Regisztráció Blogot indítok
Adatok
purple rain

1 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még bemutatódátuma sincs a franchise újraindításának szánt Kickboxer: Vengeance címet viselő darabnak, máris hozzáfogtak a második epizód, a Kickboxer: Retaliation (mindig Kickstartert írok...) előkészületeinek. Az eredeti filmsorozat főszereplője, a karrierjét annak idején Kurt Sloane…..
Volt egyszer egy Robert De Niro - nem ez a megvénült, némi aprópénzért a legócskább produkcióba is elszegődő, grimaszoló ripacs, hanem egy másik -, aki tudott nevettetni. És ehhez még a nadrágját sem kellett letolnia. Nem altesti poénokkal, nem hitvány bögöfésekkel-röfögésekkel, nem testnedvekben…..
Új év, új rovat: Távoli rokonság címre keresztelt sorozatunkban minden alkalommal két-két olyan filmet elemzünk majd, melyeknek látszólag nincs túl sok közük egymáshoz. Elképzelhető, hogy egész más korszakban fogantak, valamint eltérő a gyártási közegük, de talán még műfaji hovatartozásuk is. Mi…..
Ma tartották Los Angelesben a Star Wars hetedik részének exkluzív-vörösszőnyeges premierjét, és a sztárvilág krémje - no meg az a néhány szerencsés (?) rajongó, aki már láthatta a filmet - szuperlatívuszokban beszélt Az Ébredő Erőről. Megvallom őszintén, én csupán…..
purple rain 2015.12.16 16:57:23
@delorean:

"ki lett volna nála alkalmasabb? -egyetlen nevet sem látok széles e határban, ti sem tudtok alternatívát."

Ezért kellett volna hagyni a picsába az egészet. Én mindig is utáltam az előzménytrilógiát, három forintot nem ér, de azt meg kell hagyni, hogy az első hat rész még így is egy koherens valamit alkot ellentétben a hetedik résszel, ami szerintem sose lesz az univerzum része oly módon, ahogy azt kéne. Fogták a régi szereplőket, belevágták őket egy akciófilmbe és csókolom. Az előzetesekben szinte több akció van mint a 4-5-6. részekben együtt véve. Baromira nem ez a Star Wars. Én egyáltalán nem várom a filmet és nem várok tőle sokat. De megengedem neki, hogy meglepjen :)

Visszatérve a fő kérdésre, hogy ki lett volna nála alkalmasabb, hát kérlek a Disney talált még alkalmas személyeket, ugyanis megvan a 8-9. rész rendezője és készül valami Rogue One is :) Szépen felhígul ez a világ is...
Miután 2009-ben a Nickelodeonhoz kerültek a TMNT jogai, egy darabig úgy tűnt, jó kezekben lesz a teknőcök sorsa. Az eredeti, mára már klasszikussá és kultikussá nemesedett képregény egyik atyja, Kevin Eastman kreatív közreműködésével 2011-ben indított új széria a kezdetek…..
Azt hiszem, a címben feltett kérdésre sokan tudjuk a választ. Mégis érdemes talán körüljárni az okokat: mi vezetett a filmkritika eljelentéktelenedéséhez? Sőt, továbbmegyek: miként lehetne helyreállítani a műfaj presztízsét? Vagy legalábbis enyhíteni ezen az áldatlan…..
purple rain 2015.11.27 22:06:03
@FOUREY:

Valóban, a megállapítások nagy része jogos. Kicsit elszálltam sok dologban. Általánosságban akkor úgy fogalmaznék a fenti dolgokban, hogy ezek a megállapítások kizárólag rám vonatkoznak, például engem hagy hidegen az IMDB meg ilyesmik, gondolom érted. Mindenesetre pár dologban megpróbálom kidumálni magam :)

"De ha történetesen valakinek a véleményére lehet adni, miért ne lehetne a véleményében megbízni?" - az élet minden területén jó az, ha az ember olyanokra hallgat, akiknek megbízhat a véleményében. Általában attól megbízható a véleményük, mert az adott kérdésben nálunk okosabbak, tapasztaltabbak. Azt gondolom, hogy a filmek terén nincs olyan, hogy okosabb, tapasztaltabb (maximum a mennyiségben nyerő :)). Inkább arról lehet szó (szigorúan az én véleményem szerint), hogy olyan kritikusokra hallgat az ember, akikkel egyezik az ízlése. Ergo a 'hozzáértés' nem indokolja a kritikusok létezését, lévén nem szakmai szempontokon, hanem kölcsönös érdeklődésen alapul.

