Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IGe.

299 bejegyzést írt és 406 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most szintén a Kálvinista Apologetika (KA) egy újabb, Geng Viktorral készült videója sarkallt poszt írására, ezúttal azonban nem a teljes műsor anyagára, csak kiemelten egy-két részterületére szeretnék reagálni. Mindenekelőtt nagyon dicséretesnek találom ennek az interjúnak az elkészítését;…..
IGe. 2021.05.17 23:01:46
@drue:

Az a gondod, hogy nem tudod felfogni, hogy az ateizmus a metafizika egyik ága csak. Tehát a "létezés" szóval és fogalommal való parasztvakítás.

Filozófiailag minden létezik valamilyen módon, helyen, időben, formában, amiről már tudomásunk van. Sőt elvileg az is amiről még tudomásunk sincs.

Tehát a létezés nem egy ritka dolog, hanem a leggyakoribb valami.

A létezés szó helyet ezért érteles ember inkább a valóság és valóságosság szót használja.
IGe. 2021.05.18 22:14:05
@drue:

ZombiJézuska is létezik, mint jóval korábbi vallások Isteneiből plagizált mítoszfigura. Ilyen valóságos személy viszont nem. Tehát nem valóságos.

A metafizika túl sokáig és még most is memetikusan mérgezi az emberi gondolkozást, onnét maradt meg ez a "LÉTEZÉS" kultusz. A "VAN" azért egyszerűbb, mert ott nem kell külön venni, az bármilyen létezési formára, kitalált, valóságos stb-re jó. A Trükkös Mém című könyvemben az Ateisták agyának Isten tartalma fejezet párbeszédesen magyarázza ezt. Ha rákeresel, akkor a google books verzióban talán még szabadon el is olvasható ez a rész is. ... ránéztem, ott hiányzik az eleje. A blogomban is fenn van, nem teljesen azonosan, de abból is megérthető a lényeg:

vilagnezet.blog.hu/2018/11/07/ateistak_teistak_agyanak_isten_tartalma

A körkörös logikát nem azért raktam ide, hogy te ilyet írtál volna, hanem azért mert én érvelek ezzel is. Ha megnézed direkt ilyen érdekes hármas példát raktam be. Talán elgondolkoztat.
  Az utóbbi 10-15 évet tekintve azt gondolhatnánk: kezd megbolondulni a világ. Mintha a Föld fejlettebb szegmenseiben Marx legelkötelezettebb hívei diktálnák a tempót. (Pár nappal ezelőtt több mint 120 nyugalmazott USA-beli katonai vezető - köztük számos tábornok és admirális - tett közzé nyílt…..
IGe. 2021.05.17 23:26:04
@cvsvrs:
Pontosan ... mindig van valami balhé, vagy válság ...vagy trükk ... ami miatt a magánvagyonok kissé átcsoportosulnak, vagy részben gazdát cserélnek.

Lásd a zenészek voltak régebben az új arisztokráciák... annyi pénzt kerestek...
aztán jött strimig ... meg miegymás és az ő korábbi pénzük, most más zsebében landol
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
IGe. 2021.05.09 11:09:10
@arthurthedent:
Ezt jól írod egyetértek. Nem elég használni a tudományos módszertan, hanem azt maradéktalanul is kell tenni.
IGe. 2021.05.09 12:03:18
@6.Lenin:

Írj akkor oda egy fikázást!!! Azért írtam így, mert a könyv felvezetőjét már nem akartam hosszabbra, de ez lényegében még annak a bővítése. /// Másrészt meg a hisztériád nem következik az általam írtakból, -tehát azt megtarthatod magadnak, mert a tied.

Képzeld el a szerzői fotóm és a bemutatkozásom is lemaradt, mert elfelejtettem. Egyedül a LIRA-nál tettem fel és pótoltam utólag:

www.lira.hu/hu/ekonyv/tarsadalomtudomany-1/filozofia-1/trukkos-mem-tul-richard-dawkinson-ekonyv-epub-mobi

