Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mítoszromboló

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tékozló Homár 2017 első levele 2017.01.02 14:31:00
Nehéz év lesz. Tisztelt Polgármesteri Hivatal / Egyház! Mélységesen fel vagyok háborodva hogy karácsony jegyében, főleg a katolikus egyház eszeveszetten, a legnagyobb harangjaival harangozzon a késő éjszakai és kora hajnali időszakban, legalább 5-10 percen keresztül, ezáltal a környék…..
Bő egy hónappal ezelőtt volt egy poszt, melyben egy hír kapcsán azt a kérdést tettem fel nektek, hogy ha az utolsó (vagy jelenlegi) magyarországi fizetéseteket megtoldanák 100 ezer forinttal, visszaköltöznétek-e (vagy maradnátok-e). A poszt kapcsán írta meg véleményét Paul, ez…..
Mítoszromboló 2016.10.19 07:49:54
A megfogalmazott gondolatokkal sajnos teljesen egyet tudok érteni, vagyis inkább úgy fogalmaznék,hogy átèrzem a kommentelő érzelmeit. Valóban azt kell mondjam,hogy a hazaköltözès elsősorban NEM pénzügyi kérdés a legtöbbek számára, de hagy mondjam el, hogyan döntöttem èn évekkel ezelőtt ebben a kérdésben és aztán ebből is egyfajta gondolkodás mód levonható, remélem tanulságos lesz.

Nagyon röviden én 2007-ben mentem ki az USA-ba, hasonló gondolatokkal a fejemben. Akkor nem a fidesz, hanem az mszp volt porondon, a "nem csináltunk semmit 4 évig" és a társai folytak a csapból is. Természetesen engem is felháborította ezek az események, de a "magyar virtus" a munkahelyeken flusztralt a leginkább. Szó mi szó, hoztam egy, döntést ès Floridaban talalt magam. A részletekre nem térnèk ki,hogy mit dolgoztam, hol éltem, a lényeg,hogy volt segítsetek ès 4 (!) órás munkából fenntartották magam, miközben megtakarítások is volt. 1 év után azonban úgy döntöttem haza megyek.

A legtöbb ismerősöm rögtön úgy fogalmazott,hogy nem vagyok normális, hiszen mindenem megvolt ami egy jó élethez kell, haza pedig úgy jöttem, hogy nem tudtam hol fogok majd dolgozni ès hol fogok lakni.

Alapvetően a hazai dolgok hiányoztak nekem, persze azok, amik jó érzésekkel töltöttek el. Amerikába megtanultam fittyet hányni arra, hogy mások másként is gondolkodhatnak, öltözködnek, érezhetnek. Ott teljesen elfogadott a másként gondolkodás míg idehaza ez mèg most is nehezen megy. De arra gondoltam, megtervezem előre,hogyan tehetem saját magam élhetővé azt az országot, ahol születtem. Mostanra azt kell mondjam sikerült.

Az emberek semmit sem változtak, a munkaadók csak rosszabbak lettek, a politikai helyzetet még se említem, az is egy furcsa irányt vett. De elhatároztam,hogy nem érdekel a politika, nem foglalkozik az emberek olyan véleményével ami rossz érzéseket válthat ki belőlem ès vállalkozó lettem, elejét véve a munkaadók idiotizmusanak ès embertelenségènek. Vagyis semmi mást nem csináltam, mint kizartam az életéből a negatív dolgokat amennyire csak lehet. Persze nem járhatók én se becsukott szemmel, de nem időzök olyan problémán, amit úgysem tudok megoldani. E helyett segítek másoknak másként gondolkodni, hogy boldogulni tudjanak a mindennapokban. Rengeteg magyar szorul segítségre, aki elkeseredett, kiégett, csalódott. Az is segített, hogy magyarorszagnal sokkal rosszabb országokban is vannak akik boldogok. Arra jöttem rá, hogy a boldogság nem függ a körülményektől, ès ez az egyik legnagyobb felismeresem az életemben. Ez az első lépés ahhoz, hogy itthon is akárki boldog legyen.

Még kell tanulnunk úgy élni, mint a kisgyermekek! A gyermekek hajlamosak úgy belefeledkezni a saját kis világunkban, hogy 5x szólok neki, akkor se hallja még. Nem zavarja meg a külső körülmény a saját belső békéjét!
Ezt a világot felnőtt korban hajlamosak vagyunk "kinőni". De tudatosan vissza szerezhető. Hívhatjuk ezt vulgalisan leszarom gondolkodásnak, de èn csak úgy utálok rá, mint belső béke megőrzése. Mi kell hozzá?

