Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oswald Spengler

0 bejegyzést írt és 503 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondoltam feldolgozom a ’Jöjjön el a te Királyságod’ című könyv függelékében található adatokat. Érdemes elolvasni az eredetit is a könyvből. Ez a függelék arra szolgál, hogy biztosítsa az olvasót az i.e. 607-es dátum helyességéről, és stabilitásáról. Vegyük sorra ezeket a…..
Oswald Spengler 2016.02.23 23:51:42
@a jövő hírnöke: "Legyél már türelmes egy kicsit, és várd ki a végét"

Én nagyon várom, hogy cáfold Sefa jól összerakott anyagát,de úgy tűnik az előadás elmarad....
Bemutatkozás                   13 évig (1998-2011) voltam Jehova egyik Tanúja. 2004. január 1.-től általános úttörőként szolgáltam, ami azt jelentette, hogy minimum havi 70, évi 840 órát prédikáltam, hirdettem a Tanúk „jó hírét”. 2005-től gyülekezeti vén lettem, szolgálat-felvigyázó. (Hozzám…..
A gyülekezetem vénei tudták, hogy van közöttünk egy ragadozó. De büntetéssel fenyegették azokat, akik szóvá tették. Candace Conti gyerekként. Fotó: Candace Conti Candace Conti volt az első, aki gyermekként szexuális visszaélés áldozata lett, majd pert nyert az Őrtorony ellen (a forrás Guardian…..
Oswald Spengler 2016.01.30 17:05:05
Van egy végtelenül egyszerű gondolatmenetem ill. egy kérdésem az ügyhöz kapcsolódóan.Idáig az összes volt vén társamnak, ill. testvéreimnek feltettem amikor beszélgettem velük.

1./ A Királyság-termekben elhelyezett adományládába tett önkéntes felajánlásokat JT abban a hiszemben teszik, hogy vagy a terem fenntartási ktsgei vannak ebből fedezve, vagy a Máté24:14 felirat szellemében a világméretű prédikáló munkát támogatják vele. A 2x éves JT múltam alatt, se nem hallottam, se nem olvastam fel vagy el más típusú felhasználásról még csak utalást sem. A minden hónapban az emelvényről elhangzó , adományokkal kapcsolatos levelek , tapasztalatokról szóltak,stb., hogy milyen jól vannak felhasználva az adományok.

2./ JT semmiféle kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak- hangzott mindig az igen határozott, nagy hangokon hirdetett szöveg, amire igen büszkék voltunk.Mert ugyebár a katolikusok, azok bezzeg..., meg a ....stb.

És ebből adódóan azt hiszem a kérdés már mindenki előtt megfogalmazódott. Ha az önkéntes adományokat az 1. pont szerint használják fel JT és 2. pont igaz, akkor szeretném azt megkérdezni, hogy ugyan honnan fizettek ki több milliárd (nem elírás) forintnak megfelelő kártérítési összegeket a gyermek molesztálási ügyek sértettjei számára, ill. a jövőben honnan teremtik elő ennek a forrását ?

Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni.......
Nekem nem sikerült megfejtenem :)
LA, 2015. november 18. BIZALMAS AZ ÖSSZES GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATI BIZOTTSÁGNAK AUSZTRÁLIÁBAN Re: Hírnökök, akik könyvelési vagy jogi ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek Kedves testvérek! Bizalmasan abban kérjük a segítségeteket, hogy a helyi gyülekezetekben olyan…..
Oswald Spengler 2015.12.22 00:39:44
@Black Lamb: Ez Ausztrália. Ott az angolszász jogrend van érvényben, ami meglehetősen "rugalmas" ezen a téren.
Tetű banda az egész. Jobban tennék, ha külsős ügyvédi irodával szerződnének le, mert valaki előbb-utóbb borítani fogja a bilit,ha benti tesókkal akarnak ilyen munkákat elvégeztetni.
Az alábbi újdonságok derültek ki napjainkban Seltersből: A Bétel dolgozók kb. egynegyede elhagyhatja a házat és meghívják őket az általános úttörő szolgálat felvételére. Aki ettől függetlenül inkább általános úttörő szeretne lenni: Tessék, csak bátran, jelentkezzen…..
Oswald Spengler 2015.12.20 06:14:33
@a new hope: Beteg vagy.
Nagyon.
Az utóbbi hetekben egymástól függetlenül több helyen kerültem bele olyan beszélgetésekbe, ahol a szervezet valós létszáma volt a kérdés. Bár a szervezet legújabb adatai (tudtommal) még nem kerültek elő hivatalos formában, azért bőven keringenek kételyekre okot adó számsorok.…..
Oswald Spengler 2015.12.01 10:04:05
@l.gabi: Nem vonom kétségbe a táblázat számait, mert szerintem is kb. a valósághoz közelít.
Azt furcsállom, hogy honnan tudta ebben a formában feldolgozni az adatokat. A Bételben a körzetek alapján van nyilvántartva szinte minden, ami egyáltalán nem egyezik meg a magyarországi közig.határokkal.
- vagy a teljes KÖF adatbázishoz van hozzáférése és nagyon lassú munkával kiválogatta, hogy melyik település hová tartozik (ezt kizártnak tartom)
- vagy vette az éppen aktuális KÖF-ök számát és azok jelentéseit és egyszerűen "rátette" az ország térképére. Természetesen így akár teljesen pontos is lehet a végeredmény, annyi szépséghibával, hogy a megyék tekintetében egyes esetekben nagy lehet a szórási tényező.

Egyébként engem is az döbbentett meg legjobban, hogy 2x aktív tanúra 1x passzív jut a legtöbb megyében. Lefordítva magyarra: az országban jelenleg élő olyan személyek, akik JT voltak, azoknak az egy harmada(!) elhagyta a Szervezetet,vagy legalábbis nem tart kapcsolatot vele. Ha ez tendencia -jó lenne ismerni az előző évek hasonló módon kigyűjtött adatait -, akkor k@rva nagy a gáz.
Oswald Spengler 2015.12.01 13:57:31
@l.gabi: Köszönöm a privát infot.