Szerzőről
A szerző számos tudományos társaságnak volt a tagja, de azt látta, hogy ezekben a tekintélytisztelet és valamiféle lobbizás mindig fontosabb volt mint az igazi és valódi tudomány. Így kilépett mindből és később már akkor sem lépett be egyikbe sem, ha akármilyen dologgal csábították. Szeret független kutató és gondolkozó lenni. Önálló Egyéniség. Van persze jó néhány újítása és találmány-féléje még fejlesztőmérnök korából és számos nagyon szép szakmai sikere is. ... de mint majd ezen könyvből is kitűnik a tudományfilozófia, pszichológia, a tudomány határterületeinek a kutatása az ami igazán érdekli.
IGe. 2021.05.09 12:08:01
@6.Lenin:

A legfontosabb memetikai könyveket magam is összeírtam és igen, beleraktam a sajátomat is, mert oda tartozik:

Memetika és mém könyvek
vilagnezet.blog.hu/2021/02/20/memetika_es_mem_konyvek
A matematikus Erdős Pál (1913-1996) ironizált azzal, hogy ő 2.7 milliárd éves. Mert amikor iskolába járt, akkor a tudósok megesküdtek arra, hogy a föld 2 milliárd éves, de újabban már azt olvassa 4.7 milliárd éves. Ő közben a földön élt. Ezek szerint ő 2.7 milliárd éves lehet úgy…..
Érdekességnek és igen erősen elgondolkoztatónak legyen itt a vallások evolúciós fájának egyik változatából egy részlet. Mire is érdemes figyelni? Arra, hogy szerepel benne a 'Tudományos Módszertan' és a 'Kvantumfizika' is mint vallás, de az 'Ateizmus' meg nem. Amit túlságosan nem kell komolyan venni…..
Az alábbiakban Puzsér Róbert, Farkas Attila Márton (FAM) és Nagy Gergely közös videójában elhangzottakat elemzem ki időrendi sorrendben. 10. A tudománytörténet meghamisítása FAM bevezetőjéből számomra nem igazán derült ki, hogy konkrétan mi az, amit meghamisítottak az (új) ateisták a…..
Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti érv levezetése röviden; I. A biblia szerint Isten…..
"Mindennek, aminek a létezésének van kezdete, oka van. Az Emberi Ostobaság létezésének van kezdete. Az Emberi Ostobaság létezésének oka van." Az ok = Isten..
A memetika, akárcsak a filozófia nagy része, kb 95-98%-a szintén parasztvakítás. A memetika vakcina mém része viszont működő tudomány. Hasonlóan működik, mint most a covid -19 vírus elleni oltások. Egyre több ember szerez immunitást, azaz védettséget az Isten-vírus/mém ellen...
P-DOX időszámítás szerint 42 021. március 17-én Szalai Miklós történész-filozófus, az egyik hazai ateista szervezet alapító elnöke,  egy nyilvános videós vitában porrá omlasztotta össze a Kálvinista Apologetika által használt Kalám kozmológiai 'istenérvet'. Ez jelentős hatással lesz az ateistákra is…..
Kálvinista Apologetika csoport által futtatott, úgynevezett Kalán kozmológiai istenérve saját magát cáfolja és saját magába omlik össze.  1. Mindennek oka van, de az ő kiválasztott Jahve Istenüknek nem. Az az Ősi Gyevi Bíró. 2. Mindennek kezdete van, de az ő kiválasztott Jahve Istenüknek…..
ErkölcsTan Túl Richard Dawkinson 2021.02.28 11:06:55
Trükkös Mém című és Túl Richard Dawkinson belső alcímű e-könyvemet, még igaz csak magyar nyelven, de fordító és felolvasó programokkal szinte bármely nyelven megérthetően, az  USA-ban, Kanadában, Olaszországban, Hollandiában, Japánban és egyre több országban is meg lehet már vásárolni, a tíz körüli…..
ErkölcsTan Ősrobbanás mém 2021.02.27 09:44:44
+ A gúnynevén elterjedt 'Ősrobbanás elmélet' hibája három fő dologból tevődik össze: 1. Vatikáni lobbitevékenység 2. Mérési és viszonyítási, matematikai/fizikai/logikai hiba 3. Memetikai (ismétléstani, klónozási) idegrendszeri vírusos terjedés. Ja és igen ... vagy egy metafizikai, logikán túli…..
A Trükkös "Mém" fő, és Túl Richard Dawkinson alcímű írást egy tudományos felismerés és bizonyítás publikációjának tekintem, ami a tudományos módszertan egyik fontos eleme, tehát nem irodalmi és ideológiai mű és nem is kereskedelmi termék. Mivel ez eléggé élenjáró felismerés, nem lett volna értelme…..
Memetika; az emberi gondolatok – a biológiai vírusok működési elvéhez hasonló – lényegét tekintve pszichológiai klónozással szaporodó fertőzési és gyógyítási szabályait és törvényszerűségeit vizsgáló, feltáró tudományág. (röviden: utánzástan, vagy ismétléstan) Mém; egy speciális információs csomag,…..
Az új apologetizmus, mint mozgalom, bár vonzó lehet laikusok körében, de a releváns szakterületek szakembereinek szemében mindössze a tudományosság látszatára tett gyenge kísérlet. Ennek az az oka, hogy ezek az ókori mesetanulmányozók maguk is laikusok a filozófia, valódi vallástudomány és a logika…..
Azaz az apologéták egyáltalán nem észszerűek, nem  is értelmesek, hanem pont az ellentettjei. Irracionálisak és illogikusak (esztelenek), továbbá nagyon erősen áltudományosak. Vagy ha árnyaltabban és ironikusan akarunk fogalmazni, akkor 'tudományosak a maguk módján'. ÖrömHír a "gyógyulni" és…..
IGe. 2021.02.14 10:12:44
@tesz-vesz:
Tudományos Isten meghatározása és bizonyítása folyamat tesztelése lezárult. Már neten sem folytatok vele kapcsolatosan vitákat, élőben meg pláne nem. Mindenkinek jogában áll butának lenni és meg nem érteni amit leírtam. Nekem is jogomban áll, nem magyarázgatni, annak aki nem tudja megérteni. Összegzése a Trükkös "Mém" című e-könyvben megtörtént. 9 helyen kapható, lásd itt a jobb felső oldalsó sávban a felsorolást. Aki az alapján nem érti, felesleges bármi vita.

