Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Furdancs

185 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Fura gitárok 2020.10.14 05:01:00
Hétvégén szóba kerültek azok az idők, amikor még, szinte gyerekként, a zenei önkifejezéshez a hangszeres tudás mellett csak egy dolog hiányzott: a hangszer. Cintányér gyanánt fedőket aggattunk a plafonra és darabonként összeszedett Jolana gitárokon szerencsétlenkedtünk. Ennek kapcsán aztán…..
Elég volt! Elég volt abból, hogy havonta egyszer le kell másznom a retkes, büdös vízaknába leolvasni a vízóraállást. Ahogy a horgászbotról szokták mondani: a bot a horgász meghosszabbított karja. Valami ilyesmin kezdtem én is törni a fejem. Arra gondoltam, hogy elkezdek egy hosszabb Mano…..
Mr. Furdancs 2017.02.10 06:37:32
@zooltek: az a helyzet, hogy nem tudom, hogy hova lett a flex. Valahol a kamra mélyén lehet, amit ősszel megszálltak a kerti ügyek. Így valahol van, csak nem látszik. Az eredeti tervem nekem is a sarokcsiszoló volt. A póló innen van: popshop.hu/804-gas-monkey
Mr. Furdancs 2017.02.10 20:58:00
@Lebarmozott vidéki: nagyon mély az akna
A mai poszt nem egy "hogyan építsünk űrhajót gyufaszálakból" mélységű írás, de garantáltan tartalmaz hasznos információkat egy elsőre egyszerűnek tűnő szerelési munkával kapcsolatban. Norbert kollégánk, aki egyébként a Houdinis gitárosa, kétségbeesett kérést intézett hozzám, miszerint vásárolt a…..
Már most látom a kommenteket, hogy "na ki az a béna állat, aki még egy nyomorult mosógépet sem tud bekötni". Higgyétek el, hogy van ilyen. Arra ügyeljünk, hogy beüzemelés előtt mindenképpen csomagoljuk ki a gépet. Egyéb esetben nem fogjuk tudni használni. Ha kicsomagoltuk ilyesmit…..
Létezik a világban és egy kicsit itthon is egy Knex nevű építőjáték. Mindenféle szerkezeteket lehet vele összeeszkábálni, a repülőtől a házikóig, sőt létezik belőle Angry Birds edition is. A játék, minő meglepetés, alapvetően gyerekeknek lett kitalálva, de mint tudjuk: "akit az istenek szeretnek,…..
A késői, pánikszerű férfivá válás egyik ismérve, hogy az ember úgy tesz, mintha elkezdene vágyakozni a rendszeres testmozgásra. Ha ezt a vágyat cselekedetekre szeretnénk váltani, számos olcsó, könnyen hozzáférhető sportág közül választhatunk. Kézenfekvő a futás, az úgyis divatos, de nagyon fontos…..
Mr. Furdancs 2017.02.20 07:45:56
@zooltek: Szeretem az ilyen szóhasználattal megtermelni a kommenteket :)
Ugye, hogy sokunk gyerekkorának egyik legmisztikusabb tárgya a gyufakocka? Persze nem mindegy, hogy ki mikor volt gyerek. Ez a szerkezet nem más, mint egy gyufaszálakból, kötőanyag nélkül összeállított kocka. Tekintve, hogy már nincs se időm, se idegrendszerem magamtól kiokoskodni, hogy milyen…..
Mr. Furdancs 2017.11.09 07:29:25
@Gyúrótermi BUNKÓ: @geegee: @Crip Lee: Frissítettük a posztot egy videóval ;)
Arra lettem figyelmes, hogy az utóbbi időben a vécét lehúzva akár rögtön zuhanyozhatnék is. A tartály aljából ugyanis öblítéskor a víz a csövön kívüli világba is utat tört magának. Mindezt egyre nagyobb lelkesedéssel csinálta, így elérkezettnek láttam az időt, hogy a rendeltetésének megfelelő…..
Mr. Furdancs 2017.02.06 16:01:03
@lutria: Igazából csak akkor látszik, ha nagyon erősen nézi az ember. Jobb oldalon a lehúzólánc bele van gányolva valahogy a tartály oldalába,egy utólag fúrt lyukon keresztül. Ennek a tartálynak az öblítőgombja a tetején van. Az a billenős fajta. Mondjuk az tényleg nem látszik a fotóról. Szóval ez nem univerzális szerintem.
