Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porszem81

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már repültél, akkor láthattad, hogy nem egyszerű a kisgyerekeknek és a szüleiknek a becsekkolástól – poggyászfelvételig tartó időszak türelmes kivárása. Főleg akkor, ha a gyermek autista...
porszem81 2017.07.07 21:50:23
Van egy 2,5 éves fiam. Autista. Még csak most járunk kivizsgálásokra, de már nagyon régóta sejtem, hogy az. Annak a parasztnak (nem keresem vissza a neved, nem érsz annyit) aki azt írta, hogy az autistáknak meg sem kellett volna születni csak annyit üzenek, hogy én ugyanezt gondolom rólad.
Igen, az autisták mások. Bocs, hogy néha el kell viselnetek a másságot. Az autisták annyi félék ahányan vannak, ne általánosítsunk, vannak közöttük értelmi fogyatékosok is, de a nagy többség nem az. Csak mások. Próbáljatok ezzel együtt élni és bírjátok ki azt a kis időt amíg egy levegőt kell szívnotok vele. Az autizmus terhesen nem kiszűrhető. Ha az lenne se mondanám azt, hogy visszamegyek az időben és nem kérem kösz a gyereket. Ő ha megölel akkor tudom hogy az őszinte és oltári nagy tettet hajtott végre, mert a testi kontaktus számára nem könnyen elviselhető és azt is tudom, hogy soha nem fog hazudni, soha nem fog másoknak beszólni vagy bárkire is azt mondani, hogy meg se kellett volna születnie. Nehezebb élete lesz? Igen. De soha nem lesz belőle olyan selejtesen gondolkodó ember mint itt sokakból. Akkor most mi és ki is a normális? És nem dühből írtam, csak az ilyen gondolkodású emberek miatt nehéz Magyarországon mindazoknak akik bármiben is eltérnek az átlag embertől. Nulla tolerancia, nulla empátia, nulla ismeret a témáról, de az észosztás az mindenkinek könnyen megy. Kívánom sose legyen autista gyereketek, sokkal jobb szülőket érdemelnek, persze tisztelet azon pár kivételnek akik normálisan tudtak itt megnyilvánulni a témában :)
Jó, ezt Janikovszky Éva megírta a maga cukiskodó módján, kb. minden anyukának ott van a polcán a kék-rózsaszín duó, én azért eggyel földhöz ragadtabban és gyakorlatiasabban gondolkoztam el ezeken a dolgokon. Lányos szülők, sorry, ez most a fiúk sztárolásáról szól majd, de…..
Csontig átfagytam, pedig nem voltam alulöltözve, mert fázós vagyok, másnap estére be is lázasodtam, és olyan nátha és köhögés jött ki rajtam, hogy másfél hét alatt is alig múlt el. Tisztelt Praxis Blog! Fiatal (6 hetes) terhességgel jártam Miskolcon az egyik rendelőben…..
porszem81 2014.11.10 15:32:15
Azokután amiket itt olvas az ember, én is féltem az egészségügytől. Oké, én is szidtam már a dokikat amikor szerintem nem úgy kezelték apósomat ahogy kell, de az itt olvasottak után minden rosszra felvoltam készülve.
Lehet hogy csak szerencsém van és Debrecenben úgy ahogy jól működnek a dolgok, de az is lehet hogy én fogtam ki eddig nem kiégett eü-s dolgozókat. Én hamarosan 22 hetes terhes leszek és eddig még nem kellett sehol sem órákat várnom, még terhesgondozáson sem, még úgy sem hogy nem volt időpontom. Kevesen mogorvák, sőt sok mosolygó dolgozót látok, a blogon olvasottak után nekem ez tök meglepő. Gyorsan mennek a dolgok, nincs tökölés. Körzeti terheagondozáson kiderül baj van a babával (ajakhasadék, vesében tágulat) és már aznap a klinikan os meguh-nak, másnap már veszik is le a magzatvízet. Nem tudom hogy esetleg itt jobban megfizetik a dolgozókat, de nem akarom elhinni hogy emiatt lenne mindenko nyugodtabb, kedvesebb. Mondhatjuk persze, a kismamákkal mki kedvesebb, de haematológiára is járnom kell és ott is mindenki normális, szóval nem értem én ezt. Mondjuk lehet ezekután fogom megszívni és kifogok majd valami bunkó dokit mert elkiabáltam, de én eddig ezerszázalékra megvagyok elégedve a debreceni eü-s ellátással. Jó lenne tudni vajon nekem volt e eddig szerencsém, vagy tényleg ennyire rossz az egészségügy napjainkban mint ami az itteni posztokból lejön.
porszem81 2014.11.11 12:14:31
@mig54: nekem is vannak rossz élményeim de amíg túlnyomó többségben vannak a jók addig én nem bántanám az egészségügyieket.