Igen, igazából azt kellene megtudni, hogy milyen metódus szerint állt össze a táblázat. Van még egy Tanú szegmens, amelyet nem szabad figyelmen kívűl hagyni. Anno még vén koromban, a mi gyülekezetünkben ez nagy gond volt - szerintem máshol is -, hogy voltak testvérek akik minden hónapban leadták a gyül.-i óraátlagot , de soha egy percet nem mentek sehová. Igazából nekik kellett a testvéri közösség, a társaság de sohasem hittek ebben az egészben. A vének tudták ezt, de nyilván ezzel nem lehetett mit tenni.
Mostanában elég gyakran metrózom a Keletitől a 4-essel és a lejárótól 10 m-re van a troli.kocsi. Reggel 7-kor 2-en állnak mellette, délután 4-kor meg 6-an. Most akkor ki-mennyi időt ír be ? Ugyanez volt a migráns szitunál, amikor volt, hogy 8-an álltak a kocsik körül.
Ácsorog valaki 2 órát hetente 1-2 alkalommal, és lead 16 órát mint jelentést ? Komolytalan ez az egész statisztika.
Az Őrtorony évtizedek óta a legalacsonyabb növekedést mutatja (a 2015-ös számokat csak bejelentették, nem adták még ki). ..
Oswald Spengler 2015.11.20 18:54:15
@a századik juh: Már vége,eddig tartott az özönlés.
Most az a verzió fog jönni, hogy megkezdődött az -ismételt - rostálás. (ez új tanítás lesz).
Bohóckodás ez az egész.
Korábban említettem egy hozzászólásomban, hogy léteznek kifejezetten tanúknak és extanúknak készített ismerkedős oldalak. Utána néhányan regisztráltak és közülük nem egy szóvá tette egy bizonyos vén kellemetlen leveleit. Érdekelt, hogy elkezd-e velem is kapcsolatot teremteni,…..
Oswald Spengler 2015.11.18 23:40:24
@l.gabi: Mindig is tettszett a "tökös" kiállásod így virtuális ismeretségben is, Pár napja ért véget egy bírósági per - következő a Törvényszék-, ahol újra indul minden a Szecsődy, társulati "ügyvéd" képviseletével.
(Ez egy több MFt-os per,ahol akár a mérnöki jogosultságaimat is visszavonhatják egy időre)
Ha a Fiókhivatal eddig nem olvasta a blogodat, akkor most már tudja,hogy mit takar az OS név. Úgy érzem, felkészültem egy totális támadásra a nálam lévő levelek, számlák, elszámolások tekintetében.
Némi segítséggel--remélem meglesz -- az Oroszországi JT is betiltásra fog kerülni (közvetlenül Putyinnak lesz a levél írva !!!!) Természetesen hivatalos mellékletekkel.
Én úgy döntöttem indítom a támadást.
Ez a bejegyzés már egy jó ideje megszületett, de nem írtam hozzá bevezetést, mivel nem tudtam publikus lehet-e valaha. Most azonban úgy érzem, hogy nincs értelme tovább várakoztatni, mert bizonyos (lejjebb kifejtett) körülmények már nem lesznek rosszabbak és hamarosan túl késő…..
Oswald Spengler 2015.11.07 11:45:39
@a századik juh: Lehet nem jól fogalmaztam. A részemről a JT történet 2x év után lezárult. Kb. 2 év kellett ahhoz,hogy rehabilitálódjam.
