Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morc75

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárják az ország összes tengerpartját - ez a spanyol kormány legújabb szigorítása. A rendőrség közben egész nap igyekezett betartatni a vasárnap óta érvényes karantént: illegális maszk árusokat, a csirkéihez siető idős hölgyet és medencéző turistákat büntettek meg. ..
Morc75 2020.03.19 09:31:01
@Örömhernyó: A vírus nagyon-nagyon kicsi (kb. 200 nm átmérőjű, azaz a milliméter ötezred része, ha minden igaz) , de szerencsére leginkább apró folyadékcseppecskékhez tapadva utazik a levegőben. (Ha tüsszentesz, akkor apró nyálcseppeket juttatsz a levegőbe.) Ezek már szerencsére elég nagyok ahhoz (különösen a forráshoz, azaz az orrodhoz-szádhoz közel), hogy egy kendő vagy egy egyszerű papírmaszk felfogja.

Gondold el: Nem mindegy, hogy a WC-illatosító spray-t kifújod a szabad levegőbe, vagy pedig eléteszel (kb. 5-10 centire) egy kendőt vagy egy zsebkendőt.

Ezért alkalmas az egyszerű sebészi maszk (vagy száj elé tett kendő) megakadályozni, hogy a fertőzést a beteg továbbadja. Ezér van értelme a cseh intézkedésnek, és ezért érzem túlzottan korlátozónak a spanyolt: nem az a lényeg, hogy ne menj ki otthonról (mert akkor csak bekattansz), hanem hogy ne fertőzz meg másokat.
Mindenkinek arra van ideje és kedve, amire akarja, hogy legyen – tartja a mondás. A mai világban, némi tapasztalattal a hátam mögött mondhatom talán, hogy kiváltképp a meleg világban, a külsőségeken azonban egészségtelen mértékű hangsúly fekszik, mintsem kellene. Misi története sem egyedi,…..
Morc75 2019.07.31 19:44:55
@acycloren: Az, hogy nem áll fel, az önmagában még valóban nem feltétlenül gond, de libidó azért kell. A passzív partnernek is kívánnia kell a szexet (és rendesen elő is kell hozzá készülnie), különben nem működik.
Okosbringák kerülnek az utakra Németországban. A Zemo-gyártotta elektromos kétkerekűek mobilhálózaton keresztül küldenek adatokat a tulajdonosoknak, és riasztanak, ha egy tolvaj elemelné a korábban leparkolt járművet...
Kíváncsiak lennénk, mi indította a Ryanairt arra, hogy vasárnap reggel tegyen komoly bejelentést - talán csak nem akartak megelőzni valakit? Ez majd kiderül, de az biztos, mi is jókora hátast dobtunk, amikor megjött a közlemény arról, hogy Budapest-Amman járatot indítanak. Kis személyes: többször…..
Morc75 2018.02.09 07:32:18
@celafat: A határátlépés azért elég szívás. Egyfelől Izraelből kilépve kilépési illetéket kell fizetni (kb. 8000 Ft/fő, ha jól emlékszem: ez már önmagában a jordán vízum árának nagyjából a fele). Eilat-Akaba irányban kb. egy óra alatt át lehet jutni a határon, visszafelé viszont igaz, hogy nem kell fizeteni semmit sem (ha ott léptél be az országba, és legalább 3 éjszakát maradtál, akkor ingyenes a jordán vízum és nincs jordán kilépési illeték sem), viszont az Izraelbe belépés egy szigorított reptéri security-hoz hasonló, csomagok részletes átkutatásával, stb... Nekünk kb. két óráig tartott, és egyáltalán nem volt kellemes élmény.
Morc75 2018.02.09 07:42:28
@csubbus: Ammanban nem vezettem (az állítólag eléggé gáz), Akaba nem volt problémás. Országúton észnél kell lenni, de lehet közlekedni. A Holt-tengeri főúton eléggé jó volt vezetni, az Akaba-Amman autópálya már veszélyesebb (nagy a forgalom, és nem túl jó minőségű, az emelkedőn 20-szal haladó kamionok lazán kivágnak a 100-zal menő autó elé.) Sötétedés után nagyobb a stressz, mert sokan mennek kivilágítatlanul vagy hiányos kivilágítással. Az országban sok a katonai ellenőrzőpont, itt meg kell állni, megmutatni az útlevelet, de a turistákkal nem vacakolnak.
Ez a filmcím ugrott be, amikor Firpo hadnagy barátom kérdezte, hallottam-e a friss híreket Bud emlékfalával kapcsolatban. Már a korábbi hírek is aggasztóak voltak az alkotás sorsával kapcsolatban, de ami most történt az sajnos visszafordíthatatlan. Tegnap ugyanis egy búbánatos aszottmajom rövidre…..
Sokat vonatozunk. Rengeteget vonatozunk. Sőt...túl sokat vonatozunk. A legtöbbször azért döntünk a "gőzösök" mellett, mert az autónál olcsóbb, a buszoknál pedig kényelmesebb. Mármint általában. Íme 7+1 tippünk a zökkenőmentes utazáshoz. Vagy legalább annak közelébe…..
Morc75 2015.05.30 10:30:57
@fay rodisz:Van olyan is, hogy valaki egyedül utazik: akkor már a vonat az olcsóbb. Aztán vonatjegy árát tudod csökkenteni különböző kedvezményekkel, (pl. Start kártya), ha rendszeresen utazol, megéri, míg autózásban nem az üzemanyag a legnagyobb tétel, de nem is ez a lényeg.

