Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egon Krenz

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a cikkben megnézzük hogyan tudod felgyorsítani és karbantartani Windows-os számítógépedet. Ezzel megkönnyítve rajta a munkát és több FPS-t szerezve a játékokban...
Egon Krenz 2020.07.06 23:15:40
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
Egon Krenz 2020.06.11 09:23:19
@Weißkopf: Kiegészítettem a poszt egy mondatát megfelelően, hogy mindenki értse miről van szó.:

Fontos különbség, hogy míg a határon túli magyarok, azaz a magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok levélben szavazhatnak, addig a kivándoroltak, akiknek [törvénysértő módon] jellemzően van magyarországi lakcímük, csak külképviseleten adhatják le voksukat.
Egon Krenz 2020.06.11 12:46:36
@Weißkopf: @MAXVAL bircaman közíró:

Az uniós és a magyar törvények szerint is fő lakcíme csak egy lehet minden Eu polgárnak és akármennyi ideiglenes. Ha vki elhagyja Magyarországot, hogy életvitelszerűen külföldön éljen, az bejelenti a kormányablakban és kap egy új lakcím kártyát 'külföldön él' címmel és (az esetleges magyar) ideiglenes címmel. Ezzel egy időben megadja az új külföldi lakcímét.

Ha ez megtörtént tud a magyar kormány választási borítékot küldeni az illető címére, aki ugyanúgy szavazhat mint egy Romániában született magyar: levélben.

Ausztriában ha a fő lakcím nem osztrák, megtagadhatja az állam a munkanélküli segély és családi pótlék kifizetését.

A követség előtt ezért vannak sorok mert ezt elmulasztották emberek.
A trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából rendhagyó módon összegyűjtöttünk korabeli újságcikkeket és fényképeket, amelyek tudósítanak a békeszerződés aláírásáról. A békeszerződésben foglaltakról és az aláírás menetéről nem lesz szó a cikkben, csupán egy eddig szinte egyáltalán nem ismert…..
https://index.hu/belfold/2020/05/04/szilagyi_istvan_felesege_a_boltba_rohant_segitseget_kerni/ Sajnos a családon belüli erőszak (domestic abuse) nemcsak védtelen nőket, és gyermekeket érint, hanem nagyon sokszor időseket is. Itt a közös pont a kiszolgáltattság és az, hogy az állam szakszerű…..
Egon Krenz 2020.05.06 22:57:10
@teéjesenmindegy: Jogszabályok vannak de úgy látszik nem elégségesek. A Szilágyi fiú felfüggőt kapott és tovább verte az apját. Arról nem hallani, hogy a baptista szeretetszolgálat embere jelentette-e volna a rendőrségen, hogy továbbra is rendszeresen verik az öreget.

A gyengébbek verése nem társadalmi réteg specifikus. De mióta felmentés a bűn alól a szociális helyzeted? Aki veri a gyengébbet az menjen amerre lát. Ausztriában az iskolában tanítják, hogy ha a gyereket megverik otthon nyugodtan hívjon rendőrt. És ez így is van rendjén.
Egon Krenz 2020.05.06 23:26:51
@teéjesenmindegy: Ha megkérhetlek mellőzzük a demagógiát mert csak eltéríti a beszélgetést. Gondolok itt olyanra, hogy egy büntetés az vagy felfüggő vagy életfogytiglan lehet. Mert nem csak az lehet lehet letöltendő fogház is egy ilyen tettért. Persze lehet felfüggő is, de ha egy olyan szakember, aki pontosan tudja (mert elmondta a riportban), hogy ilyen sérüléseket nem szerez senki elesésből pláne nem egyszerre két ember nyugodtan kiadhat a rendőrség egy távoltartási végzést.
Persze lehetséges, hogy az idős szülők még erre is fittyet hánynak de a rendőrség akkor is megjelenhet egy héten háromszor ilyen eseteknél csak, hogy az erőszaktevő lássa, hogy tettének következményei is vannak.

Az erőszak nem társadalmi réteg specifikus ha ezt cáfolni szeretnéd idézz be forrásokat légyszíves.

A negyedik pontnál még mindig nem értem miért olyan természetes nálad, hogy ja okoztam egy monoklit az asszonynak. Kb úgy állítod be mintha ez olyan véletlenül bekövetkező esemény lenne mint a megbotlanál a küszöbbe. Mond már meg nekem miért nem megy egy ilyen kemény legény a helyi bokszterembe és miért nem ott emberkedik? Mert ott nem csak verni kell, hanem meg is verhetnek?

Az ingatlan tulajdonjogát most ne keverjük ide. Ez is fontos de egy törvény kidolgozásánál figyelembe lehet venni.

