Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lutius Lemmingus

8 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pont, mint a régi trafikosoknak dobott "mentőöv", ami után 35 ezerből 200-an nyúltak csak.Épp olyan népmesei lesz a szociális temetés is...... lesz is, meg nem is. A kormány szeret pozitív bejelentéseket tenni, amik (rutinos Fidesz-hírlevél olvasóként állítom) egyre inkább az…..
Lutius Lemmingus 2013.05.24 13:51:05
@Ironfist:

"Munkás ököl, vas ököl, ott kapar el, ahun köll!"

"Mienk a temetés joga! Éljen"

"Nertársak! Jelentsétek a feketén gyászolókat!"

"Nertársak! A hullákat az országnak nem a párt adja, hanem nép!"
Lutius Lemmingus 2013.05.24 13:59:30
@kifordított nagyanyó: Ugyan, én is csak egy fehérje alapú bullshit-generátor vagyok, mint ők. :D

Ja, írt kifordított nagyanyó is:

" @csizsikpizsik_jobbulást Tito, Pique takarodj!: Na mi van homi, te talán nem szeretnéd, ha a szél lengedezne ezeknek a férgeknek a talpa alatt? Azért azt megnézném!
Azt meg főleg, amikor megint lealázunk titeket 7:0-ra! :D:D:D"

ps: nem ám mellre szívod, csak most belejöttem valahogy. ;)
Lutius Lemmingus 2013.05.24 14:10:24
@kifordított nagyanyó:
Hehe, köszi, a korrekciót főleg! :D:D:D
Na viszlát! ;)
Már megint mivel van probléma? Csak nem a kommunikációval? Pedig kezdtek jól kicsivel jobban alakulni a dolgok, a Magyar Nemzet teljes oknyomozó csapata talált egy MSZP-közelinek vélt trafiknyertes, igaz, pár óra múlva kiderült, hogy fideszes. Nem baj, a próbálkozás dicséretes,…..
Lutius Lemmingus 2013.05.04 10:27:12
@sírbateszezazegész: @kifordított nagyanyó: @csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Emberek, sikerült úgy kommentelnetek ehhez a vérlázító, facepalm témához, hogy percekig fetrengve, sírva röhögtem. :D:D:D:D:D:D:D
Köszi! :D
@Свобода: Az év kommentje. :S
Látnok, vagy csak a történelem éppen ismétli önmagát? Elvették nyájamat. Bánjam-e? Többé semmi dolgom,  nincs felelősség: menhelyen könnyű az aggnak élete.  Legelőbb a papot kergették el, az agancsos félrebeszélőt  deszkájáról ahonnan égbe röppent naponta -…..
Pézsma Most menjek vagy maradjak?! 2013.02.25 15:27:16
Sorkatonaként abban az időszakban voltam határőr, amikor a keletnémetek fegyver helyett bőrönddel indultak meg nyugat felé. Előszeretettel Magyarországon keresztül: zöld határon, hamis útlevéllel, páneurópai pikniken, majd ’89 novemberétől szó szerint a falat ledöntve, mindent…..
Lutius Lemmingus 2013.02.26 12:16:37
Na most. Érdemes szövegértően újra elolvasni a blogpostot.
Nem arról szól, hogy a napóleon orbán (vagy akár a dög gyurcsány) miatt mennek el innen a puszedli-lelkűek. Hanem arról, hogy a lakosság egy jelentős része az itthoni erkölcsi, gazdasági és társadalmi züllés, szétrohadás, pszichózis, horthy, szálasi, rákosi és kádár dohos lábszaga miatt lesz egyre inkább idegen a saját hazájában. És ezért menekül, akár úgy, hogy az otthonába, a családjába bújik el(bár lassan ez a sok mocsok már a nappaliba, sőt a hálószobába is utánunk akar mászni), akár úgy, hogy emigrál.
Arról szól, hogy egyre többen nem tudják már nemhogy hinni, de elképzelni sem, hogy akár beleszólásuk is lehet a saját sorsuk irányításába. Hogy lehet értelme, vagy legalább látszatja a kitartó, lelkiismeretes munkának, a mindennapi küzdelmeknek. Hogy amit felépítenek, összegyűjtenek aznapra, azt egyetlen mozdulattal nem rabolja el, vagy rombolja le másnapra a dilettantizmus, valami önző érdek, vagy csak épp egy aznapi fura szeszély. Hogy tenyérbe mászó, köpönyegforgató emberek akarják évek óta őket megvédeni mindentől, az életüket percenként megreformálni nagyívű elképzelésekben, hogy ezek az emberek akarják megmondani, hogy az egyén éppen micsoda, totálisan függetlenül attól, hogy az illető minek érzi magát, mit gondol saját magáról, mi fontos neki, vagy hogy ő csak egy egyszerű ember akar lenni, semmi más.
A blogbejegyzésben megszólítottak egyre inkább joggal érzik úgy, hogy ezt az államot teljesen feleslegesen tartják el évek, évtizedek óta, mert nem a hazájukért, hanem az államért kell folyton áldozatot hozni, hogy aztán az állam folyton seggbe rúgja, jobb esetben csak magára hagyja őket.
És ez nem orbán, nem gyurcsány, hanem mindkettő, még rajtuk is bőven túlmutatva.
A postban említett embereknek abból van elege, hogy a dilettáns, csak hatalmi manipulációkhoz értő önkényeskedő, kacagányos-VOR-zakós reflexek szépen lassan, évtizedek alatt folyamatosan ismét visszatértek.
És a mindenkori hatalomnak nem marad más, mint a megosztás, bajkeverés, hisztériakeltés, politikai kommunikációs konfettiszórás, leplezendő a visszalopakodó pártállamot, a nonstop lopást és az ólomlábakon járó, lassan két évtizede tartó permanens elkúrást.
Ki gyáva, ki áruló? Az emigráns, az otthonába és közéleti közönybe menekülő, vagy az, aki még ("oldaltól" függetlenül) tapsol is ennek a szomorú kutyakomédiának, ami évek óta kultúra, gazdaság és közélet címén zajlik?
(Pl. elég megnézni az utcai választási pártplakátokat: semmi terv, semmi vízió, csak egymás köpködése, kutyapicsázása. Hisztéria, paranoia. Szánalom.)
Ez a "belső", vagy valós emigráció tünet, és azt jelenti, hogy valahol valami elromlott.

