Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Furdancs

186 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Légpuska töltő 2023.02.07 12:55:07
Az alábbi posztot régi törzsolvasónk, Zweitakt küldte. Bevallom, igazából a probléma létéről sem tudtam, amire itt megoldás született. Olvassátok: A PROBLÉMA a légpuska töltése kapcsán merült fel. A fő gond, hogy meghibásodás esetén (nem csak-) az alsó karos puska odacsípheti a töltő ujját. Plusz a…..
Egyszerű de igen hatékony háztartási kütyüről írtunk nektek egy beszámolót. Ezzel az eszközzel meglepő mennyiségű vizet, ezáltal konyhapénzt tudunk megtakarítani. Van a csaptelepeknek egy olyan alkatrésze, amit mindenki használ, mégis csak kevesen ismerik. A perlátor, turbulátor, sugárszabályozó…..
A tolómérő, tolómérce vagy külföldiül subler (angol nyelvterületen: Vernier Calliper), nagy kedvencem volt a suliban. Főleg miután megtanultam leolvasni a varázslatos elnevezésű nóniusz-skáláról a mért értéket. A subler elnevezést német eredetűnek gondoltam, aztán amikor egyszer Németországban arra…..
Muszáj volt gyorsan elővegyük Mr. Furdancs 7 éves írását. Az van, hogy többen olvashatták már talán, hogy Németországban a katasztrófavédelem (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) megkezdte a lakosság felkészítését egy egészen szélsőséges forgatókönyvre, többek között egy…..
Az élet úgy hozta, hogy ismét alkalmam nyílt arra, hogy segítőkészségemről tegyek tanúbizonyságot. Egy kedves ismerősöm fordult hozzám kérésével, miszerint ugyan cseréljem már ki a húrokat a gitárján. Mi sem egyszerűbb, gondoltam akkor, persze, hogy segítek. A hangszer, mely később munkadarabbá…..
Furdancs Blog Fura gitárok 2020.10.14 05:01:00
Hétvégén szóba kerültek azok az idők, amikor még, szinte gyerekként, a zenei önkifejezéshez a hangszeres tudás mellett csak egy dolog hiányzott: a hangszer. Cintányér gyanánt fedőket aggattunk a plafonra és darabonként összeszedett Jolana gitárokon szerencsétlenkedtünk. Ennek kapcsán aztán…..
Elég volt! Elég volt abból, hogy havonta egyszer le kell másznom a retkes, büdös vízaknába leolvasni a vízóraállást. Ahogy a horgászbotról szokták mondani: a bot a horgász meghosszabbított karja. Valami ilyesmin kezdtem én is törni a fejem. Arra gondoltam, hogy elkezdek egy hosszabb Mano…..
Mr. Furdancs 2017.02.10 06:37:32
@zooltek: az a helyzet, hogy nem tudom, hogy hova lett a flex. Valahol a kamra mélyén lehet, amit ősszel megszálltak a kerti ügyek. Így valahol van, csak nem látszik. Az eredeti tervem nekem is a sarokcsiszoló volt. A póló innen van: popshop.hu/804-gas-monkey
Mr. Furdancs 2017.02.10 20:58:00
@Lebarmozott vidéki: nagyon mély az akna
A mai poszt nem egy "hogyan építsünk űrhajót gyufaszálakból" mélységű írás, de garantáltan tartalmaz hasznos információkat egy elsőre egyszerűnek tűnő szerelési munkával kapcsolatban. Norbert kollégánk, aki egyébként a Houdinis gitárosa, kétségbeesett kérést intézett hozzám, miszerint vásárolt a…..
Már most látom a kommenteket, hogy "na ki az a béna állat, aki még egy nyomorult mosógépet sem tud bekötni". Higgyétek el, hogy van ilyen. Arra ügyeljünk, hogy beüzemelés előtt mindenképpen csomagoljuk ki a gépet. Egyéb esetben nem fogjuk tudni használni. Ha kicsomagoltuk ilyesmit…..
Létezik a világban és egy kicsit itthon is egy Knex nevű építőjáték. Mindenféle szerkezeteket lehet vele összeeszkábálni, a repülőtől a házikóig, sőt létezik belőle Angry Birds edition is. A játék, minő meglepetés, alapvetően gyerekeknek lett kitalálva, de mint tudjuk: "akit az istenek szeretnek,…..