A folytatás alatt azt értem, hogy szeretnék egy könyvet,memoárt, nevezzük bárminek, írni amiben a saját életemet írnám le oly módon, hogy mindazon anyagok (személyes levelezés a Fiókhivatallal, konkrét személyekkel,pl. köf, stb, fényképek, nyilvánvalóan hamis szerződések, ál-számlák, pénzügyi machinációk az adó elkerülésére,de legalábbis minimalizálására,stb.) nyíltan szerepeljenek benne. Ez egy nagyon kényes terület, ezért van szükségem sok időre és jogi ismeretre. Nem egy olyan könyvet szeretnék, ahol pontosan a lényeges információk vannak kitakarva. Nekem rengeteg dokumentációm van,mert szinte a kezdetektől minden szkenneltem, vagy fénymásoltam. Persze ez teljesen illegális volt a Társulat szerint, de amit másoltam az is. Ezért tettem el "emlékbe".
És mi a célom vele ? Az,hogy a Lehoczky Zsoltok, a Bakos Attilák, a Futó Ferencek (és még hosszú a sor) mocsokságai napvilágra kerüljenek és minél több JT fogja a kezébe a könyvet és olvassa el. A mellékletek amiken az ő aláírásaik ott vannak, dátumok, helyek, amelyeket egyértelműen be lehet azonosítani, nos ezek teljesen másképpen hatnak mintha leírnám azt, hogy XY kf. egy szabolcsi körzetben kijelentette,hogy majd ő a feleségével elmegy vásárolni magának reggelire és vacsorára valót a Tesco-ba,mert nekik speciális igényeik vannak. Nincs is ezzel gond, csak a benyújtott 26 000 Ft-os számlán, Pick-szalámi, kaviár, siklósi vörös bor,stb. Mindez 1998-ban. (a számlamásolat teljesen véletlenül került hozzám, rajta testvérünk aláírásával).
Oswald Spengler 2015.11.07 11:47:06
@Marci kérdez: Hálás vagyok érte,remélem tudom majd viszonozni.
Oswald Spengler 2015.11.07 13:28:00
@l.gabi: Így igaz,pontosítok. Az ÁEH '89.áprilisában szűnt meg jogutód nélkül. (Az egyik utolsó lépése volt, hogy engedte 2 hónappal később bejegyezni MJT-t)
Azonban, az utolsó elnöke Miklós Imre , aki egy kőkemény kommunista , de nagyon jó politikai érzékkel megáldott ember volt. Ő államtitkári rangban volt a Hivatal elnöke, és amikor megszűnt a mandátuma , csodák-csodája az újonnan létrehozott Vallásügyi Tanácsban találjuk "tanácsadóként" (ez a szervezet tele volt bukott pártkáderekkel). Ez a Tanács nem volt más mint az ÁEH átmentése, mivel már akkor előkészítés alatt volt az 1990.IV-es tv., ami megtiltotta az állam beavatkozását az egyházak működésébe. Az első választott parlamentünknek viszont igen nagy szüksége volt az "öreg motorosok" ismeretére,hogy kik ellen kell védeni az akkor még igen törékeny "demokráciánkat" . Így történt az, hogy kis politikai nyomásra a Lakó,Völgyes, stb. társaság jobbnak látta levenni a polcról a füzetet, hogy ne kelljen az egyházak közötti feszültséget gerjeszteni (elég lesz később).
Please feel free to be offtopic.....
Oswald Spengler 2015.05.03 16:59:46
@shipmate: "Elárulok egy titkot: Én ha meghalok is, soha nem halok meg.
Én látom magam csilló év múlva is, és rengeteg tervem van.
EZ az igazi szabadság, amit már nem értesz, és nem érzel."