"Be kell ülni és élvezni a filmet." Neked elég ennyi, másnak meg van igénye rá, hogy olvasson is róla. Miért baj az? - egyáltalán nem baj. Én csupán megpróbálom megmagyarázni a kérdést amit a cikk írója felvetett :)

Összességében ennyi, csupán a saját szemszögemből próbáltam a cikk állításait alátámasztani (azt, hogy alig olvasnak ma kritikákat).

Ami ezen a blogon megy, az nagyon szimpatikus. Nincs jó vagy rossz film, inkább olyan ismeretterjesztő jelleggel írnak a filmekről, ami szuper jó.
Amerikai Plán A Keresztapa 3. 2015.10.09 17:51:27
A Keresztapa-trilógiát Francis Ford Coppola rendező valójából mindig is csupán két filmnek tartotta, a harmadikat „mindössze” egy epilógusnak szánta. Jóllehet, bő lére eresztett epilógus lett, mert a maffiasaga (egyelőre – reméljük) utolsó felvonása az előző két részhez…..
purple rain 2015.10.11 11:34:47
De jól tettem, hogy idekattintottam KT-ről :) Nagyon jó kis blog ez, gratulálok a készítőknek :) Tök jó filmekről van szó, van mainstream limlom (Kommandó, úristen, hogy imádom!) vannak kicsit komolyabbak is, én követni foglak titeket :)

A Keresztapa 3. részéhez annyit, hogy nekem valamiért ez a kedvencem. Nem tudom, talán azért mert itt érzem azt, hogy Corleone ember, érzésekkel, félelmekkel, hibákkal és itt látszik számomra igazán, hogy nyomja a lelkét neki is azért sok minden. Igaz régen láttam, de van egy gyóntatós jelent, ahol beszél róla, hogy megölte Fredo-t, az apja és az anyja gyermekét, hogy ő ölte meg a testvérét. Elég súlyos szavak. Valami olyasmit érzek, hogy az első két részben látszólag tette a kötelességét hidegvérrel, precízen, patikamérlegen kimérve mindent, és itt látszik igazán, hogy egy életen át hordta a döntései súlyát, hogy öreg korára teljesen másképp gondolkodik. Valószínűleg, ha Fredo-t például életben hagyja, akkor se megy félre a család, mégis hozott egy döntést, egy ember életéről, amit soha többé nem lehet megváltoztatni. A halálból nincs visszaút és Fredo esetében nem ő maga döntötte el, hogy mikor haljon meg, hanem a saját testvére (még csak nem is az élet ugye). Kérdés, hogy ki és miért adott ilyen hatalmat Michael kezébe.

Az igazság az, hogy én a harmincas éveim elején járok, mégis imádom amikor öregemberek számot vetnek az életükkel. Kíváncsi leszek rá, hogy én hogy gondolok vissza a mostani éveimre, mi az amit máshogy csinálnék, mi az amit helyesen döntöttem, amit az idő visszaigazolt. Ez a számvetés az, ami a harmadik részt kedvenccé teszi, hiszen a döntések általában életünk végéig kísértenek minket, ez viszont ritkán van a filmvásznon bemutatva. Márpedig itt olyan súlyt kap minden, hogy Corleone szinte összerogy alatta, ettől lesz egyszerűen emberi, hús, vér. Fantasztikus, ahogy rájön mindenre és próbálja a gyerekeibe sulykolni, hogy mit ne rontsanak el ők se, hozzá hasonlóan. Aztán persze a klasszikus én-jobban-tudom-mi-kell-a-gyereknek effekt, ami szinte (jó értelembe véve) sztereotíp módon balul sül el a papa részéről, hiszen befut a gyerek énekesként, ha jól emlékszem a Parasztbecsülettel (Cavalleria rusticana, ezzel indul a Raging bull is).

Egy szó mint száz, remek összegzése egy nehéz döntésekkel tarkított életnek és kifejezetten életszagú a befejező harmada egy nagyhatalmú és tapasztalatokkal teli maffiózó felemelkedésének és a legnagyobb pofonnak ami az élettől kapható.

