Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kis-Vuk

10 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyiptom sok magyarnak is kedvelt turistacélpontja volt (amíg oda mertünk menni...), de mindjárt más a kép, ha dolgozni is szeretnénk, vagy muszáj. Tímea ma arról ír (korábban a tömegközlekedésről küldött posztot), hogyan is találhatunk magunknak munkát és mi mennyibe…..
Kis-Vuk 2013.02.26 12:55:01
@magyarlanykairoban: Pont ezt akartam mondani, mert hat en is egri vagyok aztan siman elfertunk egymas mellett a Minaret meg en :)
Mint már írtam korábban, az útnak három szakasza van. Első a fizikális megpróbáltatás, második az elme játéka, a harmadik a lélek küzdelme.   Az elme játéka   Amikor az elme rácsodálkozik a világra ami körül veszi. Mikor ráébred az összefüggésekre, mikor…..
sorok között 0% 2013.01.19 11:24:56
Ennyi volt az infláció az Egyesült Államokban decemberben, nulla százalék. A 2012-es évet tekintve pedig 1.7% körüli, azon kívül, hogy kivételesen jó hír az amerikaiaknak, ékes bizonyítéka annak is, hogy az eszetlen pénznyomtatás, a mennyiségi lazítás nem okoz…..
Kis-Vuk 2013.01.19 23:38:07
@tede: En Angliaban elek, itt szinte mindenhol arammal megy minden, tehat a futes, a meleg viz, a tuzhely. Futesben a legkorszerubb az Economy 7, ejjel az olcsobb arammal feltoltodik, nappal kiadja magabol. A haz masfel szobas+nappali, konyha, furdoszoba, telen havi 100£-ra jon ki a szamla. Szerintem az nem rossz.
A tegnapi, többé-kevésbé sokkoló fülöp-szigeteki gasztronómiai kaland után ma egészen más jön, egy északi történet, ismét Lantos Gábor, a Magyar Rádió munkatársa tollából. (Eddig itt megjelent írásait itt és itt olvashatjátok el.) A történet, amit elmesél, nem…..
Kis-Vuk 2013.01.18 13:05:55
@Határátkelő: Kedves Hataratkelo! Mivel a kesobbiekben melyebben szeretned erinteni a nok helyzetet kulfoldon, szeretnek ajanlani egy blogot, esetleg felvehetned a tulajdonosaval a kapcsolatot is, O gyakorlatilag erre a temara specializalodott: nokkulfoldon.hu/

Tovabbi szep napot!
Bár a nagy-britanniai munkavállalásról már jó néhányszor esett szó, álljon itt egy kis összefoglaló, hogy mit is javasol a hivatal, a határőrizeti szerv, vagyis a UK Border Agency. Megpróbáltam összeszedni a legfontosabbakat, a teljesség igénye nélkül – úgyhogy a…..
Kis-Vuk 2013.01.16 14:35:52
@hogyne,persze,igazad van!: Mindegyik mas, mindenhol erdemes probalkozni. Van olyan, hogy elvarjak, hogy mar minimum egy eve itt elj, legyen referenciad es jo angolod, de a legtobb ezt mind nem keri. Ugyanakkor persze mindenkeppen beszelni kell angolul egy jo szinten, hoszen papirokat kell kitolteni, ertened kell, hova kell menned dolgozni, mit kell ot csinalnod stb. Magam peldajabol kiindulva mikor ide ertem, radobbentem, hogy semmit nem ernek az iskolaim szoval legalulrol kezdtem. En a Prime time irodaval jartam jol, 2009 novembereben kikozvetitettek egy ceghez azota is itt vagyok persze mar szerzodessel es magasabb fizetesert. Raktari munka, de jol megelek belole es megbecsulnek. Az irodak altalaban gyarakkal, raktarakkal allnak szerzodesben ilyen helyekre tudnak kikozvetiteni persze lehet talalni szakosodott irodakat is peldaul ha valaki tanar vagy apolo stb. Most mennem kell dolgozni, este ujra tudok valaszolni a kerdesekre, ha szuksegetek van ram. Szep napot mindenkinek!
Próbatétel, önismeret, szerelem, sport, szórakozás. Mindenkinek valami mást jelent és mindenkiben nyomot hagy. Fájdalmas, embert próbáló, izzasztó. Szeretném veletek ma megosztani életem eddigi legnagyobb kihívását.   18 évesen hallottam először az El Camino-ról (más…..
Mire ezt a posztot olvassátok én már úton leszek megint. Nekem most még minden nap karácsony, így ez a poszt is ennek jegyében íródik, kicsit személyesebb hangvételű is lesz, úgyhogy ezúttal bepillanthattok kis családom életébe is. Két éve nem jártam már otthon, szeretném most…..
Van az úgy, hogy az ember nyugalomra, feltöltődésre vágyik. Kicsit bedarálják a mindennapok, legyűri a város zaja és ki akar szakadni a mindennapi rutinból. Angliában erre igen sok opciót kínál a természet. Most az én kedvenc menekülő útvonalamat mutatom be nektek, úgyhogy ha…..
Formabontó poszt a mai, hiszen nem egy összefüggő történetet olvashattok, hanem inkább csak apróbb mozaikdarabokat tett egymás mellé tsabus (akinek előző, „hagyományosabb" posztját itt találjátok). Én nagyon élveztem, remélem, nektek is tetszeni fog. „Legutóbb kimaradt…..
Kis-Vuk 2012.12.16 16:47:19
@sokadikiksz: Nem tudom, hogy akkor most mi van, eszembe se jutott eddig mas varosokra rakeresni, hogyan is alakul naluk a porno ipar :)
Karácsonyi hangulatra vágytam. Ez pedig nálam egyet jelent a karácsonyi vásárral. Hidegben toporogni, forralt bort inni, kézműves ajándékok közül valami személyre szólót választani, este, a csillagos ég alatt. Erre már évek óta esélyem sem volt, így jobb híján átmeneti…..
Tenerifei túránk második részében egy kicsit még elidőzünk a magával ragadó Loro Parkban. A teljesség igénye nélkül felsorolnék néhány állatot, amit módunkban áll közelebbről is megszemlélni.   A Pingvináriumban egészen hamar tudathasadásos állapotban…..
Ahogy múltkor ígértem, ebben a farkasordító hidegben ma elhozom nektek Tenerifét. Azt hiszem, jól fog esni egy kis napsütés! Nem igaz?!   Tenerife, a 7 tagú Kanári-szigetek legnépszerűbbike, Spanyolországhoz tartozik. Az egész nem nagyobb, mint 2.058 km², teljes lakossaga…..
A legendás Louvre-nál keringtünk legutóbb, ahol a kiadós nézelődés után mindig jól esik egy kis pihenés. Van is egy tippem: azt hiszem, nem mondok sok újat azzal, hogy Franciaország híres a péksüteményeiről és a sajtjairól, úgyhogy a Louvre utáni megpihenés helyszínéül jó…..
Párizsba régi vágyam volt már eljutni, annyiszor hallja élete során az ember, hogy „Párizst látni és meghalni”, hogy lecsaptam egy speciális ajánlatra amit a neten találtam. Ez egyfajta kuponos oldal, azoknak akik olcsón szeretnék bejárni a világot...vagy edény készletre fáj a…..
  Kedves Manzárd Café olvasók! Először is engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak az oldal tulajdonosainak, barátaimnak, hogy lehetőséget biztosítanak számomra a blogjukon. Röviden rólam annyit, hogy a nevem Lia, a barátaim viszont csak Kis Vuknak hívnak (ki tudja miért) és…..