Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buday008

0 bejegyzést írt és 1155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki többet? Vagy van még néhány poszter kolléga, aki le akarja írni, hogy mennyire üres, hazug, megosztó, önfényező és önelégült volt Viktor Posványoson. Na, talán már mindenki lenyugodott a picsába azzal a kellemes érzéssel, hogy az igazság bajnokaként megaszondta a tutit.…..
Már nagyon régóta csodálkoznak az angolok, hogy hogy lehet az, hogy itt élő muszlimok Szíriába utaznak, és beállnak az iszlám államhoz robbantgatni, meg fejezgetni, vagy épp nem mennek sehova, hanem igyekeznek mindezt itt helyben megoldani. Nem értik, hogy hogy lehet az, hogy…..
Az ünnepek alatt a kezembe került a Der Spiegel legújabb száma, amelyet egy családtagunk hozott magával Svájcból. Az újság átlapozása közben feltűnt, hogy több cikk is foglalkozik a németországi muzulmánok helyzetével. Mikor elolvastam őket megdöbbenve jöttem rá, hogy…..
buday008 2015.01.05 16:23:00
A végén még igazam lesz:_)) Előljáróban annyit ,hogy én a magam részéről sajnálom a németeket (is ). Ennyi szennyet amit oda beengednek már bocsánat de nézni is rossz. Legalább is engem baromira zavarna ha kimennék az utcára , mint német azt mindnet látnék lassan már csak németet nem. Ez a kis kitérő után csak 3 dolog. 1: pedig eza bevándorló kérdés a nyugaton ha akarják hanem csak polgárháborús állapotokat fog eredményezni és inkább előbb, mint utóbb. 2. és a németek a szivük mélyén igenis utáljáka külföldieket...mint bármelyik normális nyugati ország állampolgárai. Az már más kérdés hogy rájuk erőltetika hülye dumát hogy szükségük van egy csomó unintelligens primitiv bevándorlóra.S sajnos odáig jutotta világ hogy az emberek nem mernek emgszólalni őszinténa saját országukban...Hm mintha csak rólunk szólna megyarokról.. 3. Hülyén hangzik de sok embernek mondtam már de mi még nagyon is szerencsések vagyunk a romáinkkal. a msuzlimokhoz képest. 4. Én már attól bepöccenek amiket csak a neten olvasok.. Miszerinta sör és kolbász hazájában lassan már nem lehet karácsonyozni.. s igen én nekem sem tetszene hogy egy 3. világbeli majom szabja meg hogy én a saját országomban mit eszek avgy iszok. 4. De egyet nem értek : Miért nem lehet a saját lakosság gyerek vállalását anyagilag sokkal sokkal bőkezűbben támogatni?? Inkább fizetnének egy fehér ygerekre 4 szer annyi pénzt mint 4 törökre de százszor inkább megtérülne--- vagy ha már bevándorlás tudom ajánlani a kínaiakat... érdekes velük soha sehol semmilyen probléma nincs...ja és intelligensebbek akr még a fehér embernél is.
buday008 2015.01.05 16:33:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az iszlám már sokkal megengedőbb, de még az sem térítő jellegű vallás. "

Igen nem térítő vallás mert a hitetleneknek joga van. Vagy felveszi az iszlámot vagy meghal.. A keresztényeknek jobb dolga van mert nekik csak az adót kellene fizetni de a gyakorlatban el is lehet takarodni:_)) Igen az iszlám megtűri azt aki nem muszlim, csak éppen agyonvernek ha sörözöl vagy a nőd lenge öltözékben járkál..mindezt a saját országodban:_)) Ja és az oviban nehogy már felolvasd a 3 kismalac mesét mert az bűn!! ja és minek neked karácsony mikor itt a ramadán is..:_)) Félrene értse senki. Semmi bajom az iszlámmal addig amég az a saját területén marad. xd A végére mégvalami- mielőtt megkapnám az én muszlimok közt élek de3 semmi bajom velük szöveggel- nyugi a szivük mélyén ugyanugy utálnak mint hitetlent, tisztátalan pogányt---csak erről nem illik beszélni minta németeknek hogy utáljáka bevándorlókat xd--- pedig ha nem lesz széleskörű társadalmi szembenézés a dolgokkal akkor abból hamar polgárháború lehet
buday008 2015.01.05 16:40:49
@steery: 100 év mulva nem lesz európai unió- lesz 3-4 iszlám or5szág színeseknek meg mondjuk 2 keresztény fehér(ebb) :_)
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
buday008 2014.07.31 20:06:10
@Liberal left wing trash: Való igaz hogy hozzám közelebb áll a klsszikus szocialista gazdaságpolitika. De hogy őszinte legyek ehhez az mszpszdsznek vajmi köze volt, van , lesz stb.A nevük az baloldalimaximum.