Az ötödik pontodra már reagáltam, de még egyszer: Egyfelől nem feltétlen kell, hogy vki hajléktalan legyen mert távoltartási végzést kapott; másfelől az is egy légből kapott állítás, hogy mindenki sajnálná a hajléktalanokat.
Az egyébként egy teljesen más szociális probléma, ami szintén ezer sebből vérzik természetesen.
Egon Krenz 2020.05.09 20:23:23
@teéjesenmindegy: "És ez bizonyíték arra, hogy ki is volt a tettes?"

Közvetetten igen. Ehhez még hozzájön az anyja vallomása, aki megmondta, hogy meg lettek verve, nem életszerű, hogy két idős ember elesik egyszerre, plusz korábban elítélték már szülőverésért.

"Tehát a te elképzelésed szerint mondjuk anyád megsérül, ezért a bíró eltilt tőle"

Nem. De én semmi ilyet nem írtam. Ez csak a te csúsztatásod.

"Idézz be te forrásokat, hogy ha cáfolni akarsz valamit."

Ezzel foglalkoztató szervezetek szerint a családon belüli erőszak jelen van minden társadalmi rétegben, legfeljebb a felső rétegben szofisztikáltabb. De ezt nem akarom továbbiakban bizonygatni.

"Nem a boxteremben lévőkkel van a baja, hanem az asszonnyal aki mondjuk félrekúrt, vagy a gyerekkel aki rosszalkodik, vagy az anyósával aki szövegel folyamatosan."

Értem. Tehát a dolgok természetes rendje és a bocsánatos bűn kategóriája ha ilyenkor verekszik valaki. Véletlenül sem szakítás v válás esetleg félrekúrás válasz a félrekúrásra hanem ütés. Nem szólunk az anyósnak, hogy maradjon csendben hanem ütünk. Nem neveljük a gyereket hanem ütünk. Az, hogy mindhárom gyengébb az csak véletlen gondolom. Teszem azt ha a gyerek húsz éves lenne és kigyúrt természetesen akkor is megütné ha nem tetszene neki valami? Na ne.

"Borzasztó primitív hozzáállás, hogy "biztos verekedni akart" azért tette."

Iróniának hívják. Ezek az emberek verni akarnak ezért mozdulnak a gyengébb ellenállás felé és nem mennek mondjuk sportolni.

"Miért ne keverjük ide a tulajdonjogokat? Amiről meg beszélünk az a családon belüli erőszak, ami feltételezi, hogy a család együtt lakik, ahol mindkét fél tulajdonos."
Miért feltételezné? Ez megint csúsztatás. Mert Sokféle lehet. Lehet ALbérlet, közös tulajdon vagy csak az egyik tulajdona. Mindegyiknél más lenne a megoldás.

"Azért elég jó rugás a hajléltalanság felé, ha az embert eltiltják a hazamenéstől."

Ezért nem kell ütni a gyengébbet és akkor nem elszel hajléktalan. Ez ennyire egyszerű.
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
Egon Krenz 2020.05.07 19:21:58
@Csodabogár: Szeretem amikor emberek szélsőségekben tudnak gondolkodni. Rettegni, na persze. Legfeljebb a rendelkezéseket betartani, nem pedig magyarosan sírni.
1857. május 4-én kezdődött Ferenc József császár és Sissi császárné első közös látogatása Magyarországra, amelynek több célja volt: a tartomány problémáinak megismerése mellett a császár az országos körút állomásain tervezte bemutatni alattvalóinak a császárnét és a kislányait, valamint a…..
Egon Krenz 2020.05.04 11:03:46
@Puller István: Más kor, más normák.
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
Egon Krenz 2020.04.09 10:31:10
@Örömhernyó: 'Az asszony helyre volt rakva' muháháhá ez jó
Ökofalu szervezés Ökofalvak 2010.08.28 14:34:00
  01. Ökofalvak   A magyarországi ökokezdeményezéseket bemutató sorozat első része az ökofalvak bemutatása. Mindössze 3 falu került ide. Úgy gondolom, hogy az ökofalu egyik alapvető ismérve az önfenntartási képesség. Ezek a falvak, ha jelenleg nem is teljesen…..
Egon Krenz 2019.01.24 15:17:22
@Csubaka: Helló lehet nálad privátban kérdezősködni? :)
Egon Krenz 2020.04.05 18:20:38
@Bunfordné Csaba Krisztina: Szia!

Nincsenek új infóid Gyűrűfűről? Azért kérdem mert ebben a pillanatban 2 facebook oldal, két honlap van és két alapítvány. Mindkét honlapon hirdetik a letelepedést és mindkettő azt írja, hogy az alapítványnak rá kell bólintania az új letelepedőre.