Azt, hogy vonattal vagy autóval érdemes utazni, nem annyira az ár, mint a praktikum határozza meg: honnan-hová és mikor kell utaznod, a gyorsaság a legfontosabb, esetleg sok cuccot kell magaddal vinni, vagy értelmesen fel tudod használni az idődet utazás közben. Tipikusan bp-agglomeráció és Bp-nagyváros viszonylatban tud jó lenni a vonat: külföldre a Bp-Bécs (münchen) és Bp-Pozsony viszonylatban árban is, gyorsaságban is jobb. Nekem hol így, hol úgy praktikus.
Morc75 2015.05.31 09:14:40
@Beer Monster: Előttem már küldtek linket, én is ezeket tudom javasolni, de leírom a lényeget link nélkül is. Az egyik egyszerű lehetőség a HungaryCardPlus (11 E Ft), ez 4db 50%-os retúr és 8 db 33%-os egyúti kedvezményt tartalmaz, mindenféle egyéb kedvezmények mellett. Ha viszonylag ritkán, de hosszabb távra utazol, akkor éri meg (pl. 4db Bp-Szeged-Bp út már bőven behozza az árát). Hátránya, hogy picit macerás, csak pénztárban lehet vele jegyet venni, és naptári évre (jövő év január 31-ig) érvényes. Ha 2-3 havonta utazol hosszabb útra, akkor már valószínűleg megéri.

A Start klubkártya a fejlettebb opció, 50% kedvezmény kiváltástól számítva egy évig, 35E Ft-ba kerül (26 év alatt 25E), és vannak féléves opciók is. Ha havi egy Bp-Szeged-Bp, vagy kéthetente egy Bp-Győr-Bp játszik, akkor már egyértelműen megéri. Járnak vele még további apróbb kedvezmények is (szombaton utastársnak is 50%, kerékpárjegyre, Bp határán belül). Hungary Card tartalmaz egy szelvényt, amellyel 3000 Ft kedvezménnyel lehet megváltani. Start Clubkártyával interneten is lehet jegyet venni, a 3% további internetes kedvezmény is működik.
Morc75 2015.05.31 18:40:28
@Beer Monster: A számolással nagy gond nincs: ha legfeljebb kb. 150 km-re levő célpontokat szándékozol meglátogatni (erre vonatkozik a kalkulációd), akkor a HungaryCardnak éppen határesetes: ennél hosszabb utaknál lesz csak érdemi megtakarítás. (A bekerülési költség ugyebár fix, a megtakarítás viszont vasúti jegyárral arányos.) Ellenben, ha ténylegesen turisztikai céllal utazol, akkor a HC olyan mennyiségű mindenféle turisztikai kedvezményt (programok, belépők, de helyik közlekedés is!) tartalmaz, hogy akkor már azok miatt éri meg.