Sokat írtam a semmiről, elnézést :)
purple rain 2015.10.12 12:58:08
@Alec Cawthorne: Két dologhoz hozzászólnék aztán hagyom az egészet, ne ragadjunk le egy filmnél :)

1) "A 20. század dereka sokkal inkább a Michaelhöz hasonló, régi vágású keresztapák miliője és időszaka." --> érdekes felvetés, valóban. Azt gondolom most így, hogy ezt bedobtad, hogy akár egy szép szimbóluma is lehet az egész sztori annak, hogy (a kitalált) Corleone klán feje volt az utolsó igazi régivágású keresztapa, egy családi köteléken alapuló maffia vezetője. Persze a sztori kitalált, de simán rá lehet akár húzni egy ilyet, hiszen Mario Puzo akár még ismerhette is ezt a világot egész jól és akár tudhatta is, hogy ez valóban így van, kihaltak az igazi maffiacsaládok. Szóval valami "elköszönés" félét simán bele lehet látni a dologba...

2) " Andy Garcia karaktere, ahogy Attila is írja, valóban nem képes a centrumba kerülni, de egyébként is egy jellegtelen figuráról beszélünk" --> Erről is simán el tudom hinni, hogy direkt csinálták ilyenre. Sonny Corleone fia, az idegbeteg, határozott, ifjonti hévvel érkező félig gyerek, aki mind származása, mind hangereje ellenére is jelentéktelen figura marad. Ezt köszönheti akár saját tetteinek, személyiségének, akár Corleonénak, aki tudatosan akadályozza, hogy apja sorsára jusson a gyerek, vagy persze annak is, hogy elcseszték a forgatókönyvet :)

Mindenesetre tudod, hogy van ez. Ha az ember szeret egy filmet, akkor kézzel lábbal próbálja védeni :) :)
purple rain 2015.10.12 22:26:07
@Tenebra: több van a rovàsodon, ennyi... :-P :-P :-P
 - SPOILERMENTES - A Kray-ikrek gengszterkarrierje a brit nemzeti folklór része, ezért ebből a szempontból jogos az életüket feldolgozó, legújabb Brian Helgeland-opusz címválasztása. A London legaljáról, az East Endről induló, pályafutásuk csúcsán pedig a legmagasabb maffia-…..
Mi is az Oscar-díj? Egy olyan elismerés, ami évről évre rengeteg kritikát kap, hisz odaítélői, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai (akik átlagosan 62 éves fehér férfiak) erősen megkérdőjelezhető ítéleteket hoznak 20 kategóriában, amelyek jelöltjei alig fedik a…..
Neill Blomkamp június végén kijelentette, hogy minden készen áll az egyelőre alcím nélküli, és a legóvatosabb silabizálások szerint is két év múlva várható Alien 5 forgatásának megkezdésére a kanadai Vancouverben, de most ezt az új concept art darabot osztotta meg Ripley-ről…..
 - SPOILERMENTES - Mindenki a napra tör, akkor is, ha babra, akkor is, ha sokkal többre megy ki a játék. Ráadásul minden esetben az a nagy kérdés, hogy a komfortzónából kimerészkedve sikerül-e az újabb magaslatra felkapaszkodni, vagy a következő csúcs meghódítása csupán a…..
A csak szuperlatívuszokkal illethető klasszikus lesz a következő nosztalgiaprojektje a Pannónia Entertainmentnek, a régi kedvenceket ismét moziba szervező forgalmazónak. A szeptember 17-től látható western digitálisan felújított hanggal, 4K-s kópiáról megy majd, s vágatlan…..
Mint látható, nem hagytam abba a hogyvoltozást, és nem is fogom. Gólemet felengedték egy függőhídra, gondolom azért, mert fából és háncsból font kötélből van, nagyon sokat nem ronthat rajta, de ha mégis, nincs olyan magasan, hogy kárt tehessen magában. Kettesszámúpatrik…..
purple rain 2015.04.30 09:47:01
@Voyoshka:

Ööööö ezt most úgy érted, hogy annyira exkluzív ez a beltenyészet, hogy az a felvételi szűrő, hogy átugrom a helyesírási hibákon és akkor tag vagyok?? :) Köszönöm a kedvességed :) És, hogy kibasszak veled, lehet egész nap itt kommentelgetek majd :)
purple rain 2015.04.30 09:55:13
@sixx: Oké, no offense, nem vágtam a blog profilját, ráadásul bevallom még végig se olvastam, mikor írtam, nyilván feltűnt volna ha sokadjára is ugyanúgy van leírva :)