A politika teljes kihagyása, tudatos erőfeszítés mások elfogadására, törődès kimutatása mások iránt, lelki bèkère való tudatos lèpèsek megtétele. Azóta is érnek rossz hatások, de nem engedem, hogy hatással legyen rám sokáig. 2008 óta újra itthon vagyok, de az egész életem megváltozott egy szabadabb gondolkodásnak köszönhetően. Itt élek, jól érzem magam, bár szegény vagyok, minden amire szükségem van valóban, az itt is megvan. Szerettem amerikaban élni, jó meleg volt de mégis csak idegen voltam, bár befogadtak. Azóta viszont rá kellett jöjjek itthon is rengeteg szép dolog vár rám, csak bizonyos dolgokat ki kell zárni ès nem hagyni, hogy a belső bekenk elillanjon mások miatt. Küzdelmes lehet olykor, de megéri. Sose voltam boldogabb, jó itthon lennem.
Mítoszromboló 2016.10.19 09:47:49
@Dikusz: Igen 1 évet voltam kint ès úgy jöttem haza, hogy már a kezemben volt a hosszabbítást biztosító papír, vagyis maradhattak volna. De, hogy fokozzam a dolgot zöld kártyát is nyertem a vízum lottón még ugyan abban az évben, sőt rokonom is él kint. Azaz semmi se gatol, hogy kint éljek, mégsem teszem. Rájöttem, hogy itt is tudok boldog lenni és nekem a nyelv rengeteget jelent. Egy jó viccet nem tudtam elmondani kint, hogy rohogjenek rajta. Hiányzott a hazai íz világ ès folyton menekülni valami rosszabb elől nem volt jó. De nyugodt voltam ott is. Amolyan leckènek éltem meg a dolgot. Még kellett tanuljam, hogy a boldogság nem lehet, hogy csak néhány kiváltságos lehetősége, akik kivandorolnak ès a többség még pusztuljon bele a rosszba. Sokak már hasonlóan gondolkodnak körülöttem, nem mondom ,hogy nekem köszönhetően, de sokat teszek érte ès megèri, mert vissza kaptam a kiégett barátaimat, újra reményt látnak a korábban öngyilkosságot fontolgató ismerősök a helyzet miatt, ami itt van. Ma már nem tud érdekelni. Olyan ez, mint a sittre vágott ember, aki ártatlanul ül. Ha megtalálja az örömét, még ez az igazságtalan helyzet se mozdítja ki ès boldog tud maradni. Nagyon jó érzés felülkerekedni a külső hatásokon!
Mítoszromboló 2016.10.19 19:55:04
@randomnotexists: Ezzel egyet értek. Teljesen kizárni most se tudok mindent, mert hazudnèk ha azt mondanám, hogy nincs rám hatással a rossz. De nem hagyom, hogy elvegye az örömömet. Ez a gondolkodás szerintem bármilyen helyzetben alkalmazható. Hacsak arra gondolok, hogy egy afrikai, akinek esélye sincs elköltözni mert nincs rá pénze vajon ez óhatatlanul azzal jár, hogy boldogtalan lesz egész életében? Aligha. A legtöbbet mosolygó gyerekek afrikai csont szegénységből származó fiatal. Hogyan képes megőrizni az örömét olyan körülmények közt? És ahogy képest magyarországi a tejjel ès mézzel folyó kánaán. Ha a szivemre teszem a kezem, akármikor tudok venni kenyeret és tejet a boltban. Tudok tiszta vízhez jutni akármikor. Viszonylagos béke van ès az egészségem is viszonylag rendben van. Nem bonyolitom az életemet, ès tökéletesen működik. Elégedett vagyok mindennel.
Korábbi posztunkban a történelem híres alakjainak mondásait gyűjtöttük össze Jézusról. A válogatásban szerepelt egy idézet Bonaparte Napóleontól, aki Szent Ilona szigetén hasonlította össze a nagy hadvezérek, birodalomalapítók – beleértve önmagát is – művét Jézus földi tevékenységének eredményeivel.…..
Az USA-ban minden évben kitör a háború karácsony körül ilyen dolgokon, hogy szabad-e „kellemes ünnepek”-et kívánni „kellemes karácsony” helyett, vagy hogy szabad-e a „christmas”-t „xmas”-nek rövidíteni, s ezzel kilökni a „Christ” (Krisztus) betűket a szóból,…..
Mítoszromboló 2016.01.02 00:13:52
@Brendel Mátyás: A határozottan szerèny mondatom valóban nem èrv, hanem megállapítás volt, de kezdjünk nyelvtanórába ma. A szavaidból eredő gyűlölet sem èrv, hanem tèny, ezt bárki tapasztalhatja ha elolvassa a reakcióidat. Ezen nincs mit èrvelni, a tèny tèny. Cáfold meg mondjuk azzal, hogy emberhez mèltóan társalogsz olyanokkal (is), akik mondjuk nem osztják a vèlemènyedet.

Pontosítok a boldogság faktor kapcsán. Nem attól/azèrt boldogabb valaki mert vallásos. Ezt ha visaza olvasod,mit írtam nem is lehet így èrteni. Ezzel a mondatoddal egyet is èrtenèk, csak hát nem ezt mondtam. Èn azt mondtam, hogy a biblia segít ( ez megint tènykèrdès) elkerülni olyan helyzeteket, aminek rossz következmènyei lehetnek. Az alapelvek megfogadása ès figyelembe vètele az, ami jelentősen hozzájárul ahhoz,hogy boldogabb legyen valaki. Rengeteg vallásos embert ismerek, aki nem hogy nem boldogabb, de egyenesen boldogtalanabb, mint nem hívő társai. A kulcs, hogy mit alkalmaz valaki a tanácsokból. Ahol az ellenkezőjèt látod,ahogy èn is, ott minimum 1 alapelvet figyelmen kívül hagytak, ez minden esetben így van.