És ennek kapcsán arról vitázni, hogy hány eurónyi otthonról elcipelt mosogatógéppel és epedával lehet új életet kezdeni, vagy hogy külföldön csak mosogatni lehet-e, vagy hogy a pötyögés, vagy a kreol a jobb angol, számomra érthetetlen.
Lutius Lemmingus 2013.02.26 12:33:27
@Maitre: Nem ezt írtam.

@Ultracivil: Szerintem ő az, erősen ajánlott írás.
Lutius Lemmingus 2013.02.26 12:49:37
@panelburzsuj: Hát, ez az. Igazad van. Alapvetően a kormányok is addig mennek el, amíg mehetnek.
Vastagbőr Sikertörténet 2013.01.11 11:14:00
Kedden, az államosítás 5. munkanapján a Hoffmann Rózsa diadalmas jelentette be, hogy "sikertörténet volt az iskolák állami fenntartásba vétele, minden menetrend szerint zajlott". Ezt azzal támasztotta alá, hogy a tanárok megkapták a fizetésüket és az átállásból a…..
A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.Tegnap az Index közölte, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj visszaállítását, már…..
Lutius Lemmingus 2013.01.10 11:28:48
@ColT: Hát, szerintem máshol van a kutya elásva. Nem akarnám magunkat pocskondiázni, a görögöket meg védeni, mert mégiscsak Magyarországot szívatják, és ez a mi országunknak rossz, és én ennek nagyon nem örülök. :S
De (szokásos egyrészt-másrészt):
1. Egyrészt a görögök eurót használnak, és azért az sokkal szarabb lenne az összes eurót használó tagállamnak, ha borulnának a görögök (igen, elkúrták, bevették őket az eurozónába).
2. Másfelől meg lehet, hogy egyszer gorombáskodtak a görögök a németekkel, de a mi nagyvezírünk meg 2010 után nekifutásból rúgta tökön és pocskondiázta Moszkvát, Washingtont, Brüsszelt, Párizst, Berlint, sőt, az IMF-et is úgy, hogy itthon nincs se pénz, se paripa. :S Biztos vagyok benne, hogy most már direkt szopatnak minket, de hát mindenhol emberek dolgoznak, döntenek, és ha valakiket az ember folyton kutyapics*z, akkor azok egy idő után mérgesek lesznek. Ez pszichológia. Ráadásul egy alultáplált, sovány embernek nagy baja lesz abból, ha elmegy a konditerembe, és ész nélkül elkezdni osztogatni a kokikat. Ez meg már józan ész.

Az 13. havi nyugdíj viszont telitalálat: 1. kilóra meg lehet venni a nyugdíjasokat 2. érzelmileg kiválóan védhető, hiszen ki tagadná meg a jobb életet a saját szüleitől, nagyszüleitől? 3. a hülye Gyurcsány bevezette, tönkretéve ezzel a gazdaságot, a szemét Bajnai elvette, tönkretéve ezzel az idős zembereket, vagyis tetszés szerint lehet érvelni mellette/ellene, attól függően, hogy mit követel meg az aktuális pártpolitikai választási helyzet és a kollektív amnézia aktuális állapota.