buday008 2014.07.31 20:39:36
@Liberal left wing trash: A hitellel az a baj hogy az elmult 35-40 évben minden kormányunk vett fel . Csak a mértéke nőtt egyre jobban... s a Kádár rendszerben még volt fedezet amire kaptál, de most lassan ott tartunk hogy már semmi fedezet nincsen- értsd erdő föld, lakás, út , víz minden el van adva és mégis soha nem látott szinten az adósság...Mindent eladtunk... abból élünk amit az unió meg néhány hitelező löka túléléshez. Klasszikus szocialista: Kádár rendszer annak hibáinak javításávalmondjuk... gyurcsány , bajnai meg iylen szarok nem alternatíva olajszőkítő pufajkás gyulával egyetemben
Silver Fox Nem lesz elég diplomás 2014.05.12 12:09:39
Egy felmérés arra figyelmeztetett, hogy 2020-ra nem lesz elég diplomás Magyarországon. A tendencia máris megmutatkozik: jelenleg csaknem félmillióval több középfokú végzettséggel rendelkezővel van több a piacon, a magasan képzettekből viszont komoly hiány mutatkozik. Ez akkor…..
buday008 2014.07.30 13:28:17
Olvasom ezt a sok kommentet és elgondolkodom hogy mennyien osztják itt az észt , de alap dolgokat észre sem vesznek.. értem rajta mondjuk magyarország demográfiai helyzetét, a születendő gyermekek összetételét. A mindenkori munkaképes lakosság összetételének változását pl. A felnövő generációk illetve az őket felnevelő taníttatni kívánó szülők életkörülményeit ( hála az elmúlt 25 év hozzáértésének. ..

Azt sem értem miért nem lehet az ország gazdasági, természeti erőforrásait figyelembe vennia mikor gazdaságot akarnak fejleszteni. Magyarország mindig is mezőgazdasági ország volt, világszinten jelentős édesvíz, gyógyvíz készlettel. nem értem mi a buli abban hogy az épp aktuálisan divatos műszaki cikkek előállírására szakosodott összeszerelő üzemekben látjáka jövőt. értsd autógyárak, elektronikai összeszerelőüzemek.. Ezek is azért jönnek mert akkora támogatást adómentességet kapnak hogy abból bőven lehetne másra is költeni. de ezek erősen ki vanak téve a mindenkori trendeknek.. lásd samsung gyára, nokia, ge mega többi ilyen szarkupac. egyidőbe mindenki hitelügyintéző biztosítási szaember, értékesítő, ügyfélszolgálatos volt- azt láss csodát itt a gazdasági válság azt máris a kutyának nem kellenek. Ezzel szemben az iylen alap dolgoknak hogy élelmiszer, állatok, víz, egészség, gyógyszerek egyre nagyobb keresletük lesz - és itt nyugodtan találhatna a diplomás és a 8 osztályos is munkát egyaránt. sokan jönnek itta ayg hülye dumával hogy 2020 ban ennyi meg annyi százezer ember hiányzik majd innen vagy onnan. ennél már csak a mindnekori kormányok hülye dumája tetszik jobban, hogy amagyar nyugdíjrendszer jövője x, y, z időre biztosított... hagyjuk már mikor 2 hónapra nem biztos hogy érkezik be annyi adóbevétel...

Vitatkoznék azzal is aki azt mondja hogy majd egy technikus felül egy traktorra azt a 8 osztályos parszt megy a levesbe. Most őszintén mégis azt a technikust hol gondolná hogy kitanítják?? 2. minek évekig tanítgatni milliokért valakit amikor egy arra alkalmas ember a gyakorlatban 2-3 hónap alatt megtanítja szinte mindenre..tehát eljutottunk a magyar oktatás ( mint rejtett munkanélküliek ezreit rejtő ) csapnivaló színvonalához. A jelenlegi magyar bérviszonyok és adóterhelés közt ki fog majd technikusi bérezést fizetni.. Apropó bérezés - ha már fizetni nem tud legalább olyan dolgot , értéket adjona dolgozónak amely a mindnekori inflációt követi. gondolok arra hogy a régi tszek mintájára létrejövő szövetkezetek adotteseteben húst adnának a dolgozónak pluszba máris jobban megélne ecetera ecetera.