A mein kampfhoz hasonlítani a megállapításomat egy kicsit meredek volt, de látom te szereted a humort. A bibliában található bölcsessèg nem egyedül az èn vèlemènyem, ráadásul a gyakorlat igazolja, hogy működik, szemben mondjuk egy main kampfal, amiről egyöntetű, hogy nem működik ( ott is sèrül bibliai alapelv).

Szóval az èrv, hogy MŰKÖDIK. Nem nálam, hanem emberek 100 millióinál világszerte. Ès mèg egy apróság, èvezredek óta! Olyan alapelvek vannak benne ugyanis, amin az idő nem fog. Ez nem egy emberi törvèny gyűjtemèny, amit hetente kell reszelni,hogy aktuális maradjon, hanem ez A törvèny,amin nem lehet, nem tudsz javítani, mert hibátlan.

De,hogy mondjak is egy èrvet arra a mondatodra,hogy a biblia tele van marhaságokkal, nos a biblia kb 5000 ève már tartalmazta azt a kijelentèst, hogy a föld gömbölyű ès nem tartja semmi. Mièrt èrdekes ez?

Hát csak azèrt, mert ez aznostobaságokat tartalmazó könyv, szembehelyezkedve az akkori tudománnyal, nem azt mondta,hogy a föld tányèralakú vagy,hogy egy teknős hátán van, hanem teljeasen mást állított. Hangsúlyozom, a tudomány jóval Kolombus után változtatott az álláspontján,hogy a föld gömbölyű. Ebben hitt Kolombus is, ès èpp az egyház mondta az ellenkezőjèt, akinek tudnia kellett volna a bibliából, hogy a feldedezőnek igaza van.

Honnan tudta a biblia szerzője 5000 éve,hogy a föld gömbölyű ès nem tartja semmi? Apró dolog, de ez pèldául csak 1 azon èrvek ezrei közül, hogy a biblia tudományosan pontos ès megbízható.

De számos olyan törtènelmi szemèlyről egyedül a biblia tesz említèst, akikről sokáig azt hittèk mèg csak nem is lètezett. Aztán a holt tengeri tekercsek vagy pl a szenakherib király sírjának feltárásakor szórol-szóra megerősítèsre került a biblia szava. Ne hidd,hogy èn hívőkènt születtem. Ateista voltam gyerek korom óta, sőt a szüleim is azok voltak. Úgy semmiről nem alkotok vèlemènyt,hogy nem nèzek alaposan utána, miután hallottam egy mondást,hogy a tudatlanságunk legmagasabb foka az, amikor elutasítunk valamit, amiről nem tudunk semmit. Nekem nagyon úgy tűnik az ismereteid a bibliával kapcsolatban erősen hiányosak. Mi több, azt sem tartom kizártnak,hogy a gyűlöleted nem konkrètan a biblia ellen, hanem azon kèpmutató vallásos emberek irányába van, akik hazugságokat terjesztenek vagy èpp hiteltelenek az èletükben (bort iszik, vizet nprèdikál effekt). Ez teljesen èrthető, ha így van.

A legtöbb vallásos ember ugyan úgy nem törődik a bibliai alapelvekkel, mint az ateisták, mègis gyakran különbnek èrzik magukat. Èn senkit sem nèzek le, csak azèrt mert mást gondol valamiről. A vèlemènyünk nem azèrt különbözik, mert èn hülye lennèk, bár látom ezt előszeretettel kiemeled többedre, csak hát a te gondolatodat követve, ez sem igazán èrv. Tiszteld mások vèlemènyèt, ès ha nem tudsz vagy nem akarsz megválaszolni rá, ne tedd, de javaslom csak olyanról formálj vèlemènyt, amint alaposan megismertèl. A biblia nem tartozik ezek közè, nagyon felszínes az ismereted, de ez nem hiba, csak ezzel ne indulj el egy ilyen beszèlgetèsbe, mert nem fogsz tudni èrvelni. Bèke.
Mítoszromboló 2016.01.02 00:39:53
@szemet: Más kultúrában is megjelenik, mert ez az ismert aranyszabály, de nyilván lehetne más alapelvet is említeni, rengeteg van a bibliában. A biblia a legősibb olyan könyv, ami a legtöbb ember számára elèrhető 700-nál is több nyelven.