A késői, pánikszerű férfivá válás egyik ismérve, hogy az ember úgy tesz, mintha elkezdene vágyakozni a rendszeres testmozgásra. Ha ezt a vágyat cselekedetekre szeretnénk váltani, számos olcsó, könnyen hozzáférhető sportág közül választhatunk. Kézenfekvő a futás, az úgyis divatos, de nagyon fontos…..
Mr. Furdancs 2017.02.20 07:45:56
@zooltek: Szeretem az ilyen szóhasználattal megtermelni a kommenteket :)
Ugye, hogy sokunk gyerekkorának egyik legmisztikusabb tárgya a gyufakocka? Persze nem mindegy, hogy ki mikor volt gyerek. Ez a szerkezet nem más, mint egy gyufaszálakból, kötőanyag nélkül összeállított kocka. Tekintve, hogy már nincs se időm, se idegrendszerem magamtól kiokoskodni, hogy milyen…..
Mr. Furdancs 2017.11.09 07:29:25
@Gyúrótermi BUNKÓ: @geegee: @Crip Lee: Frissítettük a posztot egy videóval ;)
Arra lettem figyelmes, hogy az utóbbi időben a vécét lehúzva akár rögtön zuhanyozhatnék is. A tartály aljából ugyanis öblítéskor a víz a csövön kívüli világba is utat tört magának. Mindezt egyre nagyobb lelkesedéssel csinálta, így elérkezettnek láttam az időt, hogy a rendeltetésének megfelelő…..
Mr. Furdancs 2017.02.06 16:01:03
@lutria: Igazából csak akkor látszik, ha nagyon erősen nézi az ember. Jobb oldalon a lehúzólánc bele van gányolva valahogy a tartály oldalába,egy utólag fúrt lyukon keresztül. Ennek a tartálynak az öblítőgombja a tetején van. Az a billenős fajta. Mondjuk az tényleg nem látszik a fotóról. Szóval ez nem univerzális szerintem.
Mr. Furdancs 2017.02.07 07:22:04
@Untermensch4: gondoltam rá, de a régi tömítés jóval kisebb volt. Nem is értem, hogy tömített eddig.
Mr. Furdancs 2017.02.07 13:53:50
@schr62: Nem állítottam, hogy megtanítok bárkit is vécét javítani. Fogd fel élménybeszámolóként. Én így csináltam, és működik is. Ha mélyebben érdekel a dolog, szívesen megosztom tapasztalataimat részletesebben is. Ha kérdésed van, állok rendelkezésedre.
Igen, szakállas vagyok, de nem azért, mert épp ez a divat. Nagyon régóta viselek szőrzetet az arcomon. Volt, hogy hosszú volt és leginkább egy rosszul értelmezett hajóskapitányhoz hasonlítottam, de ezek az idők már elmúltak.  ..
Ha a férfiember elég hosszú ideig kénytelen hallás után vizelni, tekintve, hogy a mellékhelyiségben nincs világítás, két dolog történhet. Megszokja a dolgot és többet takarítja a wc környékét, vagy elege lesz és csinál villanyt az illemhelyre. Velem az utóbbi történt. A feladat mindössze annyi volt,…..
Mr. Furdancs 2020.06.24 15:23:19
@Pierr Kardán: Mert ezzel a módszerrel nem jött át a vezeték. A végső döntés az volt, hogy benne hagyom a csőben a régi vezetéket, ott egye meg a fene. De a szaki, akit direkt megkértem, hogy ne nyúljon a lámpatesthez, lecsavarozta azt és úgy hagyta. Mivel a másik végén már lekötöttem a vezetéket, a lámpatest úgy húzta ki a vezetéket a csőből, hogy csak na. Így aztán maradt a varázslat.
Mi mással tölthetné az ember a szombat estéjét, mint egy égből pottyant IKEA-látogatással és az azt követő bútorösszeszereléssel. A barkácsolni szerető férfi számára ez amolyan könnyed edzés, melynek során újra gyerek lehet kicsit. Stábunk tehát egyik pillanatról a másikra egy fészekrakási lázban…..
Mr. Furdancs 2020.06.23 15:59:33
@puszt: Igen, igazából nem is tudom, hogy miért írtam bele. Szerintem azért, hogy leírhassam, hogy "leánykori nevén" :)
Mr. Furdancs 2020.06.23 16:15:50
@Leooo: Okéoké. Egy hibám se legyen? :)
A globális felmelegedés hatásaként lassan természetessé válik, hogy nyárból télbe és télből nyárba ugrunk különösebb átmenet nélkül. A szélsőséges időjárásra célszerű idejében felkészülni, ne a forróság beköszöntekor rohangáljunk klíma készülék és szakember után, kockáztatva a hosszabb határidőket,…..