Én személy szerint látnék potenciált a gyógy/turizmusban stb. ja lehet nem kelle elüldözni orvosainkat.. gyógynövényeinkről meg pláne alig halott valaki.. és igen szükség lenne (jó) szakmunkásokra!! mert a sok IT-s egy szöget nem tud a falba beverni..Az már más tészta hogy akika szakmát oktatják közük nincs hozzá mert sima tanárok, vagy nincsenek megfizetve.. a diákok hozzállása megint érdekes téma való igaz..De erről megint az elmult 25 év szakértő rabló kormányai tehetnek! Meg ugye már ha itt tartunk drága HR-eseink másik hülyesége hoy nem vesznek fel 50 év feletti munkavállalót, mert nem terhelhető (szerintük).. Érdekes Európa más országaiban azért ez sem teljesen így van. Mondjuk ott nem is zsigerelik ki fizikálisan és szellemile is a munkavállalókat "versenyképes" jövedelemmel.. ( de csak szerintük az..) Pont azokat nem veszik fel a legtöbb helyre akiknek már bőven megvan a szakmaismeretük, rutinjuk stb. az is mese hogy ők már nem képezhetőek.. gyakorlatilag egy 50 éves hegesztő adottesetben nem kaphat munkát 25 év tapasztalattal mert túlkoros... igaz a helyette felvenni kívánt fiatal betanítására meg már lassa nincs ember, mert aki még értett hozzálegtöbb a temetőben.. szóval hajrá It-snek meg Hr-esnek ha lehet autógyárba..:_)))))
Miközben a hivatalos Magyarország hosszú távú energiapolitikáját teljesen Oroszországhoz köti a paksi paktummal, miközben a kormánypárt hívei szinte minden fórumon Oroszországot látszanak favorizálni a nyugati szövetségi rendszerrel (EU, Egyesült Államok) szemben, Oroszország…..
buday008 2014.03.02 15:09:20
@Nyekenyóka: végül is jobb hely kétségtelen :_)))))))))
A Munkáspártot soha nem lehetett szarral gurigázással vádolni, de ma valamit csúcsra járattak. Politikai és valódi hullákkal kevesen mernek kampányolni, erre talán csak az Összefogás – lásd országos lista első néhány szereplőjét – és a Fidesz – aki szellemében már…..
Nemrég jelentős törvényi változás zajlott le a témában, ettől meg is drágultak az OKJ-s képzések rendesen, így még inkább felmerül a kérdés, megérheti-e erre költeni, ebbe energiát, pénzt fektetni. Én mindenkit arra biztatnék, hogy ha talál olyan képzést, ami tetszik,…..
Rövid történetem talán segítség másoknak,akik járhattak így mint én. Magamról néhány szó.: Egy  egyszerű hétköznapi lány vagyok,normális családi háttérrel. Szüleim dolgoztak – már nyugdíjasok- mindig is, apám a munkára nevelt nem a henyélésre. Óriási…..
buday008 2014.01.03 19:40:25
@metal: "Hát sajnos azt kell mondanom a posztolóról, hogy naiv volt. Ha tényleg csak pár nap volt a próbaidőből, akkor azt még ki kellett volna várni. Így szabályosan el tudták bocsátani (bár igazából megpróbálták ott tartani amíg lehet). Egy állapotos munkavállaló a cégnek elég nagy kiesés, ezért normális (ha nem is etikus), hogy megpróbál megszabadulni tőle. Ezzel számolni kellett volna, és sajnos egy kicsit hazudni (nem fejteni ki a teljes igazságot).
Most meg kell próbálni valahogy fenn tartani valamilyen jogviszonyt a baba érkezéséig. Utána kell nézni, de esetleg indítani valamilyen vállalkozást, amiben fizeti maga után a járulékokat, és így talán lesz normális ellátása."