Félreértés ne legyen, ha valaki megérdemelné a magas nyugdíjakat és a tisztes, boldog öregkort, akkor azok mondjuk pl. az én nagyszüleim, akik a 2. világháború és Rákosi közepette nélkülöztek és kidolgozták a belüket, hogy jobb legyen. Azért adom át a helyem az Ikaruson, mert ő fizette ki és/vagy rakta össze nekem is. :)
De szerintem ezzel együtt is nagyon rossz ötlet ez a 13. havi nyugdíj, mert visszás, hogy miközben az adót fizetők agyon vannak nyúzva, a jövőt képező oktatásból és fejlesztésekből (lassan nemhogy fejlesztésekre, már az amortizációs költségekre sem futja) folyamatosan vonják ki a pénzt, a keresetek egyre kevesebbet érnek, sőt, konkrétan munka sincs és a legképzettebbek tömegesen emigrálnak, addig egyszeri osztással szétosztanak rengeteg pénzt az idősek között szavazatvásárlási céllal. Ez csakis a napi pártpolitika választástól-választásig terjedő olcsó túlélési-logikája ami totálisan nélkülözi a jövőképet és a hosszú távú, az ország érdekeit szolgáló felelős gondolkodást, terveket és törekvéseket.
Lutius Lemmingus 2013.01.10 12:35:10
@ColT: Hát, szerintem ez felér egy "bevallással". És miért mondanák ki nyíltan, mennyivel lenne jobb? Nekem semmivel sem, az biztos. Ráadásul a baltás esete is megmutatta, hogy a diplomácia azért bonyolultabb dolog. Az már szinte casus belli is lehetne, ha megmondanák, hogy "F*szok vagytok, ezért összeállunk és agyon fogunk titeket szopatni." Ez hülyeség is lenne, meg miért tennék, elvileg még szövetségesek vagyunk katonailag, politikailag és gazdaságilag is - és persze jó összeszerelő üzemek, belső felvevő piacok is. Inkább arról van szó, hogy egy falkában vagyunk, nem harapják el a torkunkat, csak most megmutatják, ki fogja felmutatni a horpaszát és ki az alfa hím, az erősebbik kutya, aki...
Ismétlem, nem tetszik nekem sem, de kár meglepődni ezen, meg a diplomácia több száz éves, (nem véletlenül) kialakult gyakorlatán.
Mondjuk azt sem értem, hogy miért nem lehet ezt a realitások talaján maradva, ésszel csinálni. Hogy miért nincs arany közép, egy átgondolt, kritikus szemléletű, de mégis korrekt és szövetséghű EU hozzáállás. Csak az előző éra földön kúszása, meg ez az értelmetlen, hülye köpködés és kakaskodás, ráadásul pucér seggre - de ez már végképp messzire visz.

Na mindegy, befejeztem, tényleg ne offoljuk szét a postot.

Visszatérve a témához, az előző hozzászólásomból a 13. havi nyugdíjas témához kifelejtettem a 4. pontot: kiválóan meg lehet osztani vele a lakosságot, elképesztően könnyen fordul az egész "bezzeg megint az ingyenélő nyuggerek" - "élnétek meg ti ennyiből pedig mennyit dolgoztunk" című parttalan köpködésbe, és ez külön szomorú. Ráadásul lehet vele szalámizni, megosztani az ellenzéket is, ellopva a programjukat.

Én azt látom csak, hogy ennek a 13. havi nyugdíjnak az ötlete végképp kibújtatta a szöget a zsákból: ez a kormány is pontosan ugyanannyit tud, mint az előzők: megalkudni, lopni, töketlenkedni, nagy pofával dilettáns döntéseket hozni, miközben csakis a következő választás számít, semmi más, és az azon való győzelem érdekében megy a populizmus, az osztogatás, a választásokat olajozó jogi machinációk és az ellenzék-szalámizás, karaktergyilkosság milliárdokból. Az országunk meg evickél már legalább 2000 óta az ólomlábakon járó non-stop elkúrás végtelen óceánjain.
Az októberi második Matolcsy-csomag első két pontja volt a bankokkal kapcsolatos: 1, a bankadó marad, azaz 2013 után mégsem feleződik meg, a kormány nem tudja tartani a bankokkal kötött megállapodást - ezt 72 milliárddal több bankadót jelent a korábbi tervhez képest 2013-ban2, a…..
Lutius Lemmingus 2013.01.09 21:08:40
A mellékelt linkek alapján sajnos képtelen vagyok elhinni, hogy az országom profitálna ebből a közéleti szereplőből, sőt, remélhetőleg inkább nem lesz belőle kára...

