Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diplomata

269 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizarr jelenetek játszódtak le a Dumában pénteken. Egy orosz széljobbos politikus agya újságírók előtt olvadt le, amikor egy riporter kérdezni mert tőle. A hathónapos terhes zsurnalisztát azóta kórházban ápolják. Nehéz bármit is írni, hiszen képtelenség szavakban visszaadni,…..
Hogy bánjunk a nácival? Meg kell-e szakítani a kapcsolatokat egy olyan testvérvárossal, mely széljobbos polgit választott meg? Ezen dilemmáznak egyes települések a francia helyhatósági választások után. Mint az köztudott, elég jól szerepelt a szélsőjobbos Nemzeti Front a francia…..
Van most ez a hágai atomcsúcs, ahova még Obama is ellátogatott, csak Putyinnak nem volt képe hozzá a jelen helyzetben, de külügyminisztere tárgyalt ukrán kollégájával és ez- amúgy érthetően- komoly hírverést kapott. Ugyanakkor Hollandiában a csúcs egy egészen más aspektusból…..
A nyugati sajtó ingerküszöbét már nem éri el az, ami Szíriában zajlik, unalmas lett már az ottani mészárlás. Ez persze a valóságon sokat nem változtat, ugyanúgy rengetegen halnak meg minden egyes nap. Helyi fiatalok most egy új találmánnyal igyekeznek ezt a magas számot…..
Emlékszünk még az Oroszországba szökött ex-elnök Kijeve melletti luxusvillájáról terjedő képsorokra? Most kiderült, az a mérhetetlen luxus, amit eddig láthattunk, csak a jéghegy csúcsa, az igazán értékes műtárgyakat magával vitte a bukott elnök. Az Englishrussia.com oldal…..
Szűz Mária, Sztálin József! A moszkvai propaganda nemzetközi ékkövének számító televízióban kritizálták Putyin Ukrajnával kapcsolatos politikáját. Há’ hova lazulhat még a fegyelem? Legközelebb majd a Kreml karácsonyi estjén lép fel a Pussy Riot? Az amerikai Abby Martin…..
Az internetes hozzászólásokat, de akár a szokásosan bravúrosan teljesítő külpolitikai újságírás termékeit is elnézve könnyen kialakulhat a laikus érdeklődőben az a kép, hogy Ukrajnában szélsőjobboldali huligánok kergették el Janukovicsot, ők irányítják az azóta…..
Külügyér Museveni, a humanista 2014.02.27 13:48:01
Moszkvai kísérőjével sétálgat egy idegen a szovjet fővárosban. Egyszer csak megpillantják Dzerzsinszkijt, amint odalép egy sírdogáló kisgyermekhez, majd megsimogatja a buksiját és tovább ballag. „Micsoda humanista!”- mondja a kísérő. Látja, hogy az idegen nem érti, így…..
Viktor Janukovics ukrán elnök ma bejelentette; előrehozott elnökválasztásokat tartanak, visszaállítják a 2004- es alkotmányt, mely korlátozza az államfő hatalmát, és addig is egységkormány irányít. Persze valójában ő irányít addig, amíg le nem váltják az eddig meg nem…..
Külügyér Kik azok a tituskik? 2014.02.20 11:08:12
Ukrajna már érzi Putyin halálos ölelését és a módszereken talán senki sem lepődik meg.  Arra azonban, ami e hét elején kezdődött, talán kevesen számítottak. A beszámolók eddig mintegy 26 halottról szólnak, de ez általában már csak úgy szokott lenni, hogy előbb- utóbb még…..
Az Egyesült Államokban ismét fellángolt a vita, mely szerint mennyire etikus halálra ítélni valakit, meg ha már egyszer ez elkerülhetetlen, akkor mivel lehet „humánusan” kinyírni egy embert. Fura, hogy már inkább csak ez utóbbiról van főként szó, miután az utóbbi időszakban…..
Szia! Vlagyimir vagyok. - mered rád egy  nyugdíjas spion Andy Warhol stílusát idézve, pedig még bele sem ittál. Egy skót sörfőzde is felkészült Szocsira. A budapesti sörmániás körökben is népszerű BrewDog főzde limitált kiadású protest söre lefőtt, és kész arra, hogy…..
