Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hanog

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim az Úrban,  amint arról már megemlékeztünk, két hónapja bedőlt az Ulpius. Ügyesek voltak és expanzívak, de mégiscsak utolérte őket a vég. Aztán jött egy új hír, hogy a megürülő (és a bukás egyik lehetséges okaként azonosított) bolthálózat egyes elemeit…..
avagy, kik azok a „kalózok” és hogyan hadakoznak a könyvkiadók ellen? Gyorsul az ekönyvek világa, de nem csak a legális oldalon. Januárban az nCore kifejezett kampányt indított az "ebook kategória felélénkítésére". Természetesen igyekszünk az eredményekről is hamarosan…..
Introverzió: nyomokban objektivitást is tartalmazó személyes vélemény Pörögtünk már itt a blogon is azon, hogy egyre másra jelennek meg tudományosnak látszó elemzések arról, hogy miért is más (miért káros, ugye) a villanyon olvasás. Anno a média jól felhájpolta ezt a…..
hanog 2015.01.06 08:34:09
Próbáltam a gyors olvasást és először tetszett. De 5-6-7-10 oldal után rájöttem, ez csak dara. Alig tudom visszaidézni normálisan a tartalmat és nem is volt olyan élvezetes a tartalom ettől. Olvasni meg inkább elektronikusan mint papíron. Papíron marad a "képeskönyv" és egy-két kivétel. Nekem pl az elektromos könyv hozta meg az olvasás örömét. Számítógépen mai napig nem szeretek könyvet olvasni, ott maradnak a cikkek, újságok. Régen alig olvastam valamit, papíron szenvedés volt, kényelmetlen, hogy állandóan lapozni kell, nem jól esik a fény, állandóan álmosít utáltam. Kaptam a könyveket de csak sorakoztak a polcon egyre másra. Aztán egyszer felfedeztem egy olvasó progit Sony Ericsson T630-as telefonomra...el lehet képzelni micsoda csodálatosan kényelmes volt. Mégis egyre-másra pipáltam ki a Duglas Adams és Asimov könyveket. Többet olvastam mint addig bármikor, aztán persze fejlődött a technika, főleg, hogy elkezdtem ebbe az irányba keresni. Jött a pda korszakom, majd okostelefon, majd tablet. A tablet már egész jó volt, de éjjel még nagyon könnyezett a szemem tőle. Aztán megjelent a Kindle PW. Szóval nekem a PW a technika csúcsa, a legnagyobb komfort és azóta még többet olvasok.