Van pèldául egy olyan alapelv, ami szerint az èlet szent. Rendkívül egyszerű gondolat, de ha picit elgondolkozunk rajta, számos dologtól megóv, ha komolyan vesszük. Ilyen pèldául az, hogy egyrèszt óvjuk az egèszsègünket, másrèszt odafigyelünk mások èpsègère. Ezèrt az az ember, aki szentnek tartja az èletet, nem fog dohányozni, mert azzal önmagának is, másoknak is kárt okoz, ide èrtve a meg nem született gyermeket. Vagy nem fog kábítószerezni ès egy sor olyan dolgot tenni, ami kárára van neki vagy másoknak. Csak ennèl az alapelvnèl maradva, bekapcsolja a biztonsági övet az autóba, nem használ olyan szerszámokat amik veszèlyeztetik saját maga vagy mások èletèt. Stb... Egyetlen apró alapelv vagy 5 èlezthelyzetre jó, HA alkalmazzák! Na ettől zseniális a biblia, ès rengeteg ilyen van benne. Az ősrègi 10 parancsokat ugyan nem alapelv, hanem parancs, de ma napig hasznos LENNE ha legalább 1-et megfogadna mindenki! Pl: ne lopj, vagy ne gyilkolj. Már mennyi problèma megszűnne ha ezt a kèt parancsot mindenki megtartaná. A törvèny azt is elmondta, hogy mièrt kell így tenni. Minden, ami gátja lehet annak,hogy boldog lègy te vagy mások, azt a törvèny bűnkènt kezeli, mert annak rossz következmènyei vannak. A házasságtörès is ilyen volt, de ma is az. Iszonyat kárt kèpes okozni. Csalódottság, a bizalom elvesztèse, rokoni kapcsolatok megromlása, gyermekekre jutó stressz, èrtèktelensèg èrzèse, esetleg nemi betegsèg, nem kívánt terhessèg,stb... Ezektől akar megóvni a biblia szerzője. Ha hallgatsz rá, jól lessz dolgod, ès nem kell megbánnod semmit. De ehhez olvasni kell a bibliát naponta.
Mítoszromboló 2016.01.02 01:44:50
@Brendel Mátyás:
1) Nem tudod, mi Kolumbusz magyar nevének helyes írásmódja.

Ezt törtènetesen a tablet javította automatikusan, ès gyakran szót tèveszt.

2) Hülye vagy ahhoz, hogy a magyar helyesírást megtanuld.

Ha hibázok, elismerem, amúgy mindig jeles voltam.

3) Azt hiszed, hogy Kolumbusz nem azt hitte, hogy a Föld gömbölyű. Ami nemcsak, hogy hamis, de logikailag is hülyeség lenne, hiszen pont azért indult útnak, mert elhitte, hogy gömbölyű, és a kerületére kisebb becslést fogadott el a valóságnál.

Ennek fuss neki mèg egyszer, èpp az ellenkezőjèt állítottam.:-)

4) Nem tudod, hogy a Biblia Ószövetségét i.e.600 körül írták.

A bibliai ószövetsèg több, mint 2000 èv törtènelmèt írja le ès közel 30 ember írta. Van olyan rèsze,amit 600 körül írtak, de nem az egèszet,ezen ne vitázzunk már.

5) Nem tudod, mi van a Bibliában.

10xbiztosan kiolvastam már, szerintem ezt a kèrdèst lèpjük túl:-)

6) Nem tudod, mióta létezik a tudományban a Föld gömbölyűségének hipotézise.

Kèsőbb, mint ahogy arról a biblia említèst tesz, jóval kèsőbb. Ès nem, nem Józsuè írja,hogy a föld gömbölyű. Ha olvastad a bibliát csakugyan, akkor nem írsz olyat, hogy ilyet nem ír a biblia, mert bizony ír. Jóval règebben írta, mint azt a tudomány elfogadta volna.

Rèszemről ez egy meddő beszèlgetès, pedig szeretek utána járni dolgoknak ès jókat beszèlgetek ateista barátaimmal, de valahogy nálad ez nem ösztönző, inkább taszít. Azèrt jót dumáltunk, jó èjt :-)
Egy internetes szavazáson, pontosabban a Magyar Gyökérhatározó néven ismert oldalon arra lehetett szavazni két héten át, hogy ki irritálta a jónépet a legjobban 2013-ban. Persze mint minden ilyen esetben, nem lehetett csak úgy egy random személyt megadni (a szomszéd Pista, mert…..
Mítoszromboló 2013.12.31 16:02:25
@Magyar Gyökérhatározó: ez az egész gyökér dolog egy oltári tirpak taplosag. Minősíti ezt a nagy rakás szemet kupacot, amibe elvetve talál az ember valami hasznosat, de ehhez alaposan bele kell nyúlni az általatok kreált retekbe, moslekba és okadekba. Egyre ritkábban van kedvem kotorászni a szarotokba.
Mi a f-séget keres egy NEMZETI iskolában egy NEMZETI tankönyvben egy ZSIDÓ ISTEN????!!!!!  Kicsöszöttül nem logikus és nem is erkölcsös. Nem kellene megnyomorítani a magyar gyerekek fejét ilyen bugyuta judaista propagandával.     A zsidók Istenének is van neve, ráadásul igen sokféle. JHVH =…..
Attila izgatottan várja az új integrált ügyfélkapcsolati és számlázási rendszer bevezetését a Telekomnál. Már csak az a kérdés, hogy az üzemeltető személyzetet is frissítik egyúttal? 70 éves ismerősénél Kaposváron kábelnetről analógra váltottak, amitől alapból nem…..
Mítoszromboló 2013.04.10 20:22:02
@Zirowe: Miért nem a Tré home vitte el? Én értem, hogy bevihette volna az emberünk is, de honnan kellett volna tudnia, hogy be kell vinni a modemet? Ha jól olvastam a néni kapott az arcába egy nyúcezres számlát kábelmodem kártérítés címén! Már ez alapból súrolja a pofátlanság küszöbét.
Mítoszromboló 2013.04.10 21:23:23
@Zirowe: Én úgy gondolom, ha én kérek egy technikai váltást a szolgáltatótól és az kivonszolja magát, akkor:

Elvárom, hogy végezze el a munkáját teljesen. Vagyis kérdés nélkül neki/nekik tudniuk kellett volna, hogy a modemet el kell vinni, mert technológiát váltott a user. Miért kellene otthagyni? Másfelől ha volna rendes nyilvántartás a T-nek, akkor a kiérkező majomnak ez fel lett volna tüntetve, hogy konnektor felszerel, modem elhoz!

A modem leadásáról nem az ügyfelet kell tájékoztatni, hanem a bekötés alkalmával kellett volna ezt az adminisztratív ügyet elvégezni.

Ami pedig az ASZF-et illeti, nos, kétlem, hogy csak úgy ki lehet kapcsolni egy hívószámot kérdés nélkül. Nem gondolom továbbá azt sem, hogy egy számhordozás rendszeren belül 3 nap helyett 1,5 hónap lenne. Úgyhogy egy fincsi fogyasztóvédelmi vizsgálattal úgy rendesen meg lehetne fingatni az egész galerit, mert ez a story 1000 sebből vérzik és nem a user oldaláról.

Nem lenne panasz, ha tisztességesen elvégezné mindegyik a munkáját. Ennyit tudok a záró mondatodra írni. Csináld meg, amit kértem, ahogy kértem és mindenki boldog lesz. A T se azt, se úgy nem csinálta meg, amit a droid kért tőle. Ennyi a lényeg.
Mítoszromboló 2013.04.15 17:07:35
Mi ez a bohóckodás az evolúcióról, amikor a blog a T-boy hülyeségeiről szól? Hogy jött ez ide? Vagy ennyi ember nem látta az élet rejtélyének megfejtését? (www.youtube.com/watch?v=eg0wurKUdqU) Zárjátok le agyban az evolúciót és végre fogadjátok el, amit a tudósok is mondanak: az élet tervezés eredménye nem a vak szerencséé. Ja, és maradjunk a blognál, ezt nem is értettem mit keres itt.
A legelvetemültebbeket leszámítva, a legfrissebb pletykák gyakorlatilag mind beigazolódtak, külalakra, és műszaki tartalomra pontosan azt kaptuk, amit már néhány napja, hete már pontosan tudunk. Igaz, ezekről alig esett szó: természetesen nem ezzel a Samsung eseménnyel kezdődött,…..
Mítoszromboló 2013.03.22 18:23:36
@barli: Teljesen egyet tudok érteni veled. Megjegyzem több felmérés kimutatja, hogy a mobilt használók 95%-a a piros és zöld gombon kívül az alap funkciókat használja csak. Ennek oka, egyrészt az, hogy az okostelefont csak divatból vette meg a szükségletei nem változtak, másrészt ha változtak is, hamar kiderült számukra, hogy a többlet funkciók használata kivégzi az akkut és a felhasználói élmény rovására megy. Marad a telefonálás és sms küldés, mp3 lejátszás esetleg rádió. Helyenként egy-egy e-mail letöltése de olyan e-mailről még nem hallottam, ami ne várhatna annyit, hogy PC előtt megnézve kényelmesen válaszoljak rá, de ez szubjektív. Néha kis játék mondjuk az orvosi rendelőbe vagy a reptéren és alkalmanként egy-egy fotó elsütése. Tisztelettel jelentem ezt a legolcsóbb Nokiák is 2002-óta gond nélkül ellátják tisztes akkuidő mellett. A beesési szögekről, dpi-ről és procik számáról vitatkozni ostobaság, mert egész egyszerűen a jelenlegi technika még köszönő viszonyba sincs azzal, hogy maradéktalan vevői elégedettségről beszélhessünk. Várjunk ezzel a kérdéssel még egy bő évtizedet azt mondom...:-D
Mítoszromboló 2013.03.22 18:28:18
@proxy user: Egy nicken írok, ezen. De mondjuk én is le tudom írni, hogy ez nem érv, mert valóban nem az :-D. Hangsúlyozom nem vitatkozni, beszélgetni jöttem ide és kifejteni a saját álláspontomat. Tudomásul veszem minden féle sértődés nélkül, hogy te nem az az egyed vagy, aki akar vagy tud érveket e témában kapcsolni a bloghoz. Nincs ezzel semmi gond, csak akkor NE engem nevezz fanatikusnak, amikor a saját cselekedeteddel épp arról teszel tanúságot, hogy te magad vagy fanatikus.
Mítoszromboló 2013.03.22 18:59:33