Túl a mókás részeken azért az csodálatos, hogy akármilyen ország, bank és nagycég crackerei és hackerei tudhatják, hogy MAGYARORSZÁG PÉNZÜGYI BIZTOSA a kizárólagosan használt home-office-ában:

- pontosan milyen hardware-t használ
- milyen operációs rendszert futtat a vason
- milyen irodai programcsomagot használ - olyat, aminek lejárt az életciklusa 2009-ben, ergo sebezhetőbb, mert nincsenek rá patchek, hibajavítások, biztonsági frissítések (
support.microsoft.com/lifecycle/?p1=2484)
- milyen vírusirtót futtat (és feltételezhető mindebből, hogy nincsen 3rd party tűzfala sem...)
- remélem a biztonsági mentések (céginfók, minisztériumi és banki levelezések stb.) is a vinyón vannak, az osztatlan "C" meghajtón. Ha nem, sejthető, hogy a kezében lóbált táskájában és az "all-weather" övtáskájában... :S

Én nem vagyok informatikus, de azért nem tudom, ez engem eléggé aggaszt. Mármint, hogy épp hogy azt nem írja ki a weboldalára (egy üzletember és pénzügyi biztos!!), hogy mi az irodájának a riasztókódja. :S
Szerintem vagy
1. alapvetően jó szándékú és érdeklődő ember, aki mutatni akarja, hogy mennyire modern és innovatív a szemlélete, de sajnos emellett naiv, hiperaktív, minden lében kanál, túlmozgásos balek, akinek még gőze sincs sem az informatikáról, sem a titoktartási és adatbiztonsági elvekről vagy
2. bolond per definitionem, vagy
3. annyira dörzsölt, hogy csak kamu adatokat adott meg, hogy eljátssza a nyílt, modern és innovatív, 21. századi üzletembert és közszolgát.
Szívből remélem, hogy a 3., mert ismétlem, nemcsak egy üzletember, hanem az országom pénzügyi biztosa.

Bár az utóbbi 10 évben az ember alapvetően egyre inkább megérti, hogy mi is az a "féltudású magyar elit", meg miért nem tudnak ezek a srácok kieszelni bármit, ami hazai és nemzetközi szinten is sikeressé, élhetővé tenné a hazánkat, ami túlmutatna a 80-as éveken és a mordori középszerűségen. Ami kamu ötletbörzét összedobnak, még abból sem tudnak szinte semmit sem végigvinni és lekommunikálni az ilyen arcok. Amit tudnak, az nem több hűbéri maffiánál, és nemzetközi szinten értékelhetetlen lopásnál, csalásnál, és kisstílű seftelésnél.

És Drágajóistenem, övtáska télen-nyáron, azok a jó 80-as évek... :S Ott a féltudású elit gyökere. :(:(:(
Pézsma Ahogy volt, úgy volt 2013.01.05 15:50:32
Tegnap szörfölgetés közben egyszer csak Rogán Antalra kapcsoltam, aki épp úgy beszélt a józan észre való hallgatásról, hogy közben tulajdonképpen non-stop hazudott. Gondoltam, csak a vicc kedvéért nézzük meg a dolgot kicsit közelebbről. Legutóbb azt írtuk: ha a Fidesznek…..
Lutius Lemmingus 2013.01.07 14:03:50
@Pézsma: A norvégokról írtunk mi is, a posztban három (restség miatt csak három :) ) norvég orvosi kar linkje. Kb 3 perc gúgli. :D
Értem én azt az ellenérvet is, hogy retorikai fogás volt, de azért egy miniszterelnöktől és egy kommunikációs stábtól többet várna az ember.

szabotazs.blog.hu/2012/12/29/lopjak_a_magyart

De hát ez is olyan dolog volt, mint ez a regisztrációsdi. Mi mindig is Eurázsiával álltunk hadban.
Lutius Lemmingus 2013.01.07 14:37:02
@Pézsma: Nemcsak a korrekció kedvéért, de pont ezért is született a poszt. Mert furcsa végignézni, hogy ilyen hülyeségek milyen hamar közéleti legendává válnak, aztán pedig tényekké csontosodnak. És az ilyen "tények"-en alapuló érvek alakítják már nagyon régóta nemcsak a napi pártpolitikát (azt leszarnám alapvetően), hanem sajnos a közéletet, a hazai gondolkodást is, sőt, a gazdasági-kulturális "elitünk" gondolatvilágát is. És emiatt már minimum 12 éve folyamatosan fordítva ülünk a lovon...
Egyszer jó volna karácsony előtt szeretni a Jézust. Ha már arról van szó ugye, hogy megszületett. Egyszer jó volna, ha nem zúdulna már ránk folyton a pártpolitika, mely esküdt ellensége lett a nyugalomnak. Még karácsony előtt, december 23-án is. Hiába dobjuk el messzire…..
Lutius Lemmingus 2012.12.29 23:07:06
@ColT: Hát ez az, hogy nem. Az ember azért nem adja fel, próbál segíteni. :D
Lutius Lemmingus 2012.12.29 23:13:31
@relesgyilkos666: Látom, felrántottad magad eléggé. Jogosan, de ennyire nem éri meg, hidd el.
Persze (sajnos) majdnem mindegyik mondatoddal egyet tudok érteni... Főleg ezekkel (és most ez elég hülyén hangozhat egy blogposzt megírása után):
"Hát itt vagyunk, a tíz millió büszke magyar országában, mindennel foglalkozunk csak ezekkel az égető problémákkal nem. Köpködünk egymásra, közben pedig kitalicskázzák alólunk az országot, a tehetséges emberek érthető módon elmennek, mert nem látják a kiutat. Nem kell utálni őket, azokat kell utálni, akik lassan élhetetlenné tették és teszik az országunkat."
Lutius Lemmingus 2012.12.29 23:24:27
@A csótány is ember: Ahhoz is joga lenne, hogy ha pl. mentős, ne 90-et vigyen haza hó végén. Mert az már majdnem a létminimum ilyen árak mellett, főleg városban, ahol nincs háztáji meg ilyenek. Nem azért tanult annyit, meg nem azért dolgozik, hogy joga legyen a hó végén koplalni. Vagy vigye a pógárt kórházba a járási főmufti? Műtse meg a vakbelét egy politikus úr? Mert az orvost sem becsüljük ám meg, ha baj van segítsen, egyébként meg csak hálapénzhajhász dög, ugye. Nemár...
Ezért megy ki a sok honfitársunk dolgozni külföldre: mert nem látni, hogy a becsületes és jó munkának lenne anyagi és társadalmi megbecsültsége. Akkor vegyük vissza minden szakképzés árát? Nemcsak a diploma ad ám szakmát, hanem a szakközép is. Mégis sok villanyszerelő megy a németekhez...
Az egyetemeken lehetne máshogy is, fizethető tandíj, teljesítményen alapuló állami támogatásokkal. Nem is kell messze menni a példáért. :D
@Lurian: ott a pont.
Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz,…..
Lutius Lemmingus 2012.12.19 13:37:51
Mi is írtunk erről korábban a blogunkon:

szabotazs.blog.hu/2012/11/10/kormanyzati_alattvalogyartas_iskolak_helyett

Kedves narancstálibok! Nem egy közoktatási reformmal van baja a tanároknak, vagy a blog olvasóinak. Hanem azzal, hogy úgy tűnik, megint sikerül valamit földig lerombolni, hogy aztán helyette nagy pofával, nekibuzdulással, inkompetenciával, alkossanak valami “megújult, modern, európai és mások által másolt” düledező tákolmányt bárminemű társadalmi egyeztetés, szakmai átgondoltság, hatástanulmányok, vagy csak egyszerűen előzetes számítások nélkül.
Lutius Lemmingus 2012.12.19 13:40:04
@Link Elek: mi már ki is találtuk az új Magyar Nemzeti Népunortodoxia címerét.

A linken iskolacímereken való megjelenítése látható:

m.cdn.blog.hu/sz/szabotazs/image/cimer_jav.jpg
Lutius Lemmingus 2012.12.19 13:54:12
@kifordított nagyanyó: Ezzel a hozzászólással nem az anyagiasság kérdésére világítottál rá. Hanem egy ebben a kis honban megoldhatatlan, lassan már 102 éves problémára...

epa.oszk.hu/00000/00022/00079/02401.htm
A fiatalság felzúdulása és a tüntetések megtették a hatásukat, a kormány visszavonta a keretszámokat, úgy tűnik azonban, hogy a hallgatóknak semmi sem elég. Balog Zoltán miniszter állítása szerint minimum 40 ezren tanulhatnak állami ösztöndíjas formában, de ez a szám akár…..
A múlt heti néhány tízezres diákmozgalmak megrendítették a kormányzat kommunikációját. Ez ráadásul úgy történt, hogy egyszerre a széles nyilvánosság előtt is felmutatta a kormányzati rendszer működésképtelenségét. Mindez komoly veszélyekre is figyelmeztet, mivel már egy…..
Lutius Lemmingus 2012.12.17 19:09:49
@fazzoletti: Oh, bocsánat, mi kérünk elnézést a blog olvasói, kommentelői és a blog írója nevében is...
Na, a troll-etetést hagyjuk, további jó kommenteket. :D

A parancsnoki híd a kocsmába költözött most épp:
szabotazs.blog.hu/2012/12/17/a_kocsmabol_iranyitott_orszag
Vastagbőr A törvény ingatag 2012.12.11 09:01:00
Aprócska történet, de benne van az egész kormányzás. A kormány 2011. december végén fogadta el a leginkább a Barroso-levél miatt ismert, ún. stabilitási törvényt, ami többek között kimondja (47.§ (6) bekezdés), hogy 2013-2015 között a költségvetési hiány nem lehet nagyobb…..
Lutius Lemmingus 2012.12.11 16:37:59
@Rufus78: Mi az egyik barátommal megpróbáltuk elképzelni a blogunkon, hogyan is nézne ki ez az online központ :D

m.cdn.blog.hu/sz/szabotazs/image/nav_skynet2.jpg
Lutius Lemmingus 2012.12.11 16:48:59
@titan: Hát, én is valahogy így képzelem. Majd elpöcsölnek ezzel, sőt, ha a hírek igazak, a kötelezően befizetendő illeték pont, hogy arra kell majd, hogy abból grundolják a hivatalt, ami majd az általad is vázolt pöcsölést elvégzi. Képzeld el: központ, sok géppel, kávéautomatákkal, kivetítővel, warez programokkal, és zöldségmaffiaként elkapott álőstermelő-öregasszonyok trófeáival. :D
Lutius Lemmingus 2012.12.11 17:40:00
@titan: Lehet, csak hát néma, elborzadó, hitetlenkedő fejcsóválást követően elsuttogott "baaaazeg"-et körülményes körülírni. :D
Zsarolás, egy mondatban: "Fizess, vagy csukd be a kócerájt!"