- Neked már le van beszélve az örök élet ?
- Bár csak gondolom,hogy a csillóval 10 valamelyik hatványára gondoltál, mégis mit látsz ott ?
- Nem vagy szabad. Óriási amplitúdóval hánykolódsz a gondolataidban,mert fertőzötté váltak a tudásod tárhelyei. Egyik nap egész értelmes mondatokat tudsz leírni, utána retardált baromságokat írogatsz elborult elmével. Mániákus depresszióban szenvedsz,de ezt -a betegséged miatt - sohasem fogod felismerni.

A kizárólagos igazság birtokosának érzed magad.

Próbálj meg erre az egyetlen mondatra összpontosítani. Nem kell rá reagálni semmit, csak magadban gondolkozz el, hogy én mit állítok rólad.
Oswald Spengler 2015.05.05 16:06:49
@shipmate: "...a remény rabjaként. " Nagyon jól fogalmaztál.
Egy kicsit másként írnám le a helyzeted : Egy elgondolás rabjaként.
A hitednek semmi alapja sincs, kizárólag egy üzleti világ kihasznált tagja vagy.
" Jelenleg nyolcmilliomod magammal vagyok az igazság szellemi örököse." Látom,most éppen a betegséged pozitív görbéjén vagy. Nem gondolod,hogy nagyképűség mindezt kijelenteni ?? Hol marad az a csekélyke 3-4 Milliárd EMBER akinek fingja sincs arról,hogy kik JT ?? Ők automatikusan mennek a süllyesztőbe ?
Jártál már a Távol-Keleten ? Olyan mennyiségű ember él ott amit el sem bírsz képzelni és egyike sem hallott Jt-ról. Akkor nekik végük ? Merthogy 8 milláról írtál, akik megmenekülnek.....
Lépjél ki a világba és nézz körül. Ha kell segítek benne.
Oswald Spengler 2015.10.23 06:29:10
@úton: Ez a külföldi út nem ment valami gyorsan. Már fél éve is azt írtad,hogy irány Norvégia. Most elég hűvös az idő odafent, vigyázz az ujjaidra, mert nagyon hiányoznának az értelmezhetetlen commentjeid.
Anti exjt A régi dilemma 2015.08.29 08:13:25
Magamban sokat gondolkodtam a szervezettel való viszonyomon. Az elmúlt hónapok során nagyon sok kérdésre adott eddig jónak hitt válaszom kellett átértékeljem. Ebben az értékelési folyamatban különös szerep jutott midannak amit az extanúk között és a gyülekezeten belül látok.…..
Oswald Spengler 2015.09.07 20:01:56
@horlau: " van cigány orvos és cigány mérnök." Olvasd el még egyszer a commentemet. Arról írtam,hogy 'sok' nincs belőlük, tehát az arányaikat tekintve lényegesen kevesebb a képzett cigány,mint pl. a Mo.-on élő arabok között.
Én 4x évesen nem találkoztam egyel sem,de ez lehet az én hibám. Privátban dobhatsz néhány nevet. Ellenőrizni nagyon egyszerű: www.mmk.hu , névjegyzék link.
Oswald Spengler 2015.09.10 23:16:52
@horlau: Nem gondolom,hogy Dr. Kolompár Ernő belgyógyász pozitív példaként való említése akár nyíltan, akár privátban "bazári majomként" írná le őt.
Maradjunk abban, hogy gondban lennél egy 10 fős lista összeállításában.
A függőleges tengelyen: Növekedés az előző évhez képest %-ban A vízszintes tengelyen: Az internet elterjedtsége %-ban az adott országban, 2012. június 30-án A jobb felső sarokban látható kulcs segít az adott év adatainak leolvasásában. ..
Oswald Spengler 2015.09.06 22:50:50
Juhok vagy birkák Ti biztosan nagyobb ismerettel rendelkeztek, mint én. Szeretném megkérdezni, normális dolog zajlik-e a gyülekezetben, illetve ez egyedi eset-e, vagy máshol is így működnek a dolgok...
Oswald Spengler 2015.08.30 04:25:28
34
A képen látható angol szöveg vastagon kiemelve: „Tehát, mielőtt lehetővé tennénk, hogy kérdéseket tegyél fel. Meg kell kérdeznünk, hiszed-e, hogy a Vezető Testület Isten csatornája az emberiség számára?” „Nade ők maguk jelentették ki, hogy nem tudják valóban azok-e.…..
Oswald Spengler 2015.08.15 02:38:20
@Brigi40: Kedves Brigi !
Itt általában nem "kispályás" JT-kat találsz. Elnöklők (koordinátorok), és volt vének sokasága.
Bételesek és más "különleges" munkában ( KÖB , TÉB,stb) szolgálók írásaid olvasod itt.
Oswald Spengler 2015.08.15 02:38:20
@Brigi40: Kedves Brigi !
Itt általában nem "kispályás" JT-kat találsz. Elnöklők (koordinátorok), és volt vének sokasága.
Bételesek és más "különleges" munkában ( KÖB , TÉB,stb) szolgálók írásaid olvasod itt.
Oswald Spengler 2015.08.15 11:19:06
@Brigi40: Köszönöm az alázatra figyelmeztető szavaid.
Igyexem megfogadni.
w150615 4.cikk ÉLJ ÖSSZHANGBAN A MINTAIMÁVAL! – 1. rész „JÖJJÖN EL A KIRÁLYSÁGOD” alcím alatt a 11,12. bekezdés kérdése: Mit ismertek fel az igaz keresztények a XIX. század vége felé? A válasz nem az Őrtoronyban, hanem az Isten Királysága uralkodik c. könyvben található. (50.o. 5.fej. 5.bek.) Ha…..
Oswald Spengler 2015.08.09 15:19:20
@Vitatkozo: "A lényeg: van egy világméretű közösség, ami olyan amilyen, de mégis emberi közösség, és van egy összeomlási tendencia. Talán értelmes dolog lenne pont most otthagyni a bunkert csak azért, mert nincs kivakolva meg penészes szaga van? Hiszen egy hónap múlva lehet, hogy már a muszlimok szagát fog kelleni szagolni!!"