Amikor kiderült, hogy hasadékos a babám akkor a uh-ot végző orvos úgy engedett el, hogy sajnálom és aztán a soha nem látott nőgyógyász vigasztalt hogy ne aggódjak, drukkoljunk hogy csak ennyi baja és akkor normális élete lesz. Oké mondjuk itt már ezerrel bőgtem és lehet megsajnált, de nem számítottam ilyenre, mert mindenki azt mondta az eü-s dolgozók kiégett, embertelen szörnyetegek. Aztán olyan is megkérdezte mi a baj aki csak sorszámot adott és bíztatott hogy minden rendben lesz. Ezek mondhatnánk kis dolgok, de egyáltalán nem azok, hisz ilyenkor érzi azt az ember, hogy igenis emberszámba veszik. Ezen kívül is vannak jó élményeim, szóval nem lehet azt mondani hogy csak akkor voltak kedvesek amikor látták bajom van. Nekem a háziorvosom egy kiégett nő, akinél nem lehet tudni milyen napja van, de ha rossz akkor ordibál, flegma és mindenbe beleköt de nem váltok mert úgyis ritkán járok hozzá, és különben vannak jó napjai is, olyankor kenyérre lehetne kenni. Szóval én úgy gondolom ha vannak rossz élményeink, mondjuk 10 esetből 2-3 (ez az én tapasztalatom) akkor nem kellene általánosítani és azt mondani az összes egészségügyben dolgozóra, hogy bunkó szemét emberek. Jah és csak annyit, hogy eddig én még nem adtam senkinek hálapénzt. Nem sajnálom tőlük,csak kínosnak találnám, hogy mi van ha keveset adok, mi van ha sértésnek veszi... stb., szóval inkább nem adok senkinek :)
A mai adás elmulasztásával senki sem veszített semmit, csak a taktikázás ment végig. Jó, a paraszt gyerek és a városi királylány szerelmi története is folytatódott, tény. De még hogy. Iza ugye megbántotta, azaz lecsicskázta Traktoros Kriszt, meg mondott még mást is, de az már…..
Jézus a kereszten, na a mai összefoglaló elég krafotsra sikeredett. Lényegében továbbra sem történt semmi, csak annyi, hogy Debilió gerinctelen, fasszopó, dagadt kurvának nevezte Vikit, ami azért nem szép dolog. És mindezt miért? Mert Viki hozzányúlt a macikájához.  Ja, és még…..
porszem81 2014.02.13 08:14:16
@Nussszi: Szerintem se szabadna senkit a kinézete miatt bántani, de Vikit emiatt nem tudom sajnálni, mert mondott már ő is durvákat másoknak. Ha egy kis eszük lenne, akkor nem ezzel bántanák, de én se tudom mi az ami Vikit meghatná ezen kivül.
Őpulisága mindig gondoskodik programról, ezúttal viszont olyasmit produkált, ami komolyan megrémített bennünket és egyúttal demonstrálta, mire képes egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer és egy fertőzés együtt. A bél-ügyekre érzékenyebbek szerintem itt hagyják abba…..
porszem81 2014.01.17 05:30:01
Soha nem adok embergyógyszert a kutyának, igaz én parázós vagyok, még azoktól is félek amiket a doki ír fel, pedig tudom attól baja nem lesz.
Miránk is ránk hozta a szívbajt a kutya karácsony előtt. Ivartalanítás, műtét után a kutty jól van aztán este észrevettem hogy nagyon fel van dagadva a műtéti hegnél a hasa meg a herezacskója is felvan duzzadva mint állat és csupa lila az egész. Dokit felhív, neaggódjunk, ez normális. Telik az este, 11 óra, kutya hasaalja egyre jobban duzzad, már az egész hasaalja lila véraláfutásos, herezacskója mint egy teniszlabda, doki alszik, ügyelet sehol. Semmit nem aludtunk, én bőgtem meg imádkoztam hogy meg ne haljon de közben már el is búcsúztam tőle, csak az tartotta bennem egy kicsit a lelket hogy a kutya szemmel láthatóan jól érezte magát. Másnap reggel irány a doki, ránéz a kutyára, huu ez nagyon nem jó... vérvétel, kiderül vérzékeny a kutya (vicces így utólag, mert én is az vagyok), gyógyszerek és gyógyszerek. Mostanra helyrejött, de bogyót örökké szednie kell, mert nagyon lassan alvad a vére (8 perc a 2 helyett), nem érnénk be vele a dokihoz ha nagyobb sérülése lenne, elvérezne. Ebben az egész sztoriban csak az bosszant, hogyha műtét előtt csinál a doki egy vérvizsgálatot, akkor egy csomó kíntól megmenthetett volna minket, de gondolom ilyen 20ezres műtéteknél ez már nem fér bele a büdzsébe... vagy az időbe??