Oké, lehetne fehér a gazdaság, ez a kemény kéz hatékony is lehet, mert a boltos kényszerből "rendesen" fizeti az adót, megemeli az árakat, mi meg megfizetjük. Ami akár jó is lehetne, csak hát az eltúlzott adók után a pénz meg értelmetlen beruházásokban és tündérmesékben folyik el, vagy épp Cipruson és Gibraltáron landol. Szimplisziti. :S
Van ez a fél éve folyamatosan egyre mívesebbre csiszolt, sziklaszilárd költségvetés. Amihez még az utolsó pillanatban is egy 92 oldalas salátatörvényt kell hozzátákolni, mert köszönő viszonyban sincsenek a számai a valósággal, a reális lehetőségekkel. Módosítása nélkül…..
A mostani radikális keretszám csökkentés, a maga 10.500 államis hallgatói férőhelyével, a röghöz kötés mellett, meg fogja semmisíteni az általunk eddig ismert egyetemi rendszert, ezt szinte minden érintett elismeri. Ennek tükrében egészen felfoghatatlan, hogy a hallgatói…..
Lutius Lemmingus 2012.12.09 15:18:19
@midnight coder: szerintem is az egész elitet érintheti ez a plágium-probléma, oldaltól függetlenül.
De aki nem tud, vagy csak féltudású, az ilyen oktatáspolitikát eszel ki, lásd:
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/
Ez a vélemény igazabb most, mint valaha, pedig az a sötét kor se volt gyenge, amelyben íródott. :S
Lutius Lemmingus 2012.12.09 15:45:41
@Somló November: Ha ezt a kommentet iróniának szántad, csillagos ötös! :D
Ha komolyan gondoltad, akkor karikás egyes... :(
Én remélem, hogy az előbbiről van szó...

Mert ha nem, akkor figyelmedbe ajánlanám az érvmeneted folytatását:
Egy csomó fiatal külföldre megy, minek állami egyetem? De egy csomó szakképzett munkás is külföldre megy dolgozni, minek akkor ingyenes állami szakközépiskola, szakmunkásképző? Nem kell sehova semmi a hálátlan dög zembereknek!
Nem arról van szó, hogy ne legyen tandíj. Akár legyen, nincs ingyen ebéd. De akakor az érintettekkel is meg kéne ezt beszélni. Meg nem úgy kéne, hogy 2008-ban népszavaztatás, 2010 után viszont stadionépítés, Kossuth tér feltúrás, Kerényi-féle festmények, nemzeti könyvtár, meg minden ilyen filléres cukiság "ingyen" van, de a diák, aki tavaly nem fizetett, idén csak úgy csengessen le 2-300 ropit. Az sem életszerű, hogy a gimnazista, aki egyetemre készült évekig, a felvételi előtt pár hónappal tudja meg, hogy ja, bocs, mégiscsak van "nemtandíj", gyorsan képezze át magát műbútorasztalossá, vagy 3Dnyomtató-kezelővé.
Lutius Lemmingus 2012.12.09 16:23:26
@neozsivany: OTT A PONT! Ajánlom mindenki, de főleg a HÖOK-os töketlen díszpintyek figyelmébe ezt a kommentet...

@midnight coder: Nemcsak ezért húznak el. A pénz csak az egyik ok. A másik meg az, hogy a minden szinten megjelenő bizonytalanság, a politika ad-hoc szeszélyei, a lassan már normálisnak számító őrület és paranoia, a végleg megpimpósodott posztszocializmus, valamint a tömény politikai butaság és aljasság már a saját nappalidba, és utolsó mentsvárnak számító privát életedbe is befurakszik, sehová sem menekülhetsz el előle. Ez nem kibírható senkinek sem, viszont a fiatalok mennek inkább, mert ők még mobilak, nem "köti" őket beteg szülő, kicsi gyerek, unoka, lakás, kutya, kocsi stb.
Furcsa szövegegyezések merültek fel Matolcsy György Heti Válasznak adott interjúja és egy 1979-es metafizikai előadás között. Valószínűsíthetően a ténylegesen is komoly potenciállal rendelkező 3D nyomtatás és a biológiai-alapú számítógépek technikai fejlődésére,…..
Lutius Lemmingus 2012.12.01 10:55:36
@Nekeresd ödön: Hehe :D

