Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parasut

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 17- én aztán elaludt örökre. Aminek a bajban hálát adtunk, hogy nem abban a szörnyű kórteremben halt meg, embertelen körülmények között, hanem a saját ágyában békességben, a szerettei között Tisztelt Praxis!   Nem általánosítok. Azon az osztályon, ahol anyukám…..
Először is, szeretnék tisztázni néhány fogalmat, melyek jelentésével, talán, mindenki tisztában van. Mégis, ahogy elnézem a magyarországi viszonyokat, – és itt első sorban, az egészségügyre gondolok, – valószínű, hogy nem igazán tudatosult még néhány ember számára, -…..
Parasut 2014.03.11 12:40:23
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
Nem vagyok egy irogatós de ezt valahogy már én se tudom felfogni,értelmesnek mondott emberek ilyenek irnak gondolom hallomásból.
Elörebocsájtom nem vagyok voltam egészségügyi dolgozó,csak mint beteg sajnos az utóbbi idöbe több kórházba voltam.Még 2011-be kaptam egy virusos tüdögyulladást,és annak letek szövödményei.Arról is kéne irni kedves beteg járóképes kint bagózik,de arra nem képes,hogy lefürödjön,hiába szóltunk mi is a szobába neki,vagy nem tetszett a betegnek a kaja erre hozá vágta a növérhez röhögve,hogy neki ezt lehet,mert ö a beteg,és szolgálják ki.Nézük már jobban körül milyen korosztály van még a növérek között 40-éves alattit már nem is lehet látni,ismerek olyant aki 64-éves és vissza hivták olyan osztályra ahol az utóbi 9-évbe csak telefon ügyeletes orvos van,és a növérnek kell eldönteni ha abeteg rosszul van áthivja a gégészt,segészt,belgyógyászt stb,vagy szól a beteg szálitóknak vigyék át,és van EGY növére 40-ven ilyen beteg.De ez egy jó dolog aki azt mondja ne legyenek növérek aki ilyen ezt már egyik kórházba az osztályvezetö prof ugyis közölte,mikor szóltak a növérek,hogy 3-rom müszakra 5-en kevesen vanak,válasz ha nem tetszik elehet menni,kint állnak sorba,ezt 6-ével ezelött mondta azóta 3-man jötek de 3-4 hét után el is mentek senki nem maradt,csak a régiek,és ez országos szintü kiemelt elátó részleg.Nem csak a pénzem van a hangsúly hanem a kedves betegek,meg a hozzátartozók hozzá álásán,mikor nem tudtam aludni,és beszélgetem az éjszakás növérekkel mesélték miket csinálnak a betegek,meg a hozzá tartozók,akár mit csinál akár hogy látja el a növér a dolgát,még annyit se kap sok helyen,hogy köszönöm,nem csak a kirivó visszáságágot kell irni,igaz ami jó az nem BULVÁR hir és azon nem lehet csámcsogni további jó szórakozást a sok alulképzett bilentyű huszárnak.
Halála előtt két napig sem infúziót, sem folyadékot, vagy egyéb tápanyagot nem kapott. A katétere a földre dobva, és az alig fűtött szobában nagypapám teste csak egy vékony lepedővel volt takarva. Tisztelt Praxis!   Nagypapám alzheimer kórban szenvedett, mentálisan kissé…..
Parasut 2013.12.11 05:29:43
@astc: TE VÉLETLEN NEM AHOZ AZ OSZTÁLYHOZ TARTOZOL?Mint volt olyan kórázi osztály ahol szóváteték a növérek urambocsá,5-en nem birják a napi 50-60-beteg melett a három müszakot,erre a Professzor úr közölte,ha nem tetszikelehet menni,növérek nélkül is megy az osztály! Megnézném melyik orvos áll be ágytálazni,halottat csomagolni,szart vakarni a magatehetetlen mütött beteg alól,és most ez az istenitett Fidesz elvette a délutános pótlékot,és az éjszakait is 30%-ra csökentete,csak azok maradtak akik már elmultak 50-évesek és nem tudnak máshol kezdeni semmit.Se kafeteria nincs se pót szabadság de azért ha esik ha fúj ünnepnap menni kell dolgozni.
