Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rondár

71 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt többen tudjátok, a The Longest Journey című kalandjáték-sorozat a szívem csücske, és óriási hatással volt rám. Nagyon örültem neki, mikor megtudtam, hogy a – véleményem szerint – teljesen mellément Dreamfall után készül a harmadik rész, a Dreamfall Chapters: The…..
Nagyon régen volt már bejegyzés mangákról és animékről, melynek az a legfőbb oka, hogy az utóbbi időben nagyon eltávolodtam tőlük. Erre talán majd szentelek később egy külön bejegyzést. Viszont amire sohasem gondoltam volna, az az, hogy én erről a sorozatról valaha is…..
Rondár 2014.07.11 23:47:48
@DropTheWorld: Engem is, de engem pozitív értelemben. :)
Hú, legalább ezer éve nem blogoltam már. Lássuk csak, mi történt röviden az elmúlt néhány hónapban!   Megszereztem az újságíró bizonyítványt, úgyhogy most már hivatalosan is zsurnaliszta vagyok. Ennek hátrányait is megtapasztaltam, ugyanis hiába töltöttem több hónapot…..
SF.blog Donkey Kong Mania 2014.03.07 17:42:26
  A Donkey Kong egyike a világ legnépszerűbb videojáték-franchise sorozatainak. A legelőször Mario ellenségeként feltűnő gorilla azóta saját szériát is kapott, népszerűsége pedig töretlen. De mi van akkor, ha ismert filmek és rajzfilmek szereplőit ültetjük át ebbe a…..
SF.blog Fiction és tetoválás 2014.03.06 16:55:13
  A Photoshop, és az ahhoz hasonló szoftverek a posztmodern művészet eszközévé váltak, és az emberi kreativitás egyik legnagyobb játszóterévé. A tetoválás ősi motívumai szintén a művészet fontos részét képezik. Ha összerakjuk a kettőt, vajon mit kapunk?   Wonder…..
Rondár blogja Égi fuvar 2014.03.02 22:06:01
Rég írtam már rövideket. Az Antijég kapcsán annyit foglalkoztam a steampunkkal, hogy úgy döntöttem, én is írok egy ilyen sztorit. Egy egyszerű, szórakoztató írást akartam, melyet még a későbbiekben tudok folytatni, ha kedvem szottyan rá. Kedvelem a darabokra hullott, lebegő…..
  Újabb cikkemet közölte le a Galaktika. Ezúttal egy Doris Lessing-megemlékezést írtam, és a cikkem majdnem egy egész oldalt kapott, nem csak egy kis eldugott alsó részt az XL utolsó oldalán. Éljen! =)  ..
 A steampunk az irodalomból hamar a művészetbe került át, mégis kifejezetten kevés gőzvandál film létezik a témában. Ami azért érdekes, mert videojáték-készítők fantáziáját jobban meg tudta ragadni. Tizennégy olyan videojátékot válogattunk össze, melyek tartalmaznak…..
A magyarok között sok lelkes amatőr filmesre bukkanhatunk, akik örömmel áldozzák idejüket filmkészítésre. Többen az ismert videóblogger és "youtube hírességek" közül is amatőr filmkészítőként tevékenykednek, és néhányan meglepően igényes munkát adnak ki a kezükből. Mi…..
SF.blog A Nap Képe: Battraktor 2014.01.24 09:56:57
A képregényhősök vidéki újraértelmezése elég humoros ahhoz, hogy ne menjünk el mellette szó nélkül. Batman, mint milliomos farmer = felülmúlhatatlan lenne egy ilyen képregény! ..
A Star Wars jelenség egyik legviccesebbje számomra az, hogy van belőle rajzfilm, CGI film, videojáték, de a japánok még nem dolgozták fel animálva, csak képregényben. Pedig többször is előfordult már sikeres franchise-ok esetében, hogy közreműködtek a japánokkal. A rajongók…..
Rondár 2014.01.17 16:58:14
@steery: Ez nagy tévedés. Egy csomó komoly japán sci-fi anime létezik, még űropera tematikában is, de a minőségi, ugyanakkor laza szórakoztatás sem áll tőlük távol. A fenti videók rajongói kreálmányok; egy komolyabb stúdió máshogy oldotta volna meg a látottakat. A birodalmi rajongás pedig szerintem nem probléma. :) És igen, az első videó valóban paródia, mely a 80-as évek anime kliséit figurázza ki SW szereplőkkel.