Esetleges cáfolási kísérletre meg kiírtam és nagyon is világosan, hogyan fogadom és kezelem. Megjegyzem, a félreértések végett: A teológia áltudomány. Tehát teológusok kizárva még ebből a lehetőségből is.
vilagnezet.blog.hu/2020/09/16/trukkos_mem_publikacio_felvezetese_es_kritikai_probaja
Az adott képen szereplő hozzászólás több dolog miatt sem állja meg a helyét. 1. Ateizmus/ ascientizmus mémnek jó, de még jobb lenne az ateista önvallomás lecserélése racionalistára. Mert a teológusok valójában azzal állnak hadilábon, azt tagadják és meséket fogadnak el valóságnak. 2. Az sem igaz,…..
Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, írta 2020 nyarán Elon Musk, amikor még a tőzsdén sokan a bukására tettek fel jelentős pénzeket. Aztán 2021 év elejére a föld leggazdagabb embere lett. Most már ha el is bukik esetleg később pénzügyileg, memetikailag akkor is igazolta a mondást...
Kálvinista Apologetikával miért értelmetlen értelmes embereknek vitázni és társalogni is? Eléggé közismert dolog, hogy a teológia áltudomány és azon belül is a legtöbb teológiát végzettet a tanulmányi végén felszentelik valamiféle papnak, lelkésznek. Ott eleve tesznek egy esküt, hogy azt a mesét és…..
  Hetek óta minden a vakcináról szól. Amerikai? Kínai? Orosz? Lesz elég? Beoltassuk magunkat, vagy sem? Legyen esetleg egyenesen kötelező, ahogy már oly sokan javasolták? És mikor ér véget ez a nyomasztó karantén-időszak? A mai napon az uniós vezetők videokonferencia keretében megbeszélést…..
     A hazai politikai élet konzervatív oldala ma elkötelezett patriótának mondja magát, a liberális jelzőt viszont szitokszóként használja. Az ellenzék ugyanakkor kacérkodik a szabadelvűséggel, ám ők mintha a hazafiasság eszméjét engedték volna el. Már-már ott tartunk, hogy elhisszük: e két érték…..
IGe. 2021.01.20 13:37:24
Memetika kutatóként természetesen én teljesen másként látom és elemzem ezt a témát. Akkor is, ha a 1,5 éves (1988-1989) kötelező sorkatonai kiképzésem alatt politikai kiképzést és amolyan Nép/Köz-hadseregi diplomát is kaptam belőle kiváló minősítéssel.

