Regisztráció Blogot indítok
Adatok
politikus-omm

0 bejegyzést írt és 885 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy apának a legnagyobb büszkesége a gyermeke. Nyilván jól esik vele tündökölni, de bármennyire is szeretné, nem lehet mindig kitenni a kirakatba. Pedig egy egész éjszaka munkája van benne – ami valójában csak néhány perc, de ekkor már ki emlékszik erre. Legfeljebb anya, ő még biztosan, főleg ha még…..
politikus-omm 2019.07.04 23:22:38
@Pár dollárral többért: emelkedni fog a Kocsik ara? Ekkora marhasagot hol hallottal?

Gondolom konnyen igazolod linkekkel, nem csak meselsz
Nincs logikus magyarázat az akadámiai struktúra szétverésére - csak hatalmi, politikai indokok. Senki ne gondolja egyetlen pillanatig sem, hogy ettől jobb lesz az országnak - csak Orbán csicskáinak jut több konc...
politikus-omm 2019.07.04 22:31:23
@Attilajukkaja: az a bajod, hogy nem latod a kulonbseget a narrativa Meg a teny kozott

MTA szetverese = narrativa

Fogalmam sincs az MTArol, nem is erdekel. De az teny hogy aki az elmult evekben errefele elt, az tudja, hogy az ellenzek ossze-vissza Beszel minden marhasagot.
politikus-omm 2019.07.04 22:37:10
Ma reggel 8.07-kor komment érkezett tegnapi bejegyzésemhez. Az ötvenkilencedik. Utána jött még néhány hozzászólás, mégis leginkább ez keltette föl a figyelmem. Egy bizonyos Poroltó Ernő írta „Csak a pontosság miatt: Orbán illiberális államról és államszerveződésről…..
politikus-omm 2014.08.25 13:40:23
@turista a saját országában: De az EBESZ és a kommunisták és a fidesz szerint demokratikusak voltak a választások.

Kérdés ki szerint nem?
politikus-omm 2014.08.25 13:43:42
@turista a saját országában: 'Próbáltam elmagyarázni az autoriter kirakatdemokrácia lényegét, de ennek megértéséhez vagy túl hülye vagy, vagy az orbáni rendszer haszonélvezője.'

Igy van a zemberek vagy az orbáni rendszer haszonélvezői vagy hülyék.

Ha bármi másnak is a haszonélvezői lettek volna nem Orbánra szavaznának messze a legtöbben.
A hét kérdése: hogy mondják szocialistául, hogy elbizakodottak és önhittek voltunk? Így: "burokban voltunk, farkasvakságban szenvedtünk". Burokban, mi? Mi többiek azért még emlékszünk, hogy a Nagy Bútorösszetolás utáni első hangulatmérés idején a Jobbik azonnali…..
politikus-omm 2014.04.12 22:51:22
sorok között A kormány hazudik 2013.07.14 06:10:00
Amikor a kormány kitalálta, hogy ők majd megcsinálják az e-útdíjat, azt gondoltam, hogy katasztrófa lesz. Nézőpont kérdése. A narancsközeli médiaforrásokból tájékozódva egy klasszikus kormányzati sikersztori körvonalazódik. A tesztüzem nagyvonalú mellőzése, és az aljas…..
Több előolvasó is található a közösségi oldalon, akinek adok a véleményére. A médiakutató Bajomi Lázár Péter például Dessewffy Tibor írását ajánlotta figyelmünkbe az Élet és Irodalomból. Átrágtam magam a cikken, és csakugyan figyelemre méltó. A szerző egyebek mellett…..
Miközben a szerencsejáték bizniszt egy nap alatt eltemette a kormány, cégek csődöltek le, a játéktermek bezártak és sok ezer embert volt kénytelen más megélhetés után nézni, mára már kiderült, nem mindenkit érintett negatívan a törvényhozás erőteljesen kiszámíthatatlan…..
Persze tudjuk, mindenki lehet piacvezető, csak jól kell megválasztani a piaci szegmens, de az akkor is meglepő, hogy mennyire innovatívak az európai országok. Az első négy mind innen való és a top 10-be is hét jutott.  A Global Economic Index összeállításánál 142 ország…..
Laodumin Tavares nem továris 2013.07.03 05:32:38
Van az a nagyon híres jelenet, amikor Hruscsov a cipőjével csapkodja az asztalt az ENSZ-ben... Nem lennék meglepődve azon, ha ugyanaz a lábbeli előkerülne egy zártkörű Fideszes "gyerekek ennek a Tavares zöld embernek adjunk valahol trafikot csak fogja be a pofáját" rendezvényen,…..
politikus-omm 2013.07.03 20:06:30
@kisQtya: A demokrácia marakodás. Amikor hosszú távon nem müködik vagy gödörbe jut, akkor nem a szakértősködés a megoldás. Legalábbis a történelemben ilyen sosem volt. Amikor az emberek elunják az impotens marakodást, jön a diktatúra (valamilyen formája).