Parasut 2013.12.11 17:37:39
@mig54: Nem szünt meg a SEGÉDNŐVÉR státuszmsöt még volt olyan is akinek megvan a 8-általánosa,OKJ-s növér képzés is volt csak arra se jelentkezett senki.Van egy ismerösöm aki Munkaügyi központba dolgozik sok szakma nélküli munkanélkülinek ajálták,menjen segéd nővérnek,vagy beteg hordónak,ápolónak,az volt a válasz inkább éhen halnak,de ezért a pénzért nem menek ágytálazni,másnak a szarát vakarni.Sajnos a médiába,meg mindenhol csak az orvosokkal foglalkoznak a nővérekkel,meg a többi segéd személyzet levan szarva,nem csak anyagilag,hanem emberileg is ahogy az orvosok meg a betegek hozzá tartozói beszélnek velük,nem csodálomm hogy nem megy senki.

De azért attól fügetlen a régi rendszerbe is meg a mostaniba a gengszter váltás utániba is félre kezeltek,kis gondból nagyot csináltak vanak normális rendes orvosok,nővérek igy a korrekt,nem csak a rosszat mondja az ember.A feleségem 14-éve Chron beteg,mikor kezdödött álandóan hasfájása volt hasmenése stb,küldözgeték mindenhova majdnem késön került szakember kezébe.Az Uzsóki kórházba jutott ott van Dr Taller András akkor még főorvos volt most már tanár,és a sebészeten volt a Dr Jakab profeszor fél év alatt három mütéte volt,mert tele volt cisztával a hasürege,elsö részbe azt szedték ki,a körzeti orvos azal vigasztalt ha már mütik ne nagyon bizak,hogy élve kijön a kórházból,szerencsére nem volt igaza,idáig több mint egy méter elhalt bél szakaszt vágtak ki,és mégis talpra álitoták többé kevésbé munkaképes lett igaz azóta is gyógyszeren él de,nem hallt bele mint amit többen orvosok jósoltak.A 14-év alatt se a Taller tanárúr,se a Jakab prof nem volt hajlandó elfogadni semmit,sőt a nővérek se,igaz ezek az orvosok a növéreket is ember számba veszik,nem csak magukra gondolnak.Ne csodálkozzon senki azon,egy idö után belefáradnak,belefásulnak a sok megalázásba amit kapnak sok orvostól,hozzá tartozótol,és csak azért nem hagyják ott mert 45-50 60-évesen hova menjenek,sajnos nem volt olyan lehetöségük,hogy nyelvet tanuljanak,se idejük gyerek nevelés,család elátás,meg hosszúzás közbe.Sajnos én is voltam kórházba,és nem irigylem amikor éjszaka egy növér három helyen kéne legyen akkor a normális betegek segitetek neki,vagy mikor a 140kg 80-éves nagypapa a saját zsirjába fuladt bele,mert a szive,tüdeje elzsirosodott,az a 40-kilós növér nem tudta emelgetni és segitetem neki csomagolni,lehet többet bir a gyomrom mert szedtük ösze darabjait olyanak mikor katona voltam,nem nyitott ejtöernyöt mert a barátnöje elhagyta,vagy kiképzés közbe felrobant,vagy szakadékba zuhant.
Egészes speciális anomáliát talált a rendszerben Máté, akinek júniusban tűnt el pénze egy zárolt Unicredit-számlán: Sokat levelezek mostanság két bankkal és a PSZÁF (majd MNB)-vel, mert egy már nem létező lezárt számlára történt banki utalásom után az utalt összeget a…..
Ismeritek a viccet, ugye? - Julcsi, elkísérhetlek a választásra?! - Meg hát! *** Ami a bajai választás kapcsán történt, az tényleg az egész ország baja: rendkívül sok ismert probléma jelent meg, és beteges jelenségek harapóztak el. Haboztam, hogy erről írjak, de most már…..