Nem mindig állunk vélemény szempontjából egyoldalon,demost a kommenteddel teljesen egyetértek. Hozzáfűznivaló a posztoló részére.Sajnoserre a helyzetre neki kelett volna már előre készülnie...Egyszerű logika: mindig készülj a legrosszabbra.
buday008 2014.01.03 22:35:03
@Hajszás Láncos: Inkább ne hoztuk volna fel ezt a MO-ra bevándorolni kérdést..Először ismindneféle sértés szándéka nélkül írok pár dolgot...Eleve a kettősállampolgárság meg ugye a határontúli magyarokon akarok segíteni duma ürügyén százezrek érkeztek máreddig is be az országba , de szerintema félmilliós száma helytálló...Mert ugye most is ha nyitott szemmel jársz félig meddig elismerték 500 ezer emberünk ment ki cirka 4 év alatt-- hm mit is látsz kb 10 millionyian vagyunk uyganugy...halottálgondolom arról is hogy anno a Horn kormány aláírt 1 millió ázsiai betelepüléséről adott esetben...( kínait értettek rajTa ) ..hiszed nem hiszed sajnosnem sajnos igaz...Akkor mindneféle sértés nélkül irhatom ugye hogy izraelből is érdeklődnek magyar lakások iránt.. Debreceni menekült táborról halottál?kik vannak ott? szomáliaiak, afgánok stb akiknek a polgárháborúnál bármi jobb.. rohadtul nemaposzthoz kapcsolodó téma volt de ha márfeljött beírtam bármiylen nép sértésének szándéka nélkül..
Határátkelő Csapdában 2014.01.03 06:47:00
Abból, ami itt van, csak földbeállás lesz – írja mai szerzőnk, a Magányosan Sétáló Macska, aki menne, de nem tud, mert nőként egyedül neveli a gyermekét, szakmája pedig a magyar nyelvhez köti. Pedig úgy látja, előbb vagy utóbb muszáj lenne elindulni – a nagy kérdés a…..
buday008 2014.01.03 22:34:53
@Mirjam2: Mert mártéged is megzavart ez a liberális nevelés... Mai világban ha kimondjákvalaki nemzetiségét már rasszistának tűnhetsz. Ugyanakkor 20-30- 40-100- 500 éve nyugodtan használhatta mindenkimindenkire a nemzetiségét kinézetét semmi probléma nem volt belőle...kezdesz átlendülnia tuloldalra. Lehet magambólindulok ki de engem nem zavar ha romák lemagyaroznak....Ha egyszer az vagyok....:_())
Üdv! Négy rövid történetet mondok.   történet Kávéautomata üzemeltető cég felvételt hirdet technikusnak. Csináltam én már ilyet korábban, jelentkezek, behívnak. Ott ül egy koma, a szokásos tánclépések után ilyet szól nekem: "én most mindenkit ki fogok rugni, mert…..
buday008 2014.01.02 18:43:56
@tff: mai napig félnek tőle hogy a mezőgazdaságunk egyszer újraéledvagy aszürkeállományunk mondjuk orosz nyersanyagból kínai tőkével alkot valamit...
buday008 2014.01.02 18:46:50
@Don Quixote de la Ferko: éltem benne igaz nem sokat de ahhoz éppen eleget hogy tudjam az elmult 23 év lófaszt nem ért. és azért mondom hogy ORBÁN csak dumál a maga részéről...Én örülnék a legjobban ha visszatérnénk a kádári alapokhoz ..
Csenyéte (via Google Street View) Vendégszerzőnk, Forgács István írása. * Nem, ebben az írásban sem arról lesz szó, hogy rájött volna bárki is – főleg én nem –, hogy mit kellene kezdeni a hazai cigány-üggyel, mint problémahalmazzal. Arra viszont most érett meg az…..
buday008 2013.12.19 16:43:27
@calabria007: felesleges megjegyzést tettél a gyerekszobával kapcsolatban - de túl léptem rajta
buday008 2013.12.19 16:47:07
@calabria007: közmunka az már rohadtul nem szociálissegély-- a közmunkát magát támogatom- csak az elvégeztetett feladatokat mega javadalmazás rendszerét nemtartom jónak.
buday008 2013.12.19 16:48:38
@calabria007: ez igy igaz!! hozzáfűzném hogy a cigányságot maga a cigányság tudja felemelni, mástól várni ezt balgaság
...és Bajnai a legnépszerűbb politikus - legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint, vagyis úgy néz ki, ebben a körben én vagyok a nagyátlag :-)  Na kezdem elölről.  November második felében megjelent egy új alkalmazás az AppStore-ban, a következő…..