Csak most azt nem értem mindkét alapítvány mindkét kuratóriumának rá kell bólintani az új letelepedőre vagy elég az egyik is? :)
A 444 TLDR rovata egy olvasmányos és felkavaró történetet hozott le egy szekszárdi középiskola diákjáról, Ákosról. A teljes cikket érdemes elolvasni: 444 - Iskolai diákcsínynek indult, szövevényes bűnügyet kreáltak belőle, de összefoglalnám röviden: A bukás milliószor felhasznált sablonjából két…..
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
Tízezrek tüntettek tegnap a CEU-törvény ellen, ekkora tömeg régen vonult utcára Orbán Viktor ellen, majd késő este sokan a Fidesz-székházhoz is elmentek. A tüntetés hivatalosan a CEU-ról szólt, de több FIDESZ ellenes rigmus is elhangzott a demonstráción. Az előkészületekből már lehetett sejteni,…..
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
Idén lesz hetven esztendeje annak, hogy a náci háborús főbűnösök perében elhangzottak az ítéletek. A nürnbergi tárgyalásról talán már nem sok újat lehet mondani. Annál érdekesebb téma viszont, hogy mi lett a vádlottak gyermekeivel? A kép rendkívül vegyes és a válaszhoz elég kevés megbízható forrás…..
Egon Krenz 2016.01.14 19:22:00
@Velemenyem szerint....: Annyira nem, hogy Paulus tábornok szervezte meg az NDK hadseregét.
Nem véletlen, hogy akkor jelentette be Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, hogy jelentősen szeretnék csökkenteni az állami szférában dolgozók létszámát, amikor ingyenessé, vagy lényegesen olcsóbbá tette a kormány a hivatali ügyintézést az ügyfelek számára. Ez egyrészről jelentős bevételkiesést okoz…..
A tömegközlekedés minden nagyvárosban kulcsfontosságú kérdés, de viszonylag ritkán látjuk, hogyan is telik az azt működtetők egy napja. A mai poszt több szempontból is kakukktojás a blog történetében, hiszen a magyar fővárosban játszódik, ugyanakkor olyasvalaki írta, aki élt…..
Egon Krenz 2015.12.17 11:36:13
@A nagy kékség: Egyébként ez minden szakmával így van. Belülröl jóval részletgazdagabban látszik minden jó és rossz és sok olyan dolog is, ami a felhasználót/megrendelöt/utast nem különösebben érdekli. Ez sajnos ilyen. :)
Egon Krenz 2015.12.17 13:20:48
@rumitom: Olyan is van? ès miböl áll? Nem érkezik meg az Update a Microsofttól?
Az MSZP agóniája évek óta tart, de az utóbbi időben már teljesen egyértelművé vált, hogy halálos kimenetelű lesz az az agysorvadás és gerinctörés, amiben a Magyar Szocialista Párt szenved. Mi Öreg Harcosok reméljük, hogy ez a haláltusa már nem húzódik soká, mert az a…..
Egon Krenz 2015.12.10 08:07:10
@s: Szókimondó markáns vélemény nekem tetszik. :) Még több ilyet.
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
Egon Krenz 2015.12.08 09:27:16
@diggerdriver: Mi ketten meg nagyjából az egész történelemtudomány. Tény és való, hogy mindennek van egy nemesebb meg egy profánabb olvasata; így pl. az Admiralitás Lordjait is nevezhetjük kalózoknak és Amerika megszületését azonosíthatjuk az indiánok kiirtásával. De attól még a nemesebb olvasat is igaz.

1100 év távlatában már nehéz eldönteni, hogy csak a zsákmányolás és/vagy a területszerzés volt a fő cél.
Egon Krenz 2015.12.08 11:17:31
Digger!

Jó ötletet adtál belenéztem a Wikipédiába. Tehát, amíg te ezt írod:

" Berúgták Európa ajtaját és ott pusztítottak ahol tudtak. A történészek zseniális szerecsenmosdató szófordulata a kalandozás kifejezés használata a gyilkolászásra, fosztogatásra, erőszakra."

én meg ezt:

"1100 év távlatában már nehéz eldönteni, hogy csak a zsákmányolás és/vagy a területszerzés volt a fő cél. "

Addig a Wikipédia nem kevesebbet állít mint:

- a Kárpát-medencében letelepedő magyar törzsi társadalom vezetői egyrészt fegyveres kíséretük fenntartásának céljából indítottak zsákmányszerző portyákat,

- a legtöbb ilyen expedíció egyúttal szövetségek, szerződések kötelezettségeinek teljesítése is volt. A bizonytalan, sokszor anarchikus bel- és külpolitikán felülemelkedni kívánó nyugat-európai uralkodók szívesen alkalmazták zsoldosként az Európa-szerte rettegett magyar harcosokat ügyeik rendezésére.