@proxy user: :-D Pontosítsunk picit. Nem kategorikusan, hanem a saját tapasztalataimra támaszkodva jelentettem ki, hogy az én véleményem szerint több a bosszúság ami vele jár, mint a mérhető haszna. Most is leírom, hogy bármikor kész és képes vagyok ebből engedni, ha megbizonyosodhatnék valahogy arról általad, vagy más hozzászóló által, hogy több a haszna, mint a kára. Pillanatnyilag a tények azok, hogy az üzemidő erősen bekorlátozza a használatot, aminek aztán egyenes következménye az élmény romlása. A leggyakrabban használt fícsörök már középkategóriás mobilokban is benne vannak jobb üzemidő mellett. Az igazi "előnyük" sajnos csorbát szenved az akku technológia miatt. Persze ilyenkor az ember kicsit tovább gondolkodik, hogy egyáltalán kell-e, helyesebben kellene-e mindenképpen az akkuidőket növelni? Valóban ez lenne-e az a technológia, amihez ragaszkodnunk kellene? Egyébként én azt gondolom, hogy nem az akkuidő növelése lesz a megoldás ebben a kérdésben, hanem a teljes display elhagyása. A probléma gyökere ugyanis ott van. Minden kellemetlenség abból fakad, hogy nagy a kijelző, ami sok energiát igényel és ez fizika. Remélem előbb-utóbb megoldják, hogy nem kell feleslegesen a kijelzőt cipelni magunkkal, hanem valamilyen módon csak annyi információ jelenik meg, amennyire épp szükségünk van. Nálam a profi technológia olyan észrevétlen, mint egy nadrágon lévő öv vagy épp egy karóra szíja. Természetes, hogy ott van, teszi a dolgát és nem szopat be. A mostani okostelefon trend nem illeszkedik ebbe a képbe, ma még. De hiszem, hogy eljutunk odáig, hogy épp oly természetes és kényelmes lesz a kommunikáció emeltebb formája, mint egy karóra. Ettől a mai 5"-os okostelefonok még igen messze vannak és nem csak akkuidő kapcsán.
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
Mítoszromboló 2013.01.26 15:50:32
@...elmúlik...: Teljesen egyetértek veled. Sok más dologra is el lett herdálva a pénz. Szomorú.
Mítoszromboló 2013.01.26 16:04:28
@A csótány is ember: Sajnos ez ma már nem működő modell. Ehhez kicsik vagyunk, megint csak azt mondom. Lufthansa, KLM, British Airways és csókolom. Ennyi lefedi az EU-t. Nem lehet, főleg most már nyereségesen működtetni egy "rendes" légitársaságot. Én is rühellem a fapadost, de a pénz nagy úr, mindenhol. A nagy légitársaságok se tudnak versenyre kelni az olcsó, alacsony színvonalú légitársaságokkal. Épp azért, mert az utasok 90%-a nem magát az utazást tartja fontosnak, hiszen akkor vonattal vagy busszal menne, hanem az ott eltöltött időt, ahová megy. Innentől kezdve marad 3 réteg. Az egyik, magasról tesz az utazás minőségére, csak egy dolog érdekli: az ár. Ebből van 80%. Van 10%, aki kényelemben, nagyobb gépen és magasabb színvonalon akar utazni. Ezek többnyire üzlet emberek, akik hosszabb távra vagy gyakorta utaznak és nem mindegy a kényelem. A maradék 10% meg egyáltalán nem utazik repülővel, hanem, mivel számára maga az utazás jelenti az élvezetet, felpattan egy nemzetközi gyorsra és azzal utazik. Kérdés, hogy ki az a 10% az országunkban, aki 1. Gyakran utazik és 2. Üzleti célzattal fontos a kényelem a presztízs helyett. Amíg itthon a fuldoklás megy, hát nem sok cég vagy magánszemély van, aki egy nemzeti légitársaságot választana a fenti igények miatt. Én Ázsiába és az USA-ba utazgattam, ahová nagy gépek mennek, de Budapestől Frankfurtig fapaddal kell beérnem minden esetben. Ez van.
Mítoszromboló 2013.03.17 13:06:26
@dr. KING SCHULTZ: Híd a világ körül. Nekem teljesen érthető. Képzelj el egy hidat, ami az egész földet körbe veszi. Gondolom arra szeretne utalni, hogy mindenhová eljutsz vele. Más kérdés, hogy kalandfilmbe illő az ígérete.
2012 második félévében az eladásokon belül már 66 százalékos volt az okostelefonok részesedése a Telenornál, a teljes "készülékállományon" belül azonban még így is csak 25%-os, derült ki egy keddi sajtóbeszélgetésen, amelyen a Telefonközpont is részt vett. Az elmúlt…..
MLM átverés Talk Fusion 2010.12.16 11:38:58
Video email a jövő, melyet állításuk szerint ők találtak fel és ez a jövő technológiája. Ezzel szemben a tények: A technológia legalább fél évtizede létezik, video emailt is lehet már küldeni régóta és ingyenesen. A videót állításukkal ellentétben valójában nem…..
Mítoszromboló 2013.01.08 21:55:47
@sasmadar77: Áruld már el mi a terület amivel foglalkozol, hogy végre elválasszuk a felesleges baromságokat kínáló piramist a tisztességes MLM-től.