Orbán Viktor határozottan kijelentette a parlamentben a NAV vizsgálat kapcsán hozzá intézett kérdésben:” Aki adót csalt, annak börtönben a helye!” Azóta sem tett a kormánypárt lépéseket egy vizsgálóbizottság létrehozására. Szóvivőik a kényelmes megoldás mellett…..
buday008 2013.12.09 19:40:37
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Értem én de akkor planémeteknélmiért veszik olyan szigorúan adolgot hogy sec perc bárkit bebaxarintanak a sittre? Ha nincs visszatartó atásameg értelme? xd
buday008 2013.12.09 19:41:30
@jet set: S szerinted ez így van jól? Te mint állam nem lépnél fel ellene?:_))
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
buday008 2013.11.20 17:37:13
@Lojzi_: Sajnálom hogy még mindig a sok diploma ellenére sincsen annyi eszed hogy felfogd: van egy minimum ami alatti jövedelemből nem lehet megélni- illetve a többől jobban ki lehet bírni ha elvesznekmint a semmiből.de tudod mit menj Isten hírével- nem kár .érted. Az iylen okosságok miatt tartunk ott ahol tartunk. Link duákkal jössz: Más nem ingázik? Még be sem jelentik és ezerszer keményebben dolgozik adott esetben mint te a kis nyelvvizsgáiddal. Vagy márpofázni is nehéz? Akkor menj apl egy vágóhídra belelőnek. Ha meg tanult létedre nem bírod feélfogni hogy egy normálisgazdaságban éppúgy szükség van egy takarítóra mint egy főnökre,akkor is menj Isten hírével.Link hülye dumákat ne lökjél itt...Itt leragadrálhogy egykulcsos szja--- fogalmad nincsen az éltalánosadóterhelés meg agzdasági környezet fogalmáról...
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
buday008 2013.11.13 17:20:05
Eszembe jutott pár gondolat erről a mennyi lesz a fizetés témáról..Most akkor egyik oldalról nézve:Ha az ember jelentkezik egy állásra, valamilyen oknál fogva - mit tudom én ezt tanulta, ez érdekelné, ebben már dolgozott - akkor ne játsza már el a nagy naívat hogy huh de érdekelne ugyan mennyi is lesz, lövésem sincs róla. Hiszen pontosan lehet tudni bizonyos területeken,bizonyos cégeknél milyen értéken mozognak a bérek. főleg az internet világába.Meg aztán lehet én látom rosszul de lassan odajutunk hogy mindenholegyre kevesebb és kb nagyságrendileg ugyanaz. hiszen körülbelül ugyanazt lehet kigazdálkodni az érvényes adószabályok miatt, vagy anyit éri meg adni. Jó,vannak üdítő kivételek ahol jóval többet is adnak pl multik vagy divatszakmák.

Másik oldalról nézve azt is rühellem mikor neki szegezik valakinek a kérdést mennyiért vállalná el..Ebbőla kérdésből szerintem igazán jól kijönni nem lehet... valahol kicsit megalázónak is tartom.A kiszolgáltatott ember agya járjon hogy a másik mennyit mondott, annak kellene alámenni stb stb. Közben meg egy nagy lópikulát kap a cégtől cserébe. nem is ismeri még, vagy bejelentik vagy nem-mer ugye mondani mindent lehet. Nemértem miért kell sokszor az értelmetlen színjáték máraz interjú során is.magam részéről szerencsésebbnek tartom ha a jelöltet olyan veszi fel a hr-essel együtt vagy nélküle aki valóban az adott területen és/vagy vele dolgozna és kerekperec őszintén megmondaná ezt tudjuk ajánlani ezekkel a feltételekkel. mert az iylen álláskereső búlyocska aholmár az elején nem őszinték egymással hamar vissza fog ütni.Mit lehet várni oylantólaki már eleve bizalmatlanul álla céghez de eljátszotta érdekbőa faszagyereket.. Jó amit írtam értelemszerűhogy egy multi műszakjának összeválogatásakor nehezebb kivitelezni, de ott is leet már a területen dolgozot tenni a hr-es mellé. szerintem.