-A valódi célok és okok keresését megnehezíti, hogy – csaknem kizárólag – nyugati krónikások leírásaiból tájékozódhatunk. Ezek a krónikások a magyarokat – természetszerűen – ellenségüknek tekintették, így elfogult, túlzó képet mutatnak a magyarokról és az általuk okozott pusztításról.

- A kor hadviseléséhez hozzá tartozott az ellenséges területek dúlása. Ez a stratégia más hadseregekre is jellemző volt.

-: A Fuldai évkönyv bejegyzése szerint a magyarok megrohanták a „karantán bajorok országát” – azaz Karintiát –, de sikerült őket visszaverni egy Laibach környéki csatában április 11-én vagy 18-án. Valószínűleg a magyar határövezet kitolása volt a cél, de ez nem járt sikerrel.

--------

Tehát láthatod, hogy a kalandozásoknak több céljuk volt köztük az új területek foglalása is, valamint sok uralkodónak kifejezetten hasznos volt a magyarok tevékenysége.

A wikipédiás tippet még egyszer köszönöm.
Nem akartam megírni ezt a posztot. Viszont a menekülthullám kapcsán olyan sokan hivatkoztak a cigányokra és olyan sok konfrontációm volt ezzel kapcsolatban hogy muszáj reagálni rá. Néhány idézetet is fogok beletenni innen http://beszelo.c3.hu/cikkek/telepulesi-es-lakasviszonyok És…..
Egon Krenz 2015.12.06 20:30:08
@diggerdriver: Jó, hát itt nem a menekültektől kell igazán félni hanem saját magunktól. Józan ésszel mindenki belátja, hogy 10 ezer embert naponta nem lehet integrálni.

Egyébként csak azért akadtam fent az egész témán mert ugye az előző posztodban mindenféle intoleráns népségnek írtad le a magyart bezzeg régen még a cigókat is sikerült valamennyire integrálni. Hogyne csak a módszer nem mindegy.
Egon Krenz 2015.12.06 20:47:12
@diggerdriver: Csak az kérdés hol az az itt? Hiszen te egyesült királysági szemszögből nézed a magyarok meg magyar szemszögből. Magyarországon a népesség arányában tényleg kevesebb a menekült mint Angliában vagy Nyugat-Európában. Miért ne lehetne eldönteni, hogy ez így is maradjon és teszem azt lekerítsék a határt vagy beengedjék őket?
Egon Krenz 2015.12.06 21:02:13
@diggerdriver: A migránskérdés ügyében alapvetően két nézet van nagyon leegyszerűsítve:

Az egyik a liberálisoké, akik mindig úgy kezdik: És akkor jöjjenek a migránsok. Hogy akarja-e a többség azt nem kérdezik. Az, hogy mennyi, milyen képzettségűek és egyáltalán mit fognak csinálni az is másodlagos kérdés. Ha már itt vannak a sajtó kameráinak kereszttüzében úgysem lehet őket kirakni.

A másik nézőpont a radikálisoké, akik rögtön kalasnyikovval akarják lövetni a tömeget.

Az igazság valahol középtájon van illetve azt is tudomásul kell venni ha adott esetben egy ország vagy több egyszerűen nem kér a migránsokból vagy nem ezekből kér.
Persze lehet Budapest, vagy akármilyen más város és városrész meg kerület, nem érdekel. Az engem határozottan aggasztó folyamatok mindenhol, ugyanúgy beindulnak egy idő után.  /Forrás: loptam a csoportból. Ugye, milyen szar?/   Kedves félművelt, proletár felebarátom! Most, hogy végre kis…..
Tegnap este, az egyik tévéstúdióban szóba hozta a műsorvezető, hogy Orbán Viktor a múlt pénteken közmondást idézett. A csinos újságírónő a szokásos miniszterelnöki rádióinterjújára utalt, amelyben az ország első embere a paksi atomerőmű bővítéséről beszélt, és ez…..
Egon Krenz 2015.11.25 06:49:52
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: És, ahol liberalizmus van oda gyűlnek a mocskos hazaáruló férgek. :)
Szerencsére, ha megkésve is, de a magyar futball világraszóló eredményt produkált: megverTÜK a norvégokat, közelebb jutva az EB-n való részvételhez, ami nem tudom, hány évtizede nem történt meg -- mármint, hogy kijutotTUNK volna az EB-re. Mármost természetesen a futball nemcsak…..
Egon Krenz 2015.11.13 19:53:41
@HaFr: @maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:

Nem kell senkinek sem megsúgni. Amikor a magyar felemeli a fejét és jól meri érezni magát a magyarsága miatt, akkor mennek mindig mocskos hazaáruló libsi férgek hányni.