Ilyesmit tervez az EU is bankközpontosítással, adóközpontosítással. De nem biztos hogy így valósul meg, megvalósulhat nemzeti alapon is.
politikus-omm 2013.07.03 20:10:33
@komplikato: De neked írtam. Azt írod röhejes a kormánytól az antiszemitizmus visszaszorításának emlegetése, erre írtam hogy a fidesz a miépet és a jobbikot is visszaszorította, amelyek a ballib kormányok alatt erősödtek meg.
politikus-omm 2013.07.03 20:51:47
@kisQtya: Nekem az eredeti felállás tetszik, ami az EU előtt volt(EK). Vámunió, kereskedelmi unió és kész.
Bár Áder János megvétózta, a parlamenti véghajrában 2013. június 26-án az országgyűlés szinte változtatás nélkül fogadta el a lex Margitszigetet. Ennek értelmében a Fővárosi Önkormányzat lesz a meghatározott feladat- és hatáskörökben eljárni jogosult hatóság, és a…..
Miután hétfő délután megjelent a Mandineren a Budapest Pride-ról szóló tudósításom, úgy gondoltam, végre megérdemlek egy kis pihenést. Ellátogattam a Hátsó kapu nevű műintézménybe, hogy megnézzem a Budapesti Anarchista Színház Többszörös orgazmus című előadását.…..
A jelenséget nem mi írtuk meg, sajnos. A Napi.hu írt arról, hogy százával mennek tönkre a kocsmák és különböző home made megoldásokkal működnek tovább. A portál beszámol nagykanizsai és kaposvári esetekről is, így valóban országos jelenségről van szó. A sztori egyszerű,…..
A Betyársereg nevű szélsőjobboldali szervezet saját honlapján elkezdte azoknak a nevét és profilképeit gyűjteni, akik visszajelölték, hogy elmennek a Budapest Pride valamelyik eseményére a Facebookon. Eddig több száz nevet és fényképet raktak fel a honlapjukra, de egy csomó…..
politikus-omm 2013.07.03 14:25:17
@sárkányfő: Az hogy elfogadóbbak a népek nem óriási siker, hanem óriási kudarc, amúgy stimmt.
politikus-omm 2013.07.03 14:40:09
@Mohamed: At antik Görögország - először is ilyen nincs

Volt 500 városállam, mindenhol saját jogrendszer. Amennyire tudom, csak Lesbos szigetén fogadták el a női homoszexualitást egy rövid időperiódusban.

A spártai szövetségben, ami a görög városok kb. fele, meg azonnali tajgetosz volt nem csak a buziknak.

Harmadrészt a görögöket végül lenyomták a perzsák, akik máig utálják a buzikat, és halálal jutalmazzák őket.

Erre azt mondani hogy az antik görögök buzifilek, elég gyenge csúsztatás.
politikus-omm 2013.07.03 14:47:18
@mizrolist: Amikor élhetőek lettek irtották is a buzikat ahogy kell. Valóban hanyatlanak, jól látod.
Igen, mélyen tisztelt polgártársak, ez az egész ügy undorító és mocskos. Ahhoz is nehezen szoktunk hozzá, hogy bizony a politika az adóforintokat és a közvagyont időnként sajátjaként kezeli. De a Fidesz új fejezetet nyitott. Ha ennek a történetnek nem szakad 2014-ben vége, a…..
politikus-omm 2013.07.03 14:18:28
@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Lesznek érvek, eredmények is vagy csak fujjozás mint az átlag MSZP kampányokban?
politikus-omm 2013.07.03 14:43:15
@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Úgy gondolod, hogy nekünk van szükségünk arra, hogy többnek tünjünk?