Még valami ha valahol ténylegesen minimálbérért keresnek pl embert vagy annál kevesebbért, vagy annyira keményeka munkafeltételek hogy senki em marad meg csak akis zinte márigénytelen vagy annyira szerencsétlen hogy kell neki az éhenhalás elkerülésére a meló -akkor tudomásul kell venni hogy annyi pénzért "olyan" emberek fognak eleve jelentkezni. Tőlük meg hiába várunkép fogazatot, tiszta szakadás mentes kabátot, normális kézírást adott esetben.s igen őket is kell interjúztatni nemcsak öltönyös i-pades faszagyerekeket xd
Akik látták a Jobbik kutyás, fiatalos szivárványszínekben pompázó fiatalokkal teli új kampányát alighanem dobhattak egy hátast vagy pedig lazán azt hihették, hogy a Liberálisok vagy a Benetton reklámkampányával van dolguk. A Jobbik arra tesz kísérletet, hogy lemossa magáról a…..
buday008 2013.11.13 13:02:52
@_most_: Schiffer eddig az egyetlen aki megmondta hogy nem kér se a fideszbő lsem az mszp szdszből és tartja is magát ehhez.. Ezt becsülöm benne.Lehet nem jut be - de nyalja a seggét egyiknek sem fényesre érte.
buday008 2013.11.13 13:03:37
Oké, ez eddig tényleg nem szenzáció. Tegnap reggel valamivel 8 után megjelent a Napi Gazdaságban egy cikk "Zuhanás cigarettafronton - meglepődött a kormány" címmel. Iparági elemzők ülnek ma össze a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak arra a kérdésre,…..
Nem bírta elviselni a komondort ért vádaskodást, ezért visszaadta képviselői mandátumát. „Szörnyen sajnálom, hogy így történt, tönkretettem egy életet, bántottam egy családtagot, aki ráadásul teljesen védtelen” - nyilatkozta a fideszes képviselő, Fülöpháza…..
buday008 2013.11.06 19:07:37
@J.László: Biztosan tudnál még sorolni több ellenpéldát is, de arányaiban akkor is rosszabbul állunk véleményem szerint.
buday008 2013.11.06 19:15:55
@J.László: Szóvalnem mondtam hogy nekik nem kellett volna abánatba eltünniük... Ha jól megnézed odaírtam Gyurcsány nevét is. Szóval nem a pártja miatt mondom hogy nincs ott helye.
Végre kiderült, milyen csomaggal is áll elő a kormány a bajba jutott devizaalapú hitelesek megsegítéséért, és talán még mi is meglepődtünk azon, hogy korábbi fenyegetésekkel ellentétben ez nem tartalmaz semmilyen, a bankokat igazán leterhelő tételt. A bankok november 1-ig kaptak…..
buday008 2013.11.06 18:37:14
@ostvan2: Mer azt elsem tudják a társasház lakói képzelni, hogy valakik esetlegesen önhibájukon kívül nem tudnak törleszteni? Esetleg olyasmit sem hogy a bankok finom kis trükkökkel eladták a " termékeiket" olyanoknak akiknek eszük ágában sem volt alapból azt felvenni? Félremagyarázás, félretájékoztatás ,apró betű nem ismerős? Senkit nem akarok megbántani de hogy ősztinte legyek a mai napig normálisan , értelmesen szinte senkinem tudja elmagyarázni a devizahitelezés költségeit, folyamatát, lényegét a kockázatait, nem hogy előre de még azon is vitatkoznak ami elmult. közgaaszdászok,politikusok bankárok mindneki összevissza magyarázza a bizonyítványát.leírják max hogy THMamit igyekeznek bemagyarázni de valholmár azmaga egy csusztatás.Akkor meg honan tudja az átlag ügyfél???? Megjegyzem itt baromira nemis az volt a cél hogy mindneki visszafizesse--ellenkezőleg--fizessen kb annyit a banknak ami szűken véve a kihelyezett(kölcsönvett) pénz azt utána csókolom menjen a behajtási kötség ,a fedezet lenyúlása stb...
buday008 2013.11.06 19:03:30
@A Spanyol Inkvizíció: Senki nem mondta hogy nekik kellene megfizetni néhány "tróger" hátralékát.csak arra akartam rávilágítani hoy ne essünkaz általánosítás hibájába. S ez a hiteles probléma összetettebb annál hogy fekete vagy fehér. Azzal értelmes ember nem tud egyetérteni hoyg a többi fizesse helyettük, desajnos ma MON-n ez a gyakorlat. Ott van például nekem is a gázszámla amin szerepel a korrekciós tényető3 köbméter- avgyis fizetem a gázt az helyett aki csapolja vagy nem fizet ha akarom ha nem...