Mr. Furdancs 2017.02.07 07:22:04
@Untermensch4: gondoltam rá, de a régi tömítés jóval kisebb volt. Nem is értem, hogy tömített eddig.
Mr. Furdancs 2017.02.07 13:53:50
@schr62: Nem állítottam, hogy megtanítok bárkit is vécét javítani. Fogd fel élménybeszámolóként. Én így csináltam, és működik is. Ha mélyebben érdekel a dolog, szívesen megosztom tapasztalataimat részletesebben is. Ha kérdésed van, állok rendelkezésedre.
Igen, szakállas vagyok, de nem azért, mert épp ez a divat. Nagyon régóta viselek szőrzetet az arcomon. Volt, hogy hosszú volt és leginkább egy rosszul értelmezett hajóskapitányhoz hasonlítottam, de ezek az idők már elmúltak.  ..
Ha a férfiember elég hosszú ideig kénytelen hallás után vizelni, tekintve, hogy a mellékhelyiségben nincs világítás, két dolog történhet. Megszokja a dolgot és többet takarítja a wc környékét, vagy elege lesz és csinál villanyt az illemhelyre. Velem az utóbbi történt. A feladat mindössze annyi volt,…..
Mr. Furdancs 2020.06.24 15:23:19
@Pierr Kardán: Mert ezzel a módszerrel nem jött át a vezeték. A végső döntés az volt, hogy benne hagyom a csőben a régi vezetéket, ott egye meg a fene. De a szaki, akit direkt megkértem, hogy ne nyúljon a lámpatesthez, lecsavarozta azt és úgy hagyta. Mivel a másik végén már lekötöttem a vezetéket, a lámpatest úgy húzta ki a vezetéket a csőből, hogy csak na. Így aztán maradt a varázslat.
Mi mással tölthetné az ember a szombat estéjét, mint egy égből pottyant IKEA-látogatással és az azt követő bútorösszeszereléssel. A barkácsolni szerető férfi számára ez amolyan könnyed edzés, melynek során újra gyerek lehet kicsit. Stábunk tehát egyik pillanatról a másikra egy fészekrakási lázban…..
Mr. Furdancs 2020.06.23 15:59:33
@puszt: Igen, igazából nem is tudom, hogy miért írtam bele. Szerintem azért, hogy leírhassam, hogy "leánykori nevén" :)
Mr. Furdancs 2020.06.23 16:15:50
@Leooo: Okéoké. Egy hibám se legyen? :)
A globális felmelegedés hatásaként lassan természetessé válik, hogy nyárból télbe és télből nyárba ugrunk különösebb átmenet nélkül. A szélsőséges időjárásra célszerű idejében felkészülni, ne a forróság beköszöntekor rohangáljunk klíma készülék és szakember után, kockáztatva a hosszabb határidőket,…..
Furdancs Blog Kiskerti disztroj 2020.06.15 05:04:00
Kertünk szerszámai között kutatva sokszor botlunk a pusztítás eszközeibe. Ha tetszik, ha nem a kertészkedés velejárója a rombolás. Főleg így ősszel. Na meg tavasszal és nyáron. Télen meg úgyis elfagy minden. Minap egy ilyen kerti szerszám landolt a szerkesztőség egyik asztalán, aminél történetesen…..
Ebben a posztban, rögtön itt az elején, magánéletem egy eleddig kevéssé ismert részét tárom fel a kedves olvasók előtt: Imádok horgászni. Joggal mondhatná most bárki, hogy "mekkora sztár ez a Mr. Furdancs, és mégis milyen emberi". Persze senki nem mondja. Barátommal, Zolival szoktunk pecázni,…..
Mr. Furdancs 2016.10.24 19:26:43
@anonymouse.: bőven van ötlet karácsonyra, nem lesz gond :)
Tákolmányinak biztos, hogy van tolómérője. A posztot viszont én követtem el.
Mr. Furdancs 2016.10.24 19:28:35
@Untermensch4: ebben az esetben jó szolgálatot tett volna egy tolómérő :)
Nem titkolt szándákunk mai posztunkkal, hogy kedvet csináljunk a multiszerszámokhoz, úgy általában. Gyártótól, márkától, előnyök vs. hátrányok kivesézésétől függetlenül. Egyszerűen jó ha van multiszerszám az embernél. Ahogy az egyik gyártó egyik fejese egy interjúban elmondta: "egyszer legyen nálad…..