Mítoszromboló 2013.01.09 20:04:36
@sasmadar77: A teamviewer böngészőből is elérhető, nem feltétlenül kell hozzá telepíteni programot a résztvevőknek. Viszont én 25 főnél többel nem próbáltam, szerintem felesleges a 100 fős lehetőség, de lehet neked nem :-D
Mítoszromboló 2013.01.10 13:03:36
@sasmadar77: Azért nem látsz, mert nincs. Azért írtam, hogy 25 fővel lehet próbálni és nem hiszem, hogy ez ne lenne elég, de elképzelhetőnek tartom, hogy neked mondjuk kevés. Viszont ha kisebb csoportoknak tartasz programot, könnyen lehet, hogy jobban megéri.
Kioktató Blog MLM = ÁTVERÉS 2010.12.18 12:46:00
Reactor nevű olvasónk levelét olvashatjátok, lángvágóval rántja le a leplet az MLM és a piramisjáték sötét bugyrairól:MLM = ÁTVERÉS Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos…..
Mítoszromboló 2013.01.08 21:29:51
@sasmadar77: Én is és Reactor is teljesen értjük mi a különbség a piramis és az MLM között, ez nem is volt egy pillanatig kérdés. Csak, hogy értsd és bizonyítva lásd. MLM cégek: pl: Amway, Oriflame, Avon, Okonet, FLP. Piramis: Zeekrewards, botano, emgoldex, Talkfusion és társaik. Ezen kívül vannak olyan cégek, akik piramis gyanúsak, vagyis van termék, de erősen kérdéses, hogy az üzleti modell kizárólag a termékek eladásából fenntartható-e gazdaságosan. Ilyen például az ACN is. Szóval elég vékony a határ az MLM és piramis között, gyakran elsőre nehezen ítélhető meg helyesen, de persze van rá mód. Mind azon által, ahogy ezt többször jeleztem és reactor is ezt a tapasztalta, a legnagyobb gáz az MLM-el, hogy mariska nénik és poldi bácsik is beszállnak a projektbe és semmi de semmi szűrés nincs a rendszerbe. Ha valaki megfizeti a belépési díjat, tag lehet és kész. Ezt egyetlen tisztességes üzleti modellben sem lehet működtetni, de épp emiatt az MLM-et rettenetesen lejáratták ide haza. Azt nem tudom eldönteni, hogy ezt tudatosan tették-e Magyarországon vagy tényleg ilyen hülyék, minden esetre az emberek zömének okádhatnéka van az MLM szó hallatán, pedig nem kéne, hogy így legyen. Nekem semmi bajom veled, de az emberek gázosak, különösen a magyar, aki mindenhez ért, pedig ez nem igaz. Sajnos az MLM-ben egy folyamatos küzdelem van az előítéletek és a félelmek miatt - gondolom ezt te is tapasztalod - és nagyon nehéz az emberek gondolkodását megváltoztatni. Márpedig az MLM-ben ezt a célt tűztétek ki. A magyar egy külön faj. Könnyű befolyásolni, sőt akár többször is be lehet húzni valamivel, ahogy arra példák 100-ai vannak, de azt az egyet nem tudod elérni náluk, hogy azt tegyék PONTOSAN,amit a szponzor mond. A legtöbb MLM kezdő ott hibázik, hogy elindul a saját feje után. Például bevásárol 3 karton szart és kiviszi az ecserire eladni! Nem egy ilyen volt már! Eladja és fellelkesül, de közbe saját magát szarja le és magának csinál plusz munkát. Ahelyett, hogy megmondaná hol veheti meg, eladja ő maga a 30% árrésért. És így indul el a privát, megjegyzem hulla adó mentes mutyizás. Aztán folytatódik azzal, hogy az ugyan abba a hálózatba nyomuló MLM-es alá vág árban, és már az ismerőseinek oda adja NAGYKER (!) áron is a cuccot, a termék pontért cserébe, így gyakorlatilag leszopatta a saját társát a hálózatba, aki mondjuk nem adná olcsóbban a szert. És még sorolhatnám a sok szerencsétlen, mindenhez értő, nekem senki se mondja meg hogy csináljam balek majmok módszereit. És az egész onnan indul ki, hogy nincs szűrés. Ezek után persze baromi nehéz megmagyarázni, hogy bezzeg én, meg Á, mi ilyet nem csinálunk. Az lehet, de mi a garancia rá, hogy az új belépőd szomszédjának a szoba társa nem ugyan ilyen mutyi alávágós bohóc? Hát ez, és még 100 ilyen dolog idegesíti az embereket MLM ügyben. Nem TE személyesen, és NEM a termék, amivel az MLM cég foglalkozik, hanem a MUTYI magyar. Amíg ez a fordított gondolkodás ki nem pusztul sokakból, itt nem fognak másként tekinteni az MLM-re és ilyen blogok sem tűnnek el sose. Agyban kellene rendet tenni, de az meg szélmalom harc.