Az IMF tanulmánya felveti a lehetőségét egy egyszeri, 10 százalékos vagyonadó kivetésének, a Harvard professzora ugyanakkor úgy látja, hogy ez az adónem több szempontból is csalóka.Az IMF közgazdászai felvetették az egyszeri, nettó vagyonra kivetett 10 százalékos adó ötletét,…..
buday008 2013.11.06 18:03:57
@Kivlov: Ez is az is marhaság önmagában. A kiadásokat mármost is közelítika veszélyes szint alá.A bevételeket lehet még növelni látványosan rövid távon-desemmit nem érünkel vele amikor egy kormány a4éves munkáját teljesen arra fordítja hogy a sleppmegszedje magát meg választásokat akar nyerni rögrön az előző választás másnapján. Másszóval hiába növeled a bevételeket ha hülyeségekre szórod ela pénzt.
buday008 2013.11.06 18:45:53
@Opi87: sajnos az..xd
buday008 2013.11.06 18:58:11
@Boka1: Igazából akkor megfogalmazom úgy véleményem szerinta kiadások csökkentésében én személy szerint már nem látok túl sok tartalékot,de elfogadom hogy minimum észsterűbben átlehetne strukturálni azokat. A nyugdíjakkal kapcsolatban azt mondom - nem tartom normális dolognak azt hogy adott esetben egy nyugdíjas többet kap kézhez mint egy ereje teljében lévő dolgozó ( aki elvileg termel, valamilyen ahsznot hajt-). aki dolozik azt fizetném meg és ő segíthesse nyugdíjas szüleit.Viszont azt is leírnám ami felettsokan elsikakdnak hogy véleményem szerint ez különbözteti meg Európát a harmadik világtól, hogy bizonyos életszínvonalat ellehet érni ha normálisan dolgozol. Ergosenki nem fog azért dolgozni hogy öregségése egy bivaly meletti istállóban éjszakázzona dzsungel lágy ölén mint egy vidéki kínai paraszt pl. Egézségügyre véleményem szerint szintén érdemes költeni...Mert beteg , stresszes, munkaerővel nem lehet normális szinten termeltetni. 2 a jó egézségügy vonzaná a pénzes nyugati eü-turistákat"..hiszek benne hogy az eübe jól befektetett pénzekkel itthon lehetne tartani az orvosokat és az ügyfelek jönnének át hozzájuk. Lásd fogorvosok, stb. Oktatásra véleményem szerint szintén költeni kell- legalábbis akreatív szakemberek,szakmunkások, kutatók, mérnökök, orvosok, egyetemi tanárok kinevelésére-mertnormális gazdasában visszahozná az árát. na most az önkormányzatoknál elbújtatott rejtett munkanélküliek, a családi slepp bizonyos hozzánem értő de alkalmazott rétegeitmárén is szívesen elhajtanám kiadás csökkentésként. szóval a közalkalmazotti témába teljes az egyetértés.
Azért egyelőre nem kell megijedni. Olyan értelemben lett hivatalos, hogy a komolyabb gazdasági oldalak is cikkeznek róla. Én több mint két hete írtam erről, ebben a bejegyzésben: 10%-os vagyonadót akar az IMF? Hétfőn megerősítette az értesüléseket a Világgazdaság a Spiegel…..
buday008 2013.11.06 18:15:12
@protézisesh: Nem olvastam végigminden kommentedet csak a nagy részét ,de valahol én is totálígy látomnagy vonalakban. Támadnak ezzel Téged hogy "Orbán nem nyúlta le". Erre azt mondom:ha jobban megnézzük: tényszerűen elvették tőled, ráutaló magatartással, valaminek a kilátásba helyezésésvel...akkor ez most mi??xd a kétkedőknek üzenem tanulmányozzáka BTK.-t... éérdekes dolgok lenének benne xd