Ha-ha-ha
"Miért vagy így megijedve? - kérdezte Merényi... Hiszen nincs rá okod, ugye?- Mit akartok? - kérdeztem végre nehézkesen.Merényi felnevetett. Nem szólt, nézett tovább, hidegen. ... Tedd le ide - mondta. A könyveidet. Intett a fejével. A holmim felé, amit a hónom alatt tartottam. -…..
Ha esetleg valaki azt gondolta volna lesz annyira gerinces a kormánypárt mutyigépezete képes lebuktatni saját magát a trafiknyertesek pályázataival, rá kell jönnie ezek vannak annyira gyáva férgek mindent megtegyenek a hamis látszat fenntartásáért. Nem volt véletlen előzmény az…..
Mától új időszámítás kezdődik a választási kampányban - már nemcsak az a kérdés, ki milyen kormányprogrammal indul jövőre, milyen üzeneteket fogalmaz meg és milyen ígéreteket tesz a különböző érdekeltségű választói csoportoknak, hanem az is, ki kit mivel fenyeget…..
politikus-omm 2013.06.27 13:19:11
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Filoszemita szélsőjobb csak Izraelben van...:)

Attól hogy vki utálja az arabokat nem lesz filoszemita.
politikus-omm 2013.06.27 13:22:37
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A dzsobbik egyébként is inkább anticionista, nem antiszemita. Tekintve hogy Mo- egyik jövőbeli rabbiját nevelték ki..:))

Persze ezen az image-en még dolgozniuk kell.
politikus-omm 2013.06.27 13:27:14
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Elhiszem. Antwerpen meg zsidó város. De ez speciális azt hiszem.
Azt gondolnánk, ha van ügy, ami tényleg “van”, az a trafikmutyi. Pedig a trafikmutyi inkább azt bizonyítja, hogy itt valami nincs. Legfőképpen egységes kapitalizmusszemlélet nincs, csak mindig a másoké. A Continental dohánycég elnöke azt magyarázta, hogy az ő aktivizmusuk…..
politikus-omm 2013.06.27 12:33:27
@Fejesrob: Azért kellett az árrést 10%-ra növelni (a hasznon túl), mert mindenkinek kívül-belül szép trafikot kell csinálni egységes tervek alapján. Azért nem úgy fognak kinézni, mint a mostani foskupacok(tisztelet a kivételnek).
politikus-omm 2013.06.27 12:51:10
@koborvadász: A kommunista diktátort is megválasztották? Nem úgy rémlik.
politikus-omm 2013.06.27 12:58:40
@Távmunka blog: Az EU-s pénzeket is kiosztották foglalkoztatás bővítése címen egy rakás trafikosnak, abból berendezést vehetnek.

- Ja persze. Fingod nincs arról mennyit kell adminisztrálni a támogatásoknál. Olyan hogy foglalkoztatásra kapod és eszközt veszel belőle, nincs. Ugyanis először kell megcsinálnod amit akarsz, aztán folyósítják a pénzt.
Amióta kétharmad a kétharmad és NER a NER, azóta bukkan föl néha valakinek a neve, mint aki “fideszes, de azért jóravaló, még a fidesszel is hajlandó szembemenni”. Az egyik ilyen jelölt Pokorni Zoltán, aki évtizede gondosan ápolja szimpatikus imidzsét, így volt mire épülnie a…..
politikus-omm 2013.06.27 05:55:29
@sárkányfő: Nyilván nem. Sem link sem beillesztés nem volt a 200 hisztiblogon. Az ATVn sem megy végtelenítve. Eljött a vég.
politikus-omm 2013.06.27 05:56:55
@sárkányfő: Ja, van bizonyíték csak mire. Olyan az a bizonyíték mint Gyurcsány diplomája. Van csak nincs.
politikus-omm 2013.06.27 06:05:14
@Pop40: @sárkányfő: Gyerekek az kérdez aki a kapun belül van. Nektek felelgetni kell vagy kussolni. A trafikügyről jó lesz kussolni mert 3%-ot erősítette a fideszt.

Jó jogy így 10 hónappal választás előtt ez még nem esett le.
Farkasházy Tivadar láthatóan nem tud különbséget tenni magán- és közélet között. A szárszói találkozót szervező álhumorista sajtóellenes megnyilvánulásairól már írtam, nem is akartam tovább ragozni ezt a témát, de a Heti Hetes-celeb HVG.hu-nak írott levele mellett…..
Az utóbbi időben, a Főszerkesztők Fóruma által szervezett vita apropóján ismét előtérbe kerültek az új Ptk-nak az újságírókat érintő, személyiségi jogi rendelkezései, most épp a fotózás vonatkozásában. A vitára okot adó újítás, hogy az új törvénykönyv –…..
politikus-omm 2013.06.26 21:00:25
@Belpo: Feddhetetelen embernek tünik akárcsak Ángyán..:)

Egyébként az emberek bírják a fideszmutyit: www.origo.hu/itthon/20130626-tarki-nem-er-a-fidesz-nyomaba-az-ellenzek.html