Mostanában mindenféle önjelölt sötét , kontraszelektált tuskók eszmetörténészek cseszegetik Marx szobrát,  meg társítják személyét- mivel? a sztálinizmussal? nem, most figyelj- az antiszemitizmussal, nőgyűlölettel, stb. A következő sorok talán segítenek abban, hogy ne…..
Malajziában úgy kell eljárni a médiában a disznókkal, mint nálunk a rendőrökkel. Ki kell takarni a becses arcukat, hiszen "ez egy muszlim ország", csak a törvényeket követik- így fogalmazott a New York Times helyi kiadásáért felelős cég képviselője. A cikk maga amúgy az…..
A szexista, crackes, piás, rasszista gyökér, Rob Ford polgármester nem adja fel. Az utóbbi hónapok kínos ügyei után talán bármely magyar politikus is lemondott volna, Toronto első embere azonban nemhogy nem húzott el a bársonyszékből, de újabb terminusra ácsingózik. Ősszel…..
Nicolas Anelka a hétvégi angol bajnoki fordulóban furcsa gólörömöt mutatott be. Az angol labdarúgó szövetség, a FA vizsgálatot indított a West Bromwich Albion futballistája ellen, egyes lapok pedig antiszemitizmussal vádolják. Dieudonné M'bala M'bala francia humorista műsorát a…..
Életben marad-e a Közel-Kelet egykoron legfontosabb nyelve, az arámi?- teszi fel a kérdést az al-Arabiya angol nyelvű lapja. Hiszen a térség egykori lingua francája, azaz közvetítőnyelve szakértők szerint a kihalás szélére sodródott. Irakban, Iránban és Szíriában egyelőre…..
Hofit idézve egy „naaagy szovjet kisváros...”, tehát az oroszországi Szuzdalban eljátszották Patyomkin és falvainak legendás történetét. Bár a cári miniszter által építtetett álfalvak története állítólag csak legenda, de minimum erős túlzás, azt ami nemrég Szuzdalban…..
Bejárta a közösségi média egyes szegmenseit a kép, melyen négy ember egy oroszlán tetemével látható. Bár a kép hitelességét független forrás eddig nem erősítette meg, az interneten terjedő pletykák szerint egy Damaszkusz külvárosában található állatkert egykori lakóját…..
Az Egyesült Államokra nem csak 50 állam szövetségeként tekinthetünk. Az országot 11, markánsan elkülönülő, jól karakterizálható nemzet alkotja- legalábbis ezt állítja egy portlandi újságíró. Colin Woodard mély történelmi és szociológiai kutatómunka után- melyben…..
Külügyér Csipet Amerika Iránban 2013.11.07 18:36:24
Az 1979-es forradalom után szép fokozatosan kivonultak az addig működő amerikai láncok, ám a maradékai még jól láthatók szerte az országban. Főleg a gyorsétterem-láncoknál feltűnő ez, de Coca-Cola is kapható, holott a cég nincs jelen az országban. A pénz bizony akkor is…..
A Német Ellenállás Emlékbizottságának feje szerit a náci bűnök egyik főkolomposát, Heinrich Müllert egy zsidó temetőben találták meg. A népszerű Bild bulvárlapnak árulta el Johannes Tuchel a szenzációt kiváltó hírt. Müllert állítólag egy berlini zsidó temetőben, egy…..
Nemrég Törökországban nyílt meg egy halal szexshop, mely online is fogadja az érdeklődőket. Persze az iszlám előírásainak is megfelelő hasonló tematikájú üzletek nem számítanak újdonságnak a világban- többek közt Bahreinben és Hollandiában is található ilyen-, mégis…..
Ha megválasztják New York polgármesterének, akkor a muszlim ünnepeket is számon tartják a város iskoláiban- ezt ígéri Bill de Blasio, a demokraták jelöltje. A New York-i iskolákban most még csak a főbb keresztény és zsidó vallási ünnepek alkalmával kapnak szünetet a nebulók.…..
Külügyér Családi dzsihád 2013.10.18 10:07:07
Miközben százezrek menekülnek a véráztatta Szíriából, van, aki pont most kapott kedvet egy kis kiránduláshoz. A gyerekek majd énekelnek, az asszonyok főzőcskéznek, a férfiak mártírhalált halnak. A Pokol Utazási Iroda első szerencsés ügyfelei. A hét eleje óta kering a neten…..