Az a probléma,hogy minden ember a saját életében látott dolgokra alapoz és a történelmet csak mesekönyvnek gondolja. Szerinted a II.Vh után milyen volt az egész emberiség jövőképe ? Országok tucatjai indultak a zérónál rosszabb állapotból. Az akkor élt JT-k meg voltak arról győződve, hogy a háború vége Armageddonba fog torkollani. Úgy 15 éve volt a gyülekezetben egy testvérnő akivel beszélgettem ezekről a dolgokról ,ő 1940 körül keresztelkedett. A háború után közvetlenül már nem akarták a tönkrement kéményeket sem megjavítani, mert feleslegesnek tartották. Nem vettek tüzelőt, mert ősz végére várták az Új Világot.
Aztán eljött az ősz, eltelt egy év, kettő, három...
A világrendszer egy teljesen új arccal, de felépült és újra elindult az élet.
Most is egy változás küszöbén állunk, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Armageddon jött el.
Oswald Spengler 2015.08.12 01:18:48
@Brigi40: Üdv a klubban !!! :)

Így az éjszakás műszak közben olvasva néha megvilágosodom én is. :)
Az irodám előtt csend, a srácaim dolgoznak a gépházakban én meg a csillagos eget nézem és a Teremtőre gondolok.
Csodaszép az élet a WT nélkül.
JT BLOG A titokzatos segítők 1. 2015.08.09 14:31:51
Előállt az a helyzet, hogy a Vezető Testület mellett dolgozó segítők között már nincs felkent (írja az Őrtotony). Már régóta szerettem volna írni ezekről az emberekről, ezért ennek a…..
Oswald Spengler 2015.08.09 18:05:22
A fenti bejegyzéssel találkoztam a Facebook-on nemrég... Valami beugrott arról, hogy a nyelv olyan, mint a tűz... nektek mi jut erről eszetekbe? Gyülekezeti titkok megsértése?..
Oswald Spengler 2015.08.09 16:00:39
@Zalahusztra: Nem szabad ilyen csúnyán fogalmazni.
Dg: Apenia dolorosa chronica decomp

Komolyra fordítva,bátor lépés volt Attila. A múltadat figyelembe véve a környezetedet igencsak meglephette a döntésed.
A közelmúltban eljutottam egy előadásra, ahol Jehova Tanúi állítólagos alapítójának a szabadkőművességéről volt szó. Mindenképpen úgy akartam megírni ezt a bejegyzést, hogy az ott mutatott gazdag képanyag legalább két képét felkutatom. Ez sikerült, úgyhogy előveszem…..
Egy régi történet Jó húsz évvel ezelőtt történt, a kilencvenes évek derekán. A gyülekezet, ahová akkor tartoztunk elég sajátos helyzetben volt. Az országban elsőként rendelkezett saját épülettel, egyik elhunyt tagjuk adományaképpen. Később a társulat persze lenyúlta az…..
A megváltás. Ez az a téma, ami körül egyre többet forog az agyam. Az elmúlt egy évben több posztot is írtam arról, hogy a megváltástan körül valami nem stimmel számomra. Messziről rátekintve nekem úgy tűnik, hogy a megváltástan egy jól és pontosan felépített vár, amely…..
Oswald Spengler 2015.06.05 12:13:56
A JW videótéka májusi kiadása Stephen Lett-et mutatja be, aki arra kéri a Tanúkat, hogy fedezzék a költségvetési hiányt A JW videótéka 2015 májusi kiadását a házigazdája, Stephen Lett, vezető testületi tag úgy harangozta be, hogy az “történelmi” lesz. Végül is pontosan…..
Oswald Spengler 2015.05.14 23:20:14
@shipmate: "Sehol máshol nincs meg a Biblián lapul igazság!!!" Hány helyen kerested már ? 4-5 ?

Olvasgass még pár hónapot itt és ne írogass, hidd el több értelme lesz.
Oswald Spengler 2015.05.15 22:36:08
@Csakegyember: Az ma már kommersz. Az igazi elegancia napjainkban a Harry Winston körül kezdődik. :)
Tehát ők egyszerű életet élnek.
Oswald Spengler 2015.05.22 13:59:52
@shipmate: "Sokat dolgoztam azon, hogy ne legyek a társulat hatása alatt (és marha sokat vesztettem is ezzel - a hitelemet, a szellemi testvéreimet, és saját magamat is)."
Mi történt ? Lemaradtam valamiről ? Mikor jött az ébredés ?