'A pártot választók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A kormány radikális jobboldali ellenzékét képviselő Jobbik támogatottsága ebben a körben 13 százalék, míg a Lehet Más a Politikáé 5 százalék. Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 a pártpreferenciával rendelkezők körében 7 százalék, a DK-é pedig 2 százalék.'
politikus-omm 2013.06.26 22:00:20
@Gyűrött Papír: Ezért szól a jogszabály közszereplőkről, nem X urakról.
Hiába próbáltak Bochkor Gáborral tovább rádózni, majd indítottak Bumeráng néven egy magazint, nem jött be, így most munkanélküliként tengeti napjait Boros Lajos, írja a Blikk. "Mint két hajléktalan, aki a fölösleges hirdetési újságokat gyűjti a MÉH-nek, nagyjából így…..
politikus-omm 2013.06.26 17:22:54
@Shopping: Hol dolgozott komcsiként a kaftános? komolyan érdekel.
politikus-omm 2013.06.26 17:53:14
@luluhanni: Rendszertől függetlenül a kaftánosok vonzódnak az ilyen helyekhez.

Különben köszi.
politikus-omm 2013.06.26 20:23:18
@R.T. Flakfizer: Igazad van,igazságtalan voltam a szar emberekkel és a kaftánossal.

Ezért gyorsan hozzáteszem a szárszói buli 2/3-a volt szar ember kaftános, ők sem azért mert bibsik, meg nem is azért mer balbolsik, csak a miheztartás végett..:)
Libertarian Tanulópénz 2013.06.26 08:00:00
Beérett egy válság. A „Hitel, hitel, tessék, hitel, olcsó!” bazári lendülettel osztogatott devizahitelek fojtogatják a lakosság egy részét, akik most jogosnak érzik, hogy kiálljanak a szemét globáltőke magyarokat megnyomorító eljárása ellen és a hiteleik eltörlését…..
politikus-omm 2013.06.26 20:04:16
@matlab compiler: 'NEM igaz, cáfolat: ahol nincsnek trösztellenes törvények, ott monopólimok teszik lehetlenné a versenyt.'

Nem értünk egyet. A monopólium nem korlátozza a szabad versenyt hanem megnyerte a szabad versenyt, ilyen egyszerü. A szbad verseny egyetlen szabálya a darwini evolúvió, ez nem az etika és az erkölcs terepe.

Tipikusan ilyen még a legfejlettebb országokban is a Facebook, online szerencsejáték, befektetési bankok, alvilág. Ezeket csak próbálja korlátozni az állam, de mivel 1)fingja nincs hogyan müködnek 2)nem tud megfizetni közel sem olyan jó szakembereket mint az említett iparágak, mindig 2 lépés hátrányban van.
A közepesen fejlett és fejletlen országokban pedig vadkapitalizmus van.
politikus-omm 2013.06.26 20:15:02
@hot-spot: Nincs semmi baj a hitellel, ahogy a pisztoly sem rossz vagy jó. Csak nem magadat kell lelőni vele, hanem a riválisokat.

A fogyasztási célú hitelek okozták a bajt (itt: fogyasztási hitel lehet a lakáshitel is, amennyiben a lakás nem hozza hanem viszi a pénzt)
politikus-omm 2013.06.26 20:16:58
@Melampo: Ezt a mondást az amerikai választók valahogy elfelejtették, mindent meg lehet velük etetni a terrorizmustól való félelmükben.
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
politikus-omm 2013.06.26 13:01:57
@Sárga Király: Én sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a fidesz buliba ne engedjenek be nem szimpi újságírót.

Nekem mondjuk nem ez a bajom, végülis magánzsúr magánterületen, sokkal durvább maga a társaság és állapota.

Komolyan megsajnáltam kicsit őket. Na jó elmúlt.
politikus-omm 2013.06.26 13:47:53
@röf: ''Ellentétben a Teddy-Piknik résztvevőivel, akik közül a fiatalabbak vasárnaponként Németh Sándort hallgatnak, belőve mint állat.
Az öregebbek meg tolókocsi versenyt szerveznek az „Aranyalkony-ezüstvég Aggok Háza” murvás parkolójában. ''

Hehehe.
politikus-omm 2013.06.26 15:33:28
@nu pagagyí: 'Nem látok gazdasági sikert. A jegybanki alapkamat csökkentését azt tette lehetővé, hogy az MNB trezorjában ott lapul még az IMF pénz, amit az előző kormány vett fel'

- Ekkora baromságot. Nyilván ezért volt az alapkamat a duplája mert az előző kormány ugyanezzel a pénzzel nem tudta lenyomni.