Mr. Furdancs 2017.03.31 22:01:01
@Ferenc Valenta: Én csak ezt a márkát ismerem, de ahogy azt a cikkben is írtam, nekem bevált. Nyilván nem hasonlítható össze egy jól felszerelt szerszámosládával, de ekkora helyre viszonylag hatékonyan lettek összesűrítve a szerszámok. Meg aztán lehet, hogy a különböző méretű kütyük különböző erőkifejtésre alkalmasak pl.
Nekem a konkurens márkák termékeivel voltak inkább fenntartásaim, de ugyebár kinek mi jön be és mi áll kézre.
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
Mr. Furdancs 2019.01.29 17:44:23
@GyMasa: Köszi, kipróbálom
Mr. Furdancs 2019.01.30 08:00:07
@funtom: Na majd mindjárt
Ahhoz, hogy ma ámuljunk egy kicsit nincs szükség arra, hogy ismerjük a címben említett művész munkásságát, vagy akár a nevét. Senki ne érezze magát rosszul, akinek fogalma sincs róla, hogy ki a világ egyik legmenőbb gitárosa, kinek játékát ezer kilométerről is megismerni. Tényleg nem ez a lényeg. ..
Mr. Furdancs 2017.04.05 11:57:14
@bemce: annak idején nekem is az tetszett jobban. Jó ez a lemez. Nagy idők voltak :)
Mr. Furdancs 2017.04.08 13:23:49
@eßemfaßom meg áll: pontosítok: nem gitározza szét annyira :)
Az úgy volt, hogy minap kedvenc adok-veszek horgászcsoportomban böngésztem a Fecebookon. Lefelé tartó mentális spirálban pörögtem éppen a "vegyek vagy ne vegyek használt pergetőorsót, vagy bármit" mantrát ismételgetve, egyre közelebb sodródva a katatón állapothoz. (Ryobi Zaubert, vagy valami…..
Ezzel a gyönyörűen feldíszített létrával kívánunk boldog karácsonyt mindenkinek! ..
Egyszerű de igen hatékony háztartási kütyüről írtunk nektek egy beszámolót. Ezzel az eszközzel meglepő mennyiségű vizet, ezáltal konyhapénzt tudunk megtakarítani. Van a csaptelepeknek egy olyan alkatrésze, amit mindenki használ, mégis csak kevesen ismerik. A perlátor, turbulátor, sugárszabályozó…..
Joggal merül fel a kérdés, hogy napjainkban van-e létjogosultsága a reluxának. Simán lehet, hogy van, és csak az én fejemben kötődik szervesen a nyolcvanas évekhez ez az árnyékoló eszköz. Mindenesetre itt a szerkesztőségben többen érezzük úgy, hogy a hazánkban fellelhető…..
Körülbelül tíz évvel ezelőtt belecsöppentem pár gramofonbuliba. Ezek a barátságosnak indult, majd ittasságba torkollt összejövetelek általában arról szóltak, hogy elővettük a padláson talált régi, valóban bakelitből készült lemezeket, és az ecserin vásárolt gramofonon lejátszottuk őket. Ha…..
Az idei évben egészen korán, április 3-7. között ismét érdemes kilátogatni a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba, a CONSTRUMA Otthonteremtési csokorra a szakmának és mindazoknak, akik már építkeznek vagy csak tervezik, vagy épp már a lakásbelső kialakításánál, esetleg a kerttervezésnél…..
Nem hagyhatjuk, hogy napokat kelljen körömrágva várni a folytatást, tessék: Árpival elkezdtük betenni az ajtókat a helyükre. Kalandos körülmények között ugyan, de elég szépen haladtunk. Az előző részben ott hagytuk abba, hogy lemerült a telefonom, besötétedett, nem volt…..
kkm.furdancs előszava: Mr. Furdancs (szerkesztőnk) valaha menő volt és nagyon humoros írásokat ejtett el a Furdancs hasábjain. Most is menő, tagadhatatlanul a legzseniálisabb zenész és rádiós, humanista filantróp, akit ismerek (és nem mellékesen tőle függ a megélhetésem). Viszont mára kiszáradt…..