OFF
Dwo, az előzőhöz kapcsolódóan látható, hogy nekem szívügyem az "e". Nem akarok lemondani az olvasás öröméről, mert a papír nekem azt jeleni, hogy nem fogok olvasni. Lehet most van, aki lehülyéz, de nálam ez így alakult. És mivel az info generáció tagja vagyok én inkább letöltök, persze fizetek is érte ha van lehetőségem rá. Jó hosszan felvezetve a kérdésemet, sikerült-e eljutnod Könyvmolyképzőékhez, Siló és folytatásai és általánosan "e" ügyben?
E-könyv olvasók Lopásetika 2014.12.09 11:13:51
Diszklémer Nem vagyok jogász. Az itt következő fejtegetések a személyes véleményemet tükrözik, nem pedig a hatályos jogszabályok szerint előírt magatartásformákat. Mindent tudó sem vagyok. Minden észrevételt és kiegészítést szivesen veszek. Intro Egy jó barátom küldte az…..
hanog 2014.12.11 09:32:26
@Dworkyll: Köszi! Kíváncsi leszek a fejleményekre mert jó könyveik vannak.
E-könyv olvasók Számadás 2014.10.11 07:14:10
Kedves barátaim az Úrban, a minap egy nagyon érdekes számmal találtam szembe: egyik kedvenc kiadóm, az Agave szűk egy év alatt túljutott a századik megjelent e-könyvön. Nem egy óriáskiadóról beszélünk, amely az összes friss címét megjelentetné elektronikusan (bár nem egy…..
Köszönve Komavary olvtársnak, ideje beszámolnunk az Amazon őszi (menetrend szerinti) termékpaletta-frissítéséről. A nagy iPhone6 - Note4 bejelentésháború árnyékában talán elsikkadna, pedig vannak érdekességek. Agyő, gombok A belépő szintű Kindle-ről is eltűntek a gombok,…..
Kedves barátaim az Úrban, tavaly már volt ilyen, és szerencsére az idén sem marad el az e-könyv olvasás hete. Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a norvégok, ahol a 250.000 ingyenes hozzáférhetővé tételébe vágták bele a (viking) fejszéjüket, de azért a magyar forgalmazók is…..
Ha az előjelek nem csalnak, a hazai könyvpiac legnagyobb szereplője is megjelent az ekönyv-piacon. Voltak már érdekes próbálkozások, pl. olvasás a böngészőben, és a mostani lépés is inkább látszik alibinek, mint progressziónak: Csak androidos okostelefonokon és tableteken meg…..
hanog 2013.12.15 17:48:26
@Komavary: Na ez tuti DRM mentesíti majd és legalább az OCR-nek is könnyű dolga lesz :)
Közeledik a karácsony, meg egyébként is: adni jó. Fura dolog, de egyre több olyan ajándék van már a piacon, amit nem lehet konkrétan megfogni, vagy hogy stílszerű legyek: polcra rakni. Például lehet apunak (vagy anyunak ;-) venni ajándékba másfél óra tankvezetést. (Aki teheti,…..
Egy kedves és lelkes olvtársnak köszönhetően szemügyre vehettem az idei Paperwhite változatot. Óriási meglepetés: nagyon hasonlít a tavalyihoz ;-). Például belemegy annak a tokjába (szemben pl. a különféle iPafd generációkkal.) Egyetlen lényeges különbség van (a firmware-en…..
hanog 2013.11.23 08:03:19
@Mike76: Ezt aláírom, de egy esélyt nekem megér, ha ehhez törni kell. Illetve nekem a margó egy nagyon fontos dolog lett. Legelőször úgy voltam vele én is, hogy minek törni, olvasni lehet, jól működik, az elválasztás sem érdekelt. Aztán addig-addig zsenírozott (amúgy is kütyü meg buhera mániás vagyok), hogy felraktam, aztán jbpatch, aztán borítós screensaver, aztán kual+fonts hack+%-os akku. A duokan volt az egyetlen amit sehogy nem tudtam megkedvelni és le is szedtem és nem érzem a hiányát. Aztán gondoltam kipróbálom mihez szoktam hozzá és miaz ami nélkül simán használni tudnám a Kindlet és felraktam az 5.3.9-et. Használgattam de nem volt az igazi. A margó volt a legégetőbb mert elválasztást megoldottam calibrevel, de már ott sem tetszett, hogy külön konvertálgatni kell és ezért nem működik az utolsó olvasott oldal szinkronizáció. Aztán hiányoztak a borítók is, a font hack még működött volna törés nélkül vagy épp be is ágyazhattam volna, de sokkal egyszerűbb és kényelmesebb az élet számomra 5.3.4-es FW-en, úgyhogy visszatettem mindent a megszokottra. Nyilván ezek nélkül a modok nélkül is használható és jó az olvasó de, ha valaki felteszi és használja, rájön, hogy sokkal jobb is lehet az eszköze. Na de ezeket Te is tudod, mert pont a minap láttam, hogy aktívan mobilereadelsz Te is. :)
E-könyv olvasók Fontoskodás II. 2013.11.19 22:15:01
Nakéremszépen, írtunk mi már egyszer a fontok szépségeiről, meg az elméletekről, de az előző poszt hozzászólásai azt bizonyítják, hogy ez a meccs még nincs lefutva, és a tudatos vásárlók elvárják, hogy remekbe szabott fontok is legyenek a könyvekben. Ezért aztán…..
hanog 2013.11.20 09:47:02
@Dworkyll: Palatino a kedvencem a gyáriak közül. Az tényleg szép és jó. Baskerville második. Futurát is használtam 5-6 könyvre, de mostanában nem nagyon került elő.
Nekem már itt van a karácsony, az Agave az eddigi kísérletek után most rendesen odatette magát, és oly sok kör után ráállt az elektronikus kiadásra is. Innentől kezdve már nem rajtuk múlik, ha valamelyik könyvük nem jön ki elektronikusan. Az ő szándékuk és képességeik…..
Kedves barátaim az Úrban, bár teljesen úgy néz ki, de amit látunk az még nem a tuti, a DiBook.hu még nem indult el rendesen. Amit látunk az praktikusan egy nyilvános tesztüzem. Leginkább azért mondom ezt, mert pont azok a tényezők, amik megkülönböztetnék a meglevő ekönyves…..
Kedves olvtársak,  beérkeztek a pályaművek, és leginkább csak rám várnak, hogy jól közzétegyem őket. Amikor meghirdettem ezt a rettenesen komoly/komolytalan (nem kívánt rész törlendő) versengést, akkor még nem számoltam azzal, hogy ebben a szűk hónapban is nagyon sok…..
Az, hogy egy e-köny alapjában véve kézzel nem megfogható (csak bináris állapotok sorozata egy tetszőleges tárolóban, vagy átviteli csatornán), jár kellemes és kellemetlen mellékhatásokkal. A kellemeseket nagyjából egymilliószor fényeztük már itt a blogon, de érdemes szót…..
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
Azért írom le itt nyugodtan, hogy már két napja tart az e-könyvek hete, mert ezen a blogon tudom, hogy megjelent a felhívás. Akik itt vannak, azok jó eséllyel hallottak róla, csak kint, a világban van néma csend.Az Olvass egy e-könyvet! hét a magyar e-könyvpiaci szereplők hatalmas…..
hanog 2013.03.06 06:21:07
Szerintem ez bármelyik hétre igaz ;-) viszont most van a "hivatalos" Olvass e-könyvet hét. Már amennyire hivatalos lehet egy marék civil akciója. A dolog Kanadából indult, kilenc évvel ezelőtt, amikoris ez az egész új olvasási paradigma még igencsak gyerekcipőben járt (pontosabban…..
hanog 2013.03.04 22:55:57
@Dworkyll: Hát fülszöveget azt sehol, max calibre-ben mikor keresem mit olvassak. Ezért is írtam, hogy nem baj, nem felróható hiba. Csak ha már van ilyenre lehetőség akkor miért ne? Hátha kapunk egyszer egy firmwaret az amazontól. :)
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
hanog 2013.03.01 14:06:09
Nem teljesen idevágó téma, de ha már szó esett a töltésről.
Vettem egy ilyen töltőt:
www.ebay.com/itm/EU-Travel-AC-Charger-Adapter-USB-For-Amazon-Kindle-3-4-Touch-PapereWhite-Fire-7-/290820697988?pt=PDA_Accessories&hash=item43b643af84

Ha ezzel töltöm, akkor szinte semmire nem reagál töltés közben, nem lehet lapozni, nem jön elő a menü stb. De tölt rendesen, ha kihúzom az áramból (nem a töltőből, hanem a konnektorból) akkor minden megjavul varázsütésre. Ha a telefon töltőjébe dugom, akkor minden megy rendesen, tölt is, lapoz is, menü is megy.

Találkozott már valaki ilyennel? Ötlet?
hanog 2013.03.01 14:07:25