Parasut 2013.10.18 12:08:22
@nyuggernyúzó: www.vsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1079:a-vsz-targyalasokat-folytat-a-mavgep-kft-gepeszeti-uezletaganak-joevjerl&catid=55:gazdasagi-tarsasagok&Itemid=340

Ne sze neked munkahely teremtés,az a sok 45-55-év közötti ember is sziveseben dolgozott volna nyugdijig.Sokan letek öngyilkosok mert nem találtak munkát az életüket ledolgozták 20-35-éveket a cégnél.
Hegedűs Zsuzsa szociológus Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója 2010. júliusa óta, havi 1 millió forintért. Tanácsadói szerződése szerint társadalmi felzárkóztatással, a társadalmi konfliktusok kezelésével, illetve az ezek megoldására szolgáló stratégiák…..
Parasut 2013.10.10 11:37:53
Gajdos Tamással történt mindez, hivatalos hír itt pl. Nem is az ő személyes története miatt írnék erről, hanem a tanulságok miatt. A történet összefoglalva: a híradós műsorvezető nem ért be az élő műsor kezdetére, így a híradó 30 perc helyett 14 perc lett, és még így is…..
Parasut 2013.09.27 09:40:47
@buday008: Nyögdijas vagyok már csak szoktam nézni a hirdetéseket,meg beszélni volt inasaimmal akik mostanába a 30-as korosztályhoz tartoznak,megszünö cégek miatt munkát keresnek,kérik a tanácsomat mire figyeljenek.Elméletileg nekem is 44-év munka viszonynak keltt volna lenni,de mint kiderült volt cég ugyan bejelentetek mert nyoma van TB,stb,csak kiderült 2-évig nem fizetek semmit,jogutód nélkül megszüntek.Nem is találhatók mert eltüntek arra kelet felé,vagy másik dolog amire figyelni kell a szerzödés ugyan 8-órára szól,de közbe kijelentenek,vagy átjelentenek 4-órába a tudtod nélkül,vagy mikor jön az elenörzés mert gond van kiderül be vagy jelentve mint müszaki vezetö amiröl nem is tudsz.Mindenhova a neved van aláirva,csak herce hurca mire kiderited-bizonyitod az nem a te aláirásod.Ugyszintén a két tulaj eltünk ,mikor lejárt az elévülés akkor vissza jötek mivel két álampolgárságuak voltak.Igy összeségébe a 44-év helyett ami után kapsz nyögdijat 39-év 200 nap.Na ezt hozta a becsületes embernek a nagy gengszter váltás.Képviselö uraknak meg a anyg alvásért,költségtérités cimszó alatt évu 10-20 milliós költségtéritést bemondásra!
Parasut 2013.09.27 14:04:27
@Zka: Gondolom azt a 76060ft-ot csak megkapják((
Nem a politikusokról,meg a képviselökröl beszélek.De mi azért felépitetünk egy országot a szüleinkel,nagyszüleinkel amit elherdáltak kiárultak,gombokért.Most is megy a cirkusz ezzel az energia szektorral,menyiböl jobb gazda a francia álami cég,mint a magyar álami cég? Azért van a nagy cirkusz a tanulókal,Magyar Bálint leirata alapján,szakközép iskolába nem szakmát kell tanitani,hanem A TANULÓNÁL NÉGY ÉV ALATT EL KELL ÉRNI A SZAKMA FELÉ VALÓ ORIENTÁCIÓT!Látom a házba lakó fiatalembert meg a volt tanulótársaikat ott végeztek ahol annó én is igaz én 68-ba,alap fogalmakat nem tanitotak nekik,de technikus papirjuk van.Nem hiába épitett az AUDI Györbe,a MERCI Kecskeméten saját iskolát,hogy legyen szakember utánpótlás,mert akik kijönek az iskolábol betanitott munkásnak se jók!
Folytatva az előző posztot a kiválasztás objektív szempontjairól, íme a negatív oldal. Hiba lenne tagadni, hogy léteznek olyan szempontok, amire a legjobban megírt CV-vel sem tudunk felkészülni, kivédhetetlenül kiszóródunk az alkalmasnak ítélt jelöltek közül. E szempontok sehol…..
Parasut 2013.09.13 12:28:30
Régebbi tapasztalat,mivel már nyögdijas vagyok!