Ami pedig a japánokat illeti, tudnak nagyon is jól összedolgozni a nyugati franchise-okkal, de ahhoz az kell, hogy a projektben egy nyugati szem segítsen be. A Hegylakó animével (The Search for Vengeance) is ez történt, az eredmény pedig nagyon jó lett.
SF.blog 300 Schwarzenegger idézet 2014.01.10 12:02:00
Arnold Schwarzenegger színészi teljesítményéről megoszlanak a vélemények. Az viszont tagadhatatlan tény, hogy olyan életművel büszkélkedhet, amelyet csak keveseknek sikerül elérnie. A mai napig rengeteg embert képes inspirálni, hiszen sikeres testépítő volt, akiből sikeres…..
Talán a nagyobb sebesség megkönnyíthette volna a gyűrűlidércek dolgát, mikor a hobbitokat keresték. Kivéve persze, ha szembekerülnek a jedi mester Aragornnal. A képet Benjamin "Benco42" Collison  készítette. Aragorn mester már várta, hogy felbukkanjanak a…..
Ahhoz, hogy valaki rajongói témákat dolgozzon fel, rajongónak kell lennie. De gyakran feltettük már magunknak - és rajongótársainknak - azt a kérdést, hogy vajon melyik szuperhős győzedelmeskedne a másik felett? Mert aligha létezik annál eposzibb látvány, mint a kedvenc…..
  A science fiction az elmúlt ötven-hatvan évben vált a popkultúra jelentős részévé, melyet részben a nagyköltségvetésű filmeknek köszönhet. A japán animátorok is hozzájárultak a sci-fi népszerűsítéséhez kis hazájukban. Akad közöttük adaptáció, önálló munka vagy…..
Kevés olyan színészt tudnánk mondani, akik minden generációból tudhatnak magukénak rajongótábort. Ehhez persze nagy szerencse is kell, de idős korban derül ki igazán, hogy mennyit is számít az igazi tehetség. Sean Connery és Harrison Ford is impozáns életművet tudhat magáénak,…..
  A szülők sikerét utódaik szeretnék megörökölni, ami az esetek nagy részében teljesen normális. De mi van akkor, ha átcsap abszurd követelésbe? Egyáltalán nem idegen a híres emberek gyermekeitől a nevetséges hiszti, hiszen Tolkien fia és Philip K. Dick lánya is…..
A házasság nem egyszerű intézmény. Összetartást, kölcsönös megbecsülést és sok türelmet igényel. A következő fiktív levelezésben informatikai nyelve fordítva olvashatunk egy ilyen problémáról, és annak lehetséges megoldásáról. Tisztelt Tech Support!   Tavaly…..
Rondár 2013.11.11 15:17:53
@Grave digga: Javítva.
Rondár blogja Az Ad Astráról 2013.11.03 15:55:13
Ironikus tud lenni az élet, szó ami szó. Az Ad Astra elképesztő erőt ölt minden megjelent könyvébe, hiszen a ragyogóan fehér lapokon kívül a szép borítók is sugallták a könyvek minőségét, nem is beszélve a látványos könyvbemutatókról. Nekem nem tisztem találgatásokba…..
  David Brin tegnap (2013. október 6.) töltötte be 63. életévét. Ezúton is szeretnénk boldog szülinapot kívánni neki és gratulálni impozáns életművéhez. Szeretnénk, hogy még többször ennyit élhessen, és írjon még nagyon sok remekművet! Akit érdekelnek a…..
  Legutóbbi listánkban elővettünk olyan játékadaptációkat, melyeket elbeszélések ihlettek. Most összeállítottunk még egy ilyen listát az Arszen és a játék hatalma megjelenését várva, szintén tíz címmel, melyek legutóbb kiszorultak a listáról helyhiány…..
Rondár 2013.09.18 13:05:46
@tucano: tévedés.

2010. február 4.-én jelent meg a játék.

2010. február 9.-én jelent meg a rajzfilm.

@Diopapa_sok: szubjektív. Az eredeti regényt nehezen lehetett volna FPS játékként feldolgozni.

@Bobby Newmark: ezekből többről is volt már szó a korábbi cikkben. Javaslom, nézd meg azt is. :)
Rondár 2013.10.03 09:31:45
@O.Ádám: valóban volt korábban is egy Dűnéjük, de ezt a játékot alkalmasabbnak találtam a bemutatásra. Klasszikus kalandjátékokból ugyanis már elég sok volt bemutatva a listában, plusz kellett negatív példa is. (A könyvlink pedig ugyanúgy egy Dűne regényre mutat, írja akárki is és legyen akármilyen; a lényeg hogy Dűnés.)
Szépen lassan vége a szeptembernek. E célból összegyűjtöttem azokat az eseményeket, melyek megtörténtek velem ebben a hónapban.   Elolvasott könyvek: – Cory Doctorow: Kis testvér – Arthur C. Clarke: Földfény – Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek…..
A robotok emberként való ábrázolása nem újdonság a sci-fi filmekben. Viszont gyakori a robot, mint humorforrás alkalmazása. Hat olyan robotot választottunk ki, akiknek a dolguk, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra.   Alfa 5 – Mighty Morphin Power Rangers   Alfa 5 dolga…..
A robotok jópofák, szeretetreméltók, de lehetnek a legrosszabb ellenségeink is. Sok szerző sokféleképpen adott hozzá az embert szolgáló, vagy épp őt utánzó gépezetekhez. Összeállítottunk egy retro galériát, melyet a múlt évezred robotjainak szentelünk.…..
  Gyakori, ha videojátékok készülnek filmek alapján, de most már az sem ritka, hogy a fordítottja történik meg. Tomb Raider, Resident Evil, Mortal Kombat… ezekből sikeres filmek készültek. De mi a helyzet akkor, ha a videojáték alapja egy ismert regény vagy novella, melyből nem…..
Rondár 2013.09.06 11:38:58
@RTSnip: köszönöm az észrevételt. :)
Rondár 2013.09.06 14:33:31
@mrbloodbunny: mert ahhoz nem csak a regény volt felhasználva, de a film is, meghintve jó néhány más elemmel. Én pedig olyan játékokról akartam írni, amiknek nem volt filmes feldolgozásuk akkor, amikor adaptálták a műveket. Plusz szerintem több olyan játékról is sikerült írnom, amiről sokan még csak nem is hallottak. Nálunk nem volt nagy sikere a kalandjátékoknak a nyelvi korlátok és a visszafogott játékmenet miatt.