"a tárgy Másvalaki Problémája (MVP), akkor egész egyszerűen nem vesz tudomást a létezéséről. A szeme látja, de az agya nem hajlandó felfogni. Így például a nemzetgazdasági hiányt, az inflációt, korrupciót, vagy bérkompenzáció elmaradását remekül lehetne kezelni, és az IMF és az egész EU szemében is végre bebizonyíthatnánk, hogy Magyarország nem enged, hanem kér, és jár neki. "

Orwell, duplagondol. Hiába jelöltél forrást, mégis smitteltél. XD

Fasza lett tényleg. :D
Lutius Lemmingus 2012.12.01 13:39:27
@Brendel Mátyás: Easy öreg! :)
Figyi, nem értem, hogy ha nem tetszik, miért vitatkozol, kommentelsz. Azt megértettem, hogy nem tetszik, szíved joga. De humorban (kedvedért: akár béna favicc antihumorban), esztétikában, etikában, vallásban kár vitatkozni, igazságot tenni, mert nem lehet, nincs igazságértéke ezeknek. Ám legyen, véleménye mindenkinek lehet. Én is megnézek egy csomó mindent, aztán ha nem tetszik, kiikszelem oszt jónapot.
De most szólok, ha tovább folytatot ezt a mocskos, trágár, alpári stílust, vagy direkt trollkodod szét a topikot, offollak.
Lutius Lemmingus 2012.12.01 14:05:59
@DARTH HAJDU: Don't feed the troll!
Hiába volt tele önellentmondással, vagy csúsztatással a Jobbik kommunikációja, a gázai-konfliktus, vagy parlamenti zsidózásuk kapcsán kiderült: ha elég erőszakosan ismételgetik, továbbra is akad egy társadalmi réteg az országban, amely elhiszi, hogy a barokkos fasizmus valamiféle…..
Lutius Lemmingus 2012.12.01 14:03:47
@christvhu: Neked adok igazat. Ez a kormánynak win-win helyzet:
1. Mindenki erre a hülyeségre figyel, miközben bóvli, IMF- és keletbukta, és FŐLEG: a szavazati regisztráció már nem is olyan fontos.
2. Hivatalosan el lehet ezektől az ostoba, ordas eszméktől határolódni, sőt, el lehet menni tüntetni ellene.

Vagyis: mint kormány elhatárolódok a fasizmustól, én is is jó fiú leszek, ráadásul a disznóságaimra se figyel senki. A nép meg kőkeményen beszopja.

UI: ja, ezzel a zsidóösszeírással meg nem kéne viccelni, mert ezt a fasisztásdit és tengelyesdit egyszer már eljátszottuk (a második világháború alatt a Magyar Királyság erőszak- és hivatalszervezetei vastagon kivették a részüket a holokausztból), szopórollerre is raktak minket a szövetségesek, az amerikai és a brit légierő, de főleg és legfájóbban a Vörös Hadsereg. Tök jól jártunk, szép időszaka is ez az ezer éves történelmünknek.
“Szánalmas, hogy a kormány valódi intézkedések helyett miniszteri roadshow, politikai reklámakció segítségével próbálja kezelni a válságot. Azt a válságot, amit saját maga és a világgazdaság együttesen okozott... Celebek módjára utaztatják a minisztereket, és…..
Kormányunk nagyfokú szociális érzékéről ismét tanúbizonyságot tett. A hóval elzárt falvak, a mindenhonnan elzavart, fagyhalállal szembenéző hajléktalanok, valamint a kilakoltatottak nehéz helyzetének orvoslása érdekében igazi nehézfegyverrel álltak elő felelős filisztereink:…..
Lutius Lemmingus 2012.11.25 11:18:22
@kúrórudi:

Ha már a posztban is taglalt látszatintézkedéseknél és az idézeteknél tartunk:

"Szánalmas, hogy a kormány valódi intézkedések helyett miniszteri roadshow, politikai reklámakció segítségével próbálja kezelni a válságot. Azt a válságot, amit saját maga és a világgazdaság együttesen okozott... Celebek módjára utaztatják a minisztereket, és látszatintézkedésekkel terelik el a figyelmet a valós problémákról. Az országjáró körúttal ezért a kormány saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, hiszen ebből is látszik, más ötlete nincs a válság kezelésére. A miniszterek látogatása után minden esetben megszorítás következik."

Fidesz.hu, 2009. március 20., Mágel Ágost
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130874

VS

"A Fidesz elnökségének döntése alapján 175 települést érintő országjárás kezdődött november elején. A december 20-ig tartó rendezvényeken parlamenti képviselők, a párt elnökségének tagjai, kormánytagok, illetve államtitkárok vesznek részt – tájékoztatott Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján."