Autószerelö hirdetés,fényképes önéletrajz,de legyen autóvillamosági gyakorlata,számitógép ismeret,diagnosztikai teszterek ismerete,gumiszerelö gyakorlata,karosszéria lakatosi gyakorlata,és mindezért ki irják bruttó 108 000ft havi fizetésért.Öt teljesen különálló szakmát végezzél el egy éhbérért,idönként nézegetem még a hirdetéseket,már ismeri az ember évekóta hirdetnek,behivnak próba munkára,ha összegyülik nagyon a munka,volt ahol utólag közölték próba munkára nem jár bér.Azt látom sok olyan cég van amelyik 10-15 éve folyamatosan hirdet ezért.A másik hazugság egy életen át kell tanulni,mikor elöször munkanélküli lettem,bejelentkezve a munka ügyi központba,hölgy közölte vigyek minden végzetségemröl papirt,ha van tanfolyam arrol is,mikor a felénél járt a papiroknak,közölte a többit tegyük félre,mert már túlképzett vagyok azért nem találok munkát.Az elözö Viktor kormény jó voltábol is munkanélküli lettem,akkor igaz nem trafik buli volt,hanem rendeletbe hozták jobban járnak a cégek,ha nem saját kocsi parkjuk van hanem bérelnek,akkor alakultak,a Pannon flota,Inter flota,stb a kis,és közép mühelyeknek nem lett munkájuk sokan bezártak akkor is.Ötvenévesen voltam,lejárt szavatosságú,munkát kolduló,a drasztikusabakat nem irom le.Ezért mennek a jó szakemberek el az országbol aki negyven év alatti,mert kint még tudnak egzisztenciát teremteni.Itthon csak a simlizés megy nagyba,ledolgoztam 44-évet aztán kiderült,volt ahol ugyan bejelentetek,de két évig nem fizetek semmit,vagy menetközbe kijelentetek,utána négy órára jelentetek be.lényeg 39-év 200 nap volt ami után nyugdijt kapok.
Rejtélyes módon jobbkormányos Primera taxi Tyumeny repterén A Mazda nem először játssza ezt el, de a 323-as és a 626-os nagy, lábon utaztatása is elég messze van már, hogy legyen hírértéke: az új Mazda 3-as nyolc kiállítási autóját Hiroshimától Vlagyivosztokon át…..
Parasut 2013.08.28 13:27:47
@dzsrobi: Én is végig jártam az úgymond szamár létrát:)
Belga-Magyar cégnél voltam szerelö,aztán vezetö szerelö,a Belga partner intézte a kinti tanfolyamokat,láttam a szervizekbe velem szembe milyen elbirálás volt,és azokkal akik csak úgy magyar munka közvetitön keresztül,vagy magánba mentek ki.Késöbb mikor már szervizvezetö voltam akkor is elég sok idönek kelett eltelni mire mint magánembert is elfogadtak,és ha valamiért oda mentek akkor már nem lekezelöen fogadtak hanem egyenranguként.Azt sajnálom csak mikor a Belga cég kivonult mint sok más cég hivtak ,és nem mentem ki én is.
Parasut 2013.08.27 11:31:10
@CSÖRR-CSI££: Azért a Szvetlana kultúráltabnak néz ki mint elötte az a topis évtizedeket lemaradt alak:))
Ez a kakastaréj igaz szinesbe a80-as évekbe volt divat a lázadó ifjuságnál.Egy ilyen korban lévönek inkább nevetséges:))
Parasut 2013.08.27 14:41:54
@CSÖRR-CSI££: Inkább nem gondolok bele:))
De azért valamivel kúltúráltabb kinézése is lehetne,ezel csak égeti a magyarokat még jobban anélkül is elég szar vélemény van rólunk.Régebben volt szerencsém elég sokat kijárni igaz nem a nagy oroszországba,hanem nyugatra,sok idö kelett mire a hivatalos protokolon kivül is elfogadtak mint magyart,és egyenrangunak vetek nem lenéztek! Ausztria,Németország,Belgium viszonylatába jártam sokat:)))