Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BornVillain

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halmas várakozás előzte meg ezt a péntek estét. Eredetileg még 2019-ben lett bejelentve, hogy Tarja turnéra indul aktuális lemezével, az "In The Raw"-val, mely Magyarországra is elér, 2020 őszén. Közben jött a covid, és a világ a feje tetejére állt. Két halasztás után végül meglett az új dátum:…..
Mint a címből is sejthető, ez egy búcsú... Az utóbbi időben nem túl aktív a blog, téma ugyan bőven akad, de hiányzik a kezdeti lelkesedés, kreativitás, öröm. Így hát nehéz szívvel ugyan, de úgy döntöttem, a mindent a fülnek blog pályafutása a mai napon véget ér. Köszönöm nektek az elmúlt éveket,…..
Szeptember 30.-ad dátummal került napvilágra a holland mágusok legújabb mesterműve. Az Epica a csúcson van, ez vitathatatlan, népszerűségük világszerte hatalmas. De mi is ennek az oka? Minden bizonnyal közrejátszik ebben az angyali hangú Simone Simons, aki külsejével még azokat is meg tudja…..
Alig több, mint egy hónap telt el az első rész óta, melyben egy teljes évet tömörítettem össze. Nos, a zenei élet nagyon felpezsdült, így hamar összegyűlt az újabb adag írnivaló.  Lássuk, mi is történt: Nagyszabású nyárzáró koncertet adott a Leander Kills a Barba Negra Trackben. A vendégzenekar a…..
Jó rég volt már az utolsó bejegyzés. A zajló magánélet miatt a blog egy ideje háttérbe szorult, ám itt az ideje összefoglalni, mi is történt azóta a zenei világomban.   Delain + Anneke + Amberian Dawn Tavaly novemberben egy igazán ígéretes turnécskmag jutott el hazánkba, a Club 202 színpadára. Az…..
A Petőfi rendezvényközpont kicsi a Nightwish-nek. 2012-ben az Arénában egy gombostűt sem lehetett elejteni. Ez most hatszorosan igaz volt.  Hosszú várakozás előzte meg a koncertet, a tervezett 18 órás kapunyitás is kicsit korábbra csúszott, hogy mindenki bejuthasson. Átesve a…..
    Rég volt 1989. Marilyn Manson idén 25 éve, hogy megkezdte karrierjét, ez alatt a negyed század alatt hatalmas utat járt be. Rengeteg arcát megismerhettük, volt ő Antikrisztus, nemtelen földönkívüli, belekóstolt a burlesque világába, és hős szerelmes vámpír is volt.…..
Hosszabb szünet után most ismét rám tört az írás ellenállhatatlan kényszere - ami nem csoda, hiszen Július 31.-én egy olyan élményben volt részem, amit sosem fogok elfelejteni. Tarja Turunen már egészen kicsi koromban elvarázsolt és azóta is a rabja vagyok. Még a Nightwish-ben…..
BornVillain 2014.08.03 22:30:17
@Rohamkukac85: Örülök, hogy tetszik, tényleg fantasztikus este volt! :D
Mit keres Lady Gaga legutóbbi albuma egy alapvetően szimfonikus metállal foglalkozó blogon? A kérdés jó. Nos, mivel zeneileg elég széles körben mozgok és már régóta késztetést érzek rá, hogy írásba foglaljam a lemezzel kapcsolatos gondolataim, így a válasz már nem is olyan…..
A holland Within Temptation sosem tartozott az önmagukat ismétlő zenekarok közé, minden egyes albumukkal egy újabb arcukat mutatják meg. Folyamatosan, lemezről lemezre fejlődnek, finomodnak, miközben végig megtartják azokat az azonnal felismerhető, jellegzetes elemeket, amikről bárki,…..
  Kicsit megkésve érkezett ez a kritika ugyan, de legalább van. A Nightwish-féle szappanopera már mindenki számára ismert, így most nem húznám ezzel fölöslegesen az időt. De nézzük csak, mi lesz abból, ha összerakjuk a világ legjobb szimfonikus metalzenekarát a színtér…..
Kettős érzéseim vannak ezzel az albummal kapcsolatban. A Leaves' Eyes zenéjére mindig is jellemző volt a misztikus és sokszor népies hangzás, ez emelte ki őket a stílus nagy masszájából. Ezen a lemezen ez nincs meg, szóval picit csalódtam bennük. Másrészt viszont soha nem voltak…..
