Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amalie

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Áll az ember és bámul, hogy miközben tőlünk nyugatra a telekkönyv minden országban szent nálunk nem az. Egyszerűen nem veszik azt figyelembe, sőt még azt is megteszik, hogy az elidegenítik az épületnek egyik-másik részét, ha nem az egészet” – adott hangot elképedésének…..
Gyertyás, néma tüntetést tartottak Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezetének kezdeményezésére november 14-én a váradi Premontrei Főgimnáziumnál. A szerda esti alkalmon a jelenlevők általában a magyar nemzeti közösség és a történelmi egyházak ingatlanjainak…..
Nagyváradon több százan tüntettek szerda este a premontrei rend államosított ingatlanainak visszaszolgáltatásáért. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által szervezett tiltakozó akción a római katolikus egyházhoz tartozó premontrei rend főnöke, Fejes Anzelm Rudolf főapát,…..
  Szerda délután az Erdélyi Magyar Néppárt figyelemfelkeltő akciót szervezett Kézdivásárhelyen a Kanta utca 30. szám alatti, a római katolikus státus egykori tulajdonában levő, vissza nem szolgáltatott épült előtt. Az EMNP városi szervezete közleményben hívta a…..
Aproximativ 20 de membri ai PPMT (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) şi ai unei asociaţii de tineret maghiare au protestat, luni, în centrul municipiului Cluj-Napoca, faţă de tergiversarea procesului de restuire a proprietăţilor şi au cerut retrocedarea de urgenţă a unor imobile…..
Két tucatnyi kolozsvári magyar tüntetett az egyházaktól, civil szervezetektől és iskoláktól elkobzott levéltári anyagok teljes visszaszolgáltatásáért tegnap az Állami Levéltár Farkas (Kogălniceanu) utcai székháza előtt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar…..
A Mindent vissza! (Restitutio in integrum) sorozat keretében hétfőn a kolozsvári Farkas utcai Állami Levéltár épülete előtt szerveztek figyelemfelkeltő akciót. A „Ne lopj!”, „Magyar tulajdon” és „Mindent vissza!” táblákkal ezúttal a magyar történelmi egyházak, a magyar…..