A politika azért a tömegbefolyásolás és hazudozás művészete inkább, mint 'tudomány', akkor is ha ebből is lehet PhD is szerezni. Gondoljunk csak arra, V.I. Lenin -nel milyen jól megvezettek bennünket, aztán a 100 éves titkosításból kikerült német levéltáraknál lévő anyagból kiderült, hogy csak egy fizetett ügynök volt lényegében.

A memetikát szokták úgy is nevezni, hogy az eszmék, izmusok darwinizmusa. Tehát egy igazi memetikai kutató nem elkötelezett egyik esze iránt sem, hanem elfogulatlanul megfigyeli őket, kutatja és összefüggéseket tár fel. Figyeli mitől születnek, hogyan mutálódnak, erősödnek és halnak el az eszmék.

Eszmékre igazából nincs szüksége senkinek sem harmonikus és értelmes életviteléhez. Egyik eszmére sem. Az csak többnyire zombikat gyárt az emberekből. Gondolkozásra, kettős mércék nélküli gondolkozásra képtelen embereket.

Ja és nézzük csak, minden relatív; A judeokereszténység ha pontosan elemezzük, egyáltalán se nem konzervatív, se nem nemzeti eszme. Hanem inkább internacionalista eszme és a nemzeti értékeket zúz szét. Hiszen úgy lett ránkerőltetve, mint a russzki kommunizmus. Ilyen szempontból a judeokereszténység egy liberális eszme és vallás is a régi tradicionális nemzeti vallásainkhoz képest.

Belemehetnék itt tovább is az elemzésbe, hogy az ateizmus is relatív, mert az meg lényegében egy tagadás-vallás ..... és folytathatnám végtelenségig. A lényeg, hogy az eszmék agyi/elme vírusok/mémek. Se nem az egyén, se nem a nemzet túlélése és érdeke nekik az első. A mémek, akárcsak a gének ÖNZŐK. ... és mára már gyógyíthatóak is. 'OLTÁSSAL'
IGe. 2021.01.20 20:36:47
@másik különvélemény:
Semmi sem az aminek lennie kellene. A politikában ezek úgy működnek, hogy kitenyésztenek propagandával és sokszoros ismétléssel egy ellenségképet, aztán ezt ráfogják arra, akire csak akarják. Az a legtöbbször nem számít már, hogy az adott dolog illik-e valóban arra, akire ráhúzzák. Az is mindegy lényegében, hogy van-e olyan IZÉ, vagy sem. A pogány dolog például egy ilyen gyökerek nélküli vallási és politikai szitokszó. Soha sem volt egyetlenegy vallás sem amely tagjai pogányoknak azonosították volna korábban magukat. --- Aztán persze amikor ez a taktika bevált, már az ellenkezés, lázadás és a meg és részoktatás miatt az is pogánynak vallja magát, akinek semmi köze hozzá. Előfordulhat, nagyon is, hogy ez a libernyákozás szitokszó is átvált és visszaüt, de nagyon csúnyán. Eresztény libernyákok ellenmémben például.
IGe. 2021.01.20 20:48:01
@G. Nagy László: Minden ideológia szereti szép színre festeni magát. ... de hát nem az elmélet és a leírt szavak, hanem a gyakorlat számít. Érdemes megnéznek néhány videót a témában az Ideológiák Tárházától. Eléggé jók. Nem sajnos a liberó-izé sem ideológiamentes. Se nem szárazabb érzés ... :-) Minden ideológia azért van, hogy más embereket az által az orruknál fogva lehessen vezetni és hülyíteni .... Régebben a Trükkös Mém című könyvemnek nem nagyon volt lezárása. .... most írtam hozzá ... így végződik:

Ja és minden bizonnyal az olvasó vár is valamit, hogy adjak és javasoljak helyette, ha már 'elvettem' az emberiségtől két nagy izmust a monoteizmust és az ateizmust. Legyen tehát a szokásos elvárásnak megfelelő, adok. Mégpedig az ideológia mentességet, az önálló egyéniséggé válást javaslom. Brian élte című film egyik jelenete alapján is:
Erkélyes beszéd: Brian: – Nos... Mindnyájan tévedtek! Nem kell követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!