Mítoszromboló 2013.01.09 19:26:38
@sasmadar77: Értem a hasonlatodat a mekivel, bár nem teljesen fedi szerintem. A mekinél való igaz, hogy a 20éves pattanásos csávó is elvezeti a céget, de rögtön az első naptól bért kap, és ha nem úgy és nem azt csinálja, amit mondanak neki, el lehet menni. MLM-ben sajnos ott a baj, amit írtam is, hogy sokan nem tartják be az egyszerű és évek alatt kidolgozott szabályokat, hanem mennek a fejük után. Így lesz sok MLM üzletet indítóból szimpla kereskedő, hogy elkezdi árulni a terméket hagyományos módon például. Minden egyéb kijelentéseddel teljesen egyet értek, sajnos a 95% piramis nagy kárt okoz az MLM-nek, de fogalmam sincs, hogyan lehetne ez ellen tenni valamit. A megelőzés a legjobb. Mindig ezt mondom akik hozzám jönnek. Nézzék meg van-e bejegyzett magyar cég mögötte, van-e vezetékes száma, van-e ÁSZF-e? El kell olvasni részletesen a feltételeket és természetesen alaposan körbe kell járni a céget, mert a hírnevet is könnyen el lehet játszani. Például a zeekes ismerőseid nem tudom kiket tudnak ezek után megszólítani bármivel is?
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
Mítoszromboló 2012.12.23 19:02:36
@vakapad: Mint írtam, nem vagyok egyik pártnak se szimpatizánsa és sose szavazok senkire, ez nálam elvi kérdés. A véleményemet a tandíjjal kapcsolatban továbbra is fenntartom. Ne az én pénzemen menjen ki külföldre dolgozni egyik egyetemista se. Eddig talán nem gondolkoztam el ezen a dolgon, de most, hogy előjött a téma, abszolút jogosnak érzem. Persze a másik oldalról ezt nehéz megérteni talán, de most már nem azokat az időket éljük, hogy kommunista elvtársak "elintéztek" mindent, és "elhelyezkedsz" egy munkahelyen, mert a pártvezér majd megoldja. Most már számít, hogy a MI pénzünkből kit, milyen mértékben pénzelünk és abból milyen haszna lesz a társadalomnak. Abból, hogy diákok ezreit ingyen kitanítjuk és lepattan az országból magyarázza meg valaki mi a társadalom számára hasznos. Ha van ilyen érv és kész vagyok fejet hajtani, és beismerem ha hibáztam. De ugyan ezt a másik oldaltól is elvárom.
Mítoszromboló 2013.01.01 18:22:26
@saravad: Értem a te problémádat is, de mint írtam itt két külön dologról van szó. Egy probléma, hogy elmennek a diákok és senki se akar itt maradni, és egy dolog az oktatás igazságos és takarékos működtetése. Amerikába soha se volt ingyenes az oktatás és nem is lesz az. Ez elvi kérdés. Aki tovább akar tanulni, fizessen érte. Ugyanakkor azt a problémát sem szabadna a szőnyeg alá söpörni, hogy nem igazán alternatíva az itthoni tanulás és a munkahely megszerzése sem 100%. Mind a két oldalt értem, de azt gondolom ez elvi kérdés, mármint az oktatás pénzügyi része. Ezen kár vitatkozni, az emberek adójából igazságtalan dolog, hogy diákok 10 ezreit tanítjuk ki ingyen, akik 90%-a nem is akar itt maradni. Ezt nem akarom 500x hangoztatni, ez így a diákokon kívül senkinek sem jó. Az ingyenességet ki kell verni a fejekből, semmi nincs ingyen. Az iskoláknak fizetni kell a tanárokat, a rezsit, és számos költségük van. Tudást adnak át, amit a diákok pénzre váltanak a munkahelyen Ki adja ezt ingyen? Szóval ez elvi kérdés, ez így nem mehet. Viszont ezzel párhuzamosan azt is meg kellene oldani, hogy legyen alternatíva a diákoknak a saját hazájuk. Ehhez munkahelyek kellenek, ahol számít az innováció és van pénz fejlesztésekre is, úgy mint nyugaton. Sajnos ki kell halni még a posztkommunista rétegnek, akik csak "elhelyezkedtek" egy-egy munkahelyen, de két poharat nem tettek odébb 25 év alatt a cég érdekei miatt. Rengeteg ilyen léhűtő, dilettáns van sok állami cégnél, akik miatt a fiatal tehetségeknek nincs munkájuk. Ezeknek sajnos ki kell pusztulni, hacsak végre minden munkahely élére nem kerül olyan "jó gazda", akit érdekel, hogy minden munkaerő legalább a saját bérét termelje ki. Ez még kicsit odébb van, de minden ilyen ideje lejár rövidesen, és megfizet az évtizedes lopásokért, lógásokért, korrupcióért