Jobbulást a kutyátoknak :)
Svájc és Magyarország sok szempontból összehasonlíthatatlan, mégis érdekes kérdés, vajon mi hiányozna annak, aki ott él, ha vissza kellene költöznie. A kérdést feltettem az összes országfelelősnek, lássuk, milyen válaszokat ad rá a Svájcban élő Tilmir! "Mi hiányozna…..
porszem81 2013.03.13 14:07:35
@Linett96: Nem most jártam, de megvolt ez régen is. Elég szegények voltunk és néha anyám olyan cuccokat adott rám, hogy még én is rosszul voltam, de nem volt mint tenni, ez volt és kész. Ettől még voltak barátaim az osztályban, nem csak szegények és talán 2x csúfoltak, én nem hagytam magam és utána békén hagytak. Csak a gyengét fogják tudni bántani folyamatosan, ez meg szerintem a neveléstől függ, hogy kitudsz-e állni magadért vagy sem.
porszem81 2013.03.13 15:01:52
@bpetya75: Ez szomorú. Nincs még gyerkőcöm, de ha mindenki úgy nevelné a gyerekét ahogy kell, akkor szerintem ilyen esetek nem lennének.
Én keresztlányomnak tartottam önbizalomerősítő kiselőadásokat pár éve. Kis félénk csajszi volt, mondtam ne hagyja magát ha bántják, sokszor dumáltunk erről. Annyira belejött, hogy mostanában fiúkkal verekszik a suliban. Mondtam neki ezt azért nem kéne, de azt mondta élvezi, olyan jó kötekedni a srácokkal.. Nem lehet egyszerű a gyereknevelés :)
porszem81 2013.03.13 15:25:52
@bpetya75: De édes :) Az ilyen pillanatokat kell igazán értékelni az életben.
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
porszem81 2012.12.12 15:44:32
Szeretem olvasgatni ezt a blogot (bár még sosem szóltam hozzá), de ez a mai poszt kiverte nálam a biztosítékot, nem értem miért kell szítani a tűzet az elmentek és a maradottak között..

Oké, legyen a poszt nem kamu.. Kedves posztoló, neked kell döntened.. sőt szerintem a döntés már megszületett benned, csak egy kis megerősítést szeretnél az itteniektől, hogy jól választottál. Rossz vagy jó döntés nincs, csak döntés, ami sohasem végleges, a sorsod később is terelheted más utakra, ha valami nem úgy alakult ahogy vártad, szóval no para, nem csak ezen az egy momentumon fog múlni az életed.

Én nem mennék ki soha külföldre, nekem a család a fontos, a barátok és nélkülük rohadt nehezen bírnám bárhol máshol a világon, mégha 2x annyi pénzem is lenne, mint most. Meglehet élni Magyarországon is, csak az igényeket kellene hozzáigazítani a fizetésekhez. Tizenévesen kijutottam Olaszországba és meglepő volt, mikor mondták, hogy ott 3 generáció lakik egy családi házban, ez nálunk elképzelhetetlen, főleg azoknál akik nem képesek alkalmazkodni még a saját családtagjaikhoz sem. Itt mindenkinek a min. 2x-ese kellene, mint amennyit elbír.. saját ház, külön élet, kis autó, majd családi autó, ha máshogy nem akkor hitelből és persze most mindenki csodálkozik, hogy eladósodtak az emberek. Oké, a kormányok szarok mind 1től 1ig, de sajna külföldön is, mert ha nem így lenne, akkor nem világgazdasági válságról beszélnénk, hanem csak magyar válságról. Lesz ez még így se, lehet lesz még rosszabb is, de arra megkérnék mindenkit, hogy ne hülyézze le azokat, akik itthon maradnak és ne árulózza le azokat akik kimentek. Mindenki aszerint élje az életét, ahogy neki tetszik és fogadja el ha a másik nem így teszi. Ettől még egyik ember se lesz hülyébb a másiknál, csak másképpen gondolkodó.