De az elgépelés mitől nem helyesírási hiba? Mert nem írod hanem gépeled? :)
purple rain 2015.04.30 11:26:50
@Chuck Νorris: Ha te mellettem állsz Chuck, nem lehet bajom :)
aeon flux kritika: argo (2004) 2015.04.26 14:50:00
(Az alábbi kritikát 10 évvel ezelőtt írtam. Máskor is elő szokott fordulni, hogy előszedek az "archívumból" egy-egy írást, hogy némileg felpimpelve, aktualizálva osszam meg veletek, de ezúttal úgy döntöttem, hogy inkább nem nyúlok hozzá az eredetihez, mivel az írás nagyobbik…..
purple rain 2015.04.26 20:19:10
A hangulat kurvára megvan, ugye, és ez egyperces teasear alapján a színészekkel (Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams) sem lesz gond. Az új évad június 21-én indul az HBO-n. Persze fel van azért adva a lecke rendesen az új szereplőgárdának, főleg hogy a leginkább csak…..
"Hé, pajti, az autó nem repül!"Ahogy elkezdődik a Halálos iramban 7., az kiválóan megadja az alaphangot: pont olyan, mint amilyennek minden Jason Statham-akciófilmnek lennie kéne: röhejes... majd inkább vicces... és mégis kemény. Deckard Shaw-nak ugyanis sajátos elképzelései vannak a kórházi…..
Ahogy 15 éve megmondta, közeleg a következő szint. Márpedig amit Ari Gold (Jeremy Piven) megmond, az mindig úgy van. E gyereket vár, Vinnie blockbustert akar rendezni, Teknőc már nem kövér, Ari pedig, nos, ő még mindig ki van akadva. A fiúk visszatértek. ..
purple rain 2015.03.25 08:55:31
A mai nap új szerzeménnyel bővült a gyűjteményem. Masterworks kép kollekció formájában. 30 db-os képsorozat, erősen limitált 1000 db készült belőle, sorszámozott. Nagyon igényesen néz ki, kicsit barnított a keret, mindegyiken dombornyomott pecsét található.  Idővel…..
Steven Spielberg soron következő, Tom Hankszel közös kémfilmje (St. James Place ma új címet kapott: Bridge of Spies) játszi könnyedséggel került fel az év legjobban várt filmjeinek listájára, de most már azt is tudjuk, hogy a mester a hidegháború után igazi háborúba megy,…..
Filmbook Focus: A látszat csal 2015.03.03 07:30:00
Will Smith sztárstátusza érezhetően megtört az utóbbi években. A Men in Black 3 langyos fogadtatása és A Föld után teljes kudarcát követően egyre nagyobb szüksége lett egy ünnepelt sikerre, ami bizonyítja, hogy még mindig képes elbűvölni az embereket. Mi is lehetne erre…..
Korábban már volt róla szó, hogy Nicolas Winding Refn Keanu Reeves-zel közösen akarja újragondolni Jekyll és Hyde klasszikus történetét, de aztán a projekt különböző okok miatt nem valósulhatott meg. A berlini filmpiacon azonban tegnap bejelentették, hogy a páros nem mondott le a…..
purple rain 2015.02.06 11:08:11
A Walmart kotyogott egy kicsit a Csillagok között (tengerentúli) BD-változatáról, és még egy nem túl nagyméretű artworköt is közzétett róla, amit alant csodálhattok meg. Az áruházlánc szerint a gyűjtői változat két BD-t és egy DVD-t kínál majd digipack csomagolásban, egy…..
purple rain 2015.01.21 21:16:34
Igazi jelenség volt. Voltak eme jelenségnek egyedi, rendkívül egyedi, mondhatni: furcsa kivetülései is, de pont ezért emelkedett ki ő a tömegből. Félig-meddig mentoromnak mondanám, legalábbis ő volt az, aki megmutatta nekem, mit kell, és mit nem szabad komolyan venni ebben a…..
Bob Iger, a Disney főfőnöke pózol a Fortune magazinban egy 1:1-es Millenium Falcon modell előtt. Mert Abramsék megépítették. A kép klikkre nagyobb méretben is megtekinthető lesz. ..