Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bvb09

0 bejegyzést írt és 247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző túrám során olyan könnyűnek tűnt eljutni Dorogra (az is volt), úgyhogy kihasználva az utazás előnyeit újra vonatra pattantam és meg sem álltam Dorogig. Dorogon újra szemben találtam magam az aluljáróval, ahol nagyon okos módon jelölve van, hogy melyik irányba hova indulhat el az ember!…..
bvb09 2019.06.05 23:09:02
DEAC-Steaua 8-1..
bvb09 2018.09.02 22:47:31
@freddyD: Melyik 3?
bvb09 2018.09.03 12:03:40
@freddyD: @Lazlee: Egy darab 20 éves oroszra (Kuleshov) nem mondjuk már azt, hogy ő fogja meghatározni a DEAC játékát. Szokolov is orosz félig, de ő Debrecenben született, ott tanult korcsolyázni.
Vasas–DEAC 2-4..
bvb09 2018.08.25 23:15:59
A Titánoktól igazolt a DEAC..
bvb09 2018.06.16 13:09:45
@alvering2: Annyi, hogy a DHK, mint utánpótlásklub, köszöni jól van, él és virul.
Régi debreceniekre építhet az új Debrecen..
bvb09 2018.06.06 12:47:32
@kerusz: Igen. Meg van a megállapodás a játékosokkal, ki lesznek fizetve a nyár folyamán.
Nehéz idők várnak a világhírű spanyol építészre, Santiago Calatravára. Valencia városa perrel fenyegeti, mert az általa épített operaházat határozatlan időre be kellett zárni. A karácsonyi viharok következtében ugyanis az épület tetejéről leestek a kerámia díszítőelemek. A spanyol zseninek már…..
A fenti fotón Siew Ming Cheng szingapúri dizájnertanonc látható saját fejlesztésű ruhájában, melyet kifejezetten metróra tervezett. (Alapanyaga amúgy egy kertészeti boltból származik, ahol madarak és más állatok távoltartására árulják ezeket a műanyag tüskéket.)…..
Jó, jó, igazatok van, ez nem annyira Urbanista-téma. Persze nagyon egyszerűen megideologizálhatnám, hogy az öt világvallásból három itt hagyta lenyomatát az elmúlt évszázadok magyarországi építészetén, de felesleges lenne. Az a helyzet, hogy egyszerűen szeretem az ilyen…..
Többen is a figyelmembe ajánlottátok azt a hirdetést, mely szinte napra pontosan két évvel ezelőtt szerepelt az Urbanista ingatlansalátájában. Hogy miért kapta fel ismét a hét emeletes luxus házat - magyarán a jól ismert ferencvárosi víztornyot - a magyar internet, azt nem…..
Az ellenzék elveszített egy nem-reprezentatív közvéleménykutatást Baján, miután néhány hasonlót már szintén elveszített vagy megnyert. Nem is ez a probléma. Még csak az sem túl nagy probléma, hogy végignézve azokon, akik fel fognak kapaszkodni a közös színpadra október…..
"Kecskeméten járva azon merengtem, hogy vajon a véletlen szüleménye az, hogy ugyanolyan (vagy legalábbis nagyon hasonló)  "K" kövekkel van kirakva a város főutcája (Rákóczi út), mint a  Budapesti Károly körút, vagy megmaradt a Pesti építkezésen egy kilométernyi kő, aztán…..
Töretlen érdeklődéssel figyeltem a magyarországi, magukat a demokratikus ellenzékhez tartozónak nevező politikusok megszólalásait, színrelépéseit az (állítólag) alig valamivel több, mint egy év múlva sorra kerülő parlamenti választás kontextusában. Most kicsit olyan érzésem…..
bvb09 2013.04.22 18:50:22
@Namely: Idióta.
bvb09 2013.04.23 15:14:15
@Namely: Tudod, Öreg, mikor a te fajtád volt kormányon az én ízlésemmel tökéletesen ellentétesen, akkor sem bujtogattam senkit az ország elhagyására, nem diktatúráztam tele a világot minden médiában, hanem végeztem a dolgom, mint egy normális magyar polgár, aki érez némi elkötelezettséget ezért a közösségért, még ha nem is az ő ízlése szerint való a kormányzás. De tudod, ez a különbség, köztünk és köztetek. Hogy mi elviseljük, mikor a sors tőlünk türelmet vár el, ti pedig ott áruljátok el a hazát, ahol lehet. Szerintem is jobb, ha elhúztok a gecibe.
Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra. Az év eleje óta ennek köszönhetően nő a támogatottsága, mert ez érdekli az embereket, ezt értik az emberek, erre vevők az emberek. Tényleg ilyen egyszerű…..
bvb09 2013.03.28 07:56:57
@én már a fény gyermeke vagyok: Sivítozásod fidesz-csürhe lelkem napját aranyozza... :)
bvb09 2013.03.28 08:33:26
Egy újabb remek projekt került fel a listánkra a 40 cm-es kilátó, a kutyafitnesz, a Világörökségi Kapuzat, a fatuskók és a besencei teniszpálya mellé. A Brandhouse kft. "Az Alföld legnagyobb szánkódombja" címmel pályázott az Új Széchényi Tervben, 3 hónap…..
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
Alternatíva Bayer 2013.01.09 08:30:20
Most azt mondja Bayer Zsolt, hogy ő nem akar likvidálni senkit, csak szeretné, ha kimondanánk és helyesen látnánk a problémát. Mondjuk ki ezt is, persze: bizonyára vannak olyan cigányok ma Magyarországon, akik a jelenlegi helyzetben képtelennek látszanak az együttélésre. Nem csak…..
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
Az iskolavárosi múltjára oly büszke Debrecen 15 iskolájának a működtetéséről mondott le önként: 15 iskoláját adta át teljesen állami kezelésbe - nyilván mert nem tudta fizetni a rezsit ezekben az intézményekben. Halkan kérdezem meg: az új stadion üzemeltetésére akkor miből…..
Mandiner blog Gugli 2012.11.16 08:01:00
„... amit nem tudok, arról nem is vélem, hogy tudom.”(Platón: Szókratész védőbeszéde) Ariosto örökbecsű művében, az Orlando Furiosóban – magyarra Őrjöngő Roland címmel fordították – Orlando fegyvertársai elkeseredve tapasztalják, hogy barátjuk szerelmi bánatból…..
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
Az alább bemutatott, Magyarországról 1890-1900 között készített fotólitográfiák a Kongresszusi könyvtárból származnak. A képeken tájhasználatában takaros, karbantartott épületekkel és tisztának tűnő közterekkel rendelkező településeket látunk. A negyvenezer fős…..