Fidesz.hu, 2012. november 20.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=186476

"Országjárásba kezdett a Fidesz"
www.origo.hu/itthon/20121120-orszagjarasba-kezdett-a-fidesz.html
Lutius Lemmingus 2012.11.25 11:41:48
@Amocsok: Uggyan. Itt káeurópában MINEKÜNK kell bocsánatot kérni, ha számon merjük kérni a választási ígéreteket. :S Lásd a beperelt bloggerek esetét...
Lutius Lemmingus 2012.11.25 12:48:51
@tatuman: Szeva bátyus! Ennyi? Öcséd
Télügyi biztost nevezett ki a kormány - adta hírül a HVG. Giró-Szász András kormányszóvivő, mai sajtótájékoztatóján elmondta ...a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel. A kormány ezért arról döntött, hogy az újonnan kinevezett…..
    Fokasz Nikosz mai nyilatkozata szerint a Semjén-féle plágiumügy nem létezik. Fokasz professzor, az ELTE TÁTK Szociológiai Tanszékének  vezetője, egyetemi tanár, az MTA doktora. Semmi okom kételkedni a szavában.      Ez a poszt Semjénről egyáltalán…..
Lutius Lemmingus 2012.11.22 01:05:34
A magyar elithez:

index.hu/belfold/2012/11/21/jeszenszky_a_cel_a_minel_tobb_egeszseges_gyerek_volt/#

"Jeszenszky a Wikipediából merített"

EPIC. LOL. ROTFL.

Habilitált doktor. Publikált angolul is. Remélem 20 éve a Magyar Értelmező Kéziszótár három szócikkére építette volna tudományos érvrendszerét.
Én meg már láttam egyesre értékelt szakdolgozatot, mert az irodalmi elemzés fő tézisét a verseskötet fülszövegére hivatkozva építette fel az aspiráns.

PS:

"Reméli, hogy a harcias hangok is belátják, hogy a közös jövőnkhöz együttműködés kell. Ha elkezdjük végre meghallgatni egymást, biztató a jövőnk, zárta a politikus."

Értem én, de szerintem ez 1980 és 2012 között bármikor, bármilyen konferencián elhangozhatna. A lényeg, hogy vonuljunk a pogácsás asztalokhoz. Igyunk egy ingyen kávét is a katarzishoz.
Ha a FIDESZ-KDNP eddigi tevékenységét bárki bírálni merte idáig, soha nem önvizsgálat következett a kormány részéről, hanem a kritikák asztalról történő lesöprése, ami jól megmutatta, hogy a kormányzatnak még véletlenül sem fordul meg a fejében, hogy létezhet más…..
A legelvakultabb Semjén-rajongóknak sem kívánom, hogy esténként Semjén Zsolt doktori disszertációját olvasgassák lefekvés előtt, pedig az egyik fejezet igazán pompás részeket tartalmaz, melyben a Mester éleslátással, hittel, és írógéppel felszerelkezve rántja le a leplet a…..
Lutius Lemmingus 2012.11.21 19:34:45
Szeirntem a témával kapcsolatban leginkább a Véleményvezés és a mai Vincent doktoris posztjai találták fejen a szeget a legjobban (ugyanazt pedzegetik, amit két, legalább 5 évvel ezelőtt megjelent Index publi is):

A '80-as években kialakult elégedett, önünneplő, feudális, féltudású elit ennyit tudott, és ennyit tud ma is. És ez siralmas.
Hogy a -ahogyan több kommentelő is jelezte- '80-as évek sátánista mozgalmai és divatjai közepette valaki olyan forradalmi gondolatokra jut, hogy a Rolling Stones és az obszcén "rokkenroll" muzsika Belzebúb fészke, a divat ördöge. Elképesztő, hogy akkor ezt is el lehetett adni, holott ez a vélekedés -nyugaton és itthon egyaránt- már akkor bigott, bornírt és legalább 10-20 évvel meghaladott volt. Holott a téma jogos is lenne (legkésőbb a hatvanas évektől napjainkban is zajló európai-nyugati kultúra és tudomány válsága, kiábrándultsága, kifulladása), mint ahogyan meg is jelenik mondjuk Michel Houllebecq nagyszerű könyvében, az Elemi részecskékben.
Az pedig már külön kóklerség, hogy ezt a témát, s annak kidolgozását egy teljesen mainstream könyvből "merítette" (hm, a doktorinak nem valami újat kell adnia a tudományos életnek, többnek kell lennie, mint valami "literature review", azaz részletes szakirodalmi ismertető?). Nem másolta konkrétan, okosan csinálta, de akkor is -most úgy tűnik- beemelt konkrét gondolatszerkezeteket, érvmeneteket. Okosan csinálta, ahogy pl. Karl-Theodor zu Guttenberg miniszter úr is a németeknél (jellemző, hogy ő ott ebbe belebukott) - a plágium nem = ctrl c --> ctrl v + részletes lábjegyzetek kihagyása.
Sajnos nagyon gyakran haverok adták, s adják ma is egymásnak a doktorit, diplomát barátságból, számításból, vagy csak táskahordozásért, seggnyalásért.
Ez az elit sajnos ennyit tud.
Nem csoda, hogy lassan visszatérünk a régi szép kacagányos, vagy vörös október zakót kacagányként viselős időkbe:
szabotazs.blog.hu/2012/11/21/poenbol_vert_tuntetok_a_kozmedianal