Szinte pontosan egy évvel a Nightwish-féle botrányos énekesnőváltás után a napokban a középmezőnyős német Xandria hivatalos oldalán is megjelent egy bejegyzés, miszerint a zenekar, és Manuela Kraller útjai zenei ellentétek miatt különválnak. A közlemény szerint Manuela más…..
Megérkezett az első hivatalos videoklip a hamarosan megjelenő Showtime, Storytime DVD - ről. A zenekar November 29.-én dobja piacra legújabb kiadványát, melyen az idei Wacken fesztiválos koncertjük lesz látható, és egy 120 perces dokumentumfilm, ami a Please Learn The Setlist In 48…..
Ezzel a címmel lát napvilágot napjaink egyik legmegosztóbb metálzenekara, a Nightwish legújabb dupla DVD-je, amire az Augusztus 3.-i, Wacken fesztiválos bulijuk kerül fel, illetve egy 120 perces dokumentumfilm, Please Learn The Setlist in 48 Hours névre keresztelve. Az Imaginaerum turné…..
Ez is megjelent végre. Tarja egy különleges nő, különleges tehetséggel. A Nightwishből való kiválása után nem volt kérdéses, hogy változások lesznek zenei téren. Tarja nem rocker. Tarja egy jelenség. Ami azt is jelenti, hogy azt csinál, amit akar. Szinte már természetes, hogy…..
  Floor egy istennő. Ez nyilvánvaló volt mindig is. És szerencsére elég merész ahhoz is, hogy elszakadjon a gyökereitől, és kiadjon egy mindenféle sallangtól mentes, ízig-vérig metal albumot. Mert annak, ami ezen a lemezen van, az égvilágon semmi köze a szimfonikus-gótikus…..
Az idei év szerencsére több ígéretesnek érkező produkciót is felvonultat. Itt van például a holland Within Temptation, akik a tervek szerint szeptemberben jelentkeznek friss anyaggal. Elmondásuk szerint egy minden eddigitől különböző lemez van készülőben, aminek a hangulatához…..
Az ex - Tristaniás Morten Veland által vezetett norvég társulat, kiegészülve a hajdanán X - Faktoros, spanyol Ailyn Giménez énekesnővel mindig is egy érdekes színfoltja volt a szimfonikus metál színterének. Kísérletezős, sötét, nyomasztó, mégis vibrálóan élettel teli világ…..
Egy bemutatkozó koncert mindig nagy dolog. Főleg, ha egy nagyon jó barátom zenekaráról van szó. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha kihagyom ezt a fellépést. És nagyon büszke vagyok rájuk, az izgalom és a botrányos hangosítás ellenére is…..
A Leander Rising kétséget kizáróan napjaink egyik legnépszerűbb zenekara. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy viharban is megtöltötték a ZP-t, egy tűt nem lehetett elejteni a nézőtéren. Immár tizenkettedik (de ki számolja...) alkalommal lehettem részese annak a csodának, amit…..
  A Martijn Westerholt vezette Holland zenekar egy egészen különleges albummal jelentkezett a minap, köszönetképpen az egyre növekvő rajongótábornak. A projektnek induló, később turnézó zenekarrá bővülő Delain már nem egy súlyos anyagot pakolt le az asztalra: a 2006-os,…..
A szimfonikus metál egyértelműen haldoklik. Ez az a műfaj, ahol már minden el lett mondva, minden ki lett próbálva. Már a stílus nagyjai is nehezen maradnak életben, kénytelenek váltani ( a Nightwishből filmzene lett, minimális metállal, az Epica elkanyarodott a death metál felé, a…..
mindent a fülnek Viva la Anette! 2012.12.08 21:44:58
A Nightwish egykori énekesnője, Anette Olzon nemrégiben egy új dallal jelezte: visszatért. Talán nem csak engem lepett meg az énekesnő hirtelen távozása a zenekarból, de az új dal alapján úgy tűnik, aggodalomra semmi ok, hallunk még felőle. És a jelek alapján némi dalszerzői…..
Mi, egyszerű halandók, talán sosem fogjuk megérteni, miért ekkora divat a Dürerben, hogy a kiírt időpont után fél órával,nagy kegyesen beengedig a népeket... Ugyanis a szimpatikus biztonságiak boldogan cigizgetnek a bejárat előtt, tojva a munkájukra. Ez nem lenne baj, ha nem…..