Furdancs Blog Kiskerti disztroj 2020.06.15 05:04:00
Kertünk szerszámai között kutatva sokszor botlunk a pusztítás eszközeibe. Ha tetszik, ha nem a kertészkedés velejárója a rombolás. Főleg így ősszel. Na meg tavasszal és nyáron. Télen meg úgyis elfagy minden. Minap egy ilyen kerti szerszám landolt a szerkesztőség egyik asztalán, aminél történetesen…..
Ebben a posztban, rögtön itt az elején, magánéletem egy eleddig kevéssé ismert részét tárom fel a kedves olvasók előtt: Imádok horgászni. Joggal mondhatná most bárki, hogy "mekkora sztár ez a Mr. Furdancs, és mégis milyen emberi". Persze senki nem mondja. Barátommal, Zolival szoktunk pecázni,…..
Mr. Furdancs 2016.10.24 19:26:43
@anonymouse.: bőven van ötlet karácsonyra, nem lesz gond :)
Tákolmányinak biztos, hogy van tolómérője. A posztot viszont én követtem el.
Mr. Furdancs 2016.10.24 19:28:35
@Untermensch4: ebben az esetben jó szolgálatot tett volna egy tolómérő :)
Nem titkolt szándákunk mai posztunkkal, hogy kedvet csináljunk a multiszerszámokhoz, úgy általában. Gyártótól, márkától, előnyök vs. hátrányok kivesézésétől függetlenül. Egyszerűen jó ha van multiszerszám az embernél. Ahogy az egyik gyártó egyik fejese egy interjúban elmondta: "egyszer legyen nálad…..
Mr. Furdancs 2017.03.31 22:01:01
@Ferenc Valenta: Én csak ezt a márkát ismerem, de ahogy azt a cikkben is írtam, nekem bevált. Nyilván nem hasonlítható össze egy jól felszerelt szerszámosládával, de ekkora helyre viszonylag hatékonyan lettek összesűrítve a szerszámok. Meg aztán lehet, hogy a különböző méretű kütyük különböző erőkifejtésre alkalmasak pl.
Nekem a konkurens márkák termékeivel voltak inkább fenntartásaim, de ugyebár kinek mi jön be és mi áll kézre.
Van nekem egy Toyotám. Már 14 éves, de én az a típus vagyok, aki nem vesz kétévente új autót. Mert minek, ha ez még működik. A Toyoták meg amúgy is tök jó autók. Ennek az autónak is nyilván van kulcsa. Két nyomógomb is van rajta. Nos, ezek a gombok először az eredeti, majd a pótkulcsból fogytak el.…..
Mr. Furdancs 2019.01.29 17:44:23
@GyMasa: Köszi, kipróbálom
Mr. Furdancs 2019.01.30 08:00:07
@funtom: Na majd mindjárt
Ahhoz, hogy ma ámuljunk egy kicsit nincs szükség arra, hogy ismerjük a címben említett művész munkásságát, vagy akár a nevét. Senki ne érezze magát rosszul, akinek fogalma sincs róla, hogy ki a világ egyik legmenőbb gitárosa, kinek játékát ezer kilométerről is megismerni. Tényleg nem ez a lényeg. ..
Mr. Furdancs 2017.04.05 11:57:14
@bemce: annak idején nekem is az tetszett jobban. Jó ez a lemez. Nagy idők voltak :)
Mr. Furdancs 2017.04.08 13:23:49
@eßemfaßom meg áll: pontosítok: nem gitározza szét annyira :)
Az úgy volt, hogy minap kedvenc adok-veszek horgászcsoportomban böngésztem a Fecebookon. Lefelé tartó mentális spirálban pörögtem éppen a "vegyek vagy ne vegyek használt pergetőorsót, vagy bármit" mantrát ismételgetve, egyre közelebb sodródva a katatón állapothoz. (Ryobi Zaubert, vagy valami…..
Ezzel a gyönyörűen feldíszített létrával kívánunk boldog karácsonyt mindenkinek! ..
Joggal merül fel a kérdés, hogy napjainkban van-e létjogosultsága a reluxának. Simán lehet, hogy van, és csak az én fejemben kötődik szervesen a nyolcvanas évekhez ez az árnyékoló eszköz. Mindenesetre itt a szerkesztőségben többen érezzük úgy, hogy a hazánkban fellelhető…..