Régebben a HC csak utazási szempontból is jó biznisz volt, anno legalább 4 db 50%-or RETÚR kedvezményt tartalmazott (fentebb tévesen írtam, hogy most is retúr a kedvezményszelvény), és ehhez jött hozzá a többi: volt olyan év, hogy 4-5 HC-ot is elhasználtam az utazási kedvezmények miatt. Évről-évre szűkítik az utazási kedvezmények mennyiségét, ami tulajdonképpen érthető, hiszen egy turisztikai kártyáról volna szó: de ha ténylegesen turizmusra akarod használni, akkor tényleg többszörösen visszahozhatja az árát.
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
Morc75 2015.04.06 21:30:54
@RustField: Ha nem tetszik, ne olvasd. Maradunk még pont elegen.
Múlt héten egy sajtóút keretében két nap alatt végigszáguldottam az országon, és kipróbálhattam jó néhányat a hazai sípályák közül. Most bemutatom a kedvenceimet. Aki már a címet látva háborogni kezdett, hogy minek vannak egyáltalán Magyarországon sípályák, mikor nem…..
Babuska food, Sveta - Orosz étterem, 1137 Budapest, Katona József u. 24. - gasztro teszt és kritika A Babuskával csak egy igazán komoly baj van és ez az, hogy nincs belőle több! Az első látogatás után többször is gyorsan visszatértünk a helyre. Hogy miért? Mert kedves és gyors…..
Miután eltűnődtünk azon, ˙(http://kulturbakancslista.blog.hu/2014/10/30/kr_e_600_000_tiszteljuk_a_halottainkat) hogy jutott arra az első emberősünk, a Homo heidelbergensis, hogy eltemesse halottait, nézzünk meg újabb gyümölcsöt, mégpedig szerintem a világ legnagyszerűbb…..
Morc75 2014.11.01 09:56:42
Fantáziátlanság? Tiszteletadás? Kétségbeesés? Ezer oka lehet annak, hogy egy gyártó elővesz valami régi nevet a tarsolyból, és egy új modell fenekére akasztja. Ritkán sül el jól. Azonos című írásunk kommentposztja...
A szerzők bő 15 éve jóbarátok, melyen belül a néhány(…) egyetemi év alatt szinte élettársként koptatták közösen a szegedi Sánta Egér Italbolt asztalait, számos nagyfröccs fölött megfogalmazva a világmegváltó elképzeléseiket.  A nagy okosságok közül egy…..
Belsőség Elővettem. A kisautót 2013.09.22 06:49:10
Tanárúrkérem, nem rajtam múlt. Gömbvillám csapott a garázsba és megette a kanyarfúró-készletemet, nem tudtam kitakarítani a dűznit. És kifogyott a benzin, nemcsak az autóból, de a kannából, sőt, a környező kutakból is, becsületszavamra. És leeresztett a gumi is, nem találtam…..
Nem, még nincs kész. Nem is megy a motor, hol élsz? Hogy kereke van-e? Dehogy, még bakon áll. Az ülések? Benne vannak, de csak a hátsók, ugyanúgy, ahogy már vagy december óta. Utoljára 2012 végén írtam a kocsiról, az több mint két hónapja volt. Mi történt közben?…..
Fotó (új):  Barbay Csaba Egyáltalán nem mai darab Csap Viktor panellakás-rekonstrukciója, először 2009-ben publikálták. Ám Sadia most osztotta meg velem, nekem új volt és beleszerettem. Tulajdonképpen nem is értem, miért nem terjedt el jobban a házgyári lakásokban a…..
Morc75 2013.01.30 13:04:28
@pocaklakó minimanó: A parasztemberekkel is előfordult, hogy kiégtek, és előfordul ma is, hogy kiégnek, de valóban nem tudták, hogy ez most éppen kiégés, és nem feltétlenül a természetes velejárója az életnek. Csak éppen egyre gyakrabban rúgtak be, vagy egyre gyakrabban verték az asszonyt/gyerekeket, vagy akár az állatokat. Előfordult régen is, nem mindenkivel, mint ahogy most sem fordul elő mindenkivel.

Persze, manapság tényleg divat a nyavalygás, de nem MINDEN nyavalygás, a burnout abszolút létezik - én is voltam már hozzá nagyon közel. Ha olyan munkát végzel, amivel nem tudsz azonosulni, a burnout veszélye sokkal nagyobb, de előfordulhat olyankor is, ha olyat csinálsz, amit igazából nagyon szeretsz.
Aki erényesen akar élni, tartózkodjék a szarvasgombától - tartja egy olasz közmondás. A szarvasgomba ugyanis bűnre csábít, a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szenvedélyesebbé teszi, már ha hihetünk a közszájon forgó legendáknak, mindenesetre Madame Pompadour és Casanova…..
Morc75 2012.11.02 15:08:05
@shitgun: Volt, hogy a Lehel piacon láttam eladó szarvasgombát, akkor 4000 Ft/10 dkg áron. (Fekete színű volt, diónyi méretűek.) Mivel praktikusan fűszerként használod, ezért néhány dekára van szükséged egy ételhez, tehát nem annyira horribilis.