér-idő transzformációinkat bevetve egyenesen Patagónia egyik kiemelt túrázó központja, El Chalten felé vettük az irányt. Ha olvasóinkban még nem állt össze…..
"Egy pillanatig már azt hittem baj van..." Buenos Airesből egy enyhe éghajlatiöv ugrással Tűzföld felé vettük az irányt, bár a repteret elsőre sikerült elvétenünk, végül mégis szerencsésen kikötöttünk Ushuaiaban, ami Argentína legdélebbi városa. Tűzföld a kontinens…..
"A munkátokhoz tudnotok kell legalább néhány szakkifejezést: Esto es un robo!" Peruból Buenos Airesbe érve csak pislogtunk, mint vidéki gyerekek a mozgólépcső előtt. Lehet, hogy ha nem szokik hozzá a szervezetünk az elmúlt egy hónapban a Perura jellemző konstans lepattantsághoz,…..
Hát ja, örökké nem eshet. Szerencsére nem is esik örökké, mert az esős hónapokon kívül van még 9 nem esős hónap, amikor is gyönyörű napos időben caplathat az ember fia hegynek fel és hegynek le a perui Cusco tartomány fenséges hegyei között. Nekünk, kíváló…..
szmizorsz 2012.12.26 00:31:53
@Jaegermeister: Figyelj, hogy kedves legyél, mert kimoderálunk! :D - Adam
Az ötlet relatíve hirtelen jött, hogy el kéne menni megnézni a vízesést, ahol a Misszió című filmet forgatták. Pár napig játszottunk a gondolattal, végül én úgy döntöttem, hogy egye fene, én elmegyek.  Ennek okán december 21-én délelőtt utazási iroda után…..
"A konyha specialitása még mozog..." Mivel perui tartózkodásunk végéhez érkeztünk, ezért kiosztottuk, hogy mindketten megírjuk a perui hónapértékelő beszédünket, álljon először az én verzióm (Szabi): Az inka ösvény és a Machu Picchu meglátogatása után visszatértünk…..
" - Szerintem lekoptak, szerinted is?- Szerintem nem!- Szerintem sem..." Egyszer fent, egyszer lent, tartja az örökzöld népi bölcsesség, és nincs ez másképp a hegyek világában sem, csakhogy én is hozzátegyek valamit az emberiség évezredes tudásához... Szóval a Chachani…..
"Ábrándozás, Butch, abban vagy te nagy..." Amikor nyár elején az út ötlete konkretizálódott, akkor ezzel nagyjából egyidőben abban is megegyeztünk, hogy ha a perui drogpiaci helyzetnek köszönhetően nem sikerül nehezebb helyzetbe kerülnünk, akkor ezt Peru természeti adottságait…..
"Próbáljatok nem gondolni rá fiúk, tanuljatok az itteniektől, ne izgassátok magatokat semmin, semmin!" Ádám postjából már kiderült, hogy a partvidék után két napot töltöttünk a meglehetősen kellemes Arequipában, ami már az Andokban van, olyannyira, hogy míg maga a város…..
So, it is time for me to write something, as it would be seen that only Szabi is travelling, and I left myself in the locker room of a hostel. After Lima, we went to Ica, a town in the desert, or at least next to it. I will not bore you with the description of the journey to get there. All I have…..
"Bárki legyen, nem akárki..." Icaból néhány órás buszúttal megérkeztünk Nazcaba, az igénybe vett helyi középkategóriás társaság is simán pariban van a Volánnal, felső kategóriás társasággal is utaztunk már, de erről talán majd később, hátha akad a Volánhoz mélyebb…..
"Mi a titka a szerencsédnek? Az ima..." Limát elhagyva dél felé, a Panamericana orszáúton Ica felé vettük az irányt busszal, szerencsére ránk sózták az emeleti első helyet, így zavartalanul lehetett bambulni. Kiérve Limából kietlen kő és homoksivatag jellegű tájakon vitt az…..
"Csak akkor megyünk el, ha előtte marasztalsz..." Az előző post már ékes angolsággal belecsapott a megérkezésünk és Lima rejtelmeibe, úgyhogy én csak felületesen árnyalnám a képet. A repülőút és a megérkezés tényleg meglepően simán ment, két átszállás sem volt…..
So, we have finally arrived to Lima, after a loong and above all boring flight. It took 11,5 hours from Heathrow to Sao Paolo and another 5 hours from SP to Lima. Since the plane had an onboard entertainment system loaded with excellent music like Britney, and movies like The Watch, I had no…..
"Én nem tudom hol van az a Dél-Amerika, de odamegyünk..." Úgy tűnik a mai naptól kezdve egy régi álmom lesz kézzel fogható valóság: egy hátizsákot hurcipálni Dél-Amerikában jobbról balra, majd balról jobbra. Ez egyszer még régen beragadt nekem, és úgy kalkuláltam, hogy…..